Bijah jučer na probnoj vožnji Julke 1.6 JTDM sa 105KS i Pack Sportiva (18" felge, zatamnjeni farovi, pragovi, spuštena, zatamnjena stakla, crna obloga krova, aluminijske pedale i odmorište za nogu...)
Što reći... krenimo od interijera:
Novi ekran je najblaže rečeno katastrofa. Rezolucija i oštrina slova je jeziva, kao i reprodukcija boja. Ne pomaže ni kromirana lajsna s natpisom Alfa Romeo. Ne znam što im bi uza sve ekrane danas dostupne na tržištu. I dok u 500L to nije problem, ovaj ekrančić ovdje je kao svinji sedlo

To je ogromni nedostatak i stari kokpit izgleda svjetlosnim godinama bolje.
Sjedala su ok, lijepo drže no naslon za glavu je sve samo ne udoban niti pruža neku pretjeranu podršku vratu već samo zatiljku što umara na dužim prugama.
Materijali u interijeru su znatno lošiji nego u 159-tki. Jest klasa ispod ali stvarno loše (sorry ekipa sa Julkama). + moraš birati: ili ćeš odložiti bočicu vode ili ćeš nasloniti ruku na naslon. Treće nema. Utor za SD karticu, AUX i USB konektori izgledaju kao da su izašli iz nekakvog Landwinda ili Brilliancea - katastrofa...
U vožnji je N opcija idealna za grad, auto je dovoljno živahan i volan dovoljno lagan. U D modu je auto puno življi i odlučniji ali nikada to nije neko ubrzanje da ćeš reći wow, od pritiska gasa do nekog ubrzanja dosta prođe ali kad krene, krene bez zadrške do željene brzine.
Oduševljava komfor čak i na 18" gumama i skraćenim oprugama kao i prosječna potrošnja od 5,3l/100Km za testni auto sa par hiljada Km. Odlično.
Ali odustajem od Julke. Jednostavno mi nije to to, nakon 147ice i 159tke ova mi nema dušu. Komercijalna je. Tipizirana. Alfa je ali nije Alfa. Vozi se fino, ima logo ali nije to ono pravo...
Bacam se na traženje zadnjih komada 159-tki dok ih još ima.
A vama ekipa hvala puno na savjetima i odgovorima. Plaćam pivu na idućem meetu.