04-07-2026, 23:54:18

Autor Tema: Alfe u oglasima  (Posjeta: 3374585 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline sale 75

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • 156 JTDm Q2
    • aljmaš
Odg: Alfe u oglasima
« Odgovori #20520 u: 08-07-2015, 18:33:24 »
ja ne gledam kilometre kad kupujem auto,trenutno je moja alfa na 366000 i mehanički je više manje dobra,motor nisam vidio u 60tkm da je zadimio,ulja potroši ni litru na 10tkm

stanje auta je najbitnije  :hat:

Offline Luka_ri

• Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #20521 u: 08-07-2015, 18:42:39 »
Ja se ne bih hvatao kilometraze kao izrazito bitne stavke. Pa vise je ubijeno auto s 50000km u gradu nego neko drugo s 250000km otvorene ceste.

U gradu ces preci recimo tjedno 300km, motor radi 8 sati, vecinom 1-2-3 brzina u 3000rpm i vise.  S druge strane ST-Zg ce motor raditi 3 sata na 1200rpm (normalna voznja.

U gradu motor radi, a ne vrte se kilometri. Na otvorenom vrte se kilometri, a motor ne radi.

Btw, vecina masinerije (govorim za brod, ali ima analogije) gleda se koliko je odvrtila radnih sati (ispusni ventili, prstenovi, pistuni..... Itd itd)
Ma ja se 100% slazem sa tim. Vec godinama tupim da ne razumijem zasto auti nemaju brojac radnih sati jer je to puuuuuno bitnije od kilometraze.

Ali je problem sto ti ne mozes sa sigurnoscu znati gdje je prijasnji vlasnik vozio auto...osim ako ga ne poznajes.

Ali ja radije kupujem auto tri godine star sa 200tkm nego 15 godina star sa 150 tkm.
Ovaj nije 60tkm godisnje nabio u gradu da se na glavu posadis. Osim dostavnjaka...
Aliis si licet, tibi non licet.

Offline goran86

• Trade Count: (+5)
  • Starosjedioc
    • Zabok
« Odgovori #20522 u: 08-07-2015, 18:55:00 »
Ma ja se 100% slazem sa tim. Vec godinama tupim da ne razumijem zasto auti nemaju brojac radnih sati jer je to puuuuuno bitnije od kilometraze.

Ali je problem sto ti ne mozes sa sigurnoscu znati gdje je prijasnji vlasnik vozio auto...osim ako ga ne poznajes.

Ali ja radije kupujem auto tri godine star sa 200tkm nego 15 godina star sa 150 tkm.
Ovaj nije 60tkm godisnje nabio u gradu da se na glavu posadis. Osim dostavnjaka...

Onda niko nebi kupio policijske aute  :smijeh

Offline buzz11

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • This time, next year, will be millionaire
    • Rapperswil, Switzerland
    • Personal web site
« Odgovori #20523 u: 08-07-2015, 19:30:23 »
S druge strane ST-Zg ce motor raditi 3 sata na 1200rpm (normalna voznja.

Ti se vozis kao penzioner onda. 60 po autoputu  :hehe:
Ex: AR 33 1.7 16V, Fiat Brava 1.4 12V, AR 156 2.4 JTD, AR Giulietta 1.4 TB, A3 2.0 TFSI, AR 147 1.9 JTDm Q2
Trenutno: AR 147 1.9 JTD, Fiat Bravo 1.4TB MultiAir Sport

Offline Boki

• Starosjedioc
  • Brera Spider Tbi
    • Kraljevica
« Odgovori #20524 u: 08-07-2015, 19:51:06 »
Krenulo je s onim postom o 156 dobilo očekivani rasplet, dotakli smo se i kilometara, grad, otvorena cesta itd...još samo fali da se netko nadoveže na Roletov post o uvozu i počne pisat kako nisu svi auti iz uvoza loši, pa da i ova rasprava bude repriza svih prethodnih iz ove teme  :hehe:

Offline Role 156

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa 159 2.2JTS SS Ti Beverly tourer 300 ie
    • Požega
« Odgovori #20525 u: 08-07-2015, 19:59:03 »
Krenulo je s onim postom o 156 dobilo očekivani rasplet, dotakli smo se i kilometara, grad, otvorena cesta itd...još samo fali da se netko nadoveže na Roletov post o uvozu i počne pisat kako nisu svi auti iz uvoza loši, pa da i ova rasprava bude repriza svih prethodnih iz ove teme  :hehe:
klasika  :hehe:
Varijator sekta

Offline Luka_ri

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #20526 u: 08-07-2015, 20:18:35 »
Ti namjesti frizuru i ne brini

Offline Boki

• Starosjedioc
  • Brera Spider Tbi
    • Kraljevica
« Odgovori #20527 u: 08-07-2015, 20:32:20 »
Ti namjesti frizuru i ne brini

:Tongue:

:hehe:

Anton

• Gost
« Odgovori #20528 u: 08-07-2015, 22:36:25 »
Svi auti stari 10 god su neispravni. Neki vise neki manje. Svaki treba neku investiciju, pitanje je samo treba li je odmah...
Da mi zivimo kak treba, svi bi vozili Giuliette 2010 god ili 159 iz 2011 a i to bi se kvarilo.
Tak da ove krame iz 2005 ili 2006 ili starije za 20.000 ili 30.000 kn mogu umret kad oces...

Offline Luka_ri

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #20529 u: 08-07-2015, 22:41:24 »
Svi auti stari 10 god su neispravni. Neki vise neki manje. Svaki treba neku investiciju, pitanje je samo treba li je odmah...
Da mi zivimo kak treba, svi bi vozili Giuliette 2010 god ili 159 iz 2011 a i to bi se kvarilo.
Tak da ove krame iz 2005 ili 2006 ili starije za 20.000 ili 30.000 kn mogu umret kad oces...
Ovisi i tko ih uveze...neki su manje rupasti a neki vise :D

U pravu si. Kad bi imali prilike sjesti u model koji vozimo ali sa 0 kilometara onda ne bi nikad rekli da nam je auto u odlicnom stanju...

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split
« Odgovori #20530 u: 09-07-2015, 04:58:57 »

Istina, vrtimo se cesto u krug.... Al dobro je i to, rasprava je uvijek dobrodosla.

Meni jedna stvar nije jasna, kako ovdje, tako i u raznim drugim oglasnicima (Njuskalo itd itd).
Dakle, zbog cega bi trebala biti prednost u prodaji/kupnji to sto je auto kupljeno novo u HR? Vidim cesto se to istice. Pa kao da Nijemac ili Talijan nemaju novca za odrzavanje auta? A mi imamo?
Kod nas su sva auta 1/1, vrhunski odrzavana??
Kazu, kupljena u AC? Pa sta? Zar vani nema dealera? Zar su sva auta iz uvoza prevara? Koliko vidim, i jesu kad se kupuje jeftino i neodrzavano. Medjutim, i vani ce dobro auto dobru cijenu imati....
Postoji Alfa i (ne) postoje drugi automobili.

barba Oro

• Gost
« Odgovori #20531 u: 09-07-2015, 06:46:21 »
Istina, vrtimo se cesto u krug.... Al dobro je i to, rasprava je uvijek dobrodosla.

Meni jedna stvar nije jasna, kako ovdje, tako i u raznim drugim oglasnicima (Njuskalo itd itd).
Dakle, zbog cega bi trebala biti prednost u prodaji/kupnji to sto je auto kupljeno novo u HR? Vidim cesto se to istice. Pa kao da Nijemac ili Talijan nemaju novca za odrzavanje auta? A mi imamo?
Kazu, kupljena u AC? Pa sta? Zar vani nema dealera? Zar su sva auta iz uvoza prevara? Koliko vidim, i jesu kad se kupuje jeftino i neodrzavano. Medjutim, i vani ce dobro auto dobru cijenu imati....

Ja sam to napisao svaki put kad sam davao oglas i za 147-mu i 159-ku. Zašto? Zato šta se zna kad i gdje je auto kupljeno, kod koga i kada je bilo na servisu, a za kilometražu nema nikakve sumnje. Pa nedavno si ovdi na forumu imao skandal sa uvezenim autom koje je još išlo po prijateljskoj liniji.

Ovako si sigurniji u njegovu povijest. Lako doznaš je li sastavljeno od dva komada, je li bilo u poplavi ..., a i nisi u situaciji da nemaš pojma koliko je kilometara prošao prije prve registracije u HR.
« Zadnja izmjena: 09-07-2015, 06:53:15 od barba Oro »

Offline Pol ZF1

• Sa stažom
    • Međimurje
« Odgovori #20532 u: 09-07-2015, 06:53:32 »
Šverceri se uvozom sigurno ne bave jer su dobre duše, nego da zarade...  u večini slučajeva to znači da gledaju kako u inozemstvu pronači auto za minimalno love i tu ga prodati za maksimum. Što znači maksimalnu zaradu za njega i maksimalni rizik za kupca. Zato ljudi s nepovjerenjem gledaju na uvezene aute.

Ovo da dobri auti i vani koštaju, stoji. Ali ako kupuješ dobar auto iz inozemstva, najčešće to ne radiš preko švercera jer njemu nije apsolutno nikakav interes uvesti dobar auto na tržište koje takve aute ne cijeni. Tu on puši lovu.

Offline deda

• Sa stažom
    • Zagreb
« Odgovori #20533 u: 09-07-2015, 06:59:31 »
Zato što se dobri i sačuvani auti prodaju tamo odakle su,naravno da ćeš dobar auto ponuditi u svojem krugu poslovanja,tako je svugdje,nema iznimke,a onaj koji treba uvaliti,uvaljuješ ga što dalje od sebe.Priče o dobrim autima iz uvoza su bajke,zato se i ističe kada netko prodaje auto,da je auto kupljen novi ovdje i to je velika prednost.Priče o poštenju Njemaca,Talijan,Francuza i ostalih su smješne,kako su muljali prije 50 godina tako muljaju i danas i ćim vide kupca iz država sa juga i istoka promjene ploću,jer nas smatraju mulcima koji su gladni i sve gutaju.

Offline Alfa166DA

• Starosjedioc
    • Daruvar
« Odgovori #20534 u: 09-07-2015, 08:32:35 »
Ovo sad ode u filozofsku rasptavu ali vecina teza vam nije tocna,, kao prvo kad se vani kupuje auto za prodaju gleda se da auto VALJA a ne suprutno kako vi kazete ,, ZASTO? e pa zado decki dragi jer se dobara Alfa prodaje kroz 2-3 mjeseca,, servisiras, regas ju, vozis i sluzis se s njom i nemas problema,, auto je na svon mjestu i kada dodje kupac ona ode iako je skuplja od ovih svo vi gledate,, ALI ako dovezes drlju s njom samo problemi sarafanja i trazenja djelova i sve to napravis i opet imas los auto kojeg bi mozda jos trebao ofarbat,, novu unutasnjost i cuda,, zato kazem da vase teorije ne drze vodu,, a u biti te jeftine vani i ne mozes dovesti drugacije vec na vucnoj ili prikolici, ako ti se isplati za djelove najbolje
098 871 798

Offline max

• Pripravnik
  • **
    • Metković
« Odgovori #20535 u: 09-07-2015, 09:20:59 »
Ako u oglasu za auto nema navedenih kilometara, i meni bi prvo pitanje bilo koliko je auto prošao...
Može on biti u tip top stanju, sve uredno, ali ja jednostavno ne želim kupiti auto sa 200 000 km, jer radim puno kilometara godišnje i za dvije godine će auto imati 300 000 i kaj da onda radim s njim.
Naravno, sad se poteže priča o skidanju kilometara, i ispada da su svakom autu na njuškalu skinuti kilometri.
Nije to baš tako...

da klasična priča, zato kad sam u početku stavio oglas i km nitko nije zvao jer je svima ljepše vijdeti da auto, koji je dizel i star 14-15 god i ma max 200 - 230 tkm, jbg moj je krš imao 356000.... kad sam oglas stavio bez km onda je bilo prvo klasično pitanje.... na njuškalu su skinuti km na 95% auta koji imaju nisku cijenu, oni koji su sa stvarnom km ili su u dobrom stanju ne idu za male novce....

Offline Boki

• Starosjedioc
  • Brera Spider Tbi
    • Kraljevica
« Odgovori #20536 u: 09-07-2015, 09:23:02 »

Rasprava je ok, ja sam htio potaknut ekipu da zaokruži cijelinu i uspio sam  :Crazy
Inače prodavači naglašavaju da je auto iz HR upravo zato jer ta priča kod kupaca prolazi, mnogim kupcima se to sviđa pa je sasvim logično da će prodavač to naglasiti.
No ne može se baš reći da su sva vozila iz uvoza loša, jer to bi značilo da vani svi prodaju aute tek kada se pokvare i kad postanu krame, što sigurno nije istina.
Najbolje prolaze oni koji se razumiju pa sami odu i dovezu si auto, jer logično je da preprodavač radi za profit, nije caritas, ali tko nema iskustva može bolje proći ako je u dogovoru sa korektnim preprodavačem.
Pod preprodavač mislim "švercer", ne volim koristiti taj izraz u tom kontekstu jer šverc je nešto ilegalno, ovdje je sve čisto i s papirima.

Offline dinoAR147

• Na probi
  • *
  • 147 JTDm Blackline
    • Sarajevo
često ti je u životu ko u šahu ode dama za konja

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split
« Odgovori #20538 u: 09-07-2015, 09:33:32 »

Ja sam to napisao svaki put kad sam davao oglas i za 147-mu i 159-ku. Zašto? Zato šta se zna kad i gdje je auto kupljeno, kod koga i kada je bilo na servisu, a za kilometražu nema nikakve sumnje. Pa nedavno si ovdi na forumu imao skandal sa uvezenim autom koje je još išlo po prijateljskoj liniji.

Ovako si sigurniji u njegovu povijest. Lako doznaš je li sastavljeno od dva komada, je li bilo u poplavi ..., a i nisi u situaciji da nemaš pojma koliko je kilometara prošao prije prve registracije u HR.

Da, ali tko ti garantira da i ovdje neces naici na lazi i obmane? Koliko ima istine ima i lazi.
Mozes i vani naci sve to. Npr onaj grk je doveo iz Italije GTV 3.2, auto je vozio bio neki zubar, i malo je reci da je auto vrhunsko, i vise od toga. Vozi se godinama po Splitu. Nedavno je gosp K. doveo sebi Giuliettu 2.0 (zvao je mene da idem na trajekt s njim u Anconu, bio sam nesto sprijecen pa nisam), vidio sam auto u Splitu (vec se vozi bez greske), auto je 1/1 (on ga je dodatno pogledao jer se kuzi u mehaniku), cak ima bogati paket opreme koji kod nas malo koja ima.... Dakle, internet.... Danas se sve zna, tj moze se saznati. U najgorem slucaju mozes izgubit par stotina eura za otici auto pogledati, tako da vjerojatnost da ces naici na dobro ili da je lose ista je i u Rimu i u Osijeku.

To sto je dovezeno nedavno prijateljski, hbga. Moglo se isto desiti i na relaciji Zg-St, ispalo je da je uvoz.

Btw, pa i druge marke nesto sam gledao bio i auto kupljeno i vozeno od prvog vlasnika u HR, svr divno i krasno, opcija da bolje ne moze, a ono saznsm sa strane da je bilo na krovu, vareno itd itd...... Tako da i kod nas ima masu, masu prevara......
Postoji Alfa i (ne) postoje drugi automobili.

Cro-Alfa

• Gost
« Odgovori #20539 u: 09-07-2015, 09:55:15 »
u nas ljudi ne prelaze 70tkm godišnje :tooth:
u nas nema soli i temp. minus 15         :tooth:
još ako donekle upoznaš ili znaš čovjeka a možeš auto i pregledat sve je jasno kao dan :cofe2:

Offline nikola89

• Na probi
  • *
  • 156
    • Križevci

Offline Marin krk

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
    • KRK
« Odgovori #20541 u: 09-07-2015, 13:05:27 »
kod polovnjaka je samo koliko imas srece.
ovih dana sam se nagledao svega i svacega od polovnjaka 3-4 godine do 100 tkm. neki doslovce novi a neki kao da imaju pol miljona

Offline max

• Pripravnik
  • **
    • Metković
« Odgovori #20542 u: 09-07-2015, 15:06:49 »

Offline kremenko

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo svih 1425 dana pod opsadom
« Odgovori #20543 u: 09-07-2015, 15:48:57 »
Kod nas u BiH narod je sit sitnih prevaranata,vracanja kilometara i ostalih prevara koje vecinom izvode jadnici koji se vode logikom da te sad zavrne koji € i da te zaboravi.
Zato je kod nas dosla situacija da par ozbiljnih kuca tipa KRAMAR,DALMI iz Ljubuskog bukvalno razvaljajuju sa prodajom. Ljudi uvoze auta stara max 5 godina (vecinom je to 3-4) i presla do nekih 130-140-150k km. Daju garanciju na porijeklo,kilometre i 2 godine garancije na auto.
Na hiljade auta prodaju godisnje.
Dok su ovi gore prvi spomenuti,skoro pa izumrli.
« Zadnja izmjena: 09-07-2015, 15:49:36 od kremenko »
Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata,
Al'  ja sam prvo rek'o Alfa, pa sam poslije rek'o tata.

Offline daniels1001

• Trade Count: (+57)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo 156 1.9 JTD 16V Multijet
    • PŽ-ZG (HR), München (DE)
« Odgovori #20544 u: 09-07-2015, 15:58:58 »
Ja sam puno kramarovih auta vidio u njemackoj i full su u otuznom stanju. Da, govorim o tim autima5 godina i mlade.
Kad ih ne uspije zabit u njemackoj, onda pusti u bosnu i produ tretman detailinga, kao i svaki drugi i onda ide u prodaju.

Kod kramara sam isao izmedu 15-20 puta ( u njemackoj) ciljano na odredeni auto i niti jedan auto nisam kupio niti natovario, nego okrenuo dalje...

Cak sam vodio mu rodaka po jedan bmw 3, znaci auto top. Za rodaka. (Ne mog. Njegovog)Sve dogovoreno. Dosli, okrenuli nazad bez kupljenog auta.

Offline kremenko

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo svih 1425 dana pod opsadom
« Odgovori #20545 u: 09-07-2015, 16:06:06 »
Ja sam puno kramarovih auta vidio u njemackoj i full su u otuznom stanju. Da, govorim o tim autima5 godina i mlade.
Kad ih ne uspije zabit u njemackoj, onda pusti u bosnu i produ tretman detailinga, kao i svaki drugi i onda ide u prodaju.

Kod kramara sam isao izmedu 15-20 puta ( u njemackoj) ciljano na odredeni auto i niti jedan auto nisam kupio niti natovario, nego okrenuo dalje...

Cak sam vodio mu rodaka po jedan bmw 3, znaci auto top. Za rodaka. (Ne mog. Njegovog)Sve dogovoreno. Dosli, okrenuli nazad bez kupljenog auta.
:da:
Ali ljudi ovdje vole neku garanciju,da li na kilometre,da li na autoili porijeklo,jer je toliko prevarene raje da sada i na jogurt pusu.
Ne branim Kramar ili sl,niti ih reklamiram,samo kazem stanje na trzistu polovnjaka u BiH.
« Zadnja izmjena: 09-07-2015, 16:07:01 od kremenko »
Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata,
Al'  ja sam prvo rek'o Alfa, pa sam poslije rek'o tata.

Constantine

• Gost
« Odgovori #20546 u: 09-07-2015, 19:00:51 »
Cijena je ok jer se ipak radi o raritetu i ako je u odličnom stanju i cijena je visoka.
Za usporedbu 405 T16 postiže i veće cijene jer ih je još manje prodano.

barba Oro

• Gost
« Odgovori #20547 u: 09-07-2015, 22:50:39 »
Da, ali tko ti garantira da i ovdje neces naici na lazi i obmane? Koliko ima istine ima i lazi.
Mozes i vani naci sve to. Npr onaj grk je doveo iz Italije GTV 3.2, auto je vozio bio neki zubar, i malo je reci da je auto vrhunsko, i vise od toga. Vozi se godinama po Splitu. Nedavno je gosp K. doveo sebi Giuliettu 2.0 (zvao je mene da idem na trajekt s njim u Anconu, bio sam nesto sprijecen pa nisam), vidio sam auto u Splitu (vec se vozi bez greske), auto je 1/1 (on ga je dodatno pogledao jer se kuzi u mehaniku), cak ima bogati paket opreme koji kod nas malo koja ima.... Dakle, internet.... Danas se sve zna, tj moze se saznati. U najgorem slucaju mozes izgubit par stotina eura za otici auto pogledati, tako da vjerojatnost da ces naici na dobro ili da je lose ista je i u Rimu i u Osijeku.

To sto je dovezeno nedavno prijateljski, hbga. Moglo se isto desiti i na relaciji Zg-St, ispalo je da je uvoz.

Btw, pa i druge marke nesto sam gledao bio i auto kupljeno i vozeno od prvog vlasnika u HR, svr divno i krasno, opcija da bolje ne moze, a ono saznsm sa strane da je bilo na krovu, vareno itd itd...... Tako da i kod nas ima masu, masu prevara......

Neki dan sam po treči ili četvrti put zvao tipa od kojeg sam kupio "mutanta" da mi javi je li prethodni vlasnik promijenio zupčasti ili nije. Tip (inače je prethodnom vlasniku prodao novijeg scenica i ovoga uzeo pod račun) nikako ne može nači broj od prethodnog vlasnika da ga to pita! Alooo!!! proda auto na njegovo ime, mora mu odnijeti kupoprodajni, a meni prodaje priču. Šta je najgore, kad sam mu dao lovu, rekao sam mu: sad si dobio lovu, nemaš nikakvu obavezu, ali provjeri mi to jer ja ću veliki servis napraviti, ali opet, ako ne moram, zašto bi?!

I opet, tip kojem je između ostaloga (kako na kraju ispadne da je svijet mali)  punac kolega mome prijatelju koji je pregledao auto, nije mi javio šta je sa tim jebenim servisom.I na kraju ja na internetu nađem tu neku Dervišagu (pitaj boga gdje  :hehe: ) i bivšeg vlasnika, nazovem ga ... i on mi kaže sve o autu.

I to je to!  A ti moj Ive sad zovi i traži po Italiji, Njemačkoj .... ili ćekaj da ti se sranje dogodi  :hap:

Offline Luka_ri

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #20548 u: 09-07-2015, 23:08:12 »
A tko kaže da ti je rekao istinu...?

Jedina prednost je kada dugi niz godina poznaješ vlasnika i njegove navike vožnje. Sve ostalo su trla baba lan gluparije.
Vidiš, procjeniš trošak i kupiš. Isto to radiš bilo auto iz uvoza ili domaće...

barba Oro

• Gost
« Odgovori #20549 u: 09-07-2015, 23:10:03 »
A tko kaže da ti je rekao istinu...?

Jedina prednost je kada dugi niz godina poznaješ vlasnika i njegove navike vožnje. Sve ostalo su trla baba lan gluparije.
Vidiš, procjeniš trošak i kupiš. Isto to radiš bilo auto iz uvoza ili domaće...

Misliš da me slagao kad je rekao da zadnjih 120.000 km nije promijenio zupčasti?