23-04-2026, 22:47:50

Autor Tema: Gevinde, sportski amortizeri etc.  (Posjeta: 210555 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Dama 166

• Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • AR 166 2,4/159ti 2,4/Spider 3.0 24V/ 159ti 1750tbi
    • Njemacka, Stuttgart
Odg: Gevinde, sportski amortizeri etc.
« Odgovori #570 u: 22-09-2012, 00:44:39 »
Sasa gewindi su uvjek bolji od nekih kombinacija federa i opruga, jedino ako su od iste firme onda su tu negdje sa gewindima, gewindi su podeseni optimalno, e sad zavisi koja firma ima bolje tehnicare i na sta polazu racuna, ja osobno bi ai prije uzeo gewonde nego neku kombinaciju

Offline Exfreerider

• Trade Count: (+2)
  • Sa stažom
  • Merc CL500
    • Zagreb
« Odgovori #571 u: 22-09-2012, 09:40:02 »
Sasa gewindi su uvjek bolji od nekih kombinacija federa i opruga, jedino ako su od iste firme onda su tu negdje sa gewindima, gewindi su podeseni optimalno, e sad zavisi koja firma ima bolje tehnicare i na sta polazu racuna, ja osobno bi ai prije uzeo gewonde nego neku kombinaciju
Nebi se složio sa ovime
prednost gewinde je individualno podešavanje visine auta

ali za sami rad ovjesa i dugotrajnost bolji izbor bi bio KONI Sport+Eibach nego neke low budget gewinde
-------

Offline mauroar

• Donator kluba
  • Trade Count: (+7)
  • Starosjedioc
  • *
  • ALFA 147SS,trenutno i 147jtd
    • PULA
« Odgovori #572 u: 22-09-2012, 11:33:31 »
to se i ja slazem,bolje 4 dobra amortizera ,nego jeftine gewinde
čak i standardni dobri amortizeri,su bolji od gewinda iz kine,,a skoro sve je iz kine
ALFA147SS,SUPERSPRINT,OZ-ULTRA,SPRINTFILTER,CSC,COLOMBO&BARIANI
TAR-OX
SPEED-DAY.HR

Offline Greco

• Starosjedioc
  • 156 sp 2.4 m-jet
    • Apsyrtides
« Odgovori #573 u: 22-09-2012, 11:37:55 »
Nebi se složio sa ovime

ali za sami rad ovjesa i dugotrajnost bolji izbor bi bio KONI Sport+Eibach nego neke low budget gewinde

Jel onda AP gewinde isto spadaju u low budget pa je bolje koni+eibach, ili ne?
"There's nothing the world needs less and there's, nothing I want more..."

Offline mauroar

• Donator kluba
  • Starosjedioc
  • *
    • PULA
« Odgovori #574 u: 22-09-2012, 11:46:14 »
da,ma sve je to isto samo druga naljepnica,,cak je u 90% i isti proizvodac ,ali drugi brend i druga cijena
TAR-OX
SPEED-DAY.HR

niknejm

• Gost
« Odgovori #575 u: 22-09-2012, 12:58:56 »
E  vidiš  kolega    meni  bi   bilo  potribno  štelovanje  na  vagama,, u  Splitu  to  nitko  ne   radi,  mora  bi  ih  još   precizno  podesit   inače  se  radi  o  bilstein  pss-9, ko  to  može  kvalitetno  odradit,  ti  znaš,  čuja  sam  gabrek  u zg da  to  radi, poz

pa ja bi vozio ili u Gabrek ili trazio nekog iz Amoca da podesi.

za njih sam cuo samo preporuke.

Offline 156 sp1 rosso

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Giulia Veloce
    • ZAGREB
« Odgovori #576 u: 22-09-2012, 13:03:10 »

....isto tako bolje low buget gewinda nego low buget amortizeri i federi.

Bolje kvalitetnu stvar kupiti bilo neki set ili gewinde.....
Gubila il dobila......zauvijek si moja voljena. Volim te Hrvatska.

Offline Marin krk

• Ovisnik o alfistima
    • KRK
« Odgovori #577 u: 22-09-2012, 14:26:51 »
Nebi se složio sa ovime

potpis  :da: :ok:

Offline Exfreerider

• Sa stažom
  • Merc CL500
    • Zagreb
« Odgovori #578 u: 22-09-2012, 20:09:33 »
Jel onda AP gewinde isto spadaju u low budget pa je bolje koni+eibach, ili ne?
AP je trenutno best buy a ne low budget
AP je pod firma od KW budem sutra stavio sliku od uloška prednjeg amortizera sa svoga auta na kojemu piše KW  :pivo:
-------

Offline mauroar

• Donator kluba
  • Starosjedioc
  • *
    • PULA
« Odgovori #579 u: 23-09-2012, 00:11:28 »
je tocno
a ispod KW pise?,,OCAP i sve dolazi iz taiwana,,,istu stvar imaju brendovi D2,k sport racing,xyz, w max i itd itd
i isto variante 1,2 i 3 su sve isti amortizer samo imaju razna kucista i podesavanja
a clubsport i competition  verzije su radene u njemackoj i rucno,,ali i cijena je rucna
TAR-OX
SPEED-DAY.HR

Offline robertst

• Pripravnik
  • **
    • Rijeka
« Odgovori #580 u: 23-09-2012, 08:44:57 »
je tocno
a ispod KW pise?,,OCAP i sve dolazi iz taiwana,,,istu stvar imaju brendovi D2,k sport racing,xyz, w max i itd itd
i isto variante 1,2 i 3 su sve isti amortizer samo imaju razna kucista i podesavanja
a clubsport i competition  verzije su radene u njemackoj i rucno,,ali i cijena je rucna

Nebi se htio mjesat, ali vozio sam bilstain b12, probao sam auto na d2 gevindama par komada, sada imam kw-3 i to je nenormalna razlika kako se auto ponasa na njima, kako skrece i kako je udoban a podeseni su ja dosta tvrdo.
Inace kada su mi stigli montirali su mi ih u servisu, nabavili smo vage i podesili ih na njima.Zatim sam se skoro godinu dana zezao sam povraom i tvrdocom i nikako nisam mogao dobiti nista.Bio sam lud i htio sam ih baciti u more.Zatim sam cuo da gabrek ima njihovo zastupnistvo, nazvao sam ih dosao gore.Decki su zatrazili podatke za moj auto, podesili ga za pola sata i nakon toga boze dragi kako se auto vozi i kako je auto udoban na njima.

Vjerujem da bi ih stavio na svaki auto, clubsport nisam probao ali kazu decki da je jos brutalniji i da je takoder udoban.

Offline sasa.baska

• Ovisnik o alfistima
  • Giulia 🍀
    • Baška ' Krk
« Odgovori #581 u: 23-09-2012, 09:11:33 »
Nebi se htio mjesat, ali vozio sam bilstain b12, probao sam auto na d2 gevindama par komada, sada imam kw-3 i to je nenormalna razlika kako se auto ponasa na njima, kako skrece i kako je udoban a podeseni su ja dosta tvrdo.
Inace kada su mi stigli montirali su mi ih u servisu, nabavili smo vage i podesili ih na njima.Zatim sam se skoro godinu dana zezao sam povraom i tvrdocom i nikako nisam mogao dobiti nista.Bio sam lud i htio sam ih baciti u more.Zatim sam cuo da gabrek ima njihovo zastupnistvo, nazvao sam ih dosao gore.Decki su zatrazili podatke za moj auto, podesili ga za pola sata i nakon toga boze dragi kako se auto vozi i kako je auto udoban na njima.

Vjerujem da bi ih stavio na svaki auto, clubsport nisam probao ali kazu decki da je jos brutalniji i da je takoder udoban.

ja nisam probao kw3 ili tako nesto u tom cjenovnom rangu, al sta sam ja naucio iz svog iskustva, da ako se ne zeli potrosit previse novaca, onda radje ici na varijantu B12 ili Koni Sport plus -3 opruga ili nesto slicno tome i dobije se vrhunski ovjes za te novce ili se ide na vrhunske gewinde tipa kw3 i bolje i to je to...u oba slucaja sve izmedju toga ce covjeka malo razocarat i nece bit 100% zadovoljan i na kraju sve ispadne skuplje kad se mjenjaju setup-ovi 2 put  :rolll: ko sta sam ja radio...a lijepo mi je tata reko uzmi one gewinde sa svim stelanjima pa si miran  :hehe:

niknejm

• Gost
« Odgovori #582 u: 23-09-2012, 10:32:41 »
AP je trenutno best buy a ne low budget
AP je pod firma od KW budem sutra stavio sliku od uloška prednjeg amortizera sa svoga auta na kojemu piše KW  :pivo:

AP, Weitec i KW navodno dijele proizvodjaca..

Razlika je izmedju unutrasnjih komponenti, ali i supporta. To je ono sto se placa uostalom.

Offline Exfreerider

• Sa stažom
  • Merc CL500
    • Zagreb
« Odgovori #583 u: 23-09-2012, 13:38:12 »
je tocno

Evo pa čitaj  :pivo:

-------

Offline mareo

• Administrator
  • Trade Count: (+33)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT Blackline Q2
    • Zgb
« Odgovori #584 u: 23-09-2012, 13:57:18 »
...AL-KO... :o000: (uvozili smo jednom prilikom neke dijelove od tog proizvođača, pa smo odustali zbog prevelikog broja reklamacija)

...definitivno ostajem na bilstein i pogotovo ne hebem te low budget gewinde... :mah:

*ebo mene mali pas, kak' si? pa tak'...

Offline luka05

• Trade Count: (+4)
  • Starosjedioc
    • Split
« Odgovori #585 u: 23-09-2012, 17:41:33 »
AP gewinde su recimo izmedu 4 i 5tisuca kuna, imaju podesavanje visine ne i tvrdoce.
E cisto usporedbe radi, zanima me koliko kostaju gewnide KW takoder sa podesavanjem visne ali ne tvrdoce i d2 isto sa podesavanjem visine ali ne i tvrdoce?

Offline Dama 166

• Ovisnik o alfistima
    • Njemacka, Stuttgart
« Odgovori #586 u: 23-09-2012, 18:08:32 »
neznam misljenja sam da potrefiti dobar set amortizera i federa za neki auto je teze u skuplje nego uzeti neke postene gewinde di se moze podesavati visina i tvrdoca.
KW moze biti da idu neke stvari iz Kine ili di vec, samo sam i sa druge strane uvjeren da prolaze druge kontrole nego za neke neke znj firme ;), po tome ako bi se samo islo po "Made in Germany" nebi nista imali ;), zapravo jako jako malo jer si nebi mogli priustiti. A i to "Made in China" je opet pitanje koja Frima radi ;), velikim djelom je sve lutrija.

Po mome nije bitno di se stvari rade nego pod kriterijama Qualitete se ispituju i koliko tocno se na nessto gleda.
Je da je masa ECU od boscha u svim autima a sta je u njima?? Od tih svih proizvoda malo je iz one Drzave koja stoji gore. Naljepnica mozda i to je to.

Offline Exfreerider

• Sa stažom
  • Merc CL500
    • Zagreb
« Odgovori #587 u: 23-09-2012, 19:17:43 »
AP gewinde su recimo izmedu 4 i 5tisuca kuna, imaju podesavanje visine ne i tvrdoce.
E cisto usporedbe radi, zanima me koliko kostaju gewnide KW takoder sa podesavanjem visne ali ne tvrdoce i d2 isto sa podesavanjem visine ali ne i tvrdoce?
AP ima u ponudi AP sa podešavanjem visine i APx visina/tvrdoča
D2 nema model samo sa podešavanjem visine
kod KW je slučaj kao i kod npr. Mercedesa veliki dio cijene je samo brand name
-------

Offline signo

• Trade Count: (+27)
  • Starosjedioc
    • Split
« Odgovori #588 u: 23-09-2012, 21:05:17 »
AP ima u ponudi AP sa podešavanjem visine i APx visina/tvrdoča
D2 nema model samo sa podešavanjem visine
kod KW je slučaj kao i kod npr. Mercedesa veliki dio cijene je samo brand name
Kolega  nebi  se  složija  baš  sa  tvojom  konstatacijom,  kolega   sa  foruma  je  ugradija   te  famozne AP  i  odma  ih  je  skiniji  i  oće  isključivo  KW  ili  bilstein,  da  su  iste  ka i  KW  sigurno  ih  nebi  skida    nakon  10  km znači  da  ipak ima  nešto  u  onome  brand  name  :?:
« Zadnja izmjena: 23-09-2012, 21:10:40 od signo »

Offline suspenzija

• Trade Count: (+4)
  • Starosjedioc
    • Makarska
« Odgovori #589 u: 23-09-2012, 21:11:23 »
Kolega  nebi  se  složija  baš  sa  tvojom  konstatacijom,  kolega   sa  foruma  je  ugradija   te  famozne AP  i  odma  ih  je  skiniji  i  oće  isključivo  KW  ili  bilstein,  da  su  iste  ka i  KW :ok: sigurno  ih  nebi  skida    nakon  10  km znači  da  ipak ima  nešto  u  onome  brand  name
i onda kakve su te ap??? moze malo opisat radi cega nije bio zadovoljan jer i meni su u glavi te ap  :ok:

Offline signo

• Starosjedioc
    • Split
« Odgovori #590 u: 23-09-2012, 21:14:47 »

Kolega  reci  mi   jeli  u  Gabreku   mogu  podesit   i  bilstein  b-16  , jeli  oni   zastupaju  i  bilstein,  meni  je  ista situacija  potribno  mi  je  fino  uštelavanje  da  da 100 %

Offline signo

• Starosjedioc
    • Split
« Odgovori #591 u: 23-09-2012, 21:20:05 »
i onda kakve su te ap??? moze malo opisat radi cega nije bio zadovoljan jer i meni su u glavi te ap  :ok:
Skinija  ih  je   zato  šta  mu   one  u  datom  trenutku  nisu  nudile  ono  šta  je  on   zahtjeva, čovik  je  bija  razočaran  i  oće  bolje a sad  možda  je  on  prezahtjevan  možda  bi  tebi  odgovarale,  sve   je to  relativno.

Offline Dama 166

• Ovisnik o alfistima
    • Njemacka, Stuttgart
« Odgovori #592 u: 23-09-2012, 21:35:57 »
Kolega  nebi  se  složija  baš  sa  tvojom  konstatacijom,  kolega   sa  foruma  je  ugradija   te  famozne AP  i  odma  ih  je  skiniji  i  oće  isključivo  KW  ili  bilstein,  da  su  iste  ka i  KW  sigurno  ih  nebi  skida    nakon  10  km znači  da  ipak ima  nešto  u  onome  brand  name  :?:

da nesto ima tu dosta toga jer se radi o Imenu koji se ne zeli kvariti ;), zasto nema boscha nigdje u medijima ???
oni koji imaju novaca plate si Ime i ono sto je lose djelomice kupe, sto ne zelim recisamo sto radim u Boschu da je Qualiteta dobra, nego je bas tako. Radi se sa visokom Qualitetom, i ispadaju pumpe koje se normalno mogu prdati ali zbog ljepote se opet rastavljaju jer nisu perfektne.
U Subotu je prodano 5450 Pumpi CR 4 a od toga je bilo svega 25 losih koliko je to posto svakosi moze izracunati.

Stoga je moj stav taj da djelovi mogu biti radjeni bilo gdje na svijetu ali moraju odgovarati musteriji i nije li tako zna biti jako jako velikih  :henker: :henker: :sado: :sado:, to znaju oni koji rade sa zapadom najbolje ;), je da se neke stvari onako na nas nacim zaobidju ali sve zavisi o cemu se radi i koliko potrosac ima nedostatke ;)

Offline robertst

• Pripravnik
  • **
    • Rijeka
« Odgovori #593 u: 23-09-2012, 21:42:29 »
Kolega  reci  mi   jeli  u  Gabreku   mogu  podesit   i  bilstein  b-16  , jeli  oni   zastupaju  i  bilstein,  meni  je  ista situacija  potribno  mi  je  fino  uštelavanje  da  da 100 %

Nazovi ih i trazi Robija, znam da se u kw jako razumije, ide u tvornicu na obuke i slicno.

Offline Bavarac

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • 147 GTA, 155 1.8 TS 16V S
    • Zadar
« Odgovori #594 u: 23-09-2012, 21:45:30 »
U ovoj temi mogao bi pisati do u beskonačnost, ali ima jedna skracena rečenica u koju sve staje...
Istina da se ovjes bira u skladu s onim što vlasnik želi od auta i po načinu vožnje, ali ona stara najbolje kaže: Koliko para toliko muzike... Tako i Gewinde... Tko je probao bolje od KW-a i Bilsteina nek se javi... Ali i koštaju...
Viva Italia

Offline signo

• Starosjedioc
    • Split
« Odgovori #595 u: 23-09-2012, 22:14:55 »
Takoje   kolega,  sidi 5 :ok:
« Zadnja izmjena: 23-09-2012, 22:16:25 od signo »

Offline robertst

• Pripravnik
  • **
    • Rijeka
« Odgovori #596 u: 24-09-2012, 06:40:58 »
U ovoj temi mogao bi pisati do u beskonačnost, ali ima jedna skracena rečenica u koju sve staje...
Istina da se ovjes bira u skladu s onim što vlasnik želi od auta i po načinu vožnje, ali ona stara najbolje kaže: Koliko para toliko muzike... Tako i Gewinde... Tko je probao bolje od KW-a i Bilsteina nek se javi... Ali i koštaju...

samo ako nisu podesene kako treba su gore od standardnog ovjesa

Offline Mi$ki

• Sa stažom
  • 156 1.9 JTD, 155 1.8 TS wide body, P-205 cabrio RG
    • Rijeka
« Odgovori #597 u: 24-09-2012, 18:56:24 »
Bok, nije kvar nego dilema. Da li paše SP opruge s amortizerima s alfe 156 2,4 m-jet na 156 1,9 JTD 99 g.

Offline Stiv

• Trade Count: (+20)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 Busso SW & 147 1.9jtdM
    • Samobor
« Odgovori #598 u: 24-09-2012, 19:00:22 »
Fizicki sve pase ali ce na 1.9jtd bit prednji kraj visi neg zadnji jer su prednje pruge jace na 2.4jtdu.
:mahm QVMember of  U B OQV

Offline Mi$ki

• Sa stažom
  • 156 1.9 JTD, 155 1.8 TS wide body, P-205 cabrio RG
    • Rijeka
« Odgovori #599 u: 24-09-2012, 19:05:24 »
 :thanks