Ako se vozis normalno onda posljedice nisu strasne. Ako se vozis na rubu onda pocinju problemi.
Kazem da do -3 standardni proguta vise manje bez problema iako svi emanentni proizvodaci tipa Bilstein, Koni, Kayab i slicni crvenim slovima upozoravaju da za takve kombinacije ne preuzimaju nikakvu odgovornost u slucaju bilo cega sto samo po sebi dovoljno govori 
Ja sam izvozio valjda 400 tkm na -30 na raznim autima na standardnim amortizerima, al su uvijek bili novi amortizeri i uvijek Bilstein ili Koni.
Ja iz svog iskustva mogu reći da se auto sa standardnim amortizerima (relativno novim, imaju 100 000 km, od toga cca 40-50 tisuća sa Eibach Sportline oprugama), vozi jako fino

Za otvorenu cestu auto je savršen (80% moje vožnje je otvorena cesta i autocesta), za grad je malo manje savršen, ali i dalje skroz OK, nije da će ti zubi ispadat kod prolazaka preko tračnica i ležećih.
Prije nego sam ugrađivao opruge, raspitivao sam se kod raznih majtora za amortizere vezano za skraćivanje, zvao sam jedno 5-6 radiona po ZG, i svi su mi rekli da za normalnu vožnju (bez maltratiranja po stazi i slično), kod spuštanja od 4 cm amortizer ne treba dirati.
To što Eibach tvrdi da za više od 3 cm treba i druge amortizere, ne znači da je to fakat istina. To samo znaći da imaju dobre stručnjake za marketing, koji znaju kako ljude navesti da kupe njihov proizvod