Možda nekome uštedim vrijeme - ili pomognem da se odluči pogledati. Išao sam vidjeti ovu 2004. 156 1.9JTD u Bakar:
http://www.njuskalo.hr/auti/alfa-romeo-156-1.9-jtd-oglas-16985945Zanimljivo da je sada cijena 32.000 kn, a mjesecima je bila 29.000 kn. Moguće da je vlasnik sredio neke od nedostataka, a ima ih dosta. Auto je kod njega samo 2 mjeseca, nije niti prepisan od prošlog vlasnika, navodno njegovog prijatelja. Kaže da je kupljen za ženu, ali da je njoj prevelik i da bi nešto manje.
E sada činjence:
- Auto nema 216.000 km nego gotovo 300.000 km, spojio se Boris s kompom na nju
- netko je izvadio(!) lampicu od airbaga iz kontrolne ploče, naravno javljaju error
- grijači javljaju grešku (može biti i relej grijača)
- izvađena je i lampica od errora za motor(!), počistili smo greške, javlja samo grijače sada
- ima samo jedan ključ
- ručna je razvaljena (rekao je da će to popraviti)
- gume potrošene do kraja, ne bi prošla tehnički
- od ispod je lagano natučena prednja desna kolona
- desni retrovizor ima puknuti mehanizam
- zadnje lijeva kvaka je slomljena (rekao je da će popraviti)
- mutni farovi
Motor radi ok bez obzira ne veliku kilometražu, auto se lijepo vozi, kočnice i ovjes ok, možda mi volan ima malo lufta, ali prihvatljivo. Limarija solidna, interijer tako-tako, prolazan. Također je zanimljivo da mi je to prva facelift koju sam vidio da ima samo jednozonsku klimu i da nema on-board komp, ekran na vrhu je začepljen crnom plastikom s Alfa grobom i to je to! Također, zadnji podizači stakala su ručni. Sve skupa mogao bi biti ok auto za nekoga tko nije razmažen kada bi imao cijenu u skladu s kilometražom. Ja se nisam uspio nagoditi dovoljno nisko da bi mi se isplatilo urediti sve te nedostatke.