17-09-2026, 11:59:15

Autor Tema: K&N Filter  (Posjeta: 28825 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Tare071

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • ima kolekciju auta :-)
    • Sarajevo
Odg: K&N Filter
« Odgovori #90 u: 22-08-2012, 14:47:42 »
original je najbolji,kolike novce je alfa uložila u airbox da dobije maximum nikakav aftermarket dio za 200kn nema šanse da nadmaši,ali mislim da ni panel nema neke velike koristi

Znaš koliko je alfa uložila novaca da napravi airbox - euro ili dva. Uzeli su i projektovali kučište koje će se moći postaviti na 10 modela, navrnuti na 10 crijva, pasovati na 10 MAFova i onda su ugradili papirnati filter koji ih košta za proizvest opet taj jedan eura.......
Kakav maximum, koji to proizvođač ugradi dio radi dobivanja maximuma na porodičnoj limuzini ili autu te cijene?
Tako kako ti misliš razmišlja ferrari i porsche ali fiat, alfa, i ove ostale marke za smrtnike.....to je najjeftiniji dio koji odgovara specifikaciji.
K&N filter panelni je okruglo 10x propusniji od istog originalnog panelnog papirnjaka, a K&N gljiva oko 20-30x a da ne poredim BMC-CDA koji je sav u kevlaru i karbonu i ima pamučni uložak.
"Rightous infliction of retribution manifested by an appropriate agent"

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #91 u: 22-08-2012, 15:02:42 »
gljiva na 145 ne donosi osim zvuka nista dapace auto ide slabije.
Moje iskustvo a stavljao sam ju i u blatobran i dovodio hladni zrak i u airbox.

CDA je druga prica no dinamika fludia nije kako bi dalmosi rekli "mare daj pi*ke"
Kockasti auto, najbolji auto.

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo
« Odgovori #92 u: 22-08-2012, 15:20:26 »
gljiva na 145 ne donosi osim zvuka nista dapace auto ide slabije.
Moje iskustvo a stavljao sam ju i u blatobran i dovodio hladni zrak i u airbox.

CDA je druga prica no dinamika fludia nije kako bi dalmosi rekli "mare daj pi*ke"

Vidi ja sam te prestao pratiti čim si spomenuo mare i pi*ku...... :smijeh
Meni je alfa 147 osjetno bolje išla sa KN panelom u odnosu na fabrički papirnjak, a sa CDA filterom je razlika bila još i bolja.......
Nego reci ti meni valja li ta mare šta i jel slobodna  :craz

Offline IgoRR

• Član Alfa Kluba 9
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #93 u: 23-08-2012, 00:47:40 »
CAI jedino pomaže

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo
« Odgovori #94 u: 23-08-2012, 07:45:15 »
CAI jedino pomaže

paaa BMC CDA je dio CAI-ja.....zato i košta komplet 200-300e

Offline IgoRR

• Član Alfa Kluba 9
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #95 u: 23-08-2012, 10:07:07 »
paaa BMC CDA je dio CAI-ja.....zato i košta komplet 200-300e

ti trebaš dofurati cijev koja ti stoji tipa umjesto maglenke Fi75 ili neko drugo mjesto na braniku da dobiješ efekt nabijanja zraka, te tek tada u razno razne filtere(probao sve, na TS-u se najbolje pokazao papir)

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo
« Odgovori #96 u: 23-08-2012, 10:54:18 »
ti trebaš dofurati cijev koja ti stoji tipa umjesto maglenke Fi75 ili neko drugo mjesto na braniku da dobiješ efekt nabijanja zraka, te tek tada u razno razne filtere(probao sve, na TS-u se najbolje pokazao papir)

Mah TS je omanji fen.....ne pikam ja to  :icon_1:

Offline Batina

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #97 u: 23-08-2012, 12:28:22 »
meni je punto mk1 imao razliku u 10kmh krajnje sa cai i bez njega isprobano par puta s tim da je ostao orginal airbocx na motoru samo izoliran sa termo zastitom i doveden je usis mu sa alu crijevom iz branika...

i usis sa maglenke nije dobar zato jer je najvruciji zrak na asfaltu dole kad uzari sunce + voda i svo smece je dole.. po meni se najbolje pokazalo na razini farova vuc..
Can a car ever be art? Most experts say no, but they obviously haven't seen the Alfa Romeo.

Offline sale67

• Trade Count: (0)
  • Starosjedioc
  • Alfa 156 2.4 20v SW
    • Osijek
« Odgovori #98 u: 23-08-2012, 15:55:12 »
Ja spustio usis dole do maglenke i sve bilo OK do jednog velikog pljuska kad uletih u jezero na cesti i motor povuče vodu.Srećom jtd nepoderiv pa smo kroz grijače izvukli vodu i teraj dalje.Usis je još uvjek dolje i sada sam se sjetio da ga dignem gore.
Vozim na BMC filtere već 15-trak godina razne aute ,sve turbake i moja iskustva su izuzetno pozitivna.Kod svakog auta sam imao bolju živost osim jednom kada sam preterao sa veličinom filtera.

Uvjek turbo,chip i BMC  :hello: :hello: :hello:

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo
« Odgovori #99 u: 23-08-2012, 16:36:23 »
Ja spustio usis dole do maglenke i sve bilo OK do jednog velikog pljuska kad uletih u jezero na cesti i motor povuče vodu.Srećom jtd nepoderiv pa smo kroz grijače izvukli vodu i teraj dalje.Usis je još uvjek dolje i sada sam se sjetio da ga dignem gore.
Vozim na BMC filtere već 15-trak godina razne aute ,sve turbake i moja iskustva su izuzetno pozitivna.Kod svakog auta sam imao bolju živost osim jednom kada sam preterao sa veličinom filtera.

Uvjek turbo,chip i BMC  :hello: :hello: :hello:

taman tako  :ok:
« Zadnja izmjena: 23-08-2012, 16:36:56 od Tare071 »

Offline darkoqv

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo 145 QV
    • Crna Gora,Sutomore
« Odgovori #100 u: 27-08-2012, 01:08:48 »
Pa,nije ni fiat u Abarth stavljao bzvz panelni filter BMC.Ne moze se bas u lab.uslovima,dokazati ovo sto ovi likovi pokusavaju.Def.sam za panel filter.Licno sam vidio razliku na Bravo HGT.Sa i bez. :drive: :drive:
Cuore Sportivo

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo
« Odgovori #101 u: 27-08-2012, 08:38:02 »
Pa,nije ni fiat u Abarth stavljao bzvz panelni filter BMC.Ne moze se bas u lab.uslovima,dokazati ovo sto ovi likovi pokusavaju.Def.sam za panel filter.Licno sam vidio razliku na Bravo HGT.Sa i bez. :drive: :drive:

Pa naravno da je stavljao panelni koji je napravio zajedno sa kučištem da se može postaviti na 10 različitih modela, što abartha, što fiata, što srodnih modela. Euro koji uštediš na jednom autu bude 1.000 eura na 1.000 auta. U temi giuliette pričamo o uštedi na zadnjim podizačima koji su na kurblu, e sad jesul na kurblu zato što je to ono najbolje što je firma mogla da ponudi ili su recimo na kurblu jer je to ušteda na dva motora, na dvije instalacije, na dva prekidača i to na svakom pojedinačnom autu? Ima smisla zar ne?

Offline TSHead

• Pripravnik
  • **
    • Rijeka
« Odgovori #102 u: 24-01-2013, 13:57:39 »
stavio KN panelni prije 2 dana u 147icu 120, nisam puno napravio od onda možda 50-ak kilometara ali sam skužio da motor ima malo reskiji zvuk, bolje prima gas a po BCu mislim da malo manje i troši, ne kažem da je nužno stvar u tome da je KN dobar nego može bit da je i stari pamučni bio za smeće....

Offline mote kariola

• Ovisnik o alfistima
  • GT, Piaggio 50
    • Labin
« Odgovori #103 u: 16-11-2014, 09:34:31 »
Je li stavljao itko K&N panel filter na JTD 77kw, se dobije sta u vidu poboljsanja performansi i zvuka?
功夫大师.

Offline mali

• Ovisnik o alfistima
  • AR 155 2.0 T.spark, AR 145 1.6 T.spark
    • Rab
« Odgovori #104 u: 16-11-2014, 09:41:35 »
Je li stavljao itko K&N panel filter na JTD 77kw, se dobije sta u vidu poboljsanja performansi i zvuka?

ja imam na benzinzu to i mislim da neće bit neka razlika
uživam u vožnji

Offline mote kariola

• Ovisnik o alfistima
  • GT, Piaggio 50
    • Labin
« Odgovori #105 u: 16-11-2014, 09:46:20 »
Ne razumijem, nije tebi razlika ili ne bi bila meni na JTDu razlika? Vidim da su dosta skupi pa da ne bacam pare u vjetar.
功夫大师.

Offline mali

• Ovisnik o alfistima
    • Rab
« Odgovori #106 u: 16-11-2014, 09:57:23 »
ma ne osjetim neku razliku, možda malu mrvicu, ali napominjem možda, a isplati ti ga se kupit ionako i ovako jer se on čisti, pa umjesto da kupuješ jedanput godišnje samo ga očistiš i na kraju te ispadne jeftinije, samo govorim nemoj očekivat nekakve performance ekstra radi tog filtera
uživam u vožnji

Offline chakija

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 SW 2.4 JTDm
    • Bjelovar/Zaprešić
« Odgovori #107 u: 16-11-2014, 12:20:11 »
ma ne osjetim neku razliku, možda malu mrvicu, ali napominjem možda, a isplati ti ga se kupit ionako i ovako jer se on čisti, pa umjesto da kupuješ jedanput godišnje samo ga očistiš i na kraju te ispadne jeftinije, samo govorim nemoj očekivat nekakve performance ekstra radi tog filtera
Ti imaš benzinca koji usisava 500mg zraka a mote ima dizela koji bez remapa usisava 1000mg... Tak da tvoj benzinac nije uopće relevantan i panel filter turbo motoru dosta znači...motoru je lakše, ne štopa se ko obični...obični je na dizelu nakon 8000 začepljen totalno... Dok panel uvijek možeš izvadit i oprat i trajat će godinama... U smislu zvuka dobiješ huktanja/siktanja, a u vidu performansi jednostavno osjetiš da je autu lakše i mrvu da je življu...u remapu već to više znači
..k&n na ebayu već imaš po 400kn i definitivno se isplati više nego jednom-dvaput gpdišnje davat 130kn ka obični filter koji baciš svakih 10000km... Panel opereš svakih 10-15-20 kak tevolja i trajat će i 10 godina vjerojatno
« Zadnja izmjena: 16-11-2014, 12:22:57 od chakija »
"There is absolutely no reason for anyone to own a Peugeot!"

"Ja po kočnici, kočnica ne radi... Ja po ručnoj, ručna ne radi... Ja u birtiju, birtija radi!!"

Offline mali

• Ovisnik o alfistima
    • Rab
« Odgovori #108 u: 16-11-2014, 12:22:26 »
pa to sam mu sve i ja reko  ::)
uživam u vožnji

Offline marek1

• Sa stažom
    • Sesvete
« Odgovori #109 u: 16-11-2014, 22:40:36 »
Ti imaš benzinca koji usisava 500mg zraka a mote ima dizela koji bez remapa usisava 1000mg... Tak da tvoj benzinac nije uopće relevantan i panel filter turbo motoru dosta znači...motoru je lakše, ne štopa se ko obični...obični je na dizelu nakon 8000 začepljen totalno... Dok panel uvijek možeš izvadit i oprat i trajat će godinama... U smislu zvuka dobiješ huktanja/siktanja, a u vidu performansi jednostavno osjetiš da je autu lakše i mrvu da je življu...u remapu već to više znači
..k&n na ebayu već imaš po 400kn i definitivno se isplati više nego jednom-dvaput gpdišnje davat 130kn ka obični filter koji baciš svakih 10000km... Panel opereš svakih 10-15-20 kak tevolja i trajat će i 10 godina vjerojatno

Kako se odrzava takav filter, koji deterdenti i dali se treba uljiti. Koja je cijena toga i gdje se moze najjeftinije nabaviti?

Offline IvanGT

• Administrator
  • Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • - -
    • Zagreb
« Odgovori #110 u: 16-11-2014, 22:48:29 »
Kako se odrzava takav filter, koji deterdenti i dali se treba uljiti. Koja je cijena toga i gdje se moze najjeftinije nabaviti?

cca 400-500kn bilo gdje.. BMC ili K&N..
pere se vodom, može bilo koji deterdžent.. ne uljiti ništa po filteru zbog senzora na usisnoj grani..

Offline chakija

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 SW 2.4 JTDm
    • Bjelovar/Zaprešić
« Odgovori #111 u: 16-11-2014, 23:00:05 »
pere se vodom, može bilo koji deterdžent.. ne uljiti ništa po filteru zbog senzora na usisnoj grani..
ili sprintfilter kao kod mene. mora bit malo jači deterdžent, i mrvicu se mora nauljit da prašina ne prolazi kroz filter...ali malo, tek toliko :) najjeftinije ebay

"Ja po kočnici, kočnica ne radi... Ja po ručnoj, ručna ne radi... Ja u birtiju, birtija radi!!"

Offline IvanGT

• Administrator
  • Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • - -
    • Zagreb
« Odgovori #112 u: 16-11-2014, 23:27:55 »
ili sprintfilter kao kod mene. mora bit malo jači deterdžent, i mrvicu se mora nauljit da prašina ne prolazi kroz filter...ali malo, tek toliko :) najjeftinije ebay

šta i sprintfilter ima panel filter?
Mislio sam da oni rade samo cijele boxeve koji mijenjaju koplet kutiju filtera...
to moj sljedeći korak, riješit se BMC panela i ubacit CDA..vjerojatno sprintfilter.. :hap:

Offline chakija

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 SW 2.4 JTDm
    • Bjelovar/Zaprešić
« Odgovori #113 u: 16-11-2014, 23:29:04 »
šta i sprintfilter ima panel filter?
Mislio sam da oni rade samo cijele boxeve koji mijenjaju koplet kutiju filtera...
to moj sljedeći korak, riješit se BMC panela i ubacit CDA..vjerojatno sprintfilter.. :hap:
ima ima :)

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV V6 TB, GIULIETTA, SF1098S
    • ZG
« Odgovori #114 u: 17-11-2014, 08:38:38 »

Postoje koji se po deklaraciji ulje i koji se ne ulje.. Ne generalizirati..

Sto se tice panela jedini dobitak sto dugorocno gledano je financijski isplativiji.. za sve ostalo iole ozbiljnije za pocetak bmc..
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline Mladen

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 JTDm 8v
    • Valpovo
« Odgovori #115 u: 17-11-2014, 09:04:16 »
imam sprintfilter umjesto org. filtera i osjetila se razlika kada sam ga promjenio. usto malo bolje primao gas i lakse je disao.

filter nemoram prat niti uljit, vec ga samo moram ispirit zrakom. al ga ja svaki drugi put operem u mlakoj vodi i samponom. 
:Horse: :mehanic

Offline darkoqv

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo 145 QV
    • Crna Gora,Sutomore
« Odgovori #116 u: 17-11-2014, 16:25:58 »
imam sprintfilter umjesto org. filtera i osjetila se razlika kada sam ga promjenio. usto malo bolje primao gas i lakse je disao.

filter nemoram prat niti uljit, vec ga samo moram ispirit zrakom. al ga ja svaki drugi put operem u mlakoj vodi i samponom.
To je nabolje.Ja bih uzeo panelni ako ima uopste za 145 ts. :pivo: :pivo:
Cuore Sportivo

Offline Mate

• Sa stažom
    • Zagreb
« Odgovori #117 u: 17-11-2014, 19:03:19 »
Imam panelni k&n na tsu i moja preporuka...ne mogu tocno reci koliko sam dobio na snazi jer sam mijenjao svjecice i jos par stvari...ali zvuk bez kata i s k&n om je puno bolji nego prije

Offline jakov

• Član Alfa kluba 14
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 156 2.0 & 75 3.0 & Tonale & 595 Comp. & Abarth 124
    • Losinj
« Odgovori #118 u: 17-11-2014, 19:41:07 »
Ja imam panelni k/n filter koji je trenutno u ormaru ali auto mi već sada ide bolje :da:

Offline mali

• Ovisnik o alfistima
    • Rab
« Odgovori #119 u: 17-11-2014, 19:43:49 »
Ja imam panelni k/n filter koji je trenutno u ormaru ali auto mi već sada ide bolje :da:

u ormaru najviše zraka usisava
uživam u vožnji