A istina, sad sam malo čitao, mudro zboriš. Neko prijedlog onda? Išao bih 3-4 cm u pod i malo tvrđe od serijale...
ma sve je to subjektivno...
meni je otisao prednji amortizer, sto sam ruku na srce jedva docekao jer mi je to bila prilika da napokon kupim nesto tvrdje...
citao po raznim forumima i cesto je ekipa hvalila taj B12 kao optimum za 147micu
ali je bilo i postova gdje je ekipa tvrdila da je to tvrdo
normalno, mojoj glavi je vise odgovaralo da pisu da je to optimum pa sam drzao te postove mjerodavnima

Nisam htio prenizak auto
a htio sam da je malo tvrdji
Uz pro kit koji je -3 mogu ici B6 i kraci B8 amortizeri
B6 se moze kombinirati i sa standarnim oprugama
Dok B8 ide samo na krace (od -3 do -nesto (5,6))
Pa rekoh ako su mi vec krace opruge, uzet cu i skracene amortizere (B8) jer bi to trebala biti najbolja kombinacija
Uglavnom, auto stvarno lezi, ide super i imao sam osjecaj da je tim bolji sto ga se vise stiskalo...
ali nazalost to za nase gradske ceste nije
jer stvarno nabija
ali to nabijanje je subjektivan dojam...
recimo cava je moje B8 stavio na svoju 156icu i vidis da je super zadovoljan
ali on voli malo zescu voznju

a vjerujem da se i 156tica drugacije ponasa na njima od 147mice koja ima laksi strazni kraj...
Mozda bi pro kit uz B6 bio malo drugaciji
iako u tvornici kazu da su isti..samo sto je B8 malo kraci...ali...
u svakom slucaju, moj savjet bi ti bio da ako imas priliku napravis djir u istom autu kao tvoj, sa setapom koji je tebi zanimljiv...jer ces jedino tako osjetiti razliku
nitko ti ne moze predociti kakav je osjecaj s pojedinim setupom jer je lako moguce da ono sto je meni tvrdo, tebi bude tamani i obrnuto...
meni nije palo na pamet da prvo isprobam kako je na kojim amortizerima
tako da sam se istrosio dok se nisam smirio
a ovo nije niti malo jeftin sport ako kupujes novo
srecom, po oglasnicima se zna naci polovnih B6, B8 pa mozda i ne bude tako skup sport
od onog sto sam sam probao
- eibach pro kit + serijala - nekontroliran straznji kraj / ne mogu komentirati udobnost jer sam vec zaboravio kako je to bilo
- sport paket od alfe (mislim da je on -2) je bio jako udoban, mozda najblizi serijali uz vizualno spustanje auta (meni se jako svidilo)...ali je zafrk sto ga nema po oglasnicima a original je skup kao i kvalitetni setup
- kw v1 - je meni trenutno na autu...tvrdji je od serijale, tvrdji od sport paketa...ponekad mi dopjazdi drmuskanje po losoj cesti ali sam generalno zadovoljan s njim...i nekako je u sredini izmedju serijale i B8...mozda cak blize B8 po tvrdoci
- B8 + pro kit - drzi cestu ali drmuska po gradu...po meni previse...bacao mi je na psihu...ponekad sam ga obozavao ali vecinom mrzio

sve ovo je moje iskustvo na losim splitskim cestama...ali vjerujem da je tako po vecini gradova...
cijenom, ako se kupuje novo, nije neka velika razlika izmedju serijala sa oprugama, bilstaina + opruge, ili kw gevinda..
iskusniji kazu da od svih gevindi, da je KW naj/optimalniji
i da tko god kaze da su gevinde mekane da laze

da se ponovim,
moj savjet je da isprobas auto (poput tvog) sa kombinacijom koja ti je zanimljiva
jer igranje i izmjena amortizera drugima nije bas jeftin sport

nadam se da ima jos nesto na trzistu sto je cjenom povoljnije od KWa
a da zadovoljava -3 i malo tvrdji osjecaj
ali ja nazalost nisam na to naletio
vjerojatno ce se javit jos netko s kakvim pametnijim savjetom