13-05-2026, 05:19:06

Autor Tema: Termostat  (Posjeta: 154171 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Fiuman

• Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: Termostat
« Odgovori #750 u: 31-01-2014, 14:40:58 »
Da imate siguran auto odma na novom motoru skinut glavu poravnat blok i glavu, metalna brtva, i arp vide ne one jeftine 2000 nego pojačane minimum m14
Termostat novi originalni, serijski hladnjak je ne siguran pa ga zamjeniti sa kompletnim alu
Cijevi zamjeniti sa silikonskim visokotlacnim
Posudu vode zamjeniti sa alu
Antifriz motorsport sa vrelistem na 150○
Kao ekstra sigurnost napuniti sistem pod tlakom od 3bara kako bi vrelistem bilo na 180○
Eto sad ste sigurni možete na put

Sent from my GT-N8010 using Tapatalk HD
ti dosadno aaa :funny: tako je pred par dana i Jakov od dosade srao li ga srao pa je skužio da kenja previše i presto - danas mi je to napiso na pp  :hap:

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split
« Odgovori #751 u: 31-01-2014, 14:41:33 »
ti dosadno aaa :funny: tako je pred par dana i Jakov od dosade srao li ga srao pa je skužio da kenja previše i presto - danas mi je to napiso na pp  :hap:

:good post
Postoji Alfa i (ne) postoje drugi automobili.

Offline pajo_patak

• Sa stažom
  • Delta, Dedra, Giulietta
    • Split
« Odgovori #752 u: 31-01-2014, 18:43:20 »

jucer sam pokusavao otvorit termostat od boxera al nisam imao neke srece sam sam nekaj potrgal nutra :D
a imam i od 8v jtd-a pa cu i njega probat bas me zanimaju ove teorije sa kanalima vode i protokom.

samo se tebe čekalo, dok ti ne daš blagoslov i pojasniš nama glupanima kako to triba biti, ja ništa ne virujem ovim fušerima :grinning-smiley-043:

Offline fiatuno

• Trade Count: (+13)
  • Starosjedioc
  • Audi za svaki dan Fiat za vikend...
    • Velika Britanija - Zlobin
« Odgovori #753 u: 31-01-2014, 19:05:37 »
pa ne kuzim sta je ljudima
imaju objasnjeno rijesenje za manje od 50kn i za vise od 500kn
ko oce nek stavi original zamjenski ili vec kakav ko zeli
ko zeli ustedit sa provjerenim termostatom koji se montira u niti 5 min nek stavi rijesenje za manje od 50kn

svi pisete o nekom fusu a svi odrzavate aute sami po principu skrpat cu da vozi

nemojte me shvacat ozbiljno dosada mi udarila u glavu
.....................

Offline mane

• Ovisnik o alfistima
  • Na skuteru
    • Karlovac
« Odgovori #754 u: 31-01-2014, 19:24:39 »
:da:  na forumu je već duže vrijeme trend, da netko pokušava uvjeriti drugoga u svoje mišljenje, ne vezano samo  s ovom temom, umjesto da  napiše svoje iskustvo i sve stavi ad acta.
Ja sam svoje iskustvo napisao i slikama pokazao kako to radi. Skoro će 5 mjeseci kako sam to napravio i za sada nemam nikakvih problema. Nikoga se ovdje ne  nagovara i ne solim mu se pamet, onaj ko to hoće stavit nek stavi tko neće nemora.
Baš danas razmišljam da to stavim i na jednu drugu mašinu(nije auto u pitanju), moram samo vidjet promijer cijevi, šira je dosta od cijevi koja je na boxeru i ako bude pasalo montiram bez imalo razmišljanja.
Bolje umrijeti od litre nego od kapi

Još nitko nije umro od pive, a u vodi su se mnogi utopili

Offline sale 75

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 JTDm Q2
    • aljmaš
« Odgovori #755 u: 31-01-2014, 19:26:51 »
ja sam stavio na jtd i odlično radi,ali nemojte to radit,to je fuš  :da:

jel sad bolje  :hap:

Offline pajo_patak

• Sa stažom
  • Delta, Dedra, Giulietta
    • Split
« Odgovori #756 u: 31-01-2014, 20:07:23 »

Offline robi v6

• Član Alfa Kluba 7
  • Pripravnik
  • *
    • Buzet
« Odgovori #757 u: 31-01-2014, 23:02:12 »
termostat od R4 nije ni manje ni više siguran od nekog drugog. Pouzdanost je ista a razlika je u cijeni

Offline tipo 1.7d

• Sa stažom
  • 146 1.6 325tds
    • D.Lapac
« Odgovori #758 u: 01-02-2014, 00:08:12 »

jucer sam pokusavao otvorit termostat od boxera al nisam imao neke srece sam sam nekaj potrgal nutra :D
a imam i od 8v jtd-a pa cu i njega probat bas me zanimaju ove teorije sa kanalima vode i protokom.

nabavi od stojadina, može se rastaviti a princip rada je isti
speed is a hazard addiction
drive diesel, be safe  :craz

Offline robi v6

• Član Alfa Kluba 7
  • Pripravnik
  • *
    • Buzet
« Odgovori #759 u: 01-02-2014, 10:18:34 »
da protok vode nije dobar, dizala bi se temperatura

Offline dado099

• Na probi
  • *
  • 156 1.8 TS & 159 1.9 JTDm SW
    • Karlovac
« Odgovori #760 u: 01-02-2014, 11:07:43 »
Ja sam samo htio podijelit svoje iskustvo s termostatom s ostalima i od nikog ne trazim da napravi isto.Ali ovi koji pricaju o tehnickoj strani se varaju,jer termostat je isti bio on od renola 4 ili od audia r8 ima istu funkciju i isto je građen jedina razlika je u kucistu u koje je ugrađen i s kojim se uostalom nabija cijena.A ugradnjom termostata od r4 ili bilo kojeg drugog koji pase,protok vode kroz kuciste i motor ostaje isti a da nije tako nebi ni temperatura odgovarala.Termostati su prije 30 godina otvarali na određenoj temperaturi i to rade i danas i ostali su iste izrade samo sto ih neki proizvođaci ugrađuju u kucista a drugi ne i to je jedina razlika.Tako da svatko zna najbolje za sebe sto i kako ce napraviti a s tehnicke strane nema nikakvih nepravilnosti.

Offline Batina

• Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #761 u: 01-02-2014, 12:28:40 »
samo se tebe čekalo, dok ti ne daš blagoslov i pojasniš nama glupanima kako to triba biti, ja ništa ne virujem ovim fušerima :grinning-smiley-043:

bravo pametni, odi promjeni vilice na dedri mozda skuzis da ti je prednji most u banani ko i svim 156, i svim tipo based autima pa vilice mozes mrdat par mm u svim smjerovima prije nego ih stegnes do kraja.

što ja znam, nisam jos nasao auto koji se raspao radi r4 termostata a za koji drek nebi otvorio i napisao tu ionako samo mlatite praznu slamu bzvz i niko nije napisao osim tebe nis konkretno za ili protiv.
« Zadnja izmjena: 01-02-2014, 14:27:25 od ceker »
Can a car ever be art? Most experts say no, but they obviously haven't seen the Alfa Romeo.

Offline Argor

• Administrator
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Giulietta QV_line + 33 Imola
    • Koprivnica
« Odgovori #762 u: 01-02-2014, 13:22:01 »

bravo pametni, odi promjeni vilice na dedri mozda skuzis da ti je prednji most u kurcu ko i svim 156, i svim tipo based autima pa vilice mozes mrdat par mm u svim smjerovima prije nego ih stegnes do kraja.

što ja znam, nisam jos nasao auto koji se raspao radi r4 termostata a za koji kurac nebi otvorio i napisao tu ionako samo serete bzvz i niko nije napisao osim tebe nis konkretno za ili protiv.

Molim , bez ovakvih riječi.  :p030:

Offline Batina

• Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #763 u: 01-02-2014, 14:27:43 »
uređeno  :craz
Can a car ever be art? Most experts say no, but they obviously haven't seen the Alfa Romeo.

Offline Havana_club

• Učim polako
  • Alfa Romeo 156 2.4 JTD
    • Visoko, Bosna i Hercegovina
« Odgovori #764 u: 01-02-2014, 15:51:19 »
pozz. ni na jednom forumu nisam nasao nesto o tome da alfa ne daje punu snagu ispod 70 c ,pa ako neko zna nesto sto ja neznam neka napise,
Bilo je ili ona ili alfa, jbg vise se nije provozala...

Offline mane

• Ovisnik o alfistima
  • Na skuteru
    • Karlovac
« Odgovori #765 u: 01-02-2014, 15:56:48 »
Nije stvar u snazi, pothlađeni motor se puno više troši i haba. Sama potrošnja auta je također nešto veća, obično i grijanje u kabini je lošije. Dali motoru padne snaga zbog toga, to ne bih znao.

Offline Havana_club

• Učim polako
  • Alfa Romeo 156 2.4 JTD
« Odgovori #766 u: 01-02-2014, 16:24:26 »
a jel moguce da ne dozvoljava mapu sa max snagom bez radne temp.

Offline zoki156

• Trade Count: (+1)
  • Pripravnik
  • **
  • 1.3 boxerrr
    • Sisak
« Odgovori #767 u: 01-02-2014, 18:49:03 »
Ja sam samo htio podijelit svoje iskustvo s termostatom s ostalima i od nikog ne trazim da napravi isto.Ali ovi koji pricaju o tehnickoj strani se varaju,jer termostat je isti bio on od renola 4 ili od audia r8 ima istu funkciju i isto je građen jedina razlika je u kucistu u koje je ugrađen i s kojim se uostalom nabija cijena.A ugradnjom termostata od r4 ili bilo kojeg drugog koji pase,protok vode kroz kuciste i motor ostaje isti a da nije tako nebi ni temperatura odgovarala.Termostati su prije 30 godina otvarali na određenoj temperaturi i to rade i danas i ostali su iste izrade samo sto ih neki proizvođaci ugrađuju u kucista a drugi ne i to je jedina razlika.Tako da svatko zna najbolje za sebe sto i kako ce napraviti a s tehnicke strane nema nikakvih nepravilnosti.
Istina. Termostat otvara na toliko i toliko stupnjeva. Nije bitno kako je on spakiran i kako izgleda. Ja vozim već godinu i pol na termostatu od r4 i nema nikakvih problema. Evo to je moje iskustvo sa tim.  :mah:

Offline silversurfer

• Učim polako
    • križevci
« Odgovori #768 u: 04-02-2014, 01:41:56 »
Danas stavio R4 termostat na 156 1,9 jtd 85 kw. Temp. došla na crtu između 50 i 90 i tu stoji. E sad jel je senzor temperature u banani il je to normalno za 156 FL1 da po zimi manje pokazuje?

Offline ziko2306

• Pripravnik
  • **
  • 156 sw 1.9 jtd
    • Sisak,Budaševo
« Odgovori #769 u: 04-02-2014, 05:17:38 »
ma laže đubre,samo gas  :drive:
Ž I K 0

Offline mane

• Ovisnik o alfistima
  • Na skuteru
    • Karlovac
« Odgovori #770 u: 04-02-2014, 09:15:39 »
Promijeni si senzor, nije preskup pa onda vidi šta pokazuje. Inače ti instrumenti nisu baš pouzdani na 156-icama.

Offline Havana_club

• Učim polako
  • Alfa Romeo 156 2.4 JTD
« Odgovori #771 u: 04-02-2014, 13:20:19 »
ja sam stavio taj neki prije 4 mj. al od benzinca na 2.4 jtd ,moje misljenje ,,, da sad je na 70 fixno, da brze grije malo, efekat u umanjenoj potrosnji ne vidim , al nije nesto sad ni skupo da se kajem .

Offline Luka_ri

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #772 u: 04-02-2014, 16:57:12 »
Ja ne vjerujem sta se sve moze procitati. Znaci nekome je termostat riknuo, zamijenio ga je, nije nista posebno bolje ali IPAK se ne kaje???? ej pa nesto je bilo nesipravno-nema tu kajanja to se mijenja cim prije. Bez obzira hoce li auto trosit manje, ici bolje ili slicno. Ako je neispravno onda trazi novo. I ne sa nekih kvazi vozila. Najbolje mi je kad netko pati na estetiku a istovremeno je mehanika sramotna...

Sent from my PAP5044DUO using Tapatalk
Aliis si licet, tibi non licet.

Offline Marin krk

• Ovisnik o alfistima
    • KRK
« Odgovori #773 u: 04-02-2014, 20:23:42 »
termostat  :ne:
 ja na jesen stavim komad kartona preko scudeta , vezem zicom i miran do proljeca  :da: . usput mi sluzi kao zastita protiv kamencica

Offline Havana_club

• Učim polako
  • Alfa Romeo 156 2.4 JTD
« Odgovori #774 u: 05-02-2014, 17:12:31 »
pa nije mi se bas bacalo ponovo 140 maraka da bi mi pokazivalo nekih 90 stepeni , kad opcenito teermoststi nevaljaju sto se tice 156-ice

Offline Luka_ri

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #775 u: 05-02-2014, 20:42:19 »
pa nije mi se bas bacalo ponovo 140 maraka da bi mi pokazivalo nekih 90 stepeni , kad opcenito teermoststi nevaljaju sto se tice 156-ice

Znaci po tebi je najvaznija uloga termostata da pokaze 90 stupnjeva? pa da, sta ces bacat 140 maraka kad mozes rastavit tablu i blokirat kazaljku na 90.

Offline Havana_club

• Učim polako
  • Alfa Romeo 156 2.4 JTD
« Odgovori #776 u: 06-02-2014, 16:18:09 »
LUKA_RI imas li ti problema zivotnih osim meni da se obracas sta cu radit i kako,
 u ovom slucaju ja nisam tema vec termostat, pa ako imas sta da pises vezano za temu izvoli a moje
da radim sta i kako hocu , da imam misljenje koje hocu i da ga prezentujem (ne gdje hocu) vec u temi koja
je za to bas namijenjena. a tebi sve najbolje u zivotu zelim...

Offline tipo 1.7d

• Sa stažom
  • 146 1.6 325tds
    • D.Lapac
« Odgovori #777 u: 06-02-2014, 17:16:36 »
LUKA_RI imas li ti problema zivotnih osim meni da se obracas sta cu radit i kako,
 u ovom slucaju ja nisam tema vec termostat, pa ako imas sta da pises vezano za temu izvoli a moje
da radim sta i kako hocu , da imam misljenje koje hocu i da ga prezentujem (ne gdje hocu) vec u temi koja

:ok:
speed is a hazard addiction
drive diesel, be safe  :craz

Offline Smmania

• Sa stažom
    • Baška,otok Krk- Viškovo
« Odgovori #778 u: 06-02-2014, 19:11:09 »
pol rulje ocigledno dr..a na oem termostat..... ako moja alfa bude vozila ko i renault 4 ja cu bit presretan  :mah: R4 termosat fan :happ:

Offline Luka_ri

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #779 u: 06-02-2014, 22:05:10 »

Problem je kad neki jado kupi Alfu koja vozena 10 godina sa neispravnim termostatom jer je vlasniku suludo davati novce da bi  auto bio ispravan pa krene pljuvati po Alfama opcenito.

Alfe su skupe za voznju ali svi bi htjeli sut u guzicu, talijanski dizajn, osjecaj na volanu ali bez da to plate.

Nemam ja nista protiv tebe ali imam protiv takvog nacina 'odrzavanja' auta. Ni R4 termostat bas ne razumijem ali ajde, ima nas koji ce ustedit negdje gdje drugi nece. Ali zaliti zbog zamjene termostata mi je neprihvatljivo. I to sam napisao u temi o termostatima, nije off. A ako tebe moj stav vrijeda, oprosti i ignoriraj, moje misljenje je takvo...

P.s. kad ti odu seleni na vilicama vjerojatno kolo nece ispasti ali znaci li to da ih neces promijeniti?