Los pokusaj provokacije ili jednostavno glup post?
Na forumima imas grupicu koja u nekoj raspravi ne zna raspravljati nego ako im se sugovornik ne svida pocnu napadati i vrijedati njega, njegov auto, porijeklo ili nesto peto. Pokusavaju izvuci stvari iz konteksta ne bi li ga prikazali glupim pa time sebe prikazali pametnima i sl.
Tako i ti nemas neki argument ili smislenu izjavu na temu koja se vodila nego pokusas dovesti u pitanje razumnost kupnje mog auta.
Koliko malograđanštine i jada se moze pronaci na forumima je naprosto fascinantno. Sto ocekivati od zemlje gdje ljudi ne znaju argumentirati svoje izjave i bez emocija sudjelovati u raspravi...?
I dalje mislim da je glupost obazirati se na maknute tablice iz oglasa. Svatko ima svoj razlog za to.
Pogotovo se kolega koji kupuje Alfu za 1700 eura ne bi trebao brinuti o tome. Mislim da je nemoguce pronaci dobru za te pare. Mozes potraziti sto manje losu.
Kazes da je kriza? Pa oni koji imaju auto koje vrijedi ga prodaju po cijeni za koju misle da je realna. Nece otici? Moras imati dooooooobar razlog da poklonis nekome dobar auto. Bolest ili gola egzistencija. U suprotnom se obicno i odustane od prodaje...
Malo mi je čudno kako netko kao ti, koji zanemari banalan detalj kao što je skriven registarski broj i posveti se bitnim detaljima, ubodeš auto na kojem sve mane specifične za taj model u relativno kratkom vremenu izađu na vidjelo. Ostatak posta ne želim komentirati, kontradiktorne izjave i paušalne optužbe ostavi za neku drugu prigodu.
Što se tiče skrivanja podataka, prilikom kupnje 147, naiđem na primjerak u Splitu u jednoj auto kući, 2007. godina, 113 000 km, prijatelj preporučuje jer pozna vlasnika auto kuće. Pozivom na telefon slušam standardne floskule o full opremi iako je auto "Maranello", maloj potrošnji, odličnoj očuvanosti, i sličnim glupostima. Servisna knjižica je, naravno, zagubljena, pojeo je pas, ostala u autokući "Rittorna Chilometri" dok je doktorova žena nedjeljom išla na misu s Alfom. Na moj upit o broju šasije, ili bar registarskom broju da provjerim povijest auta, prodavač mi odgovara kako ja to njemu ne vjerujem, želim li reći da on laže i slične gluposti.
Kad sam došao do broja šasije, imao sam što i vidjeti, 2012. god auto je na satu imao 230 000 kilometara, pa se do 2013. vozio u rikverc sve dok kazaljka nije stala na 85 000. Pametnome dosta...