Mada T-bird cini mi se da auto vuce i lijevo svakako,ali ako je cesta navijena na lijevu stranu onda vuce u lijevo?
Drzi bolje u desne.krivine inace.
Nebitno sta, uglavnom;
1.) treba izmjeriti trag zadnjih kotaca, jer ako je koja vila, tj hvatiste na mostu krivo,auto ce bjezati ili lijrvo ili desno, i onda ti na optici majstor to bjezanje kompenzirati prednjim spurom (mogu ti reci npr kak je to kod mene drasticno kompenzirano)
2.) nagib, posto je 65%tezine ma prednjoj osovini, moguce samo da je jedna opruga "popustila", rijetko iza popusti. Nek auto samo malo pretegne, opadne, mjenja se automatski uz magib i trag tog kotaca!!! Na zadnjim vilama nagib se nikada ne mjenja osim ako nisu ubijeni lezajevi vila.
Evo ti primjer kod mene, kak to izgleda u praksi na mojim kotacima u mm (mjerio ja

);
ZL -4 (za van)
ZD +0.5 (za unutra)
Znaci, oba zadnja idu u lijevo.
Ako prednje kotace nastiman sukladno tvornickom spuru 2.5-4.5mm (za unutra oba) auto ne da vuce, nego doslovno skrece u desno

Da bi kompenzirao to skretanje, tj da bi auto isao ravno sa ravnim volanom trebalo je PD staviti na +10mm a PL na +0.5-1.0mm
Mislim da mi upravo tolika nesimetricnost na prednjem tragu utjece na velike vibracije na volanu kad se predje 140km/h.
Bilo je tako ma 14, tako je i na 15", tako da ne vjerujem da je do kotaca (balansiranost)
Rjesenje? Mjenjati zadnji most, i naravno prednje opruge.
Zadnji desni je vise manje ok, treba biti za unutra, ali lijevi je

Ne vjerujem da je vila kriva jer sam promijebio dvije polovme i efekt je isti, plus to je dosta jaki lijev sa trokitastim pojacanjem tako da ne vidim nacina da se to iskrivi. Mjerenjem zazora zadnje felge i razmaka ispred sasije (u idnosu ma zadnjibdesni) skuzio sam da je citava osovima pomaknuta par mm za nazad. Mislim da je od jakog udarca (npr rinzol) vila zaokrenula dosjed vile na mostu. Ma rezervnom mostu sam mjerio simetricnost dosjeda/vide na dosjedu i ful je simetricno, nema odstupanja, tako da, mislim da je to to, osim ak sasija nije iskrivljema ma lijevim hvatistima mosta pa je citav most pomaknut/zaokrenut u lijevo.
Ne znam kak izglesa nosac glavcine na ts ( jel hvatiste spome ispred ili iza amortizera/glavcine) ali ma bokseru, posto subhvatista spona ispred amortizera, svako spistanje auta, ili pad na jednoj strani automatski baca taj kotac van, tj smanjije trag pa treba i to kompenzirati ako vuce.
Uglavnom, ako ne znas stanje ovjesa crno-bijelo na papiru, ne znas nista. Napamet pretpostavljati je pucanj u prazno. Mozes ti prednjim spurom korigirati da ti auto ide ravno (sto opticari i rade), ali nije to rjesenje, jer ce trositi gume, a razmjerno tome se povecavaju i opterecenja na svim ostalim spojnim elementima vezanih na nosac glavcine