napravio sam dva servisa bez da sam dirao filter zraka jer je mehaničar rekao da nema potrebe, znači sad je krajnje vrijeme
jer će biti oko 30.000 km bez čišćenja K&N filtera? oko čišćenja ima dosta zaje...... pa sam se upitao vrijedili sve to truda?
razmišljao sam o vračanju orginalnog filtera....po forumima se piše da imaju dobrih i loših strana, jedna od loših strana je
da osim zraka propuštaju i čestice prljavštine u motor?
informacije sa weba o tome kako se čisti K&N filter:
"- za ciscenje obvezatno koristiti originalnu tekucinu kao i za ponovno uljenje
- nakon pranja ostaviti filter min 24 sata da se osusi prirodnim putem (nika na radijator, pec ili grijalicu)
- nikad i u nikojem slucaju ne ispuhivati filter komprimiranim zrakom
- nikada ne voziti nenauljeni filter
- nakon uljenja ostaviti filter 24 sata da se ulje dobro ocijedi
- ukoliko imate motor (auto) sa frgazerima, potrebno je (vjerojatno) postelati frgazere
- ukoliko imate ubrizgavanje treba paziti na kolicinu ulja kojom se ulji filter jer kapljica ulja moze zracnom strujom dospijeti na osjetljiv debimetar
(MAF, mjerac protoka, mase i temperature usisanog zraka) koji se nalazi poslije filtera na usisnoj cijevi od kucista do ubrizgavanja i kosta x 000 kuna
u mom slucaju 2.400 kn)"
mislim da tekućina i ulje za pranje koštaju oko 250 kn, a tu je i rizik oko MAF-a koji se spominje, koji izgleda i nije tako jeftin