ma znam sve to stoji, al žalosno je da nakon tolko ulaganja i svega opet 0 bodova od tog diesela, pošto sa time pucaju na klijente i da konačno barem malo počne iči nabolje za alfa romeo...
Nije mi jasno šta stalno serekaš, kupi više taj BMW, te talijani i kvarovi, te ovo te ono, te sad dizel, itd....., kod dizela je uvik bila prednost potrošnja, i kod zadnjih generacija turbo dizela, i odlične performanse radi velikoga okretnoga momenta, koje atmosferski benzinci zbog sve veće mase nisu mogli imat. Sad u eri turbo benzinaca, prednosti dizela su smanjene, plus ovaj multiair nema leptira i usisne gubitke pa se razlika još više smanjila u korist benzinca, normalno vrimenon će multiair i na dizele.......,
Nevidin prednost modernih dizela u odnosu na turbobenzince osim potrošnje ionako, pa nema smisla o čemu govoriš, gušt kad se benzinac zavrti, kod dizela nikad nećeš imat, ustvari govorimo o kruškama i jabukama......., Ćinjenica je da su benzinci jedno vrime ( ne govorimo o nekin monstrumima ) postali inferiorni dizelima, sad se vrača ravnoteža......
Vozin trećega talijana, vozija i benzica i dizele, benzinca 80ks i dizela 120, dizel ide ka metak, ali nema gušta ka kad se zavrti benzinac na 6000......, nisan ima te talijanske kvarove, po ćemu bi triba podsmijavat talijane, mada su se njemci kod prijatelja pošteno kvarili, pa nisan reka ni da su talijani ni njemci smeće....
Nevidin zašto bi taj dizel bija 0 bodova u odnosu na isto jakoga benzinca......, po papiru bi reka da su skoro pa isti....., 8s do 100 za dizela od 170ks se ne ćini nimalo loše, ti si ocjenija motor pomoću 2 podatka koja uopče ne djeluju loše, uostalome, 170ks je 170ks a benzinac je oćito malo lakši,
Našlo se Giulietti 100 mana a da je niko uživo nije ni vidija......
Po ponudi i performansama motora giulietta je nekolko kopalja isprid 147, ima odlićan osnovni motor, usporedba sa 1.6 TS 105ks nije opće moguća........, 1.4T je sigurno pokretljiv motor, sa dovoljno momenta da se ne zaguši na prvoj uzbrdici... a osnovni motor ipak bi triba ćinit gro prodaje, ako osnovni motor nije OK večinon prodaja stoji........, dizajn je stvar ukusa, okerenit se malo u prošlost, i dalju i bližu i Alfa je imala ćudnih dizajna, nije sve bilo naj naj, npr meni GTV nikad nije sila, onaj zadnji kraj sa spojenin svitlima, itd, ima miljon primjera......