1. Postoji li funkcija podizanja/spuštanja stakla jednim dodirom
2. Jesu li retorvizori preklopivi automatski
3. Prednja svjetla za maglu, imaju li tzv corner funkciju
4. Vidim da Mazda ima EBD (raspodjela sile kočenja), postoji li nešto slično u Giulietti
5. Koliko zvučnika ima, postoji li mogućnost jednostavne ugadnje dodatnih te postoji li usb priključak
6. Općenito kakva je podesivost volana i siceva
7. Bočne zavjese, jesu li samo prednje ili i stražnje
Moja Giulietta je Distinctive, pa ako ja nemam neke stvari, onda sumnjam da i DNA oprema ima.
Podesivost vozačkog sjedala je dobra, ali suvozač nema podešavanje po visini (možda ova tvoja oprema ima, ali mene izluđuje da tak skupi auto to nema, a Bravo koji sam mjenjao za Giuliettu je to imao).
Nemam ni automatski preklopive retrovizore (pretpostavljam da bi trebali biti na struju).
EBD je dio kompletnog sustava u Alfi, samo kaj se sve drugačije zove ...... na tehničkom su me uvjeravali da nema ni ESP bez obzira kaj je i to dio Alfinog elektroničkog paketa.
Kaj se tiče zračnih jastuka i općenito sigurnosti .... Giulietta je dobila najviše ocjene u klasi na Euro NCAP testiranju tako da mislim da tu ne bi trebao imati razloga za brigu.
Kad sam uzimao Giuliettu druga opcija je bila Mazda6 (onaj Mirai paket).
Općenito, Mazda je bila veća i imala je nešto više opreme i ustvari bi mi bila bolji izbor zbog potreba za prostorom. Žena je u osnovi bila za logički izbor, dakle da uzmem Mazdu. Onda smo otišli u salon pogledati oba auta i nakon kaj je odgledala Giuliettu i malo sjela jedini komentar je bio "Sad znam kako ti je ...."
Ako kupuješ auto i zbog emocija, Alfa je tu u prednosti. Od izgleda, preko voznih osobina, do toga da Alfa ima crtu ekskluzivnosti i prepoznatljivosti u sportu.
Niti sa jednim od autiju koje razmatraš nećeš pogriješiti, oba su vrhunska. Možda da napišeš koje točno modele gledaš kod oba proizvođača, pa da usporedimo?
Osobno ...... svaki dan od kad imam Alfu mi je sve draže kaj nisam uzeo Mazdu. Daleko od toga da je Mazda6 loš auto, izvrstan je, ali nije Alfa.
Kad vidim Giuliettu sparkiranu u gradu i kad vidim Mazdu .... nije to - to. Alfa je pojava. Mazda je ipak manje - više konfekcija, bez obzira kaj je recimo Mazda6 prilično lijep auto.