05-11-2025, 08:44:49

Autor Tema: Plavci u službi alfista - pitanja i odgovori  (Posjeta: 365202 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline reddevill

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
Odg: Pitajte reddevilla - plavac u službi alfista
« Odgovori #90 u: 22-05-2007, 23:02:16 »
Imam i ja jedno pitanje. A haaaaaa

Vozim se ja i :drive:td itd
I zaustavi me plavac na motoru  :pol:(pojas+mob) :song:
I uzme mi podatke u neki blokić i ode.
Zašto mi nije ponudio na licu mjesta platiti kaznu ?
Da li je time prekršio neki svoj pravilnik ?
Ja mislim da sam oštečen.
sada ti nebi znao reči zašto ti nije naplatio kazne.
trebao ti je ponuditi da platiš na licu mijesta ili u roku od 8 dana.
postoji mogučnost da ti nebude ništa stiglo na adresu jer je trebao ili ti odmah naplatiti ili da ti da uplatnice.
a ako ti i stigne nešto imaš se pravo žaliti.
C2H5OH U KRVI/ THE VARIATOR GANG

Offline Moby

• Trade Count: (0)
  • Pripravnik
  • **
  • Bivši vlasnik AR 33 1.3ie
    • Moslavina
« Odgovori #91 u: 23-05-2007, 13:47:55 »
Stiglo mi je nakon mjesec dana 800 kn ? (pa jel nije 500+500)
Pošto je prošlo več dosta dana od kada su to moji starci preuzeli ja sam to platio.
Sada me zanima da li ja to mogu naknadno reklamirati (nesavjestan rad djelatnika MUP-a).
Majstor mi je sredio pravu čestitku za Uskrs.
Faljen Isus i Mafia

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #92 u: 23-05-2007, 14:39:45 »
Pošto je prošlo več dosta dana od kada su to moji starci preuzeli ja sam to platio.
Sada me zanima da li ja to mogu naknadno reklamirati (nesavjestan rad djelatnika MUP-a).
probaj uložiti prigovor,pa budeš vidio dali ti budu uvažili,al kada si platio mislim da je kasno jer je rok za prigovor 8 dana od primitka pošiljke.

Enver

• Gost
« Odgovori #93 u: 23-05-2007, 19:07:02 »
Pitanjce,
kako ovo sa probnim tablicama, s time da se vozim vec tjednima sa probama i ne stavlja mi ih se na mjesto predvidjeno za tablice nego ih lijepim po staklima, mogu mi dat kaznu za to ?
Zaustavili me za vikend sa prednjim na staklu, a straznjom iza na sjedalima i bili su tolerantni i nisu nista pisali, al ovako po zakonu, mogu dobit kaznu sto nisu na svom mjestu probe ? Znam da se prije moralo stavljat na stakla, al kako su dosle ove nove probe, koje imaju ljepljiv dio sa straznje strane, kaj da sa njima ? A nit ih ne zelim lijepit, jer ih vracam covjeku kasnije, kaj ih on moze dat drugima.
Razlog zasto jos imam probe je to da mi jos nema lijepih tablica pa cekam da im stignu nove.

Đoko

• Gost
« Odgovori #94 u: 23-05-2007, 21:48:44 »
Imam jedno pitanje.Ja sam mladi vozač i imam ograničenje na dvije godine,nesmijem vozit od 23do05.Dali to vrijedi samo za aute ili i za motore?

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #95 u: 23-05-2007, 21:50:24 »
Imam jedno pitanje.Ja sam mladi vozač i imam ograničenje na dvije godine,nesmijem vozit od 23do05.Dali to vrijedi samo za aute ili i za motore?
vrijedi za jedno i drugo.

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #96 u: 23-05-2007, 21:55:34 »
Pitanjce,
kako ovo sa probnim tablicama, s time da se vozim vec tjednima sa probama i ne stavlja mi ih se na mjesto predvidjeno za tablice nego ih lijepim po staklima, mogu mi dat kaznu za to ?
Zaustavili me za vikend sa prednjim na staklu, a straznjom iza na sjedalima i bili su tolerantni i nisu nista pisali, al ovako po zakonu, mogu dobit kaznu sto nisu na svom mjestu probe ? Znam da se prije moralo stavljat na stakla, al kako su dosle ove nove probe, koje imaju ljepljiv dio sa straznje strane, kaj da sa njima ? A nit ih ne zelim lijepit, jer ih vracam covjeku kasnije, kaj ih on moze dat drugima.
Razlog zasto jos imam probe je to da mi jos nema lijepih tablica pa cekam da im stignu nove.
probne pločice trebaju biti na vidnome mijestu,a ako nisu može se pisati kazna jer nisu istaknute na vidljivome mijestu.

Enver

• Gost
« Odgovori #97 u: 23-05-2007, 22:18:26 »
Znaci ok i na staklu ?
Jer je spika da obavezno trebaju bit na mjestu gdje bi inace bile registarske oznake - plocice.

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #98 u: 23-05-2007, 22:19:14 »
Znaci ok i na staklu ?
Jer je spika da obavezno trebaju bit na mjestu gdje bi inace bile registarske oznake - plocice.
samo na vidnome mijestu  :ok: može i na staklu
« Zadnja izmjena: 23-05-2007, 22:19:44 od reddevill »

Offline otrov

• Trade Count: (+1)
  • Sa stažom
  • 159 1.9jtdm 8v Grigio Titanio
    • Drežnik Grad
« Odgovori #99 u: 02-06-2007, 02:18:08 »
Imam pitanje, poduže!
Policija me zaustavila u alkoholiziranom stanju (0,70promila) dobio sam kaznu 2260 kuna i tri mjeseca bez vozačke, to je bilo u 11. mjesecu 2006. godine!
Zabranu u vozačku su mi ukucali 14.5.2007 do 14.8.2007, da bi stvar bila bolja zaustave me 19.5 u kasni satima skoro pred kućom, moga sam se okrenuti pred njima i otići kući, al reko neću javiti ću se i reći da sam krenuo kući i pustiti će me(stajali su 2 kuće poslije moje) na raskrižju za neko selo. Da li smiju tu stajati?
Dođem ja do njih: Dobra večer, dobra večer, vozačka, prometna jeste konzumirali alkohol, ja kažem jesam, ali tu mi je kuća pustite me. i od puštanja ništa, napuhao sam 1,23%, i nisam im htio dati vozačku rekao sam da mi je ostala doma, drugi policajac je provjeravao sa motorolom i ovi mu nakon pola sata jave da imam uredno vozačku. Od njih sam dobio samo papir za alkotest i neki žuti kartončić o počinjenom prekršaju, odbio sam to sve potpisati i otišao kući spavati!!!!
Kakva mi kazna slijedi s obzirom da sam imao zabranu, a oni to nisu znali, i kako da se izvučem jer ne namjeravam strepiti još 6 mjeseci hoće li me zaustaviti?????
Hvala!!!
Audentes deus ipse iuvat

Enver

• Gost
« Odgovori #100 u: 02-06-2007, 13:39:51 »
Ne mozes 
Ja u slicnoj gabuli, imas apr opcija;
1.) Kupis is motor - ukoliko imas A kategoriju, inace si kupis neki moped
2.) Trazis odgodu oduzimanja, i ono sto mi nitko nikad nije potvrdio, a to je ako u roku odgode na pocinis isti prekrsaj zbog kojeg ti bila oduzeta, mjera zabrane ti se nikad nece primjenit i brise ti se
3.) Prebijes nacelnika prometne policije i isti dan imav vozacku   :hehe: (salim se)

edit:
4.) Vozis se bez vozacke, ne mogu te tolko puta zaustavit kolko puta ti mozes vozit bez nje   :hehe:
« Zadnja izmjena: 02-06-2007, 13:40:02 od Enver »

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #101 u: 02-06-2007, 17:12:58 »
Imam pitanje, poduže!
Policija me zaustavila u alkoholiziranom stanju (0,70promila) dobio sam kaznu 2260 kuna i tri mjeseca bez vozačke, to je bilo u 11. mjesecu 2006. godine!
Zabranu u vozačku su mi ukucali 14.5.2007 do 14.8.2007, da bi stvar bila bolja zaustave me 19.5 u kasni satima skoro pred kućom, moga sam se okrenuti pred njima i otići kući, al reko neću javiti ću se i reći da sam krenuo kući i pustiti će me(stajali su 2 kuće poslije moje) na raskrižju za neko selo. Da li smiju tu stajati?
Dođem ja do njih: Dobra večer, dobra večer, vozačka, prometna jeste konzumirali alkohol, ja kažem jesam, ali tu mi je kuća pustite me. i od puštanja ništa, napuhao sam 1,23%, i nisam im htio dati vozačku rekao sam da mi je ostala doma, drugi policajac je provjeravao sa motorolom i ovi mu nakon pola sata jave da imam uredno vozačku. Od njih sam dobio samo papir za alkotest i neki žuti kartončić o počinjenom prekršaju, odbio sam to sve potpisati i otišao kući spavati!!!!
Kakva mi kazna slijedi s obzirom da sam imao zabranu, a oni to nisu znali, i kako da se izvučem jer ne namjeravam strepiti još 6 mjeseci hoće li me zaustaviti?????
Hvala!!!
znači mogu t pisati da si vozio pod zabranom,i ponovo kaznu za alkohol,i mogu ti napisati jer nisi imao vozačku kod sebe,a za zabranu se naknadno može utvrditi da ti je upisana u vozačku. To ti može biti velika kazna,člam 290.4 piše -vozač upravlja pod zabranom,novčana kazna minimum 3000.00 kuna,nemaš vozačku kod sebe ti je 300.00 kn..
a za to ako upravljaš pod zabranom a ponoviš prekršaj u roku od 24 mjeseca,može se i izdati kazna zatvorom u trajanju od 60 dana.

Offline otrov

• Sa stažom
    • Drežnik Grad
« Odgovori #102 u: 04-06-2007, 17:34:34 »
Hvala, uglavnom sa naje..!
Audentes deus ipse iuvat

MrVirus

• Gost
« Odgovori #103 u: 05-06-2007, 09:48:38 »
Hvala, uglavnom sa naje..!
daj mi reci kam te vrag teral da se javiš policajcima?

Dule

• Gost
« Odgovori #104 u: 05-06-2007, 11:08:15 »

ako si platio kaznu mislim da vise nista nemozes, jer time sto si platio sam si potvrdio da si kriv...

Đoko

• Gost
« Odgovori #105 u: 06-06-2007, 13:03:27 »
POMOĆ MOLIM!!.Danas točnije u 10:15 sati ujutro zaustavio me policajac zato šta sam ušao u jednosmjernu ulicu,to nije bila jednosmjerna do prije 2 tjedna,tad su je proglasili,nisam vidio znak i zaustavi me.Nigdje na onom žutom papiru šta mi je dao ne piše njegovo ime.Rekao mi je samo da to ide sucu za prekršaje.Hoću dobit veliku kaznu i hoću ostat bez vozačke??Nisam nikad do sada kažnjavan.  :wal:

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #106 u: 06-06-2007, 22:43:56 »
POMOĆ MOLIM!!.Danas točnije u 10:15 sati ujutro zaustavio me policajac zato šta sam ušao u jednosmjernu ulicu,to nije bila jednosmjerna do prije 2 tjedna,tad su je proglasili,nisam vidio znak i zaustavi me.Nigdje na onom žutom papiru šta mi je dao ne piše njegovo ime.Rekao mi je samo da to ide sucu za prekršaje.Hoću dobit veliku kaznu i hoću ostat bez vozačke??Nisam nikad do sada kažnjavan.  :wal:
njegovo če ti ime pisati na prijavi i sudac zna kome treba poslati poziv za sud ako tažiš suočenje.
Kazna propisana je minimalno 2000 kuna-3 boda i oduzimanje vozačke od 2 do 6 mjeseci.
dali ti je dao onaj žuti papirić na kojem piše PRIJAVA O POČINJENOM PREKRŠAJU i dali imaš onu uplatnicu  :?: ako ti je to dao onda ti je možda pisao samo nepoštivanje prometnog znaka a to je 300 kuna.

Đoko

• Gost
« Odgovori #107 u: 06-06-2007, 23:26:45 »
Dao mi je samo taj žuti papir i ništa više,morao sam mu se potpisat samo u neku njegovu knjižicu.

Đoko

• Gost
« Odgovori #108 u: 06-06-2007, 23:29:27 »
Sada sam pogledao taj žuti papirić i na njemu je kao naslov OBAVJEST O POČINJENOM PREKRŠAJU.  :wal:

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #109 u: 06-06-2007, 23:40:03 »
Sada sam pogledao taj žuti papirić i na njemu je kao naslov OBAVJEST O POČINJENOM PREKRŠAJU.  :wal:
e da to te pitam,a jesi li dobio i uplatnicu  :?:

koliko si daleko otišao od znaka,mislim koliko si bio iza znaka.

kažem ti da ti je možda pisao samo nepoštivanje prometnog znaka,al me nemoj držati za rijeć.

Offline otrov

• Sa stažom
    • Drežnik Grad
« Odgovori #110 u: 07-06-2007, 00:08:55 »
ja sam isti dobio taj žuti kartončić!
A išao sam im stati jer bi mi došli doma i napisali prijavu da sam bježao, a ovako sam mislio ljepo ću se javiti dečkima reći tu mi je kuća i na fin način!!!
Audentes deus ipse iuvat

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #111 u: 07-06-2007, 00:24:02 »
ja sam isti dobio taj žuti kartončić!
A išao sam im stati jer bi mi došli doma i napisali prijavu da sam bježao, a ovako sam mislio ljepo ću se javiti dečkima reći tu mi je kuća i na fin način!!!
treba paziti sa takvim stvarima,čuvajte vozačke  :ok:

Đoko

• Gost
« Odgovori #112 u: 07-06-2007, 12:12:35 »
Dao mi je samo taj žuti papir i rekao je da to ide sucu za prekršaje,kada sam ga pitao kolko mogu dobit kazne onda mi je rekao onako kako si ti napisao,najmanje 2000 kuna,3 boda i od2do6 mjeseci oduzimanje vozačke.Ja sam prošao znak i on je 4 metra stajao od njega i onda me zaustavio!  :wal:

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #113 u: 07-06-2007, 12:17:06 »
Dao mi je samo taj žuti papir i rekao je da to ide sucu za prekršaje,kada sam ga pitao kolko mogu dobit kazne onda mi je rekao onako kako si ti napisao,najmanje 2000 kuna,3 boda i od2do6 mjeseci oduzimanje vozačke.Ja sam prošao znak i on je 4 metra stajao od njega i onda me zaustavio!  :wal:
jel piše koji član na tom papiru
glupo je da za 4 metra piše tu kaznu jer se budu na sudu smijali

Čl.12.st.4 je nepoštivanje prometnog znaka
    Čl.49.st.2 je suprotni smijer
« Zadnja izmjena: 07-06-2007, 12:29:50 od reddevill »

Offline Bandit

• Član Alfa kluba 18
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Split
« Odgovori #114 u: 10-06-2007, 00:48:56 »

Isto se i meni desilo prije 2 godine u Omišu, ulicu koja je bila desetke godina dvosmjerna oni su pretvorili u jednosmjernu, ja sam makinalno krenuo nekih 3-4 metra u krivom smjeru. Odem i parkiram, kad eto ti policajca trči prema meni i ja pomislih krivo parkirao ili nešto, kao on mi govori da sam krenuo u krivi smjer, on me vidio i došao za mnom. Prošao sam bez kazne na kraju, dao sam mu 50 kuna.
Nabrojao mi je iste te kazne za taj prekršaj, koje i ti spominješ.

Al' to jesi li ušao metar ili 100 metara, u principu je isto, jer si vozio u krivom smjeru; moja greška je bila, ja sam mu priznao i objasnio zbog čega mi se to desilo, i eto čovjek me pustio na kraju.
« Zadnja izmjena: 10-06-2007, 00:50:29 od Bandit »
Postoji Alfa i (ne) postoje drugi automobili.

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #115 u: 10-06-2007, 00:52:26 »

Isto se i meni desilo prije 2 godine u Omišu, ulicu koja je bila desetke godina dvosmjerna oni su pretvorili u jednosmjernu, ja sam makinalno krenuo nekih 3-4 metra u krivom smjeru. Odem i parkiram, kad eto ti policajca trči prema meni i ja pomislih krivo parkirao ili nešto, kao on mi govori da sam krenuo u krivi smjer, on me vidio i došao za mnom. Prošao sam bez kazne na kraju, dao sam mu 50 kuna.
Nabrojao mi je iste te kazne za taj prekršaj, koje i ti spominješ.

Al' to jesi li ušao metar ili 100 metara, u principu je isto, jer si vozio u krivom smjeru; moja greška je bila, ja sam mu priznao i objasnio zbog čega mi se to desilo, i eto čovjek me pustio na kraju.
dobro si prošao,kod nas je u zagrebu to postalo normalno,usred bijela dana ti promjene znak  :crazy:

Offline Tomek

• Ovisnik o alfistima
  • Fiat Punto mk2a
    • Velika Gorica
« Odgovori #116 u: 10-06-2007, 00:54:44 »
Kod nas u VG ne vrijede to znakovi, mi se vozimo ko u texsasu, kak kome pase :)))

A murja se ne usudi ni pisnut :gun: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy:
Nikada ne vozi brže nego što tvoj anđeo čuvar može letjeti

Dok zivot juri, ja cu lagano...

Đoko

• Gost
« Odgovori #117 u: 10-06-2007, 04:23:50 »
Piše:članak 49, stavka 4. I šta to sada znači???

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #118 u: 10-06-2007, 08:22:47 »
Piše:članak 49, stavka 4. I šta to sada znači???
nažalost,to ti je suprotni smijer i ona kazna koju sam ti napisao,bodovi i vozačka.
kada ti stigne rješenje ili poziv za sud uloži prigovor pa probaj izvuči neku blažu kaznu.

Đoko

• Gost
« Odgovori #119 u: 10-06-2007, 14:24:17 »
OK.Hvala na savjetu  :ok: