23-04-2026, 13:15:54

Autor Tema: Alfa Romeo Giulietta  (Posjeta: 628009 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline alfa115

• Trade Count: (+1)
  • Na probi
  • *
  • Spol: Muški
  • 156 1.8 ts 16v
    • Rovinj
Odg: Alfa Romeo Giulietta
« Odgovori #960 u: 08-07-2010, 22:37:45 »
 :love3:
senza cuore saremmo solo macchine

Offline Metalfista

• Trade Count: (0)
  • Pripravnik
  • **
    • Sokolovac
« Odgovori #961 u: 08-07-2010, 23:03:43 »
šta mislite za koliko će joj znak na scudettu izblijedit?  :craz

Eh, ja bi to rado provjerio iz prve ruke, pa ako bi ljudi iz AC-a bili tak dobri da mi daju jednu, a ja ću onda svakodnevno vodit evidenciju o tome koliko je znak izbljedio    :hap:

33QO

• Gost
« Odgovori #962 u: 08-07-2010, 23:05:09 »
šta mislite za koliko će joj znak na scudettu izblijedit?  :craz

Na mojoj prasici, nakon 2.5 godine, ne znaš je li alfa, bmw ili škoda  :hehe:

Offline boris

• Član Alfa kluba 18
  • Trade Count: (+6)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 Q
    • Rijeka
« Odgovori #963 u: 08-07-2010, 23:38:54 »
Kako god okreneš sramotno je da moraš dodatna dva gumba platit 1800kn :henker:

U Italiji su su seriji..na svim paketima opreme.
OK, bezveze je da to nije u seriji, ali ja ih imam pa mi idu na živce kad mi djeca počnu prčkati po njima pa ih moram isključiti. Nije da se baš ne može živjeti bez njih...bitnije su felge, maglenke i kočnice..

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #964 u: 09-07-2010, 08:22:34 »
Istina,ali Alfa nikad nije imala renome Audija,a švabe su škrti ovak i onak,posebno Audi,pa to nije nešto čudno za njih. Kako god okreneš sramotno je da moraš dodatna dva gumba platit 1800kn :henker:
:wal: :wal: :wal: :wal:

...izjava ti ne stoji nikako...... :ne:..... alfaromeo je malo starija i renomiranija marka, od audija, i sa malo bogatijom poviješću....koji je nastao spajanjem nekoliko zanimljih ''marki'' ,kojih više nema...eto. :mahm
.... sempre gilles ....

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
  • ima kolekciju auta :-)
    • Sarajevo
« Odgovori #965 u: 09-07-2010, 11:03:41 »
Potpisujem ovo što je rekao GT !

Što volim ove odoka i preko koljena izjave o audijevoj dugoj tradiciji....
Izgleda da ljudi namjerno neće da čitaju a sve je na dohvat ruke, wikipediju u ruke i bistri....
Audija nije bilo nigdje na mapi do ranih osamdesetih i audija quattro a tek od 1995 proizvode aute koji dizajnerski na nešto liče.......
Možemo pričati i o istoriji audija samo što ćemo onda pričati o Horschu i o NSU a ne o audiju
« Zadnja izmjena: 09-07-2010, 11:05:40 od Tare071 »
"Rightous infliction of retribution manifested by an appropriate agent"

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #966 u: 09-07-2010, 11:12:04 »
Horch ( ne horsch) je bio dio Auto uniona kao i Audi.
NSU nema nikakve veze s Audijem osim što ga je početkom 80ih VW kupio nakon što je NSU bankrotirao jer su se ko pijani plota držali Wankela.

Ni VW ni Audi nsu bile "premium" marke jako dugo. Do toag je došlo krajem 90ih kad je Piech krenuo u restukturiranje VW koncerna, i na koncu dolazimo do toga da su po završnoj obradi i po imageu VW i Audi debelo prestigli Alfu.

Malo te efikasnosti cijelom fiat koncernu ne bi škodilo.

Alfa je jako dugo bila konkurent BMW-u no s napuštanjem zadnjeg pogona to se nekako izgubilo, koliko god mi to ne htjeli priznati.
« Zadnja izmjena: 09-07-2010, 11:22:02 od Isus »
Kockasti auto, najbolji auto.

superfly tnt

• Gost
« Odgovori #967 u: 09-07-2010, 11:39:07 »
danas je ionako nebitno jel zadnji ili prednji kad se to u voznji jedva kuzi (do nekih 150ks). firme poput BMW drze zadnji pogon iz razloga sto imaju uvijek neke motore od 300ks  a da bi se ta snaga preko prednjeg pogona prenjela na cestu treba ulozit jako puno para u razvoj ( ford focus, megane itd) sto se firmama poput bmw uopce neda. a zasto i bi na kraju krajeva. audi sve svoje jake motore stavlja na quattro pogon.

nevidim potrebu/isplativost da alfa prelazi na zadnji pogon kad ga nema sta tjerat. ajde onaj od 235ks mozda , ali radi njega ic radit drugu platformu je totalno bezveze.

radi se o luksuzu i imenu. to odredjuje tko ce skim u konkurenciju.

Offline Neven

• Član Alfa Kluba 11
  • Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 JTDm
    • Varaždin
    • Naljepnice - dizajn, izrada i prodaja
« Odgovori #968 u: 09-07-2010, 11:50:32 »
 :clap2:

Nema svrhe taj zadnji pogon u 116,118 itd... Ali normalno da se za jedan model BMW-u nije isplatilo razvijat drugačiji pogon. Makar prijašnji Compacti sa zadnjim pogonom su redom bili promašaji...

A o povijesti i imiđu bi se dalo raspavljati, činjenica je da i BMW i Audi zajedno nemaju povijest kao Alfa. A VW su ionak narodna kola, njihov imiđ nema veze s Alfinim.

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #969 u: 09-07-2010, 11:51:24 »
Više - manje stoji sve što ste rekli.....
Ovi su se digli, a alfu su srušili....malo politika ,malo loše vodstvo...nebitno
Svojedobno ,u vrijeme kad je bila ok ...do 80tih ajmo reć.....nije imala neku konkurenciju u njemcima ..... 50ih,60ih, pogotovo....o ranijim godinama netreba ni govoriti....

A danas je opet .... 156ica .... 147ica ...gt....pa dalje....malo su sad ''buljavi''  :craz al eto ...proći će....
Pogon ,prednji il zadnji, nebitno.....ovjes je kod alfe ono dobro  :rolll:

Nije prednji pogon baš za bacit .... iako bi i ja glasa prije za zadnji.....kod alfe  :mahm
.... sempre gilles ....

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
  • ima kolekciju auta :-)
    • Sarajevo
« Odgovori #970 u: 09-07-2010, 12:18:32 »
Horch ( ne horsch) je bio dio Auto uniona kao i Audi.
NSU nema nikakve veze s Audijem osim što ga je početkom 80ih VW kupio nakon što je NSU bankrotirao jer su se ko pijani plota držali Wankela.

Ni VW ni Audi nsu bile "premium" marke jako dugo. Do toag je došlo krajem 90ih kad je Piech krenuo u restukturiranje VW koncerna, i na koncu dolazimo do toga da su po završnoj obradi i po imageu VW i Audi debelo prestigli Alfu.

Malo te efikasnosti cijelom fiat koncernu ne bi škodilo.

Alfa je jako dugo bila konkurent BMW-u no s napuštanjem zadnjeg pogona to se nekako izgubilo, koliko god mi to ne htjeli priznati.

Z Džizs has spoken  :ok:
Po mom mišljenju alfi fali da se riješi malo svog urođenog talijanskog šlamperaja i da malo poradi na ljubaznosti prodaknih centara i da puno puno poradi na marketingu. Ovaj novi multi-air niko previše ne hvali a po meni mogao bi. O VW TSI i TFSI motorima se trubilo naveliko iako nisu štedljivi ni sekunde, recimo moj drug voza golfa 5 plusa sa 1.4TFSI motorom, auto ima 140konja i po gradu teško troši ispod 14l. Recimo ako drugi mogu svoje nove tehnologije da ukivaju u zvijezde, onda malo i alfa treba da se trzne i da zaigra i na nešto više od stare slave, marketing, marketing i marketing.....
Isto tako mene smeta taj momenat što je u fiatu tačno određeno šta koji brand radi, i nema mješanja krušaka i jabuka. Fiat treba biti jeftin i ne smije zadirati u eleganciju jer tada napada lanciu a lancia bi trebala biti elegantna ali ne previše sportska jer zadire u alfu a alfa mora biti sportska ali ne prebrza jer zna se ko je u FIATu brz i žestok. Mislim karikiram ali alfi definitivno fali sportskih modela, daj malo da taj image vidimo na djelu, uzmi alfu 159 i zašarafi u nju motor iz maseratija, isto to radi i VW i ostali proizvođaći. Trebaju da se trznu to definitivno....
« Zadnja izmjena: 09-07-2010, 12:26:18 od Tare071 »
"Rightous infliction of retribution manifested by an appropriate agent"

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #971 u: 09-07-2010, 12:20:16 »
Z Džizs has spoken  :ok:
:funny: :funny: :funny: :funny:
.... sempre gilles ....

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #972 u: 09-07-2010, 12:27:43 »
Više - manje stoji sve što ste rekli.....
Ovi su se digli, a alfu su srušili....malo politika ,malo loše vodstvo...nebitno
Svojedobno ,u vrijeme kad je bila ok ...do 80tih ajmo reć.....nije imala neku konkurenciju u njemcima ..... 50ih,60ih, pogotovo....o ranijim godinama netreba ni govoriti....

A danas je opet .... 156ica .... 147ica ...gt....pa dalje....malo su sad ''buljavi''  :craz al eto ...proći će....
Pogon ,prednji il zadnji, nebitno.....ovjes je kod alfe ono dobro  :rolll:

Nije prednji pogon baš za bacit .... iako bi i ja glasa prije za zadnji.....kod alfe  :mahm
tek s dolaskom 156/147/166/GT i donekle s gtv 916 je alfa opet napravila napredni ovjes.
155 je bila dva koraka nazad u odnosu na 75,  145 nije imala niš revolucionarno od ovjesa, ponaša se u vožnji ko punto s razlikom da je karoserija kruća pa je bolje ali inače po karakteristikama isti punto I.

Giulia je imala krutu straga ali je umjesto Pharndove spone imala trokustasko uzdužno rame, a juniorka je imala duple poprečne napred, takvo nešto nitko drugi nije imao na tržištu.

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #973 u: 09-07-2010, 12:39:43 »
tek s dolaskom 156/147/166/GT i donekle s gtv 916 je alfa opet napravila napredni ovjes.
155 je bila dva koraka nazad u odnosu na 75,  145 nije imala niš revolucionarno od ovjesa, ponaša se u vožnji ko punto s razlikom da je karoserija kruća pa je bolje ali inače po karakteristikama isti punto I.

Giulia je imala krutu straga ali je umjesto Pharndove spone imala trokustasko uzdužno rame, a juniorka je imala duple poprečne napred, takvo nešto nitko drugi nije imao na tržištu.
Slažem se ,155 i ostale...je bio tek početak povratka..ništa neide brzo,jbga...

Giulia je druga priča....evo ti ona moja u garaži...69ta god

...disk kočnice na sva 4 kola, kliješta sa po dva klipa, servo....mjenjač 5 brzina....
A tada skoro da i nije bilo još poštene ceste....
.... sempre gilles ....

Offline sale 75

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 JTDm Q2
    • aljmaš
« Odgovori #974 u: 09-07-2010, 13:32:23 »
sve je krenulo dobro sa proizvodnjom 156ice i 147ice,znaći u tom je kljuć uspjeha,elegancija uz dozu agresivnosti,lagan auto i opravdana cijena,takvih par modela se zareda bez nekih većih mušica i eto ti imiđa  :da:

33QO

• Gost
« Odgovori #975 u: 09-07-2010, 13:43:16 »
sve je krenulo dobro sa proizvodnjom 156ice i 147ice,znaći u tom je kljuć uspjeha,elegancija uz dozu agresivnosti,lagan auto i opravdana cijena,takvih par modela se zareda bez nekih većih mušica i eto ti imiđa  :da:

Samo, problem je što nekima "elegancija uz dozu agresivnosti" znači dizajniranje buljavih čudesa.  :rolll:

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #976 u: 09-07-2010, 13:44:30 »
Samo, problem je što nekima "elegancija uz dozu agresivnosti" znači dizajniranje buljavih čudesa.  :rolll:
:da: :da: :da: :da:......šteta, a dobro su krenili  :rolll:
.... sempre gilles ....

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV V6 TB, GIULIETTA, Z750, SF1098S
    • ZG
« Odgovori #977 u: 09-07-2010, 13:52:11 »

donekle sa gtv... nemoj samo čitati recenzije pa zaključivati, gtv leži bolje od 156/147 (za 166 i gt nemogu tvrdit jer nisam vozio), plus to što nema bolest škripavih vilica... ne pljujem po niti jednoj da se razumijemo, nego čisto zapažanje kroz vožnju navedenih auta...

e da je to samo nekima, nego baš zahvatilo alfe nažalost  :rolll:
« Zadnja izmjena: 09-07-2010, 13:56:44 od Alfa_gtv »
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline Neven

• Član Alfa Kluba 11
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 JTDm
    • Varaždin
« Odgovori #978 u: 09-07-2010, 14:06:43 »

Da, sve su usrali s tom ružnom 8C i krenuli u potuno krivom smjeru  :clap:

jel itko od vas par kojima je Giulietta ružna vidio auto uživo?

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #979 u: 09-07-2010, 14:08:22 »
pa je bila na rivi, pogledaj malo susrete Split pa češ vidjeti da je bio cijeli susret podređen njoj...
« Zadnja izmjena: 09-07-2010, 14:09:04 od Alfa_gtv »
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #980 u: 09-07-2010, 14:10:41 »
@alfa gtv donekle sotji napred ima najobičniji McPhearson ko i 145 ko i Punto, straga ima multilink a bolje leži jer je auto kraći i nži od tih autiju.
Napred ne škripe vilice jer ima samo donju ali kad zadnji ovjes veli pa-pa košta ko svetog petra kajgana.

Donekle sam rekao jer McPhearson nije niš revolucionrano a mulitlink je napredni ovjes.
Duple poprečne napred i McPhearson straga se smtra i dalje naprednim ovjesom.

@Neven
i za mito se govorilo čekaj dok ga vidiš uživo, ja sam čekao i uživo je još ružniji i odvratniji nego na slikama.
Gledao sam Giuliettu iz svih mogućih kuteva na slikama i jednosatvno mi ne sjeda, imam u kvartu novu astru i auto zgleda s boka i odostaga skoro identično ko Giulietta, jedino je napred drugačiji i zbog tog je auto kao cijelina puno ljepši i skladniji. Grozno ali istinito došli smo do toga da je Opel bolje dizajniran od Alfe.  :metak

Jasno da su to samo subjektivna razmišljanja, no i ona su bitna a meni je Giulietta odvratna kao i MiTo.
Ispod pleha Giulietta ima napredan ovjes straga i to cjenim da nije samo polukruta osovina.

O Arni se govorilo da je ružna, arna nije ružna već je samo beskrajno dosadna i nemaštovita, a ovaj famozni dvojac po meni nije nikad smio biti napravljen s alfinim znakom.

« Zadnja izmjena: 09-07-2010, 14:20:16 od Isus »

Offline pingo

• Član Alfa Kluba 8
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 156 sw & 33 serija 1
    • kamen/split
« Odgovori #981 u: 09-07-2010, 14:10:54 »
Na 8C ona svitla odgovaraju, a sta se tice Giuliette  :rolll: lipsa je na slikama nego uzivo to je istina, ali kad san je vidija uzivo toliko me razocarala da iz postovanja prema marci alfa romeo ne zelim napisat sta mislim o tom autu koje nazalost nosi ime Giulietta  :sad: :sad:
Prijatelja mozes odgurnuti:
a. rukama b. djelima
Ova druga varijanta je za cili zivot

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #982 u: 09-07-2010, 14:11:27 »
8C je priča za sebe.... a kopirati dijelove 8C na ''normalne'' modele je hmmm....loša ideja  :song:
.... sempre gilles ....

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #983 u: 09-07-2010, 14:17:41 »
@alfa gtv donekle sotji napred ima najobičniji McPhearson ko i 145 ko i Punto, straga ima multilink a bolje leeži jer je auto krači i nži od tih autiju.
Napred ne škripe vilice je rima smao donju ali kad zadnji ovjes veli pa-pa košta ko svetog petra kajgana.

Dnekle sam rekao jer McPhearson nije niš revolucionrano a mulitlink je napredni ovjes.
Dupel poprečne napred i mcphearson straga se mstra i dalje naprednim ovjesom.

ok, to sa zadnjim ovjesom stoji, sranje je kad ode i tu se nema šta nadodati...  a ovo ostalo kažem čisto o ležanju, jedino mi je to bitno, sad koliko je koji razvijen ili ne, meni čisto nevažno, ali slažem se da recimo kod tih novijih navedenih auta da u usporedbi sa nekim drugim markama stvarno stoje puno bolje što se tiče ovjesa
moja AR GTV 2.0 V6 TB

Offline Neven

• Član Alfa Kluba 11
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 JTDm
    • Varaždin
« Odgovori #984 u: 09-07-2010, 14:46:11 »

@Neven
i za mito se govorilo čekaj dok ga vidiš uživo, ja sam čekao i uživo je još ružniji i odvratniji nego na slikama.
Gledao sam Giuliettu iz svih mogućih kuteva na slikama i jednosatvno mi ne sjeda, imam u kvartu novu astru i auto zgleda s boka i odostaga skoro identično ko Giulietta, jedino je napred drugačiji i zbog tog je auto kao cijelina puno ljepši i skladniji. Grozno ali istinito došli smo do toga da je Opel bolje dizajniran od Alfe.  :metak

I ja se sjecam pred par mjeseci kad sam vidio novu Astru, neka bijela sa 17" i ajde okrenuo sam se za njom da vidim na što liči. Danas taj auto više na cesti niti ne primjetim, tipičan bezlični Opel u kombinaciji svega dosad viđenog koji bi morao imati 19" felge, odlične felge i neku dobru boju da uopce bude primjećen u masi istih... Ubiti sad ne znam niti zašto sam se okreno za njom kad taj auto dizajn niti nema. To je vise neki FL starog modela sa detaljima malo od Insigne...

Jasno da se Giulietta ne može svima sviđati, ali meni je dizajnom auto savršeno pogođen. I teško mi je onda shvatit da netko kome je recimo 147 lijep auto, Giuletta ne da nije, nego mu je odvratna itd... Bez obzira što nemaju veze jedan s drugim, ali prošlo je i 10 godina. Teško je danas napavit revoluciju u dizajnu, alil Giuletta je barem od naprijed prepoznatljiv auto koji bi isto dugi niz godina kao i 147 mogao biti atraktivan na cesti.
8C je po mnogima jedan od najljepsih auti ikad napravljenih, bilo bi glupo da takav pozitivan efekt nisu iskoristili kod drugih modela. Mozda je malo nespretno ispalo kod MiTa, iako se vani dobro prodaje, ali kod Gilulette je meni to pun pogodak.

Offline dado

• Ovisnik o alfistima
  • GTV V6 TB
    • Sveta Nedelja/Vinkovci
« Odgovori #985 u: 09-07-2010, 15:05:41 »
I ja se sjecam pred par mjeseci kad sam vidio novu Astru, neka bijela sa 17" i ajde okrenuo sam se za njom da vidim na što liči. Danas taj auto više na cesti niti ne primjetim, tipičan bezlični Opel u kombinaciji svega dosad viđenog koji bi morao imati 19" felge, odlične felge i neku dobru boju da uopce bude primjećen u masi istih... Ubiti sad ne znam niti zašto sam se okreno za njom kad taj auto dizajn niti nema. To je vise neki FL starog modela sa detaljima malo od Insigne...

Jasno da se Giulietta ne može svima sviđati, ali meni je dizajnom auto savršeno pogođen. I teško mi je onda shvatit da netko kome je recimo 147 lijep auto, Giuletta ne da nije, nego mu je odvratna itd... Bez obzira što nemaju veze jedan s drugim, ali prošlo je i 10 godina. Teško je danas napavit revoluciju u dizajnu, alil Giuletta je barem od naprijed prepoznatljiv auto koji bi isto dugi niz godina kao i 147 mogao biti atraktivan na cesti.
8C je po mnogima jedan od najljepsih auti ikad napravljenih, bilo bi glupo da takav pozitivan efekt nisu iskoristili kod drugih modela. Mozda je malo nespretno ispalo kod MiTa, iako se vani dobro prodaje, ali kod Gilulette je meni to pun pogodak.

U potpunosti se slažem!

Astra je bila i meni zanimljiva, kad je tek izašla..
Kao i Insignia.. ali sad, kad ih već ima popriličan broj na cesti..  :puke: :puke:

Meni osobno, Mito je lijep auto, osim unutrašnjosti koja mi baš nije sjela... Malo je "prefiatasta"...
...i još par sitnijih detalja, ali u paketu  :ok:

A što se tiče Giuliette(koju još nisam vidio uživo), mislim da će biti odličan auto!
Dizajn stražnjeg kraja savršen, sa boka isto tako, malo šteka taj prednji - ali vjerujem da samo treba vremena da se naviknemo na njega.

8C??
To je božanstvo...
GTV V6 TB '96

ex: 147, 159 ti, Giulietta, Mito TB 155ks

33QO

• Gost
« Odgovori #986 u: 09-07-2010, 15:27:48 »

Može cura imat neznam kakvo tijelo, ali ako ima grdu facu, ne može ti biti atraktiva pa da ga je*eš!

Normalno, isto vrijedi i u inverziji za suprotni spol. Naglasak na ovo atraktivna, jer nitko ne osporava Giuliettine tehničke karakteristike kao ni plemenitost ili umijeće kuhanja gore navedene cure  :song:
« Zadnja izmjena: 09-07-2010, 15:30:17 od Q. ORO »

Offline boris

• Član Alfa kluba 18
  • Trade Count: (+6)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 Q
    • Rijeka
« Odgovori #987 u: 09-07-2010, 15:38:43 »
Došao, vidio, sjeo   :pol:

Jako zadovoljan, auto izgled odlično iznutra i izvana !!!

Bijeli 170 KS dizel, Distinctive sa 17" sport felgama

Uopće ne izgeda buljooko, uživo izgleda jako jako dobro i vrlo agresivno, čak i u onoj šugavoj trendovskoj bijeloj boji.

Untrašnjost full dobra, vrlo vrlo kvalietetna, čak mi izgleda kvalitetnija nego u 159. Ipak mi je puno bolja nego na slikama. Na slikama mi nije bas bila alfistička, više je bacalo na Fiata. Svidja mi se full kvaliteta plastika, i to što nije kao na Mitu mješavina 5 vrsta plastike različite kvalitete.

Ovako na prvi pogled izglleda full kvalitetno napravljen cijeli auto.

Prostora unutra puno više nego u 147, naročito otraga. ja mogu komotno sjesti sa ravnim koljenima, iza vozača od 170 cm.

Jedino su sicevi malo čudni, kao da je netko napravio donji dio siceva za malene ljude a gornji za velike sa širokim ramenima.  Materijali su ok, ali zahtjeva privikavanje za sjesti.

Od testne vožnje ništa, do daljnjeg.

Offline Girith

• Pripravnik
  • **
  • Honda Civic 8th Gen 2011 FL 1.8
    • Zagreb
« Odgovori #988 u: 09-07-2010, 15:39:43 »
Sto ti fali talijskoj verziji  ? Nevolis slusati ćavarine dok pricaju , ali su ti OK dok rade Alfe  :hehe: :hehe:
Dobar je komentar jednog lika na video ''Killer car, killer female''   :volim   :hap:           

umm, neznam talijanski? ;)

Offline Sucker

• Sa stažom
    • Zagreb
« Odgovori #989 u: 09-07-2010, 16:27:34 »
Potpisujem ovo što je rekao GT !

Što volim ove odoka i preko koljena izjave o audijevoj dugoj tradiciji....
Izgleda da ljudi namjerno neće da čitaju a sve je na dohvat ruke, wikipediju u ruke i bistri....
Audija nije bilo nigdje na mapi do ranih osamdesetih i audija quattro a tek od 1995 proizvode aute koji dizajnerski na nešto liče.......
Možemo pričati i o istoriji audija samo što ćemo onda pričati o Horschu i o NSU a ne o audiju

:rol: Neznam zašto se hvataš prošlosti i onoga što je bilo pred nekoliko desetaka godina?! Živimo danas u 21.stoljeću,u doba kada htio to to priznati ili ne Audi ima puno veći renome od Alfe,među ljudima,ne  među Alfistima. Ne,nikada nebi kupio Audija,jer mi je gotovo svaki preskupi VW,ali govorim o onome što je danas.Alfi treba neki proizvod,dobar proizvod i jak marketing da bi preokrenuli izjave tipa: već hrđa u katalogu,ili više vremena si s njom u servisu nego na cesti... Za jednog Audija to nečeš čuti(premda je činjenica da se i oni kvare,mnogo više nego mnogi žele priznati),i to je ono o čemu pričam. Kada se jednog dana alfa izvuće iz govana u kojima tone,onda mogu škrtarit sa opremom (premda ovoj ne manjka opreme). Činjenica je da se može preživeti bez zadnjih el. prozora,ali ako dajem 25 soma eura za novi auto,onda želim i gumb za jebeni prozor,a 1800kn rađe zapijem sa frendovima slaveći kupovinu Alfe.