23-04-2026, 07:00:37

Autor Tema: Alfa Romeo Giulietta  (Posjeta: 627525 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline rpichler

• Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • Stelvio 2.2 210 Q4 Super Plus
    • Rijeka
Odg: Alfa Romeo Giulietta
« Odgovori #3630 u: 12-06-2014, 12:22:02 »
...a s čim ćeš usporedit tu tromost?

Sa dosadašnjim autom - Peugeot 407 2.0HDi sa 136KS i 340nm - međuubrzanja su mu grozna a teži je samo 100Kg od Julke a za taj bazni dizel svi vlasnici hvale baš međuubrzanje, ne ubrzanje do 100...

Gledao sam i 1.4 Turbo sa 170KS, doživljaj vožnje je predivan ali 3500 o/min u 6. brzini na 130Km/h je neprihvatljivo...  :ne2: :ne2: :ne2: :ne2: :ne2:
Photographer with a love/hate relationship with Alfa Romeo :ar: :love:

Trenutni auto: Alfa Romeo Stelvio 2.2 210 Q4 Super Plus Grigio Vesuvio

Offline Prta

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • 155
    • Split
« Odgovori #3631 u: 12-06-2014, 17:02:31 »
koji sivonja  ::)
bas to :hehe:
Dream. Build. Drive.

Offline GTV mafija

• Starosjedioc
    • Zagreb
« Odgovori #3632 u: 14-06-2014, 00:32:49 »
Sa dosadašnjim autom - Peugeot 407 2.0HDi sa 136KS i 340nm - međuubrzanja su mu grozna a teži je samo 100Kg od Julke a za taj bazni dizel svi vlasnici hvale baš međuubrzanje, ne ubrzanje do 100...

Gledao sam i 1.4 Turbo sa 170KS, doživljaj vožnje je predivan ali 3500 o/min u 6. brzini na 130Km/h je neprihvatljivo...  :ne2: :ne2: :ne2: :ne2: :ne2:

Zakaj?  :?:

Offline pingo

• Član Alfa Kluba 8
  • Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 156 sw & 33 serija 1
    • kamen/split
« Odgovori #3633 u: 14-06-2014, 22:41:22 »
Bice se covik boji da ce mu malo trosit kad bude isa 150+

:hehe: :hehe:
Prijatelja mozes odgurnuti:
a. rukama b. djelima
Ova druga varijanta je za cili zivot

Online Big D

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • GTV 2.0 TS Grigio Chiaro
    • Čakovec
« Odgovori #3634 u: 14-06-2014, 23:12:43 »

Kaj se tiče Peugeota, mislim da ti jako puno pojede automatik. Imam isti auto s ručnim mjenjačem i međuubrzanja su solidna za auto tih gabarita i 136 Ks pod haubom. Ne leti, ali nije ni smetalo na cesti.

Moram priznati da se ni meni ne dopada ovak proračunati mjenjač u Julki. Znam da je benzinac u pitanju, ali puno je brate mili 3500 okretaja za 130 na sat. Ajde da ima 5 brzina, ali ima ih 6. S druge strane, pod haubom je mali nabrijani motorček i živo me interesira trajnost tam poslije 100k km.
« Zadnja izmjena: 15-06-2014, 00:37:26 od Big D »

Offline sale 75

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 JTDm Q2
    • aljmaš
« Odgovori #3635 u: 15-06-2014, 00:20:50 »
kod mene je na 130kmh  4300 okretaja  :hehe:

Offline rpichler

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #3636 u: 15-06-2014, 15:35:14 »

Zakaj?  :?:

Jer smo u 2014. godini, kada mnoge marke imaju puno bolje proracunate mjenjace i performanse...  i dok mogu shvatiti takve omjere mjenjaca u D modu, u N modu bi to ipak trebalo biti napravljeno da se stedi gorivo i ne stvara buka u kabini. Ako mogu to napraviti na dizelu, nema razloga da ne moze to i benzinac, pogotovo sa 170KS...

Zanimljivost: pokusavam od proslog ponedjeljka dogovoriti probnu voznju za Julku u Autocommerce-u, bez ikakvog uspjeha. Zna li netko postoji li u ZG neka Julka 1.6JTDm za probat a da nije kod uvoznika? U RI nemamo salon ni servis kako spada a nadao sam se da je bar ZG bolji... Imao sam istinsku namjeru kupiti auto kod nas ali uz ovakve trgovce naprosto mi je muka ostaviti im pare da steknu dojam da su kao nesto prodali...

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #3637 u: 15-06-2014, 15:42:46 »
prikratki varaždin je ok  :da: zovi njih ako je imaju mislim da nije problem
Nije bolest sve što boli

Offline GTV mafija

• Starosjedioc
    • Zagreb
« Odgovori #3638 u: 15-06-2014, 16:09:14 »
Jer smo u 2014. godini, kada mnoge marke imaju puno bolje proracunate mjenjace i performanse...  i dok mogu shvatiti takve omjere mjenjaca u D modu, u N modu bi to ipak trebalo biti napravljeno da se stedi gorivo i ne stvara buka u kabini. Ako mogu to napraviti na dizelu, nema razloga da ne moze to i benzinac, pogotovo sa 170KS...

Zanimljivost: pokusavam od proslog ponedjeljka dogovoriti probnu voznju za Julku u Autocommerce-u, bez ikakvog uspjeha. Zna li netko postoji li u ZG neka Julka 1.6JTDm za probat a da nije kod uvoznika? U RI nemamo salon ni servis kako spada a nadao sam se da je bar ZG bolji... Imao sam istinsku namjeru kupiti auto kod nas ali uz ovakve trgovce naprosto mi je muka ostaviti im pare da steknu dojam da su kao nesto prodali...

...žao mi je kaj imaš takav dojam...i o autu i o mjenjaču i o zastupniku...

Offline sale 75

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 JTDm Q2
    • aljmaš
« Odgovori #3639 u: 15-06-2014, 17:20:20 »

zašto misliš da to nije proračunato? moj auto npr(145 1.6) na 110 troši litru manje nego na 90,oboje u 5. brzini baš zato što joj ti okretaji više pašu,ima više momenta i sa manje gasa ga vozim 110 nego što mi treba za vozit 90,to naravno nije precizno ali jedan tank sam probao ''štedit'' auto i vozio sam 90 na otvorenoj,na kraju mi je potrošnja narasla  ::)

Offline rpichler

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #3640 u: 15-06-2014, 17:37:37 »

...žao mi je kaj imaš takav dojam...i o autu i o mjenjaču i o zastupniku...

Vidi, obožavam Alfe, prvi auto mi je bila 147-ica sa twin sparkom, imao sam i 159tku i nema ljepšeg auta od Alfe (ne govorimo o Ferrariju, Maseratiju i sl)... no, da su neke stvari mogle biti bolje - mogle su, pogotovo kada postoje samo 2 modela u ponudi. Ajde 3 sada sa 4C.

Ja radim 30-35.000Km godišnje i benzinac koliko god mi bio drag i koliko god koncepcijski bolje paše u auto mi nažalost nije opcija jer na moju kilometražu me godišnja razlika na gorivu izađe preko 1.000EUR ukoliko je razlika u potrošnji 2l/100Km što nažalost nije zanemarivo u današnje vrijeme...

Uvoznik... minorni rezultati prodaje cijele grupacije u Hrvatskoj govore dovoljno o trudu kojeg zastupnik ulaže u Fiat, Alfu i Lanciju na HR tržištu. Sreća njihova da postoje kupci vjerni Alfi i Fiatu jer inače ne bi prodali niti ovo što prodaju.

Apsolutna nezainteresiranost za kupca, visoke cijene, nedostatak adekvatne podrške na području Rijeke koja je tradicionalno među top 3 najveća tržišta talijanskih auta jednostavno nisu dobri. Ja ne želim kroz Opelov salon ulaziti u servis za Alfu i da mi auto popravlja Opelov mehaničar. To jednostavno ne želim.

U Trstu do te mjere vole Alfu da imaš osjećaj da bi ga najradije metnuli Julki u auspuh svaki put kad vide jednu. Dijele strast nas vlasnika i to je fenomenalno. Alfa i mi kao vlasnici tih auta to zaslužujemo i u HR, slažeš se?

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #3641 u: 15-06-2014, 18:09:40 »
Vidi, obožavam Alfe, prvi auto mi je bila 147-ica sa twin sparkom, imao sam i 159tku i nema ljepšeg auta od Alfe (ne govorimo o Ferrariju, Maseratiju i sl)... no, da su neke stvari mogle biti bolje - mogle su, pogotovo kada postoje samo 2 modela u ponudi. Ajde 3 sada sa 4C.

Ja radim 30-35.000Km godišnje i benzinac koliko god mi bio drag i koliko god koncepcijski bolje paše u auto mi nažalost nije opcija jer na moju kilometražu me godišnja razlika na gorivu izađe preko 1.000EUR ukoliko je razlika u potrošnji 2l/100Km što nažalost nije zanemarivo u današnje vrijeme...

Uvoznik... minorni rezultati prodaje cijele grupacije u Hrvatskoj govore dovoljno o trudu kojeg zastupnik ulaže u Fiat, Alfu i Lanciju na HR tržištu. Sreća njihova da postoje kupci vjerni Alfi i Fiatu jer inače ne bi prodali niti ovo što prodaju.

Apsolutna nezainteresiranost za kupca, visoke cijene, nedostatak adekvatne podrške na području Rijeke koja je tradicionalno među top 3 najveća tržišta talijanskih auta jednostavno nisu dobri. Ja ne želim kroz Opelov salon ulaziti u servis za Alfu i da mi auto popravlja Opelov mehaničar. To jednostavno ne želim.

U Trstu do te mjere vole Alfu da imaš osjećaj da bi ga najradije metnuli Julki u auspuh svaki put kad vide jednu. Dijele strast nas vlasnika i to je fenomenalno. Alfa i mi kao vlasnici tih auta to zaslužujemo i u HR, slažeš se?

djelim mišljenje  :da:
Nije bolest sve što boli

Offline Darjan

• Sa stažom
    • Tučepi
« Odgovori #3642 u: 15-06-2014, 18:36:56 »

Fleet Rent a Car ima Giuliettu u svojoj ponudi, pa pokušaj njih kontaktirati ako ti je mogu dati na probu na sat-dva.

Offline GTV mafija

• Starosjedioc
    • Zagreb
« Odgovori #3643 u: 15-06-2014, 21:35:26 »

Promijenio sam tijekom ziivota dosta Alfi. Trenutno imam dvije i buraz jos jednu koja je bila moja. Ne vodim niti FIAT spa, niti Alfa Romeo, niti Autocommerce. Kupujem, gotovo uvijek nove modele, vozim i uzivam. Servisiram u ACu, podrzavam rad uvoznika. A da bi mogli imat vise modela, da bi mogli ovo i ono, mogli bi. Isto tako kupujem svake godine bar dva para Timberland cipela. I los im je izbor. A opet ih kupujem.

Jel bi se ljutio netko kad bih vam rekao, iz iskustva, da Opel Astra ide bolje od Giuliette s istim motorom? Samo kaj Alfa ima DNA, pa se izvlaci na raznolikost...

Offline kremenko

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo svih 1425 dana pod opsadom
« Odgovori #3644 u: 15-06-2014, 22:29:14 »
Jer smo u 2014. godini, kada mnoge marke imaju puno bolje proracunate mjenjace i performanse... i dok mogu shvatiti takve omjere mjenjaca u D modu, u N modu bi to ipak trebalo biti napravljeno da se stedi gorivo i ne stvara buka u kabini. Ako mogu to napraviti na dizelu, nema razloga da ne moze to i benzinac, pogotovo sa 170KS...

Kad uspijes napraviti mjenjac koji ce kroz neko dugme postati duzi ili kraci,postat ces bogat covjek.
Benzinci imaju krace mjenjace jer voze u sirem dijapazonu obrtaja,dok dizeli upravo zbog kraceg dijapazona obrtaja imaju duze proracunate mjenjace. Naravno to takođe zavisi i od broja obrtaja na kojem se ostvaruje max obrtni moment i snaga.
Ne znam zasto ti smeta. To jednostavno mora biti tako.
« Zadnja izmjena: 15-06-2014, 22:32:29 od kremenko »
Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata,
Al'  ja sam prvo rek'o Alfa, pa sam poslije rek'o tata.

Offline Roko

• Ovisnik o alfistima
  • 159 Ti
    • Zadar
« Odgovori #3645 u: 15-06-2014, 23:53:10 »
Kad uspijes napraviti mjenjac koji ce kroz neko dugme postati duzi ili kraci,postat ces bogat covjek.
Benzinci imaju krace mjenjace jer voze u sirem dijapazonu obrtaja,dok dizeli upravo zbog kraceg dijapazona obrtaja imaju duze proracunate mjenjace. Naravno to takođe zavisi i od broja obrtaja na kojem se ostvaruje max obrtni moment i snaga.
Ne znam zasto ti smeta. To jednostavno mora biti tako.

Moram priznat da je i meni cudna ta situacija sa 3500rpma @130 km/h .
Neznam kolika je razina buke i potrosnja u tome trenu ,ali sa 6 brzina na raspolaganju i meni je to too much ,pogotovo kad ti motori ionako vucu od 2000 rpm-a .

Trazia dokaz za to po YT,  pa na kraju nasa primjer sa TCT-om
140km/h @ 2800-2900 rpma , 130km/h @ 2500rpma .Eto mi je normalno . Prvih 5 brzina da je blizu , i 6ta za cruising .

https://www.youtube.com/watch?v=qaQ0fpx2tqM
« Zadnja izmjena: 15-06-2014, 23:57:52 od Roko »
Stirling Moss: "Quite frankly, Kimi Raikkonen is the fastest driver in the world"
Ron Dennis: "Kimi is so incredibly cool that I think that aspect of his personality surpasses even Mika.
Fernando Alonso: "Spa only earns the best"

Offline rpichler

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #3646 u: 17-06-2014, 22:06:36 »
Bijah jučer na probnoj vožnji Julke 1.6 JTDM sa 105KS i Pack Sportiva (18" felge, zatamnjeni farovi, pragovi, spuštena, zatamnjena stakla, crna obloga krova, aluminijske pedale i odmorište za nogu...)

Što reći... krenimo od interijera:

Novi ekran je najblaže rečeno katastrofa. Rezolucija i oštrina slova je jeziva, kao i reprodukcija boja. Ne pomaže ni kromirana lajsna s natpisom Alfa Romeo. Ne znam što im bi uza sve ekrane danas dostupne na tržištu. I dok u 500L to nije problem, ovaj ekrančić ovdje je kao svinji sedlo  :wal: :wal: :wal: To je ogromni nedostatak i stari kokpit izgleda svjetlosnim godinama bolje.

Sjedala su ok, lijepo drže no naslon za glavu je sve samo ne udoban niti pruža neku pretjeranu podršku vratu već samo zatiljku što umara na dužim prugama.

Materijali u interijeru su znatno lošiji nego u 159-tki. Jest klasa ispod ali stvarno loše (sorry ekipa sa Julkama). + moraš birati: ili ćeš odložiti bočicu vode ili ćeš nasloniti ruku na naslon. Treće nema. Utor za SD karticu, AUX i USB konektori izgledaju kao da su izašli iz nekakvog Landwinda ili Brilliancea - katastrofa...

U vožnji je N opcija idealna za grad, auto je dovoljno živahan i volan dovoljno lagan. U D modu je auto puno življi i odlučniji ali nikada to nije neko ubrzanje da ćeš reći wow, od pritiska gasa do nekog ubrzanja dosta prođe ali kad krene, krene bez zadrške do željene brzine.

Oduševljava komfor čak i na 18" gumama i skraćenim oprugama kao i prosječna potrošnja od 5,3l/100Km za testni auto sa par hiljada Km. Odlično.

Ali odustajem od Julke. Jednostavno mi nije to to, nakon 147ice i 159tke ova mi nema dušu. Komercijalna je. Tipizirana. Alfa je ali nije Alfa. Vozi se fino, ima logo ali nije to ono pravo...

Bacam se na traženje zadnjih komada 159-tki dok ih još ima.

A vama ekipa hvala puno na savjetima i odgovorima. Plaćam pivu na idućem meetu.  :pivo: :pivo:

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split
« Odgovori #3647 u: 18-06-2014, 07:46:22 »
Ima li gdje koja Giulietta QV, nema je vise u cjenicima u Auto Klubu, ne kuzim zasto?
Postoji Alfa i (ne) postoje drugi automobili.

Offline Luka_ri

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #3648 u: 18-06-2014, 08:02:35 »
Meni nikad nije sjeo taj oblik i izgled armature bez izrazenog sredisnjeg dijela. Ko doradeni stojadin. Bas ne volim takav dizajn unutrasnjosti. I instrumenti nekako ruzno strse, otvori za ventilaciju u sredini su ruzni...ne znam, miljama iza 159 i 147/GT interijera...
Aliis si licet, tibi non licet.

Offline Antonio

• Član Alfa Kluba 11
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 159 2.4 JTDm TI
    • Crikvenica
« Odgovori #3649 u: 18-06-2014, 10:39:40 »
Ima li gdje koja Giulietta QV, nema je vise u cjenicima u Auto Klubu, ne kuzim zasto?
Dolazi nova sa 240ks pa mozda jos nisu napravili cijenu za nju, a stare vise nemaju na lageru

Curly

• Gost
« Odgovori #3650 u: 18-06-2014, 11:02:29 »

kupuješ?  :)

Offline -164-

• Trade Count: (+19)
  • Ovisnik o alfistima
  • ex. 33 1.3V, 164 V6 Turbo, 156 JTD 20V, Gt 3.2 V6
    • Zagreb
« Odgovori #3651 u: 18-06-2014, 11:16:33 »
Imaš j ukod Commea za probati..ali nisi valjda lud mijenjati 147 GTA za Giuliettu :craz

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split
« Odgovori #3652 u: 18-06-2014, 12:55:48 »
kupuješ?  :)

Zasad, promatram 8)

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split
« Odgovori #3653 u: 18-06-2014, 12:57:14 »
Imaš j ukod Commea za probati..ali nisi valjda lud mijenjati 147 GTA za Giuliettu :craz

Pa da... Bio mu je brat naletio kad smo bili pod Lampom....

Curly

• Gost
« Odgovori #3654 u: 18-06-2014, 12:57:51 »
super ti je to autek...kupi, ali ostavi i plavojku jer jer posebna :)

Offline -164-

• Trade Count: (+19)
  • Ovisnik o alfistima
  • ex. 33 1.3V, 164 V6 Turbo, 156 JTD 20V, Gt 3.2 V6
    • Zagreb
« Odgovori #3655 u: 18-06-2014, 13:50:51 »
Pa da... Bio mu je brat naletio kad smo bili pod Lampom....
je..i sjeti se kaj je rekao o usporedbi Gt vs Giu što se tiče voznih osobina i feelinga za volanom ;)

Offline ElDotore

• Pripravnik
  • **
  • Giulietta QV
    • Rijeka
« Odgovori #3656 u: 18-06-2014, 14:52:46 »
http://iapi.njuskalo.hr/auti/alfa-romeo-giulietta-1.7-tb-quadrifoglio-oglas-11753103

Offline a.m.alfa

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • MG HS
    • Fiume (RI)
« Odgovori #3657 u: 19-06-2014, 23:04:18 »

Offline GTV mafija

• Starosjedioc
    • Zagreb
« Odgovori #3658 u: 20-06-2014, 00:05:44 »

Offline ElDotore

• Pripravnik
  • **
  • Giulietta QV
    • Rijeka
« Odgovori #3659 u: 20-06-2014, 18:22:18 »

Iduci tjedan bi ju trebao probati...nesto se mozda dogodi.... QV
[/quote]
Samo bi cijena trebala ici dosta dole, posto moja ima istu opremu, a 2012.g i 14000,a bila je malo skuplja!!