05-11-2025, 10:55:22

Autor Tema: Plavci u službi alfista - pitanja i odgovori  (Posjeta: 365234 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • 156
    • ZG Pešča
Odg: Pitajte reddevilla - plavac u službi alfista
« Odgovori #1950 u: 30-12-2009, 15:29:29 »
što slijedi poslije kaznene prijave?koja je kazna?
Pkreće se kazneni postupak pred sudom.
Kazna je na kraju ona koju sud odredi kada i ako se tvog frenda proglasi krivim.
Kockasti auto, najbolji auto.

Offline brijac

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • 159 SW 1.9jtdm
    • Donji Hrašćan
    • Alfa 159 SW
« Odgovori #1951 u: 30-12-2009, 16:01:54 »
na sudu je bio isti dan kad su ga uhvatili,trenutno služi kaznu od 2 tjedna - jel to to il slijedi još jedan sud?

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #1952 u: 30-12-2009, 16:11:26 »
moguće. dobiti će i uvjetnu na nekih 5 godina vjerojatno.

Offline reddevill

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #1953 u: 30-12-2009, 18:11:09 »
na sudu je bio isti dan kad su ga uhvatili,trenutno služi kaznu od 2 tjedna - jel to to il slijedi još jedan sud?
još treba dobiti pravomočno rješenje za oduzimanje vozačke, a to može bitiod 1-2 godine oduzimanje vozačke, sada je sve na sudu da on odluči koju budu kaznu pisali.
C2H5OH U KRVI/ THE VARIATOR GANG

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #1954 u: 30-12-2009, 18:12:25 »
Slaba korist od toga, čini mi se :rolll:
jednom su več izgubili tužbu za prekovremene sate, a sada budu i ovu tužbu izgubili jer nisu poništili kolektivni ugovor i nisu ga poštivali.

superfly tnt

• Gost
  • Trade Count: (0)
« Odgovori #1955 u: 30-12-2009, 19:58:02 »
devile ajde nam svima ucinite uslugu i krenite u strajk.

Boxer

• Gost
« Odgovori #1956 u: 30-12-2009, 20:43:35 »
devile ajde nam svima ucinite uslugu i krenite u strajk.

Nismo mi te sreće :craz a i nemaju muda jer ih jadranka odmah ubije u pojam svojim nastupom... :hap:

superfly tnt

• Gost
« Odgovori #1957 u: 30-12-2009, 20:50:52 »
velis koljena im klecaju kad dodje jaca  :hehe: a vidim da ih je stisla malo, ima ih na svakom uglu, nišane cak i bicikliste. na slavonskoj danas bar 4 patrole , a nasli su si i novu buksu, iza novog nadvoznjaka kod lesnine, 17 traka, nizbrdo pa imas osjecaj da je netko turbinu ugradio. i onda plavci pokvare zabavu jer iz grma ciljaju.

« Zadnja izmjena: 30-12-2009, 20:51:40 od superfly tnt »

Offline mareo

• Administrator
  • Trade Count: (+33)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT Blackline Q2
    • Zgb
« Odgovori #1958 u: 30-12-2009, 20:57:24 »
a nasli su si i novu buksu, iza novog nadvoznjaka kod lesnine, 17 traka, nizbrdo pa imas osjecaj da je netko turbinu ugradio. i onda plavci pokvare zabavu jer iz grma ciljaju.

...ako misliš na ono ugibalište drito ispred Tifon benzinske (iza sadašnjeg nadvožnjaka u smjeru I. Reke), to je stara buksa, u kojoj sam ja ljetos platio danak državi... :)

*ebo mene mali pas, kak' si? pa tak'...

superfly tnt

• Gost
« Odgovori #1959 u: 30-12-2009, 21:00:54 »
bas ta, ali su prije stajali tu i tamo , pogotovo dok se radio nadvoznjak jer nije bilo previse indijanaca koji jure (zbog gradilista). sad je to druga prica, ko avionska pista, ma milina za probijat nogom  podnicu.

superfly tnt

• Gost
« Odgovori #1960 u: 30-12-2009, 21:07:07 »
jedino se pitam sta bi bilo kad bi se sjurio dole ko manijak i serif dole ceka i fino trlja ruke kako je upecao kapitalca, a ti kao stanes i onda po gasu. nakon toga se otvara opcija da odes u sl brod, varazdin, rijeku ili pak split, sve autoput i bas me zanima jel bi uopce isli lovit, treba racunat da  voze u pravilu dizlo, grijaci dok zgriju, pa prva kratka, pa trojica nutra, svaki prek 100 kila  :hehe: , a mozda bi stvarno krenuli
« Zadnja izmjena: 30-12-2009, 21:07:50 od superfly tnt »

Offline brijac

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • 159 SW 1.9jtdm
    • Donji Hrašćan
    • Alfa 159 SW
« Odgovori #1961 u: 30-12-2009, 22:06:35 »
pričekali bi te kod naplatnih....

superfly tnt

• Gost
« Odgovori #1962 u: 30-12-2009, 22:34:40 »
je al kojih? :hehe:

Offline golfkiller

• Pripravnik
  • **
  • 33 1.7 16v QV
    • Zlatar-Bistrica
« Odgovori #1963 u: 31-12-2009, 10:36:05 »
 :mah:...samo da pomognem "mladim vozacima" jer ako ih zaustave sigurno ce gledat u ovu temu... znaci neki dan su me na sudu oslobodili kazne... sljedeca situacija polozio sam 16.03 2007( na snazi je stari zakon)... 16.03 2009 dobivam pravu vozacku(u meduvremenu 2008 izglasano je da su mladi vozaci svi do 24 godine) normalno  zaustavili me i  kaznu su  pisali.... rekli da su mi istekle 2 godine probne vozacke prije novog zakona(2008) da me ne bi kaznili ali posto su meni 2 godine istekle tek 2009 ja sam mladi vozac te me ide kazna....normalno da sam se žalio  te je sama sudkinja rekla da to treba uredit u zakonu i da za mene vrijedi stari zakon posto sam polozio dok je on bio na snazi...
 rekla je da ce me vjeroatno jos zaustavljat do 24 godine i da ovisi dal  cu naletjet na policajca koji zna zbrojit 2 i 2 ili ne...u drugom slucaju opet zalba... samo mi je jos cudno sto je od kazne do zalbe i suda proslo manje od mjesec i pol.

odmah da se zahvalim kolegi "isusu" sto mi je poslao primjerak zalbe :ok:
te red devilu

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #1964 u: 31-12-2009, 12:24:33 »
:mah:...samo da pomognem "mladim vozacima" jer ako ih zaustave sigurno ce gledat u ovu temu... znaci neki dan su me na sudu oslobodili kazne... sljedeca situacija polozio sam 16.03 2007( na snazi je stari zakon)... 16.03 2009 dobivam pravu vozacku(u meduvremenu 2008 izglasano je da su mladi vozaci svi do 24 godine) normalno  zaustavili me i  kaznu su  pisali.... rekli da su mi istekle 2 godine probne vozacke prije novog zakona(2008) da me ne bi kaznili ali posto su meni 2 godine istekle tek 2009 ja sam mladi vozac te me ide kazna....normalno da sam se žalio  te je sama sudkinja rekla da to treba uredit u zakonu i da za mene vrijedi stari zakon posto sam polozio dok je on bio na snazi...
 rekla je da ce me vjeroatno jos zaustavljat do 24 godine i da ovisi dal  cu naletjet na policajca koji zna zbrojit 2 i 2 ili ne...u drugom slucaju opet zalba... samo mi je jos cudno sto je od kazne do zalbe i suda proslo manje od mjesec i pol.

te red devilu
:ok:

Offline Zagi17

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa 33 1.5 ie,Alfa 156 1.9 jtd,Alfa 156 SW 2.4jtd
    • Sv.Martin na Muri,Međimurje
« Odgovori #1965 u: 31-12-2009, 12:27:59 »
Red kolega mi je izgubio papir od police osiguranja za auto a rega mu je istekla :saded:  pa pitanje da li mu je potreban taj papir za regu i ako da gdje može dobiti ili kopiju ili što nadam se da nisam fulao temu za pitanje??
Hrđa je u zraku  !!!!! Živile stare krame !!!!!
La mia Alfa 33
La mia Alfa 156

Offline Alfamen

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • FIAT GTV turbo
    • Zagreb - Sesvete
« Odgovori #1966 u: 31-12-2009, 12:57:28 »

te red devilu

baš sam pogledao u svoju vozačku, dobio sam pravu na 10 godina, tamo piše da sam položio 11. 12. 2007. a da mi je dozvola izdata 14. 12. 2007., pošto su 2 godine istekle znači da mene više ne kači taj zakon o konjaži pošto alfica ima 110kw a dozvoljeno je samo 75 :?:

Offline Zagi17

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa 33 1.5 ie,Alfa 156 1.9 jtd,Alfa 156 SW 2.4jtd
    • Sv.Martin na Muri,Međimurje
« Odgovori #1967 u: 31-12-2009, 13:02:22 »
baš sam pogledao u svoju vozačku, dobio sam pravu na 10 godina, tamo piše da sam položio 11. 12. 2007. a da mi je dozvola izdata 14. 12. 2007., pošto su 2 godine istekle znači da mene više ne kači taj zakon o konjaži pošto alfica ima 110kw a dozvoljeno je samo 75 :?:
Ja sam položio 22.2.2008 (isto prije tog debilnog zakona) To znači da i mene neče poslije 22.2 kočiti taj zakon da vozim jači auto  :?: :?: :?: :?: :?:
Hrđa je u zraku  !!!!! Živile stare krame !!!!!
La mia Alfa 33
La mia Alfa 156

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #1968 u: 31-12-2009, 13:46:43 »
Red kolega mi je izgubio papir od police osiguranja za auto a rega mu je istekla :saded:  pa pitanje da li mu je potreban taj papir za regu i ako da gdje može dobiti ili kopiju ili što nadam se da nisam fulao temu za pitanje??
obično znam da traže staru policu, najbolje neka nazove osiguravajuče društvo pa nek tam pita  :ok:

Offline Delta S4

• Sa stažom
    • Rijeka
« Odgovori #1969 u: 31-12-2009, 15:17:38 »
Kopao sam, ali ne dovoljno da nađem odgovor za moju situaciju...dakle:

-kupujem auto u drugoj županiji (ZG)
-auto je registriran i "na firmu je"
-auto je stariji od 10 godina

Pitanja:

Ovjera kupoprodajnog ugovora kod jb ide kao i za auto od fizičke osobe?
Pretpostavljam da moram vratiti tablice odmah u MUPu te županije...doma idem sa probnima? To na MUPu isto kupim? Koliko košta i dobijem li ih odmah?
Kad dođem doma, svejedno idem na procjenu i na poreznu? (navodno se porez ne plaća jer je auto "na firmu")
Dalje? Tehnički pa MUP? Ili obrnuto?  :?: :hap:

Svi su slobodni dati sugestije i savjete. Pod_ebavanja također dobrodošla  :hehe:  :pivo:
I don't suffer from insanity; I enjoy every minute of it.

marko018x

• Gost
« Odgovori #1970 u: 31-12-2009, 17:30:08 »

Pitanja:

Pretpostavljam da moram vratiti tablice odmah u MUPu te županije...doma idem sa probnima? To na MUPu isto kupim? Koliko košta i dobijem li ih odmah?
Kad dođem doma, svejedno idem na procjenu i na poreznu? (navodno se porez ne plaća jer je auto "na firmu")

Svi su slobodni dati sugestije i savjete. Pod_ebavanja također dobrodošla  :hehe:  :pivo:
ovjera ugovora najnormalnija, sve isto
kakva procjena, to ti ne treba... i ne plaćaš porez, nemaš šta ić na poreznu, sve riješiš kod sebe na policiji, oni ti daju tablice i nove papire koji glase na tebe  :ok:
jedino ne znam za tablice kome ih moraš vratit, al ako je regan auto ne bi trebao plaćat nikakve probne. evo to neka devil odgovori  :mahm

marko018x

• Gost
« Odgovori #1971 u: 31-12-2009, 17:31:01 »
i koji božji tehnički ako je registriran auto  :hehe:

Offline pingo

• Član Alfa Kluba 8
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 156 sw & 33 serija 1
    • kamen/split
« Odgovori #1972 u: 31-12-2009, 17:41:35 »
ja sam kupija auto koje je bilo na firmu, i ne triba ti nista ako ti vlasnik ( firma ) izda racun R1 samo s njim i tablicama dodjes u pp i pripises auto bez placanja poreza, ako je na obrt onda je kompliciranije 
Prijatelja mozes odgurnuti:
a. rukama b. djelima
Ova druga varijanta je za cili zivot

Offline Delta S4

• Sa stažom
    • Rijeka
« Odgovori #1973 u: 31-12-2009, 20:27:59 »
i koji božji tehnički ako je registriran auto  :hehe:

Ma mislim...to ti je metafora kao  :hehe: ...na stanicu za tehnički...pa novu prometnu i to...  :hap:

ja sam kupija auto koje je bilo na firmu, i ne triba ti nista ako ti vlasnik ( firma ) izda racun R1 samo s njim i tablicama dodjes u pp i pripises auto bez placanja poreza, ako je na obrt onda je kompliciranije 

A što ako je obrt? (a brijem da je) :o000:

marko018x

• Gost
« Odgovori #1974 u: 31-12-2009, 20:57:16 »
e a kad smo već kod svega ovoga devil, daj molim te napiši kaj se desi u sljedećoj "hipotetskoj" situaciji  :craz

dakle, kupim auto od neke firme, oni mi izdaju račun i ja ga platim. nakon toga napravimo ugovor i ja imam 15 dana da ga prepišem na sebe. međutim, ne odem ga prepisat nego se vozim ovako s papirima još uvijek na tu firmu. koja je kazna kad istekne rok od 15 dana? al pitanje je sada kako uopće mogu znat da sam ja kupio auto i da je istekao taj rok?
i ako taj auto prodam za recimo 2-3 mjeseca, kupac piše ugovor sa mnom, a onda ga može prenijet sa firme na sebe, bez da ide prek mene i jel u tom slučaju mogu fasovat kaznu?

sorry na detaljnom pitanju, ali molim te odg. kad stigneš jer sam u nekim kombinacijama pa me interesira provjerena informacija, a dje ćeš bolje nego iz prve ruke  :ok:

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #1975 u: 01-01-2010, 14:13:25 »
Ja sam položio 22.2.2008 (isto prije tog debilnog zakona) To znači da i mene neče poslije 22.2 kočiti taj zakon da vozim jači auto  :?: :?: :?: :?: :?:

Loše je rgulirano, po men tebi nisu oduzet anikava stečena prava jer ih nisi stekao. Po mom razumjevanju te kači zakon do 24 godine.

E sad to sve ovisi o sucu kako će on procjeniti ako ti drot piše kaznu.

IMHO golfkiller je imao sreće jer je sutkinja mogla i opravdano drugačije odlučiti.

Offline Face_Off

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo 156 1.8 TS + Honda CBR600RR
    • Vrgorac
« Odgovori #1976 u: 01-01-2010, 14:24:55 »

Pitanja:

mi smo kombija kupili od firme, bio je onda star 6-7 god - na racun ga uzeli, odjavili ga u pp gdje je regan, doso u svoju pp s racunom, i mislim da nismo na poreznu isli jer firma vec placa porez tkoliko sam ja skonto... uglavnom, manje zahebavanje nego kad uzimas od privatne osobe  :ok:

bar u mom slucaju :hap:
Mika Hakkinen, Spa 2000: "...and it was great, great overtaking...
I loved it! I'm not sure if the Michael did.."

Offline sven

• Sa stažom
  • 33
    • ZG
« Odgovori #1977 u: 01-01-2010, 20:00:10 »
Imaš i soluciju da auto odvezeš doma sa ZG tablama. Odšarafiš ih doma s auta i pošalješ mu ih poštom zajedno s knjižicama, on ju odjavi i pošalje ti natrag knjižice i potvrdu o odjavi. Tako izbjegavaš gnjavažu sa tehničkim u ZG i plaćanjem probnih tablica. Odluči kako ti je jednostavnije. Ja sam tako riješio svoju 33ojkicu i sve je ok bilo.  :ok:

Ne znam kak je sa obrtom... kod nas ništa nije jednostavno. :)

Sa računom koji ti on izda za auto, dođeš u policiju u RI i dobiješ novu knjižicu/e i tablice. Moraš sa sobom imati i policu osiguranja, da ne ideš dvaput ko ja nedavno  :craz.
Il silenzio della notte è stato brutalmente disturbato dalla musica del mio Alfa Romeo...

Offline Delta S4

• Sa stažom
    • Rijeka
« Odgovori #1978 u: 01-01-2010, 22:13:00 »
Hvala svima, valjda ću nešto iskemijat!  :hap:

Offline pingo

• Član Alfa Kluba 8
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 156 sw & 33 serija 1
    • kamen/split
« Odgovori #1979 u: 01-01-2010, 22:26:22 »

A što ako je obrt? (a brijem da je) :o000:

kad mi je otac pribaciva kombi s obrta na sebe bilo je zezancije, kupoprodajni ugovor, javni biljeznik... nisan siguran kako je tocno islo. pitat cu ga sutra pa ti sibnem pp
Prijatelja mozes odgurnuti:
a. rukama b. djelima
Ova druga varijanta je za cili zivot