27-04-2026, 09:04:57

Autor Tema: moja Alfica  (Posjeta: 41813 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline peabj_junior

• Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
    • Bjelovar
Odg: moja Alfica
« Odgovori #540 u: 08-01-2013, 20:02:47 »
 :ok:  :ok:

Offline 156 sp1 rosso

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Giulia Veloce
    • ZAGREB
« Odgovori #541 u: 08-01-2013, 20:03:21 »
....sviđa mi se  :love: :love: jako :ok:

....interijer malo manje......
Gubila il dobila......zauvijek si moja voljena. Volim te Hrvatska.

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV V6 TB, GIULIETTA, Z750, SF1098S
    • ZG
« Odgovori #542 u: 08-01-2013, 20:03:51 »
Odlicne slike :ok: oce li sta novosti ubrzo? ili samo toci-vozi :craz
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline alfa maniac

• Trade Count: (+2)
  • Sa stažom
  • Gtv V6 TB & JDM EG6
    • Rijeka / Karlobag
« Odgovori #543 u: 08-01-2013, 20:14:00 »
Odlicne slike :ok: oce li sta novosti ubrzo? ili samo toci-vozi :craz

novost

već kontaktiran kolega industrial  :craz

a ostalo ma ne znam ni sam, još uvijek se ljuljam. cura je protiv prodaje, meni u glavi da je novo ipak novo. ja bi puno toga na ovoj napravio pa kad stavim na papir nekako mi nema smisla. presložit motor kao što sam i govorio i kompletno lakiranje su prve dvije stavke. neki dan ju perem i na zadnjem braniku se skine malo laka  :mad: ok ne bi poludio da taj branik nije lakiran pred manje od 2 godine. sve su fušeri okolo pa su mi sva ulaganja rizična. zato sam i napisao novo je novo, a garancija rulz hehe

za volan bio pitat, tražim crnu alkantru tj alkantaru kako me meštar ispravio, ali nema je, skupa je, i sparco volan se ne može tapecirat  :?: odustao naravno, jer i ovako skreće  :hap:

kupio sam novi bicikl i uživam se smrzavat  :mahm
You can turbo VTEC, but You can't VTEC turbo

Offline peabj_junior

• Ovisnik o alfistima
    • Bjelovar
« Odgovori #544 u: 08-01-2013, 20:15:50 »
novost

a ostalo ma ne znam ni sam, još uvijek se ljuljam. cura je protiv prodaje, meni u glavi da je novo ipak novo. ja bi puno toga na ovoj napravio pa kad stavim na papir nekako mi nema smisla. presložit motor kao što sam i govorio i kompletno lakiranje su prve dvije stavke. neki dan ju perem i na zadnjem braniku se skine malo laka  :mad: ok ne bi poludio da taj branik nije lakiran pred manje od 2 godine. sve su fušeri okolo pa su mi sva ulaganja rizična. zato sam i napisao novo je novo, a garancija rulz hehe

za volan bio pitat, tražim crnu alkantru tj alkantaru kako me meštar ispravio, ali nema je, skupa je, i sparco volan se ne može tapecirat  :?: odustao naravno, jer i ovako skreće  :hap:

Svaka čast šta si napravio da se drži toga :?:funny:funny:

Offline alfa maniac

• Sa stažom
  • Gtv V6 TB & JDM EG6
    • Rijeka / Karlobag
« Odgovori #545 u: 08-01-2013, 20:18:06 »
....sviđa mi se  :love: :love: jako :ok:

....interijer malo manje......

:ok: meni je interijer ipak draži i to je jedino što me drži kod ovog auta jer malo ih se crveni unutra  :craz

Offline alfa maniac

• Sa stažom
  • Gtv V6 TB & JDM EG6
    • Rijeka / Karlobag
« Odgovori #546 u: 08-01-2013, 20:23:49 »

Svaka čast šta si napravio da se drži toga :?:funny:funny:

ne znam, ona je JDM freak, honda joj je sve, ALI ipak je ovo baby Ferrari i teško čovjek ostane ravnodušan pa tako i ona  :craz :craz uz to kad smo otkrili da ima privjesak od Gtv na ključevima vikendice, koji je tamo tko zna koliko dugo, onda sve to pripišeš karmi  :hehe:

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #547 u: 08-01-2013, 20:30:30 »
novost

:hehe: te spone balansice sam i ja nedavno mijenjao, isto kolega industrijal poslao.. uzmi trw i nemas brige :ok:

Znam, pricao si mi jos na grobniku da se dvoumis, zato te i pitam :craz
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline alfa maniac

• Sa stažom
  • Gtv V6 TB & JDM EG6
    • Rijeka / Karlobag
« Odgovori #548 u: 08-01-2013, 20:32:07 »
:hehe: te spone balansice sam i ja nedavno mijenjao, isto kolega industrijal poslao.. uzmi trw i nemas brige :ok:

Znam, pricao si mi jos na grobniku da se dvoumis, zato te i pitam :craz

kako vlasnici Gtv-ejki razmišljaju isto  :craz

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #549 u: 08-01-2013, 20:39:21 »
:hehe: a samo najbolje stvari gore i onda si miran, jer je provjereno i znas da nemas brige kasnije :craz :ok:
moja AR GTV 2.0 V6 TB

Offline alfa maniac

• Sa stažom
  • Gtv V6 TB & JDM EG6
    • Rijeka / Karlobag
« Odgovori #550 u: 28-01-2013, 17:57:15 »
Prošli četvrtak stiglo

I eto danas promijenio (čitaj: igrao se mehaničara  :craz )

Offline peabj_junior

• Ovisnik o alfistima
    • Bjelovar
« Odgovori #551 u: 27-03-2013, 14:25:04 »
:o000:  :care ja da to vidim od svoje cure mislim da bi me herc strefil :hehe: moja govori da je ruzan auto :)

btw ajde pa nece maslinama nusta biti jedan dan a alficu treba propuhati nakon toliko odmaranja  :drive: :craz

Znam da kasnim poprilicno,al eto moro.

Tocno znam kako ti je kak stalno govorim da bi uzeo GTV odma je bilo ja se u tome necu vozi to još s straga izgleda na našat al pogledaj taj svijetla,tako da te razumijem u potpunosti  :funny:funny:

Al ajde da se pohvalim uspio sam je dobit da opere (al 146) na prani,pa bi sad malo malo išla prat makar ga ja vec opro na žgance doma  :funny:funny:

Offline alfa maniac

• Sa stažom
  • Gtv V6 TB & JDM EG6
    • Rijeka / Karlobag
« Odgovori #552 u: 09-08-2013, 22:59:49 »
treba malo skinut prašinu... novosti nema, Alfa spava u garaži, a radni stroj u pogonu

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #553 u: 09-08-2013, 23:14:43 »
Oooo pa ti si ziv  :clap:

Tako i treba, alficu cuvati i vikendom uzivati :ok:
moja AR GTV 2.0 V6 TB

Offline alfa maniac

• Sa stažom
  • Gtv V6 TB & JDM EG6
    • Rijeka / Karlobag
« Odgovori #554 u: 10-08-2013, 10:52:53 »
Oooo pa ti si ziv  :clap:

Tako i treba, alficu cuvati i vikendom uzivati :ok:

uživam u hondi više nego u alfi vjeruj mi. otkad sam doma alfu sam samo jednom provozao, ali nakon honde imao sam osjećaj kao da sjedim u SUV-u haha. alfa je dama, honda je ratnica i to hebena  :hap:

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #555 u: 10-08-2013, 15:29:07 »
Frend mi voza stalno te honde.. Gtv je komad auta naspram te pepsi limenke :hehe: dizajnom da ne pricamo.. honda je po meni dobra jer je jednostavna, motori su im zivahni i za odrzavat su kikiriki, al tu sva prica staje :ok:

No nebitno.. bitno da imas aute u kojima gustas :ok:
moja AR GTV 2.0 V6 TB

Offline dario145

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa 166 2.0ts i Alfa 156 1.8ts
    • osijek
« Odgovori #556 u: 10-08-2013, 15:36:19 »
Koji je motor u hondi?
135           
••„    
24R

Offline alfa maniac

• Sa stažom
  • Gtv V6 TB & JDM EG6
    • Rijeka / Karlobag
« Odgovori #557 u: 10-08-2013, 17:20:54 »
Koji je motor u hondi?

B16A2 sa 5zigen ispušnom granom

Frend mi voza stalno te honde.. Gtv je komad auta naspram te pepsi limenke :hehe: dizajnom da ne pricamo.. honda je po meni dobra jer je jednostavna, motori su im zivahni i za odrzavat su kikiriki, al tu sva prica staje :ok:

No nebitno.. bitno da imas aute u kojima gustas :ok:

gtv uistinu je veeeeeliki komad auta naspram pepsi limenke kako si napisao, a nema niš mjesta u usporedbi sa limenkom. gtv ide lijepo, loče gorivo i kad je spuštena skoro pa neupotrebljiva po našim cestama, a limenka vidiš ide bolje, ne loče i zbog svoje težine koja je za pola tone manja od gtv jako je udobna iako je spuštena čak više od moje gtv, a ipak je kao go kart na cesti.  gtv je auto za krstarenje magistralom dok je limenka za divljanje i čupanje, vtec je jednako zabavan kao i turbo, a po zvuku čak i zabavniji. interijer je na strani gtv, no iznenadio sam se kad sam shvatio da limenka ima kruškot i obloge vrata u koži, prava mekana koža, mekša nego u gtv, sicevi su iz del sol i sjedi se u njima kao u školjkama. gtv je poseban auto, ima ono nešto, ali je osjetljiva, nepraktična i komplicirana ako nešto sam radiš, talijani baš sve moraju zakomplicirat. nisu ista klasa, ali po meni prevaga ide na stranu limenke jer za manje novaca dobivaš puuuuno više vjeruj mi s tim da sam ja dobio i više od toga jer je prijašnji vlasnik ulupao lijepe novce u ovaj auto kad je mehanika u pitanju  :craz

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #558 u: 10-08-2013, 18:34:12 »
Sve stoji, mislim da i znam koji je to auto.. Stvar je u tome sto je gtv kud i kamo ozbiljniji, ljepse je sve u tom autu, a misicava je i to jako al jbg zbog toga je ili volis ili ne :craz

Honda ta za mene je zbilja idealna za divljanje i za neki auto za slozit za koji track day :ok: lagana je i ide sa tim motorom odlicno.. :ok: al dvije totalne klase i suprotnosti tako da nije za usporedjivat..

Btw moja gtv sad izvrtila od zg do st pri najcesce konstantnoj brzini od 150, a bilo je dijelova par puta gdje sam stisnuo a i kod velebita naravno i malo manje od toga radi ogranicenja, i to sve sa 36-37L goriva :craz pa ti racunaj onda, kad je motor zdrav i sve valja ne trosi ni ona kisu isusovu.. Samo jbg moza zbilja bit sve utegnuto.. Ja nisam vjerovao bio, al sam se uvjerio opet na putu iz st za zg, i zbilja nije bila neka greska :hehe: isao cak provjeravat da nije majstor prije puta kad sam stelao ventile da nije jtd ubacio  :funny:  znaci zbilja moze od 9L pa do 20L trosit ::) a nemam zbilja sta lagati oko toga jer ja sam bio prvi sto govorim da teosi kisu isusovu :hehe: al eto, problem je sto ih je vecina ubijena pa naravno da i locu zivo gorivo..
moja AR GTV 2.0 V6 TB

Offline alfa maniac

• Sa stažom
  • Gtv V6 TB & JDM EG6
    • Rijeka / Karlobag
« Odgovori #559 u: 10-08-2013, 20:32:58 »
slažem se eg je stvoren za divljanje jer su motori puno kvalitetniji, naš motor iz gtv to ne bi izdržao jer je pre nježan. a to što je brdo ubijenih gtv je baš iz tog razloga. kvaliteta?

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #560 u: 10-08-2013, 20:44:16 »
Nikako nekvaliteta.. vec neadekvatno neodrzavanje!! odrzavanje ovoga auta kosta!! sto znas i sam, i u tome je cijela mudrolija.. Ima mozda dvije tri sitnice koje su mogli napraviti bolje, ali takvih tvari ima svaki motor tako da je to neminovno..
moja AR GTV 2.0 V6 TB

Offline alfa maniac

• Sa stažom
  • Gtv V6 TB & JDM EG6
    • Rijeka / Karlobag
« Odgovori #561 u: 10-08-2013, 20:47:55 »
ne slažem se s tobom, jer v6 tb u usporedbi sa v6 3.0 je osjetljiv kao da je od šećera.

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #562 u: 10-08-2013, 20:52:17 »
Pa je, mimozniji je puno, to je neupitno, ali kao i svaki turbak.. Al to su dvije sasvim razlicite sfere, i kubikaze su drugacije.. a to sve igra ulogu i razlike..

no to nije ocjena nekvalitete po meni.. jer da nije kvalitetan nebi bilo primjeraka koji su i nakon 15 godina u odlicnom stanju, a to su sve primjerci redom koji su odrzavani adekvatno i na vrijeme!! i cija se povijest auta zna.. Vjerovao ili ne i takvih ima kod nas.. u tome je velika razlika.. tako da netreba brkat pojmove..
« Zadnja izmjena: 10-08-2013, 20:53:42 od Alfa_gtv »
moja AR GTV 2.0 V6 TB

Offline alfa maniac

• Sa stažom
  • Gtv V6 TB & JDM EG6
    • Rijeka / Karlobag
« Odgovori #563 u: 10-08-2013, 21:03:19 »
i ja sam nekad živio u uvjerenju da vozim alfu sa fantastičnim motorom, ali nakon nekog vremena shvatio da hebeš takav motor kojem treba štelat ventile nakon dva paljenja i gdje svaki mjesec moram nešto mijenjat, a dijelove kupit samo u antikvarijatu. mislim da je autu primarna funkcija da se vozi od točke a do točke b, a ne od točke a do mehaničara. uz to ovaj motor većina mehaničara nije htjela ni popravljat. čak su i u tvornici shvatili da nešto ne valja kad su već prestali proizvodit neke dijelove.

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #564 u: 10-08-2013, 21:37:29 »
Hehe ja ne zivim u uvjerenju da je taj motor fantastican, uvijek ima boljih i uvijek moze bolje, da ima svojih musica i da je mimozan je, ali ja vozim i gustam i nikakavih enormnih porblema nemam..

Kada se stavljaju kvalitetni dijelovi to mora trajati.. meni se dvije tri sitnice obile o glavu sto sam stavio zamjensko i to sam promijenio, i sve sto sam mijenjao dalje su bili potrosni dijelovi koji jbg tokom godina odu, auto nije nov..

Ako te zbilja toliko zayebava e jbg onda, autu je najgore kad stoji a tvoj poprilicno dugo i stoji a i pitanje kakava je proslost, kod tebe znam da je dobro odrzavan ali sve to moze dolazit na naplatu sa kilometrima nemari bivsih vlasnika.. jedna lasta ne cini proljece pa prema tome zakljucivat da je smece je malo glupo.. ja isto tako znadem par komada koje su adekvatno servisirani i cija se povijest auta zna i ljudi gustaju bez problema... Ja shvacam da si i mozda ljut sto te zayebava i sto nemas mozda srece sa njom i ako su ti se naredali kvarovi, ali po tome bi onda sve motore na sviejtu trebalo nazivat smecem jer uvijek se nadje netko tko ima problema sa mehanikom na bilo kojem motoru..

Jbg da su ga mogli napravit sa hidropodizacima mogli su, ali kad je motor zdrav stelat ventile se moze i do svakih 20tkm, naravno na uho ih se cuje ali ako je motor zdrav onda nema nekih porblema, i najcesce se rastelaju ispusni, koje je postelati nikakav problem.. a sto se tice tvornice ona cak navodi 30-35tkm ako se dobro sijecam..

Sto se rice dijelova tu je nesto drugo u igri a ne ovo sto si naveo da je tvornica sjvatila bla bla :hehe: primarno se zna za koje trziste i zasto taj auto radjen, kod nas ih je u pocetku bilo dosta malo i naravno nisu se ni nesto servisirali.. a danas kad je to sve doslo do stanja da su groblja, sad naravno da se malo tko zeli prihavtit tog posla jer to nije 1.2 iz punta, i prvenstveno je razlog sto ima posla oko toga motora sto je sve tako zbijeno u mali prostor da do necega dodjes pola toga moras rastaviti, al da je to sad razlog da je to smece, to bas nikako ne drzi vodu.. a i taj motor nije neka znanstvena fantastika, svaki ozbiljan majstor ga moze sloziti, tako da ti koji odbijaju to je sve ofrlje o sve filozofi redom koji i od slaganje bilo kojeg obicnog motora rade drame jer im se neda nista raditi postenk a sve bi naplatili kao suho zlato, a takvih je jako puno..

Ako ti dolje nema tko odrzavat ili posteno slozit auto, dodji u zg i odvest ce mo ta covjeku koji ce ga poslozit kako bog zapovijeda i da dalje nemas problema ni briga, dok je na popravku iskoristimo vrijeme za  popit :pivo:  :craz

Englezi i nizozemci slazu te motore i voze se i ganjaju bez problema, imas gro primjera.. tako da i dalje stojim iza onoga sto govorim, a imam taj auto vec dosta dugo godina
« Zadnja izmjena: 10-08-2013, 21:42:33 od Alfa_gtv »
moja AR GTV 2.0 V6 TB

Offline Paso

• Član Alfa kluba 14
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV 3.0, GT 1.9, Giulia 2.2 JTDM, Giulia 2.0 Turbo
    • Zaljev, Rijeka
« Odgovori #565 u: 11-08-2013, 02:08:32 »
Vozim već 11 godina GTV, pa sam vjerojatno kvalificiran da kažem koju! ;)

Na motoru sam u to vrijeme imao veliki servis i od izvanrednih stvari samo termostat, gornji nosač motora, lambda sondu, regulator minimuma i cijev od serva. Meni je to prihvatljivo za takav motor.

Istina je da 12V traže skuplje održavanje jer ventili nisu hidraulički kao na 24V, a i turbina traži pažnju. Koliko znam ventili se štelaju svakih 20,000 km, to vjerojatno nije tako strašno s obzirom da GTV obično nije auto za svaki dan.

O Japancima ne bih, zadnji mi je pod jamstvom eksplodirao (doslovno) u Italiji uz zatvoren autoput, vatrogasce, prvu pomoć i policiju... još su me vatrogasci zezali da "tko mi kriv kada vozim tu japansku kantu"! (novi Nissan X-Trail).

Valjda je u pitanju ljubav... :)

Offline ///Mario

• Pripravnik
  • **
    • okolica VG
« Odgovori #566 u: 11-08-2013, 02:43:34 »

Na motoru sam u to vrijeme imao veliki servis i od izvanrednih stvari samo termostat, gornji nosač motora, lambda sondu, regulator minimuma i cijev od serva. Meni je to prihvatljivo za takav motor.

Istina je da 12V traže skuplje održavanje jer ventili nisu hidraulički kao na 24V, a i turbina traži pažnju. Koliko znam ventili se štelaju svakih 20,000 km, to vjerojatno nije tako strašno s obzirom da GTV obično nije auto za svaki dan.

O Japancima ne bih, zadnji mi je pod jamstvom eksplodirao (doslovno) u Italiji uz zatvoren autoput, vatrogasce, prvu pomoć i policiju... još su me vatrogasci zezali da "tko mi kriv kada vozim tu japansku kantu"! (novi Nissan X-Trail).

Jel garancija pokriva fizicka ostecenja :)):)):))

Sent from my HTC Desire HD A9191 using Tapatalk

Offline Sizif

• Starosjedioc
  • Accord coupe V6
    • Osijek
    • Sizifova 166 2.5 V6 24V
« Odgovori #567 u: 11-08-2013, 09:40:35 »
Da se alfin V6 ili TS vozi kao sto se svaki Hondin motor vozi, brzo bi postali dinosauri

Ne kazem da su alfini motori smece, nego nisu stvoreni za "mikser" upotrebu (svaki dan pali, gazi, gasi, pali,gazi, gasi) bez rituala pazenja, pricanja motoru i provjeravanja 10 stvari prije i poslije gazenja.

I Hondin motor se moze sjebat, ali za takve stvari moras bit ili gadno pijan ili lijen u tri materine da ne dosipas ulja mjesec dana nakon sto ti se prvi put upalila lampica ulja

O potrosnji nema smisla pricat, auti su drukcije gradjeni pa se ne treba trosit "dah"

I ova kombinacija Honde za svaki dan a GTVa za vikend je idealna....i ja bi takvu garazu slozio da sam ostao na brodovima ;)
Svaki Alfista je Sizif...

Offline alfa maniac

• Sa stažom
  • Gtv V6 TB & JDM EG6
    • Rijeka / Karlobag
« Odgovori #568 u: 11-08-2013, 10:23:10 »
Da se alfin V6 ili TS vozi kao sto se svaki Hondin motor vozi, brzo bi postali dinosauri

Ne kazem da su alfini motori smece, nego nisu stvoreni za "mikser" upotrebu (svaki dan pali, gazi, gasi, pali,gazi, gasi) bez rituala pazenja, pricanja motoru i provjeravanja 10 stvari prije i poslije gazenja.

I Hondin motor se moze sjebat, ali za takve stvari moras bit ili gadno pijan ili lijen u tri materine da ne dosipas ulja mjesec dana nakon sto ti se prvi put upalila lampica ulja

O potrosnji nema smisla pricat, auti su drukcije gradjeni pa se ne treba trosit "dah"

I ova kombinacija Honde za svaki dan a GTVa za vikend je idealna....i ja bi takvu garazu slozio da sam ostao na brodovima ;)

e ovo je glas čovjeka zdravog razuma, to i ja stalno ukazujem ali većina alfista misli da su alfe bogom dane i da jedna stoji parkirana na ulazu u Raj i vozi je sam Sveti Petar. imaš + naravno.

nije točno, meni je rečeno da se v6 tb štela svakih 6000km, onda je bilo priče da šipka od ulja u v6 tb ne pokazuje dobro. talijan ima srce za napravit auto, ali izvedba je upitna, od 5 vida zategnut će 4 kako treba i tu nastaje problem.

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #569 u: 11-08-2013, 10:31:26 »
Ma tko ti je to rekao da se selaju svakih 6000???? Taj tko ti je to rekao je zbilja vrhunski majstor ::)

Price sa sipkom su iste price kao i sa kilerom ulja, ovjesit macku o rep.. nebuloze

ventili se stelaju kako sam rekao, u praksi svakih 15-20tkm a tvornica je navodila oko 30tkm ako se ne varam.. I to najcesce se rastelaju na ispusnim, jer su klackalice.. a to je nikakav problem za nastelat..

Kolega, rekao sam ti, pusti te ofrlje majstore koji ti pricaju nebuloze i ne zele se primit posla, dodjes u zg i odvedemo auto majstoru koji ce ga slozit kako spada, i onda ces moci uzivat i u alfici i u hondi bezbrizno :ok:
« Zadnja izmjena: 11-08-2013, 10:33:41 od Alfa_gtv »
moja AR GTV 2.0 V6 TB