23-04-2026, 13:48:22

Autor Tema: Alfa Romeo Giulietta  (Posjeta: 628060 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Tare071

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • ima kolekciju auta :-)
    • Sarajevo
Odg: Alfa Romeo Giulietta
« Odgovori #2610 u: 18-01-2012, 17:47:04 »
Hvala, LOŠA!  :pivo:
Jel ima netko da točno odgovori na boldano.....

Evo idem probat ja, meni je alfa iz 2001 imala tu funkciju da sa vozačevih vrata digneš/spustiš oba stakla u istom trenutku, tako da vjerujem da ima i giulietta, imao mi je to i VW polo i VW lupo 1998/1999 godište - mislim navodim to da kažem da ta opcija nije neka pljačka i čisto sumnjam da je auto 2011 godište nema.
Alfa Giulietta koju sam ja zamalo kupio i gledao je imala full paket opreme minus kožu i nije imala taj corner momenat sa maglenkama, ali iskreno moj službeni golf 6 to ima i mogu ti reći da je smeće opcija, ja ne vidim nikakvu strašnu korist od te funkcije......tako da na njoj ne bih niti insistirao
« Zadnja izmjena: 18-01-2012, 17:48:09 od Tare071 »
"Rightous infliction of retribution manifested by an appropriate agent"

Offline qwer

• Trade Count: (0)
  • Na probi
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #2611 u: 18-01-2012, 18:14:19 »
meni je alfa iz 2001 imala tu funkciju da sa vozačevih vrata digneš/spustiš oba stakla u istom trenutku,

Tnx, samo ne znam jesmo se razumjeli, ne pitam za podizanje/spuštanje suvozačevog stakla sa vozačevog mjesta, nego spuštanje/dizanje jednim dodirom, tj da ne moraš držat onaj botun stisunut sve dok se to ne dovrši.
Možda stvarno pitam glupost,i ali kažem, nagledao sam se svakakvih kombinacija.

Corner mi je više onako fensi opcija, frend ima to na delti i skroz mi lipo izgleda.

EDIT: jel može još odgovor za usb priključak....
« Zadnja izmjena: 18-01-2012, 18:21:37 od qwer »

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo
« Odgovori #2612 u: 18-01-2012, 18:19:26 »
Tnx, samo ne znam jesmo se razumjeli, ne pitam za podizanje/spuštanje suvozačevog stakla sa vozačevog mjesta, nego spuštanje/dizanje jednim dodirom, tj da ne moraš držat onaj botun stisunut sve dok se to ne dovrši.
Možda stvarno pitam glupost,i ali kažem, nagledao sam se svakakvih kombinacija.

Corner mi je više onako fensi opcija, frend ima to na delti i skroz mi lipo izgleda.

Dobro smo se razumjeli, kliknem oba prekidača za stakla i idu oba dole u isto vrijeme......kliknem i pustim naravno :-)
A maglenke sa corner folom su i čista neupotrebljiva šminka, far sa snopom koji prati zakretanje volana je druga priča, svako auto bi to trebalo imat po meni.
Ne mogu se sjetiti jel ova što sam ja gledao imala USB priključak.....ja te stvari ne gledam na autu, ne zamjeri :-)
« Zadnja izmjena: 18-01-2012, 18:24:07 od Tare071 »

Offline qwer

• Na probi
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #2613 u: 18-01-2012, 18:23:01 »
Da, slažem se za zakretanje svjetla....nego vidi moj raniji post, kasno sam editirao,pitanje oko priključivanja usb priključka za mp3 player, da se ne moram zaj...t sa cd-ovima.
« Zadnja izmjena: 18-01-2012, 18:23:51 od qwer »

Offline qwer

• Na probi
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #2614 u: 18-01-2012, 18:55:04 »
Nego, još jedno pitanje...onaj display na sredini koji se podiže i spušta, kakve točno funkcije ima u DNA verziji?

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo
« Odgovori #2615 u: 18-01-2012, 19:10:18 »
Nego, još jedno pitanje...onaj display na sredini koji se podiže i spušta, kakve točno funkcije ima u DNA verziji?

Ja sam vidio giuliettu i sa funkcijom tog displaya i gdje je na tom mjestu plastični poklopac za sitnice  :hehe:
Tako da mislim da ti to ovisi od paketa opreme, na ovoj napucanoj koju sam ja gledao pokazivao je čini mi se pritisak turbine i tako neke šminkerske gluposti koje meni opet nisu bitne  :funny:
Ja sam ti starinski vozač, daj mi četiri točka, volan i palicu i dovoljno konja  :)

Offline connan

• Na probi
  • *
  • Giulietta 1.4 120 ks distinctive ma ljepotica
    • Čakovec
« Odgovori #2616 u: 18-01-2012, 20:54:59 »
taj poklopac u sredini ima displej samo ako je navigacija original, a usb u pretincu ispred suvozaca imaju sve julike  :ok:

hrga

• Gost
« Odgovori #2617 u: 19-01-2012, 08:54:42 »
Citat:
1.   Postoji li funkcija podizanja/spuštanja stakla jednim dodirom
2.   Jesu li retorvizori preklopivi automatski
3.   Prednja svjetla za maglu, imaju li tzv corner funkciju
4.   Vidim da Mazda ima EBD (raspodjela sile kočenja), postoji li nešto slično u Giulietti
5.   Koliko zvučnika ima, postoji li mogućnost jednostavne ugadnje dodatnih te postoji li usb priključak
6.   Općenito kakva je podesivost volana i siceva
7.   Bočne zavjese, jesu li samo prednje ili i stražnje

Moja Giulietta je Distinctive, pa ako ja nemam neke stvari, onda sumnjam da i DNA oprema ima.
Podesivost vozačkog sjedala je dobra, ali suvozač nema podešavanje po visini (možda ova tvoja oprema ima, ali mene izluđuje da tak skupi auto to nema, a Bravo koji sam mjenjao za Giuliettu je to imao).
Nemam ni automatski preklopive retrovizore (pretpostavljam da bi trebali biti na struju).
EBD je dio kompletnog sustava u Alfi, samo kaj se sve drugačije zove ...... na tehničkom su me uvjeravali da nema ni ESP bez obzira kaj je i to dio Alfinog elektroničkog paketa.
Kaj se tiče zračnih jastuka i općenito sigurnosti .... Giulietta je dobila najviše ocjene u klasi na Euro NCAP testiranju tako da mislim da tu ne bi trebao imati razloga za brigu.

Kad sam uzimao Giuliettu druga opcija je bila Mazda6 (onaj Mirai paket).
Općenito, Mazda je bila veća i imala je nešto više opreme i ustvari bi mi bila bolji izbor zbog potreba za prostorom. Žena je u osnovi bila za logički izbor, dakle da uzmem Mazdu. Onda smo otišli u salon pogledati oba auta i nakon kaj je odgledala Giuliettu i malo sjela jedini komentar je bio "Sad znam kako ti je ...."

Ako kupuješ auto i zbog emocija, Alfa je tu u prednosti. Od izgleda, preko voznih osobina, do toga da Alfa ima crtu ekskluzivnosti i prepoznatljivosti u sportu.
Niti sa jednim od autiju koje razmatraš nećeš pogriješiti, oba su vrhunska. Možda da napišeš koje točno modele gledaš kod oba proizvođača, pa da usporedimo?

Osobno ...... svaki dan od kad imam Alfu mi je sve draže kaj nisam uzeo Mazdu. Daleko od toga da je Mazda6 loš auto, izvrstan je, ali nije Alfa.
Kad vidim Giuliettu sparkiranu u gradu i kad vidim Mazdu .... nije to - to. Alfa je pojava. Mazda je ipak manje - više konfekcija, bez obzira kaj je recimo Mazda6 prilično lijep auto.

hrga

• Gost
« Odgovori #2618 u: 19-01-2012, 08:55:54 »

Kod mene ima funkciju spremanja naočala i papirnatih maramica ..... nema displaya bez nadoplate čak ni u Distinctive tak da sumnjam da ga imaš u DNA opremi.

Offline connan

• Na probi
  • *
    • Čakovec
« Odgovori #2619 u: 19-01-2012, 10:02:01 »
hrga,slazem se sa svime sto si rekao a najvise sa onim "Kad vidim Giuliettu sparkiranu u gradu i kad vidim Mazdu .... nije to - to. Alfa je pojava." :ok:
ja kad sam uzimao prije 8 g. 147-cu gledao sam i mazdu 3,bila je dosta povoljnija i imala je full opremu ali kad sam sjeo u obadvije i malo ih provozao uopce se nisam dvojio,
alfa auto sa dusom  :love: :love3:,147-cu sam  :drive: 7 g. i to bez ijednog kvara

Offline plavi156

• Ovisnik o alfistima
  • Giulietta 1.4 TB
    • Zagreb
« Odgovori #2620 u: 19-01-2012, 10:07:30 »
hrga,slazem se sa svime sto si rekao a najvise sa onim "Kad vidim Giuliettu sparkiranu u gradu i kad vidim Mazdu .... nije to - to. Alfa je pojava." :ok:
ja kad sam uzimao prije 8 g. 147-cu gledao sam i mazdu 3,bila je dosta povoljnija i imala je full opremu ali kad sam sjeo u obadvije i malo ih provozao uopce se nisam dvojio,
alfa auto sa dusom  :love: :love3:,147-cu sam  :drive: 7 g. i to bez ijednog kvara

to te ja pitam :ok: i dalje tvrdim da je nova alfa kvalitetnija od masu drugih automobila, samo što je 80% alfi na forumu starije od 10 godina, 90% je uvoz, i onda kad netko sa
strane čita forum pomisli, čovjeće pa ovdje se piše samo o problemima  :hehe:
EX: 156 1.8TS|156 1.9 JTD|164 TS|156 1.6TS|159 1.9 JTS|166 2.0TS LPG|156 2.0 JTS|147 1.6 TS

Offline boris

• Član Alfa kluba 18
  • Trade Count: (+6)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 Q
    • Rijeka
« Odgovori #2621 u: 19-01-2012, 11:13:21 »
Čisto FYI:

EBD je sastavni dio svih Alfi još od 1998 godine, dakle od 156-ce
Nijedna Alfa od tada nema 5 kočioni cilndar za mehaničku distribuciju sile kočenja na zadnje kotače.

Offline qwer

• Na probi
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #2622 u: 19-01-2012, 18:05:54 »
Hvala svima na odgovorima....sad još samo treba odlučit, Mazda 3 Sedan TE sa 7-8 doplata, ili Giulietta. Skuplja je nekih cca 3k eura i nešto skuplje osiguranje i sl, ali naravno da se doživljaj ne može usporediti. Vozio tricu, osjećaj je onako, ok je to, solidan, pouzdan auto sa ok opremom, izgledom isto dobar i teško da može bit promašaj po bilo čemu.

Nego, jel postoji uopće mogućnost probne vožnje sa autocommercom, poslao mail prije više od mjeseca i nema odgovora.

hrga

• Gost
« Odgovori #2623 u: 19-01-2012, 20:43:00 »
Znam da Prikratki tu u Varaždinu ima jednu crnu za probne vožnje. Za AC ne znam, možda je najbolje otići do njih i direktno pitati.

Vidim da imaš sličan problem kak sam i ja imao, u osnovi je Mazda pametniji i logičniji izbor, ali ..... niko živ mi ne može reći da je isto voziti Mazdu i Alfu, meni jednu jedinu sekundu nije bilo žao kaj sam uzeo Alfu bez obzira kolko bi nam Mazda6 bila bolja i praktičnija. Oba auta su stvarno izvrsna, nije Mazda loša, ali ..... Giuliettu kad vidim na cesti to je doživljaj, pogotovo po noći, ona svjetla otraga su mi čisti seks, pa bočna linija kak se diže prema otraga. Frendovi imaju Mazdu3 i često se sparkiramo jedni kraj drugih, njihova je ona svijetlo plava boja .... super izgleda, ali kraj crvene Giuliette jednostavno utone i ne vidi se.

Ako se dokopaš probne vožnje, kreni prvo u "N" modu, malo da se upoznaš s autom, ja sam bio odušaveljen kak je sve uglađeno i fino ..... onda nakon malo upoznavanja prebaci u "D" .....  :ok:

Offline Marin krk

• Ovisnik o alfistima
    • KRK
« Odgovori #2624 u: 21-01-2012, 15:58:18 »

Offline qwer

• Na probi
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #2625 u: 23-01-2012, 22:14:45 »
Nego, aj mi još nešto objasnite; u DNA cjeniku su nabrojane boje;

210 Metalik boja eksterijera O 3.750 kn
58B Boja eksterijera - Nero Etna O 3.750 kn
5B2 Pastelna boja eksterijera - Bianco Ghiaccio O 2.250 kn
5CF Pastelna boja eksterijera - Nero O 0 kn
5DT Boja eksterijera - Rosso Alfa O 3.750 kn

E sad, je li samo Nero etna i Roso Alfa dolaze kao moguće metalik ili...?
Odnosno, jel mogu kombinirat npr Rosso Alfa  + metalik, dok npr Bianco Ghiacco/Nero + metalik ne mogu?

denis147

• Gost
« Odgovori #2626 u: 23-01-2012, 22:18:50 »

Odnosno, jel mogu kombinirat npr Rosso Alfa  + metalik, dok npr Bianco Ghiacco/Nero + metalik ne mogu?

:da:

Offline qwer

• Na probi
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #2627 u: 23-01-2012, 22:21:51 »
tnx.... a isto mi je nalipša u biloj boji, neznan zašto.

denis147

• Gost
« Odgovori #2628 u: 23-01-2012, 22:23:51 »
tnx.... a isto mi je nalipša u biloj boji, neznan zašto.

mislin da od svih alfi do sada  bila najlipše leži giulietti  :da:
ali opet crvena boja na alfi  :love: :love3:

Offline plavi156

• Ovisnik o alfistima
  • Giulietta 1.4 TB
    • Zagreb
« Odgovori #2629 u: 24-01-2012, 09:19:14 »
giuilietta je i meni najljepša u bijeloj boji, ljepša mi je nego crvena :da:
EX: 156 1.8TS|156 1.9 JTD|164 TS|156 1.6TS|159 1.9 JTS|166 2.0TS LPG|156 2.0 JTS|147 1.6 TS

hrga

• Gost
« Odgovori #2630 u: 24-01-2012, 10:37:51 »

Rosso Alfa ti je 3.750,00 kn nema još doplate za metalik koliko se sjećam, ali kao želiš mogu pogledati na račun  :craz
Mislim da su malo glupo napisali cjenik jer nema nemetalik Rosso Alfa.

BTW, boja je predobra, na suncu ima one sitne ko pigmente koji se dodatno sjaje ..... sparkiraj ju kraj bijele pa vidi koja prvo upadne u oči (ja jesam ... hihihihi)

Offline qwer

• Na probi
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #2631 u: 24-01-2012, 18:06:38 »
Rosso Alfa ti je 3.750,00 kn nema još doplate za metalik koliko se sjećam, ali kao želiš mogu pogledati na račun  :craz
Mislim da su malo glupo napisali cjenik jer nema nemetalik Rosso Alfa.

BTW, boja je predobra, na suncu ima one sitne ko pigmente koji se dodatno sjaje ..... sparkiraj ju kraj bijele pa vidi koja prvo upadne u oči (ja jesam ... hihihihi)

Sad ne kužim, koja onda boja ima u metalik veziji?

hrga

• Gost
« Odgovori #2632 u: 24-01-2012, 18:20:05 »
Sad ne kužim, koja onda boja ima u metalik veziji?

Ma htio sam ti reći da je Rosso Alfa sama po sebi metalik. Nije da možeš izabrati Rosso Alfa koja nije metalik. Tak je i sa nekim drugim sa popisa.

Baš sam išao pogledati cjenik, pisali su ga kreteni  :wal:

Imaš crnu, koja je pastelna i za koju nema nadoplate, imaš bijelu koja je pastelna, ali sa nadoplatom i onda imaš crvenu i crnu metalik.
Glupost je kaj posebno stoji "metalik boja" ko opcija, pa onda popis boja.

Zaboravi onaj "metalik boja" dio i izaberi boju koju želiš.

Isto tako ..... a jesu kreteni .... "Posebna boja 8C" je isto faking metalik ..... samo kaj košta 2500 Eura.

Ako baš želiš mogu ti pogledati na račun od moje i točno reći. Ali tek kad dođem doma. Moja Giulietta je Rosso Alfa i prilično sam siguran da nisam platio "metalik boja" 3750 + "rosso alfa" 3750.
« Zadnja izmjena: 24-01-2012, 18:21:25 od hrga »

hrga

• Gost
« Odgovori #2633 u: 24-01-2012, 21:03:24 »
Nažalost ne piše na računu niš osim da je boja: ALfa Rosso metalik i puna cijena.

Offline a.m.alfa

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • MG HS
    • Fiume (RI)
« Odgovori #2634 u: 24-01-2012, 21:17:01 »

Curly

• Gost
« Odgovori #2635 u: 24-01-2012, 21:20:32 »
vidi moju crvenu bebicu  :volim

Zagy

• Gost
« Odgovori #2636 u: 24-01-2012, 21:21:33 »
može sve 3 za van  :love:

Offline connan

• Na probi
  • *
    • Čakovec
« Odgovori #2637 u: 24-01-2012, 21:33:59 »
i moja bianca  :love: :love:

Offline Guerrini

• Član Alfa Kluba 7
  • Trade Count: (+9)
  • Starosjedioc
  • *
  • Alfa Romeo Giulia 2.0/Spider 2.0 TS/Giulietta 1.6
    • Novi Vinodolski
« Odgovori #2638 u: 25-01-2012, 18:25:28 »
Evo ja neki dan vozio Giuliettu, 1.4 170 KS, u Rijeci u PSC Primorju, pa ako neko uzima ovakvu kombinaciju da mu malo bolje dočaram. Par slikica.  :craz

Glavni cigo u mahali? ALFA ROMEO

Offline Guerrini

• Član Alfa Kluba 7
  • Trade Count: (+9)
  • Starosjedioc
  • *
  • Alfa Romeo Giulia 2.0/Spider 2.0 TS/Giulietta 1.6
    • Novi Vinodolski
« Odgovori #2639 u: 25-01-2012, 18:27:46 »

Glavni cigo u mahali? ALFA ROMEO