Zelim da podjelim svoje iskustvo ovdje mozda nekome pomogne ako ima probleme sa vibracijama kao sto sam ja imao na 156 1.9 110kw od kupnje sve do nedavno. Od samog pocetka imao sam vibracije na volanu, sitne vibracije na sjedalu i nesto grublji rad motora koji se osjetio samo u autu na leru, osluskujuci motor izvana radi perfektno. Ako bi malo podigao okretaje na leru sve se donekle umirilo. Vibracije su se jos osjetile i na desnom blatobranu. U medjuvremenu sam promjenio set kvacila i zamasnjak, sve novo valeo, komletnu distribuciju remena, spanera i sve sto ide..promjenilo se nije bas nista. Zamjenio sam gornji nosac kod remena sa novim akron nosacem i bez pomaka na bolje, a stari orig je bio skroz ispucan da se raspao. Onda sam mjenjao zadnji iza getribe isto stavio akron i tad je postalo jos gore, auto je cijeli skakao kod kretanja, zacukavao kod davanja i oduzimanja gasa u voznji..morao sam vratiti stari orig opet na auto. Sumnjao sam i na injektore ali korekcije su mi uredu.
Nakon svega odlucio sam uzeti orig nosace, gornji kog remena, donji kod remena i zadnji iza getribe, prednji lijevi kod getribe jedino nisam uzimao on je ujedno i najskuplji jer mi djeluje dobar. Prvo sam promjenio donji kod remena i probao upali auto, vibracije su se smanjile na pola i nestale su vibracije koje su se osjetile na desnom blatobranu. Promjenom ostala dva nosaca auto je upalio kao benzinac bez tresnje, vibracija, zvuk motora i osjecaj u kabini na leru je kao da sam u drugom autu, kao da nije moj auto. Zatim je sljedila probna voznja, sve je potpuno drugacije nema zacukavanja, motor i karoserija su sad jedna cjelina a voznja ugodna, nestao je grubi naprezujci zvuk. Znaci nosaci su bili problem svega navedenog, nikakav zamasnjak, lamela, remenice, injektori...bar u mojem slucaju, i samo original, nikakvi zamjenski jer mogu samo pogorsat situaciju.