Hehe ja ne zivim u uvjerenju da je taj motor fantastican, uvijek ima boljih i uvijek moze bolje, da ima svojih musica i da je mimozan je, ali ja vozim i gustam i nikakavih enormnih porblema nemam..
Kada se stavljaju kvalitetni dijelovi to mora trajati.. meni se dvije tri sitnice obile o glavu sto sam stavio zamjensko i to sam promijenio, i sve sto sam mijenjao dalje su bili potrosni dijelovi koji jbg tokom godina odu, auto nije nov..
Ako te zbilja toliko zayebava e jbg onda, autu je najgore kad stoji a tvoj poprilicno dugo i stoji a i pitanje kakava je proslost, kod tebe znam da je dobro odrzavan ali sve to moze dolazit na naplatu sa kilometrima nemari bivsih vlasnika.. jedna lasta ne cini proljece pa prema tome zakljucivat da je smece je malo glupo.. ja isto tako znadem par komada koje su adekvatno servisirani i cija se povijest auta zna i ljudi gustaju bez problema... Ja shvacam da si i mozda ljut sto te zayebava i sto nemas mozda srece sa njom i ako su ti se naredali kvarovi, ali po tome bi onda sve motore na sviejtu trebalo nazivat smecem jer uvijek se nadje netko tko ima problema sa mehanikom na bilo kojem motoru..
Jbg da su ga mogli napravit sa hidropodizacima mogli su, ali kad je motor zdrav stelat ventile se moze i do svakih 20tkm, naravno na uho ih se cuje ali ako je motor zdrav onda nema nekih porblema, i najcesce se rastelaju ispusni, koje je postelati nikakav problem.. a sto se tice tvornice ona cak navodi 30-35tkm ako se dobro sijecam..
Sto se rice dijelova tu je nesto drugo u igri a ne ovo sto si naveo da je tvornica sjvatila bla bla :hehe: primarno se zna za koje trziste i zasto taj auto radjen, kod nas ih je u pocetku bilo dosta malo i naravno nisu se ni nesto servisirali.. a danas kad je to sve doslo do stanja da su groblja, sad naravno da se malo tko zeli prihavtit tog posla jer to nije 1.2 iz punta, i prvenstveno je razlog sto ima posla oko toga motora sto je sve tako zbijeno u mali prostor da do necega dodjes pola toga moras rastaviti, al da je to sad razlog da je to smece, to bas nikako ne drzi vodu.. a i taj motor nije neka znanstvena fantastika, svaki ozbiljan majstor ga moze sloziti, tako da ti koji odbijaju to je sve ofrlje o sve filozofi redom koji i od slaganje bilo kojeg obicnog motora rade drame jer im se neda nista raditi postenk a sve bi naplatili kao suho zlato, a takvih je jako puno..
Ako ti dolje nema tko odrzavat ili posteno slozit auto, dodji u zg i odvest ce mo ta covjeku koji ce ga poslozit kako bog zapovijeda i da dalje nemas problema ni briga, dok je na popravku iskoristimo vrijeme za popit
Englezi i nizozemci slazu te motore i voze se i ganjaju bez problema, imas gro primjera.. tako da i dalje stojim iza onoga sto govorim, a imam taj auto vec dosta dugo godina