04-11-2025, 22:01:03

Autor Tema: Plavci u službi alfista - pitanja i odgovori  (Posjeta: 365086 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline mirek

• Trade Count: (0)
  • Sa stažom
  • Spol: Muški
  • AR 155 2.0TS 16v
    • Rakitje, pored ZG
    • ..::Moja 155::..
Plavci u službi alfista - pitanja i odgovori
« u: 20-04-2007, 22:03:27 »
pošto majstor seb ima svoj kutak, mogel bi i naš šerif devil  :pol:!

pozdrav  :pivo:

KAKO IZBJEĆI KAZNU KAD VAS POLICIJA ZAUSTAVI

mali pregled najčeščih prekršaja u prometu, i mjere prilikom tih prekršaja.

(Image removed from quote.)

(Image removed from quote.)
KAKO IZBJEĆI KAZNU KAD VAS POLICIJA ZAUSTAVI
« Zadnja izmjena: 23-12-2015, 10:42:34 od barba Oro »
...Ali meni je u glavi uvijek ista slika, isti fleš
Stara kuća, mala bašća, i u njoj Alfa 155...

THE VARIATOR GANG

Offline reddevill

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
Odg: pitanja za REDDEVILA
« Odgovori #1 u: 20-04-2007, 22:12:18 »
po zapisnik si trebao sam otiči u policiju,možeš i sada po njega otići jer je on negdje u arhivi i moraju ti ga izadati.
 a što se tiče naplate štete to trebaš porazgovarati sa svojim osiguravajučim društvom jer se šteta može naplatiti,a postoji ti jedna udruga koja se zove Hrvatska udruga osiguravatelja
a adresa im je u Zagrebu Martićeva ulica 73.
C2H5OH U KRVI/ THE VARIATOR GANG

Offline mirek

• Sa stažom
  • AR 155 2.0TS 16v
    • Rakitje, pored ZG
    • ..::Moja 155::..
Odg: pitanja za REDDEVILA
« Odgovori #2 u: 20-04-2007, 22:42:26 »
po zapisnik si trebao sam otiči u policiju,možeš i sada po njega otići jer je on negdje u arhivi i moraju ti ga izadati.
 a što se tiče naplate štete to trebaš porazgovarati sa svojim osiguravajučim društvom jer se šteta može naplatiti,a postoji ti jedna udruga koja se zove Hrvatska udruga osiguravatelja
a adresa im je u Zagrebu Martićeva ulica 73.

hvala lijepa. plaćam cugu kad ne buš na dužnosti  :pivo:
...Ali meni je u glavi uvijek ista slika, isti fleš
Stara kuća, mala bašća, i u njoj Alfa 155...

THE VARIATOR GANG

Ice man

• Gost
Odg: Pitajte reddevilla - plavac u službi alfista
« Odgovori #3 u: 21-04-2007, 01:35:34 »
Evo da i ja priupitam "striceka u plavom" jedno pitanje.

Posto sam si kupio Alfu 145 1.6ts 120ks, a mladi sam vozac sto po zakonu znaci da preko 100ks nesmijem voziti koja je kazna za takvu "nezakonitu" radnju? Auto sam si kupio cisto iz ljubavi prema Alfi jer je srce uvijek u pravu a i nazalost koliko je meni poznato nema ni 145 slabije od 100ks. Zanima me isto npr. ak me zaustave a da je sve uredu znaci niti da sam vozio previse niti nista drugo dal bi mozda malo progledali kroz prste kaj se tice toga? Jednom su me zaustavili sa autom o starog (Volvo 110ks) i na moju srecu nista nisu pitali za "konje" jer je sve bilo uredu (brzina, alkotest,...)

p.s. Ak vidite srebernu 145icu na cesti sa KR tablama smilujte mi se.  :)))

Unaprijed hvala na odgovoru.  :mah:

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #4 u: 21-04-2007, 08:08:42 »
mladi vozač do dvije godine vozačkog iskustva koji je tek položio vozački nesmije upravljati vozilom kojem snaga motora prelazi jačinu od 75kw.
Znači da i po danu i po noći nesmije upravljati jačim autom koji prelazi 75kw,a poslje 23.00 sata pa do 05.00 nesmije upravljati sam i smije uz njega biti vozač koji ima vozačku dozvolu
duže od 5 godina i toliko godina iskustva.
kazna zakonom je predviđena 500.00 kuna + troškovi suda.

ps. vjerojatno su ti policajci progledali kroz prste  :ok:

Offline Kiki

• Sa stažom
  • 156 1.8 TS
    • Našice
« Odgovori #5 u: 21-04-2007, 12:52:39 »
Bravo Red!!! :clap2: :clap2:...ide to tebi :ok: :ok: :pivo:

Offline Tomek

• Ovisnik o alfistima
  • Fiat Punto mk2a
    • Velika Gorica
« Odgovori #6 u: 21-04-2007, 12:55:06 »
a poslje 23.00 sata pa do 05.00 nesmije upravljati sam i smije uz njega biti vozač koji ima vozačku dozvolu
duže od 5 godina i toliko godina iskustva.
kazna zakonom je predviđena 500.00 kuna + troškovi suda.

I osoba u pratnji ne smije biti kazneno gonjena :)))
a troskovi suda su 110kn i to se placa bez obzira na zalbe i ostala sr...

500 kn + 110 kn + 1 kazneni bod (osjetio na vlastitoj kozi :))) )
Nikada ne vozi brže nego što tvoj anđeo čuvar može letjeti

Dok zivot juri, ja cu lagano...

BigSaint

• Gost
« Odgovori #7 u: 21-04-2007, 15:11:23 »
Kao što sam rekao sav  :off če biti obrisan, ovo je tema predviđena za pomoć ljudima koji su se doveli u prometni prekršaj i traže neki lakši izlaz, ako želite podjeliti neka svoja iskustva otvorite novi topic!

Ice man

• Gost
« Odgovori #8 u: 21-04-2007, 17:10:32 »

E sad dal su te zaustavili "bezveze" pa skuzili da je jaci od 75kw i naplatili ti samo to ili su te zaustavili zbog brzine ili neceg drugog pa usput jos i nasli da je preko 75kw pa ti nadodali na ostalo?

Hvala reddevillu na odgovoru.
« Zadnja izmjena: 21-04-2007, 17:17:36 od Ice man »

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #9 u: 21-04-2007, 17:15:29 »

E sad dal su te zaustavili "bezveze" pa skuzili da je jaci od 75kw i naplatili ti samo to ili su te zaustavili zbog brzine ili neceg drugog pa usput jos i nasli da je preko 75kw pa ti nadodali na ostalo?

:ok:

Offline Tomek

• Ovisnik o alfistima
  • Fiat Punto mk2a
    • Velika Gorica
« Odgovori #10 u: 21-04-2007, 17:16:30 »

Ovako, zaustavljen sam na Branimirovoj u 1:30 u Cliu 1,2 sa 60 ks. Pri brzini od 67kmh (dozvoljeno 70), sa 0,00 promila
« Zadnja izmjena: 21-04-2007, 17:19:48 od Tomek »
Nikada ne vozi brže nego što tvoj anđeo čuvar može letjeti

Dok zivot juri, ja cu lagano...

Ice man

• Gost
« Odgovori #11 u: 22-04-2007, 02:58:10 »
 :pol: Crna subota 21.4. za moj novcanik.  :wal: :wal: :wal:

Evo jucer navecer u 21.30 sam isao malo u izlazak i pokupim frenda da mu pokaem auto. Naravno ja BUDALA (slobodno da se zna i vidi) na dugom ravnom dijelu vozim se nekih 70km/h, kad ono priljepi se meni neki auto na branik i ja idijot  :wal: stavim u nizu i po gasu i tako cijelim ravnim dijelom i preteknem jos jedan auto i dalje gas sve do pruznog prijelaza gdje sam normalno usporio i nastavio dalje al po propisu 60km/h. Kad sam prelazio preko pruge u retrovizoru sam uspio skuzit da se radi o crnoj Škodi SuperB i odmah u glavi skontao da su to najvjerovatnije presretaci. Oni su i dalje bili na mojoj guzici ocekivavsi da cu rastegnut i dalje, al je mene vec presjeklo i pomirio sam se stim da su to oni. Nakon nekih 200-300m kada su skuzili da vise ne namjeravam vozit brzo prvo su mi dva puta ablendali nakon cega sam bio i 99.99% siguran o cemu je rijec, a kad su ukljucili i plave bljeskalice na prednjoj sajbi i sirenu znao sam da sam "snesao jaje". I tu pocinje ona stara dobra "u svakom zlu ima i nesto dobro". Izmjerili su mi 92km/h (50km/h dozvoljeno) manje 10km/h odstupanje kod mjerenja sto na kraju znaci da sam pekoracio brzinu za 32km/h. Imam VELIKU srecu jer je na blagom zavoju njihov mjerni uređaj poceo lagano gubiti brojke od brzine, tocnije jedinicu od stotke i zadnju brojku jer sam kasnije uspio nabrat 12X km/h  :wal: sto sam vidio na snimci koju su mi uredno pokazali. No zadnja jasno vidljiva brzina je 92km/h.

Policiski djelatnici su sta se tice svega bili jako dobri, pristojni i posteni. Lijepo mi je objasnio cijelu situaciju i pokazao snimku mog debilizma. Napisao mi je kaznu 700kn + 110kn sudskih troskova + 2 kaznena boda :wal: . A lijepo mi je objasnio da su mi uspjeli ovu brzinu koju sam imao 12X, da bi dobio 3000kn kazne i 6mjeseci bez vozacke. Zatrazio me i prometnu u kojoj jasno pise 88kW, ali ili nije htio ili nije vidio ali kaznu za prejak auto mi nije napisao i hvala im lijepa. Uglavnom jos on meni kaze da mi auto lijepo ide i vuce, na sto sam ja sve cekao da ce pogledat kolika mu je snaga ali na moju srecu nista. Uglavnom bio sam uredno zakomcan pojasem ja i suvozac i nisam konzumirao nista alkohola jer se toga strogo pridrzavam.

I sad imam par pitanja za reddevilla:
1. Ja nigdje ne radim tj. nisam prijavljen i kako bi bilo da kazem npr. da nemam svojih primanja i da nemogu platit kaznu? koje su opcije?
Zatvor ili besplatni drustveno korisni rad (mislim da se to tak zove) i koliko cega za 810kn?
2. Ove 2 uplatnice koje su mi dali mogu platit u bilo kojoj pošti ili iskljucivo u mjestu u kojem zivim i gdje to mogu drugdje uplatit?
3. Dobio sam 2 kaznena boda posto sam mlad vozac koliko ih smijem imat uopce i koje su sankcije za nedaj Boze daljnje bodove? Makar sam 100% siguran da se nece ponovit jer mi je ovo bila skupa lekcija koju ne namjeravam nikad vise ponovit.  :ne:

reddevill unaprijed ti zahvaljujem na strpljenju i na odgovoru.

Savjet ostalima nemojte pokazivat kako Vas auto vuce svojim prijateljima ni bilo kome pa cak ni sebi samome jer nema svrhe ni pameti to raditi, a i nemojte se dati isprovocirati kad vam se netko vozi tik uz zadnji branik.   :mah:

JTD_Hunnter

• Gost
« Odgovori #12 u: 22-04-2007, 10:43:37 »
Ja bi sad nakon ovog Ice manovog postao pripupitao devila nešto...

Kada se presretač tako zalijepi za dupe nekome, on zapravo dovodi tog vozača u opasnost, pošto je razmak među vozilima min 5 m :?:, koliko je legalno sa njihove strane raditi to što rade...znači zalijepe se i tjeraju te da ubrzaš...

Kako ja mogu njima uzvratiti na tu njihovu vožnju, kako se boriti protiv toga...da li ako je netko u auto samnom, pa on to snimi prije nego što se oglase svjetlosnim i zvučnim signalima, da li to može biti dokaz protiv njih?

P.S. I ne kužim zašto je Big Saint obrisao moj post u kojem ukazujem da unatoč tome što policija gleda kroz prste, osiguravajuća društva to ne rade...to nije rekla kazala, to znam...i mislim da je bitno za sve te vozače koji voze jače aute nego što smiju...

Offline GTA 147

• Starosjedioc
  • 147 JTDm16v
    • Highway Tuhelj
« Odgovori #13 u: 22-04-2007, 13:49:55 »
Devill javlja da mu je krepal komp, sutra ide s njim na servis tak da će malo kasniti s odgovorima.. :ok:
Piše se, v Tuhlju!  :craz

Enver

• Gost
« Odgovori #14 u: 22-04-2007, 19:37:28 »
Evo i mojih nekoliko pitanja;
1.) od prvog izricanja mjere zabrane upravljanja vozila B kategorije je preslo vise od 16 mjeseci, a od zadnje 6 mjeseci, i nisu mi poslali postom da donesem vozacku u postaju da mi napisu gore zabranu, kaj da radim ? jel moguce da su zagubili, il prema novom moram se sam tam javit, pa da nebi ispalo da sam ih izbjegavao il nekaj takvo, al prije su slali to doma nakon max 3 mjeseca, a sad nista ?!?

2.) vozio crni golf iza mene po gradu, i cijelo vrijeme lijevo - desno, kao bue me pretijecao, i meni lagano islo na k, i krene on pretjecat, bez zmigavca, a meni dosta da vidim da me golf ide pretijecat, vozio sam se inace cca 80kmh, i onda sam mu stisnuo gas, i vozimo se mi ono 110, preletimo prugu, on jos uvijek menu uz rame, stisnemo do 130kmh kad se priblizava zavoj i onda ja pustim gas i kad dodje ispred mene prvo upali sva 4, rekoh, hrpa pijanih klinaca se zele tuc, i ne mrdam nista, kad ono najednom stavi kroz prozor na krov lijepo plavo svijetlo - ala, policijsko svijetlo. I dobro, rekoh stanem (to se moze kupit na skoro pa svakoj benzinskoj inace), i doleti 4 tipa van, vicu nesto, šize, svaki sa svojom svjetiljkom (lol) i pocnu mahat sa nekim znackama, i ok, pogledam aj tu znacku i izgleda kao prava, i dobro pozovu oni mene van, rekli su svi van, al sam ja dragoj rekao da ostane u autu, jer nikad neznas tko se moze predstavljat kao policija, i odemo mi iza auta i oni nesto pocnu cvilit, kako se to vozim i te gluposti, jedan od njih me malo grublje zgrabio za ruku, i pocne pricat nesto, nakon mog ljutog pogleda je maknuo ruku, i onda ga jedan drugi tip odmaknuo, i sad oni mene traze vozacku, i dajem je, i jedan si u mob nesto zapisivao, i onda su jos pricali pet minuta ovo-ono - vec su ljudi poceli iz okolnih kuca pogledavat kroz prozore, i tako to, ja ne popustam i onda su otisli. sad mene zanima jel su me smijeli oni zaustaviti ? mislim, pa nisu prometna policija, a i u civilu su bili  :?: i da, subota oko 22:00h. Imam i regu negdje zapisanu. Da poduzmem nesto, neku prijavu ? Il ih pricekam kad budu odlazili jedan dan sa posla i jednog po jednog  :box:  :))) :song:

Offline Agneza

• Ovisnik o alfistima
  • Spol: Ženski
  • 147 1.9 JTDm
    • Zagreb
« Odgovori #15 u: 23-04-2007, 10:14:35 »
Eh, imam i ja pitanje...  Od kad imam alfe, učestalo me zaustavljaju, opravdano i neopravdano... No, nema veze, poanta je da ja imam tekicu u koju uredno zapisujem tko , kada i zašto me zaustavio, jer u okviru zakonskih mogućnosti i žalbi pokušavam dalje to riješiti... Dakle, imam zapisano SVE, uključujući sve daljnje sudske i ine pozive koje preuzimam.

Međutim, u drugom mjesecu došla mi je presuda za neku kaznu iz 2005. za koju pojma nemam na šta se odnosi jer je nemam evidentirano, pa sam uložila žalbu u roku, da mi dostave podatke na šta se navedeno odnosi, i budući se radi o 400 kn radi kojih mi se neda zezati, da mi dostave podatke za uplatu (jer uz presudu se ne dobije uplatnica niti podaci za uplatu tako da i hoću ne mogu platiti) .... I tako ja mislila stvar riješena kad neki dan stigne poziv da se javim radi odsluženja zatvorske kazne !!! Jer kao, nisam se odazvala pozivu suda!

Nije mi padalo na pamet pojavit se u policiji jer očito nikakve žalbe ne uvažavaju pa da me ne strpaju u buksu bez prava da se ikome javim jer očito to danas tako ide, pa sam na sreću nazvala sutkinju, koju sam - ne mogu vjerovati - dobila od prve i žena mi se smilovala pa mi je dala podatke za uplatu, tako da bi sad budući sam platila kaznu, to trebalo biti riješeno. Ako oni ne zagube uplatu pa me svejedno strpaju u zatvor.

Međutim, neki dan mi je stigla nova presuda za novu kaznu, ovaj put 500 kn, i opet za prekršaj o kojem pojma nemam (nemam zapisano), i to odmah presuda da se javim radi očitovanja hoću li u zatvor ili dobrotvorni rad. Nikakvo rješenje prije nisam dobila.

I sad  ja pitam... Kakve ja šanse imam za bilo kakvu žalbu kad mi odmah dođe presuda i to ni manje ni više nego za zatvor?! I kako dokazati da recimo nisam napravila prekršaj kad oni na moj zahtjev da mi pokažu npr. slike da sam krivo parkirala navedu da nemaju slike već je prekršaj ustanovljen "neposrednim opažanjem službenika" ?!

Pa onda me može u zatvor utrpati svaki *****  u uniformi koga krivo pogledam !  Zbog ovakvih situacija dođe mi da slijedeći put kad me policajac zaustavlja umjesto da stanem, samo opalim po gasu pa onda barem da znam zašto me pokušavaju utrpat u zatvor! Radi nekorištenja pojasa (koji je samo moj problem) imam kazni kao da sam neki zadnji kriminalac! A kad su meni na parkingu lupili branik i pobjegli, policija mi je rekla da nema smisla uopće radit prijavu jer to neće ni pogledat!

Pitanje br. 2 - Ako se odlučim za dobrotvorni rad, jer su mi sada možda te 2 kazne odjednom sjele u krivo vrijeme, a moram se očitovati, inaće će me utrpat u zatvor, da li to kasnije mogu skinuti s vrata ako platim kaznu?

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #16 u: 23-04-2007, 12:48:01 »
  Ice Man
1.što se tiče kazne ona se mora realizirati bez obzira dali si zaposlen ili nisi,na sudu probaj sucu obrazložiti da trenutno nisi zaposlen,i dali ti može tu kaznu preimenovati u društveni rad i to sve ovisi o sucu dali ti bude želio izači u susret,jedan dan rada mislim da je 50.00 kuna.
 2. uplatnice možeš uplatiti u bilo kojoj poslovnici banke,pošte ili fine.
 3. dva kaznena boda ti u sistemu MUP-a stoje dvije godine gdje se sami nakon isteka brišu u koliko unutar te dvije godine ne dobiješ još koji bod,a u slučaju da dobiješ prijašnji bodovi i taj novi
bod ti se bribraja sto znači da od tog zadnjeg boda moraju proči dvije godine da bi ti se svi dodovi izbrisali ,stari i novi bodovi.
sve ukupno se može skupiti 7 bodova.

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #17 u: 23-04-2007, 12:55:50 »

Kada se presretač tako zalijepi za dupe nekome, on zapravo dovodi tog vozača u opasnost, pošto je razmak među vozilima min 5 m :?:, koliko je legalno sa njihove strane raditi to što rade...znači zalijepe se i tjeraju te da ubrzaš...

Kako ja mogu njima uzvratiti na tu njihovu vožnju, kako se boriti protiv toga...da li ako je netko u auto samnom, pa on to snimi prije nego što se oglase svjetlosnim i zvučnim signalima, da li to može biti dokaz protiv njih?

P.S. I ne kužim zašto je Big Saint obrisao moj post u kojem ukazujem da unatoč tome što policija gleda kroz prste, osiguravajuća društva to ne rade...to nije rekla kazala, to znam...i mislim da je bitno za sve te vozače koji voze jače aute nego što smiju...
teško je sada to objasniti šta napraviti kada se zaljepe na zadnji kraj vozila,nebi smjeli toliko blizu biti otraga tako da neznam šta bi ti odgovorio na to pitanje.
2. probaj tako uzvratiti da ostaneš hladne glave i da držiš propisanu brzinu i onda če oni odustati od daljnje namjere,a što se tiče snimke ona nije dokaz na sudu.

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #18 u: 23-04-2007, 13:08:54 »
Evo i mojih nekoliko pitanja;
1.) od prvog izricanja mjere zabrane upravljanja vozila B kategorije je preslo vise od 16 mjeseci, a od zadnje 6 mjeseci, i nisu mi poslali postom da donesem vozacku u postaju da mi napisu gore zabranu, kaj da radim ? jel moguce da su zagubili, il prema novom moram se sam tam javit, pa da nebi ispalo da sam ih izbjegavao il nekaj takvo, al prije su slali to doma nakon max 3 mjeseca, a sad nista ?!?

2.) vozio crni golf iza mene po gradu, i cijelo vrijeme lijevo - desno, kao bue me pretijecao, i meni lagano islo na k, i krene on pretjecat, bez zmigavca, a meni dosta da vidim da me golf ide pretijecat, vozio sam se inace cca 80kmh, i onda sam mu stisnuo gas, i vozimo se mi ono 110, preletimo prugu, on jos uvijek menu uz rame, stisnemo do 130kmh kad se priblizava zavoj i onda ja pustim gas i kad dodje ispred mene prvo upali sva 4, rekoh, hrpa pijanih klinaca se zele tuc, i ne mrdam nista, kad ono najednom stavi kroz prozor na krov lijepo plavo svijetlo - ala, policijsko svijetlo. I dobro, rekoh stanem (to se moze kupit na skoro pa svakoj benzinskoj inace), i doleti 4 tipa van, vicu nesto, šize, svaki sa svojom svjetiljkom (lol) i pocnu mahat sa nekim znackama, i ok, pogledam aj tu znacku i izgleda kao prava, i dobro pozovu oni mene van, rekli su svi van, al sam ja dragoj rekao da ostane u autu, jer nikad neznas tko se moze predstavljat kao policija, i odemo mi iza auta i oni nesto pocnu cvilit, kako se to vozim i te gluposti, jedan od njih me malo grublje zgrabio za ruku, i pocne pricat nesto, nakon mog ljutog pogleda je maknuo ruku, i onda ga jedan drugi tip odmaknuo, i sad oni mene traze vozacku, i dajem je, i jedan si u mob nesto zapisivao, i onda su jos pricali pet minuta ovo-ono - vec su ljudi poceli iz okolnih kuca pogledavat kroz prozore, i tako to, ja ne popustam i onda su otisli. sad mene zanima jel su me smijeli oni zaustaviti ? mislim, pa nisu prometna policija, a i u civilu su bili  :?: i da, subota oko 22:00h. Imam i regu negdje zapisanu. Da poduzmem nesto, neku prijavu ? Il ih pricekam kad budu odlazili jedan dan sa posla i jednog po jednog  :box:  :))) :song:

1.što se tiče vozačke dozvole trebao si dobit rješenje doma da doneseš vozaču na uvid i da ti se ispiše zabrana za tu kategoriju.
2.trebao si u tom slučaju tražiti na uvid da vidiš njihovu značku da ti pokažu kako bi bolje vidio dali su to te osobe,u koliko nisi bio siguran trebao si zapisati broj registracije i nazvati broj 92 i
na telefon dežurnome reči da ti je to sumnjivo vozilo i da su ti vozači bili neugodni pa bi onda znao dali su pravi ili lažni,a po zakonu oni su tebi dužni dati svoje ime i prezime.nazovi 92 pa reci šta je bilo i šta se je dogodilo i reci im slučaj ba ti budu rekli dali je to njihovo vozilo ili nije,,nemoj ti njih čekati i  :box: jer za to ti ide krivična prijava i mogo bi završiti iza rešetaka na par dana. :ok: :)))
« Zadnja izmjena: 23-04-2007, 13:09:33 od reddevill »

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #19 u: 23-04-2007, 13:19:10 »
Eh, imam i ja pitanje...  Od kad imam alfe, učestalo me zaustavljaju, opravdano i neopravdano... No, nema veze, poanta je da ja imam tekicu u koju uredno zapisujem tko , kada i zašto me zaustavio, jer u okviru zakonskih mogućnosti i žalbi pokušavam dalje to riješiti... Dakle, imam zapisano SVE, uključujući sve daljnje sudske i ine pozive koje preuzimam.

Međutim, u drugom mjesecu došla mi je presuda za neku kaznu iz 2005. za koju pojma nemam na šta se odnosi jer je nemam evidentirano, pa sam uložila žalbu u roku, da mi dostave podatke na šta se navedeno odnosi, i budući se radi o 400 kn radi kojih mi se neda zezati, da mi dostave podatke za uplatu (jer uz presudu se ne dobije uplatnica niti podaci za uplatu tako da i hoću ne mogu platiti) .... I tako ja mislila stvar riješena kad neki dan stigne poziv da se javim radi odsluženja zatvorske kazne !!! Jer kao, nisam se odazvala pozivu suda!

Nije mi padalo na pamet pojavit se u policiji jer očito nikakve žalbe ne uvažavaju pa da me ne strpaju u buksu bez prava da se ikome javim jer očito to danas tako ide, pa sam na sreću nazvala sutkinju, koju sam - ne mogu vjerovati - dobila od prve i žena mi se smilovala pa mi je dala podatke za uplatu, tako da bi sad budući sam platila kaznu, to trebalo biti riješeno. Ako oni ne zagube uplatu pa me svejedno strpaju u zatvor.

Međutim, neki dan mi je stigla nova presuda za novu kaznu, ovaj put 500 kn, i opet za prekršaj o kojem pojma nemam (nemam zapisano), i to odmah presuda da se javim radi očitovanja hoću li u zatvor ili dobrotvorni rad. Nikakvo rješenje prije nisam dobila.

I sad  ja pitam... Kakve ja šanse imam za bilo kakvu žalbu kad mi odmah dođe presuda i to ni manje ni više nego za zatvor?! I kako dokazati da recimo nisam napravila prekršaj kad oni na moj zahtjev da mi pokažu npr. slike da sam krivo parkirala navedu da nemaju slike već je prekršaj ustanovljen "neposrednim opažanjem službenika" ?!

Pa onda me može u zatvor utrpati svaki *****  u uniformi koga krivo pogledam !  Zbog ovakvih situacija dođe mi da slijedeći put kad me policajac zaustavlja umjesto da stanem, samo opalim po gasu pa onda barem da znam zašto me pokušavaju utrpat u zatvor! Radi nekorištenja pojasa (koji je samo moj problem) imam kazni kao da sam neki zadnji kriminalac! A kad su meni na parkingu lupili branik i pobjegli, policija mi je rekla da nema smisla uopće radit prijavu jer to neće ni pogledat!

Pitanje br. 2 - Ako se odlučim za dobrotvorni rad, jer su mi sada možda te 2 kazne odjednom sjele u krivo vrijeme, a moram se očitovati, inaće će me utrpat u zatvor, da li to kasnije mogu skinuti s vrata ako platim kaznu?

1. sto se tiče sudske presude to bi se trebala obratiti sudu da ti daju na uvid taj prekršaj da vidiš o čemu se radi,to je stvar suda,a ako smatraš da to nisi počinila traži suočenje sa policijom koja bi trebala doči na sud radi suočenja,probaj učožiti žalbu ili nazvati sud da vidiš o čemu se točno radi.
2.ako platiš kaznu onda te nemogu strpati u zatvor jer imaš uplatnicu da si tu kaznu platila,a ako se odlučiš na dobrotvorni rad pa kasnije da bi istu platila to moraš na sudu pitati jer je to stvar suda,a neznam kakva je njihova praksa  :ok:

Offline Agneza

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.9 JTDm
    • Zagreb
« Odgovori #20 u: 23-04-2007, 13:28:52 »
ok, hvala. Danas idem na sud pa ak me navečer nebu bilo na netu, možete me potražit u buksi  :song:

AA-lfa

• Gost
« Odgovori #21 u: 23-04-2007, 14:15:04 »
ok, hvala. Danas idem na sud pa ak me navečer nebu bilo na netu, možete me potražit u buksi  :song:
:))) :)))

nego, devill...zaustavili mene pri prekoracenju brzine i dobila sam prekrsajni nalog. zalila sam se (u zakonskom roku od 8 dana) i poslala to preporuceno tvojim kolegama u Heinzelovu. To je bilo prije neka 2 mjeseca. Sad bi meni nekaj trebalo stic natrag, da su mi uvazili zalbu ili nisu, ili me pozvat na sud da kazem kaj imam...jel znas otprilike kad bih to mogla ocekivati, koliko inace traje  :?:

sokre

• Gost
« Odgovori #22 u: 23-04-2007, 14:32:10 »

Tak ko i ja ... s nogom na kočnicu ... veliš da je pas izletel na cestu i ako te puknu oni su krivi jer nisu držali dovoljan razmak između vozila ...

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #23 u: 23-04-2007, 14:33:11 »
nebuju te zaprli  :ok:

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #24 u: 23-04-2007, 14:38:04 »

nego, devill...zaustavili mene pri prekoracenju brzine i dobila sam prekrsajni nalog. zalila sam se (u zakonskom roku od 8 dana) i poslala to preporuceno tvojim kolegama u Heinzelovu. To je bilo prije neka 2 mjeseca. Sad bi meni nekaj trebalo stic natrag, da su mi uvazili zalbu ili nisu, ili me pozvat na sud da kazem kaj imam...jel znas otprilike kad bih to mogla ocekivati, koliko inace traje  :?:
dobro da si uložila žalbu,al neznam točno koliko traje povratni odgovor 3-6 mjeseci,a ta žalba ide i na sud tako da moraš čekati dok ti poštar ne donese od suda poziv ili rjršenje,a ako dobiješ rješenje ponovo se žali na to  :ok:

AA-lfa

• Gost
« Odgovori #25 u: 23-04-2007, 14:47:11 »

dobro da si uložila žalbu,al neznam točno koliko traje povratni odgovor 3-6 mjeseci,a ta žalba ide i na sud tako da moraš čekati dok ti poštar ne donese od suda poziv ili rjršenje,a ako dobiješ rješenje ponovo se žali na to  :ok:

:ok: fala.

ma nebum se zalila, nego cu da idem pred sudiju pa da mu kazem:
"jao nemojte mene pa ja sam mila i draga eto vidite u 8 godina kaj imam vozacku nijedan ni najmanji prekrsaj napravila, a eto to su bile izvanredne okolnosti i eto dajte vi meni oprostite a ako necete onda mi dajte rad za opce dobro na slobodi"  :)))

samo kaj me sad malo brine sto ako me u medjuvremenu opet hape  :pol: za nesto... onda cu se tesko na to vadit  :kosa:
« Zadnja izmjena: 23-04-2007, 14:47:39 od AA-lfa »

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #26 u: 23-04-2007, 14:48:05 »

"jao nemojte mene pa ja sam mila i draga eto vidite u 8 godina kaj imam vozacku nijedan ni najmanji prekrsaj napravila, a eto to su bile izvanredne okolnosti i eto dajte vi meni oprostite a ako necete onda mi dajte rad za opce dobro na slobodi"  :)))

samo kaj me sad malo brine sto ako me u medjuvremenu opet hape  :pol: za nesto... onda cu se tesko na to vadit  :kosa:
:))) :))) :ok:

Offline Agneza

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.9 JTDm
    • Zagreb
« Odgovori #27 u: 23-04-2007, 16:23:01 »

e, da... zato meni to mila i draga ne prolazi više... a i da sam pehista (stojim prva na semaforu i skidam sako, upali se zeleno i ja naravno krenem bez pojasa i 50 metri dalje evo ti njih, kog će zaustavit neg mene... ode 500 kunića, i slično....naravno da mi nisu povjerovali i oprostili)  al tko će mi vjerovat više kad imaju moj dosje kao da sam neki kriminalac!

btw. imam još jedno pitanje vezano uz skuter do 50 ccm... Ti skuteri po zakonu moraju biti ograničeni na brzinu mislim max 49km/h... Zanima me da li  to ograničenje vrijedi i ako ga vozi osoba koja ima položenu A kategoriju ili osobe koje imaju A kategoriju smiju voziti te male skutere bez blokade ?

AA-lfa

• Gost
« Odgovori #28 u: 23-04-2007, 16:25:00 »
e, da... zato meni to mila i draga ne prolazi više... a i da sam pehista (stojim prva na semaforu i skidam sako, upali se zeleno i ja naravno krenem bez pojasa i 50 metri dalje evo ti njih, kog će zaustavit neg mene... ode 500 kunića, i slično....naravno da mi nisu povjerovali i oprostili)  al tko će mi vjerovat više kad imaju moj dosje kao da sam neki kriminalac!

"kao da sam neki kriminalac"  :funny: :funny: :funny:

BigSaint

• Gost
« Odgovori #29 u: 23-04-2007, 16:27:57 »

btw. imam još jedno pitanje vezano uz skuter do 50 ccm... Ti skuteri po zakonu moraju biti ograničeni na brzinu mislim max 49km/h... Zanima me da li  to ograničenje vrijedi i ako ga vozi osoba koja ima položenu A kategoriju ili osobe koje imaju A kategoriju smiju voziti te male skutere bez blokade ?

Da moraju biti blokirani jer nije stvar u tome koju kategoriju ima vozač već se fora u cijeni osiguranja.