Meni je b12 (b8 i prokit) vrhunski i nije mi uopce tvrd i ne nabija po gradu.. di triba mekan je a kad triba drzat drzi.. presao sam sa D2 na njega..
Sve je to relativo..
upravo tako,
sve je to relativno ali ne znam dali ti mozes biti ikakvo mjerilo s obzirom da ti nemas ni normalne gume na autu

Razlika izmedju B6 i B8 u tome sto je B8 kraci te time prilikom spustanja auta za -30 ili -40mm radi u optimalnijem rezimu nego B6 koji je na -30mm djelomicno napregnut...
Problem s B8 je sto na njega ne idu normalne opruge
pa ako ti ne odgovara tvrdoca ili slicno, mozes ici samo na opruge koje spustaju
na B6 se mogu staviti i serijske
koliko to ima smisla i sta se dobije ne znam
Treba kod zutih bilsteina uracunat da je high pressure amortizer pa je auto nesto visi (skoro 1 cm) nego na istim oprugama i obicnim amortizerima. Tako da -3 opruga na bilsteinu je zapravo -2 i nesto malo.
Ovo ne stoji
Auto na B8 i prokitu pada za nekih -30 na prednjem kraju dok straznji padne i malo vise...mozda 40mm
cak i na oko, bez mjerenja se to primjeti jer se auto ''poravna'', straznji kraj vise nije uzdignutiji od prednjeg...
sigurno ne padne za 2cm.
napomena da sve sto pisem je za 147micu
U cavinoj 156 se nisam vozio, pa ne mogu reci kakva je razlika izmedju 147 i 156 na dolsovno istim amortizerima.

Vozim na 18zimski, a 17 ljetni set up. E sad obzirom da je 159 puno teža od 147, vjerojatno i to igra ulogu. Par kolega sa 159 su stavili Eibach opruge na serijske amortizere i kažu da im je ok.
Ja bih radije kompletno rješenje. Vozim 90% otvorene ceste i autoceste. Volio bih spustiti auto 2cm, da bude malo upravljiviji i ne puno neudobniji, recimo kao što je na TI modelima. Što bi mi preporučio, jel taj KW? Koliko to košta i gdje se može kupiti?
Moj savjet je da prvo probas napraviti djir u autu koji ima setup o kojem razmisljas
sama izmjena amorztizera, opruga,gevindi nije bas jeftin sport
a oduzima i vremena
recimo set B8 za 147micu je oko 3800kn
eibach opruge su oko 1400kn
treba platiti mnontazu od 400-600 ili koliko vec
optika auta za nekih 200kn
gevinde KW V1 su bile oko 6600-7000kn+, ovisno gdje se gleda cijena
mozda je najbolje kontaktirati gabrek tuning ako imaju nesto pametno za preporuciti...
Ako ti odgovara paket TI opreme sa 159 mozda da vidis koliko je cijeli njihov set, opruga i amortizera...
Ja sam ovu pricu provrtio pred par mjeseci i sve sam to osjetio na svom novcaniku

Procitao sam sve i svasta
generalno je bilo da je B8+eibach pro kit (-30) super za alfu 147...
nazalost, meni se pokazalo to kao, tvda opcija
dali bi se mogao voziti na njoj, mogao bi...ali cura mi nije dala mira, da je to pretvrdo, kao da vise nemamo amortizere..sto ruku na srce i stoji jer je osjetno tvrdji
KW V1 je meksi ali i on je trvdji od serijale
Treba probati
B8 + pro kit je bio tim bolji sto bi ga vise stisnuo...ali po meni za gradsku voznju nije
za otvorenu cestu i gustanje po krivinama je super
Nadam se da ces pogoditi iz prve

a ne kao ja