05-11-2025, 16:11:09

Autor Tema: Plavci u službi alfista - pitanja i odgovori  (Posjeta: 365314 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline veloce

• Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • giulietta veloce spider 1961
    • kostrena
Odg: Pitajte reddevilla - plavac u službi alfista
« Odgovori #1920 u: 30-11-2009, 20:50:57 »
Red, imaš li kakvih iskustava ili spoznaja o krađi police obaveznog osiguranja.
Imal sam policu osiguranja na jedan auto i bonus od 50%, kojeg sam u ljeto 2008 dal u otpad, a policu sam sačuval. Godinu dana kasnije, u ljeto 2009 sam registriral jedan auto i iskoristil bonus. Nakon dva mjeseca, došal mi je doma dopis od osiguranja i uplatnica za ostatak do punog iznosa i obrazloženje da je moja polica iskorištena.
Danas su mi javili da su locirali lopova koji je iskoristil moj bonus i registriral auto.
Neki kamionđija iz Jastrebarskog. :da:
Sutra idem na MUP prijavit krađu.
Izgleda da ovo nije jedini slučaj.
A kako je moguće, bez suglasnosti pravog vlasnika, prebacit bonus na drugu osobu :?:

milic

• Gost
« Odgovori #1921 u: 04-12-2009, 14:03:11 »
Zakasnio sam s odjavom/prijavom auta nakon potpisivanja kupoprodajnog ugovora 6 dana zbog bolesti. Hoću li moći s postojećim ugovorom napraviti odjavu/prijavu na policiji? Hvala...
« Zadnja izmjena: 04-12-2009, 14:09:11 od milic »

marko018x

• Gost
« Odgovori #1922 u: 06-12-2009, 13:11:52 »
koliki je uopće max. dopušteni rok od potpisa ugovora do prijenosa?

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #1923 u: 06-12-2009, 13:29:25 »
Red, imaš li kakvih iskustava ili spoznaja o krađi police obaveznog osiguranja.
Imal sam policu osiguranja na jedan auto i bonus od 50%, kojeg sam u ljeto 2008 dal u otpad, a policu sam sačuval. Godinu dana kasnije, u ljeto 2009 sam registriral jedan auto i iskoristil bonus. Nakon dva mjeseca, došal mi je doma dopis od osiguranja i uplatnica za ostatak do punog iznosa i obrazloženje da je moja polica iskorištena.
Danas su mi javili da su locirali lopova koji je iskoristil moj bonus i registriral auto.
Neki kamionđija iz Jastrebarskog. :da:
Sutra idem na MUP prijavit krađu.
Izgleda da ovo nije jedini slučaj.
A kako je moguće, bez suglasnosti pravog vlasnika, prebacit bonus na drugu osobu :?:

to su ti muljavine s policama kod nekih osiguranja. Osigiraju auto na trneutno praznu policu koja još vrijedi. Na taj način ljudi koji nemaju bonus dobe ga odmah.
Kockasti auto, najbolji auto.

Offline Zagi17

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa 33 1.5 ie,Alfa 156 1.9 jtd,Alfa 156 SW 2.4jtd
    • Sv.Martin na Muri,Međimurje
« Odgovori #1924 u: 06-12-2009, 14:38:48 »
Zakasnio sam s odjavom/prijavom auta nakon potpisivanja kupoprodajnog ugovora 6 dana zbog bolesti. Hoću li moći s postojećim ugovorom napraviti odjavu/prijavu na policiji? Hvala...
Ja sam napravio mjesec dana poslije  :redf: :redf: :redf: i nisam imao nikakve probleme kod prijave na policiji a nisam imao ni kod porezne a ni na tehničkome....
inače kolko se meni čini je rok od 15 dana od datuma na ugovoru ako te zaustave poslije datuma ili ti uzmu auto ili ti je kazna od 5000 kn do 1500 kn ..... mislim meni je tako  objasnio policajac koji me zaustavio :redf: :redf: :redf:
« Zadnja izmjena: 06-12-2009, 14:40:30 od Zagi17 »
Hrđa je u zraku  !!!!! Živile stare krame !!!!!
La mia Alfa 33
La mia Alfa 156

Offline yedwy

• Ovisnik o alfistima
  • Ford C-Max 1.8 duratec
    • Sesvete Zagreb
« Odgovori #1925 u: 06-12-2009, 15:15:14 »

Pismena liječnička potvrda da si zbog bolesti bio u nemogućnosti to obaviti "na vrijeme" rješava svaki potencijalni problem oko toga, ako nisi bio u mogućnosti napraviti nešto jer si bio bolestan onda nisi bio u mogućnosti to napraviti jer si bio bolestan i gotovo...
« Zadnja izmjena: 06-12-2009, 15:15:56 od yedwy »

Offline reddevill

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #1926 u: 08-12-2009, 23:47:32 »
15 dana.
C2H5OH U KRVI/ THE VARIATOR GANG

superfly tnt

• Gost
« Odgovori #1927 u: 10-12-2009, 19:25:20 »
negdi prije je bilo no nemogu nac. kako sad to ide? ako je auto iz iste zupanije jel vlasnik mora odjavit auto kada ga proda, kako ide s tablicama jer ih ostavlja kupcu?. vraca ih u pp pa novi vlasnik podize ili koju mater.

ili je kao i prije, kupac plati porez i promijeni dokumente bez ikakvih odjava od strane prodavaca.

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #1928 u: 11-12-2009, 10:55:23 »
isto je kao i prije, platiš porez i sa tim papirima prepišeš auto na sebe i u ugovoru se navede da pločice ostaju kupcu i sa time na MUP  :ok:

33QO

• Gost
« Odgovori #1929 u: 11-12-2009, 11:05:07 »
Jučer mi zaustavilo djelatnika u kombiju i postaviše mu pitanje: Gdje vam je punomoć za vožnju vozila tvrtke?

:?:

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #1930 u: 11-12-2009, 11:07:02 »
Jučer mi zaustavilo djelatnika u kombiju i postaviše mu pitanje: Gdje vam je punomoć za vožnju vozila tvrtke?

:?:
kaj  :?: punomoč je samo za inozemstvo

33QO

• Gost
« Odgovori #1931 u: 11-12-2009, 11:26:54 »
kaj  :?: punomoč je samo za inozemstvo

I ja sam ostao bez teksta

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #1932 u: 11-12-2009, 11:29:04 »
I ja sam ostao bez teksta
možda plavac nezna, to se je davno prije koristilo a sada se to više ne koristi, to je potrebno za inozemstvo.
eventualno putni nalog firma zna pisati  :ok:
« Zadnja izmjena: 11-12-2009, 11:29:43 od reddevill »

superfly tnt

• Gost
« Odgovori #1933 u: 11-12-2009, 11:54:40 »
bice da je neki brko ostao u proslom vremenu.

thnx devile, znaci sve po starom, nema odjave. ma to mi biljeznik uvalio bubu u uho. jel ima veze ako je prebivaliste prodavaca u dugom selu a kupca u zagrebu? mislim ista je zupanija ali druga pp.

Offline Damir

• Član Alfa kluba 17
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GIULIA super 2.2 180 Q2
    • Lučko, Zagreb
« Odgovori #1934 u: 11-12-2009, 21:26:36 »
Evo članak iz Zakona o prijevozu u cestovnom prometu:

Prijava prijevoznika za vlastite potrebe
                                       Članak 18.
(1) Pravne ili fizičke osobe koje obavljaju prijevoze za vlastite potrebe na temelju članka 7. stavka 5. točke 3. ovoga Zakona, prije početka obavljanja prijevoza dužne su se prijaviti kod izdavatelja licencije, koji ih upisuje u evidenciju prijevoznika za vlastite potrebe, osim za prijevoz tereta vozilima ili skupom vozila čija najveća dopuštena masa ne prelazi 3.500 kg.
(2) Prijevozi iz stavka 1. ovoga članka mogu se obavljati samo na osnovi potvrde o prijavi prijevoza za vlastite potrebe koju izdaje izdavatelj licencije.
(3) Potvrda iz stavka 2. ovoga članka izdaje se na pisani zahtjev pravne ili fizičke osobe koja obavlja prijevoz za vlastite potrebe u kojoj treba navesti: vrstu prijevoza, broj vozila kojima će obavljati prijevoz, podatke o broju prikolica i potvrdu o zaposlenom vozaču za vozila čija najveća dopuštena masa prelazi 3.500 kg.
(4) Prilikom obavljanja prijevoza za vlastite potrebe vozač mora u vozilu imati: – potvrdu ili izvod potvrde o prijavi prijevoza za vlastite potrebe, – ugovor ili potvrdu o zaposlenom vozaču, – teretni list za vozila čija najveća dopuštena masa prelazi 3.500 kg, – putni list za prijevoz osoba u međunarodnom cestovnom prometu, – odgovarajuće dozvole.
(5) Vozila kojima se obavljaju prijevozi za vlastite potrebe moraju biti označena i opremljena sukladno propisu iz članka 6. ovoga Zakona.
(6) Na postupak izdavanja izvoda, oduzimanja, promjene i prestanka važenja potvrde iz stavka 2. ovoga članka, na odgovarajući se način primjenjuju odredbe ovoga Zakona koje se odnose na licencije i izvode iz licencija.

Prijevoz tereta za vlastite potrebe
                                            Članak 72.
Prijevozom tereta za vlastite potrebe smatra se prijevoz koji obavljaju pravne ili fizičke osobe bez naknade, ako su ispunjeni sljedeći uvjeti: – teret koji se prevozi mora biti u vlasništvu pravne ili fizičke osobe ili prodan, kupljen, dat ili uzet u najam, proizveden, dopunjen ili popravljen od pravne ili fizičke osobe koja obavlja prijevoz za vlastite potrebe, – svrha puta mora biti prijevoz tereta do ili od pravne ili fizičke osobe koja obavlja prijevoz za vlastite potrebe, te njegovo premještanje unutar ili izvan sjedišta pravne ili prebivališta fizičke osobe koja obavlja prijevoz za vlastite potrebe,
– vozilima kojima se obavlja takav prijevoz moraju upravljati vozači zaposleni kod pravne ili fizičke osobe,
– vozila moraju biti u vlasništvu, zakupu ili leasingu.

U praksi je to putni nalog ili punomoć ili kopiju ugovora o radu.  :ok:

Tješi se, moji svi moraju uz to biti i KV vozači (bez obzira na kategoriju)  :craz

Jedino me čudi da to policija provjerava, to je posao inspektora min. prometa čl.95 Zakona

BTW ako pogledaš kaznene odredbe (čl 97 Zakona) neće ti biti teško imati sve posebne dokumente u vozilu  :hap:

PS zakon je u prilogu
Alfa 145 QV - rally car

Offline neno4real

• Pripravnik
  • **
    • Zagreb
    • računala i mreže, servis, izrada programa i web stranica
« Odgovori #1935 u: 27-12-2009, 13:49:47 »
Evo članak iz Zakona o prijevozu u cestovnom prometu:

Prijava prijevoznika za vlastite potrebe
                                       Članak 18.
(1) Pravne ili fizičke osobe koje obavljaju prijevoze za vlastite potrebe na temelju članka 7. stavka 5. točke 3. ovoga Zakona, prije početka obavljanja prijevoza dužne su se prijaviti kod izdavatelja licencije, koji ih upisuje u evidenciju prijevoznika za vlastite potrebe, osim za prijevoz tereta vozilima ili skupom vozila čija najveća dopuštena masa ne prelazi 3.500 kg.
(2) Prijevozi iz stavka 1. ovoga članka mogu se obavljati samo na osnovi potvrde o prijavi prijevoza za vlastite potrebe koju izdaje izdavatelj licencije.
(3) Potvrda iz stavka 2. ovoga članka izdaje se na pisani zahtjev pravne ili fizičke osobe koja obavlja prijevoz za vlastite potrebe u kojoj treba navesti: vrstu prijevoza, broj vozila kojima će obavljati prijevoz, podatke o broju prikolica i potvrdu o zaposlenom vozaču za vozila čija najveća dopuštena masa prelazi 3.500 kg.
(4) Prilikom obavljanja prijevoza za vlastite potrebe vozač mora u vozilu imati: – potvrdu ili izvod potvrde o prijavi prijevoza za vlastite potrebe, – ugovor ili potvrdu o zaposlenom vozaču, – teretni list za vozila čija najveća dopuštena masa prelazi 3.500 kg, – putni list za prijevoz osoba u međunarodnom cestovnom prometu, – odgovarajuće dozvole.
(5) Vozila kojima se obavljaju prijevozi za vlastite potrebe moraju biti označena i opremljena sukladno propisu iz članka 6. ovoga Zakona.
(6) Na postupak izdavanja izvoda, oduzimanja, promjene i prestanka važenja potvrde iz stavka 2. ovoga članka, na odgovarajući se način primjenjuju odredbe ovoga Zakona koje se odnose na licencije i izvode iz licencija.

Prijevoz tereta za vlastite potrebe
                                            Članak 72.
Prijevozom tereta za vlastite potrebe smatra se prijevoz koji obavljaju pravne ili fizičke osobe bez naknade, ako su ispunjeni sljedeći uvjeti: – teret koji se prevozi mora biti u vlasništvu pravne ili fizičke osobe ili prodan, kupljen, dat ili uzet u najam, proizveden, dopunjen ili popravljen od pravne ili fizičke osobe koja obavlja prijevoz za vlastite potrebe, – svrha puta mora biti prijevoz tereta do ili od pravne ili fizičke osobe koja obavlja prijevoz za vlastite potrebe, te njegovo premještanje unutar ili izvan sjedišta pravne ili prebivališta fizičke osobe koja obavlja prijevoz za vlastite potrebe,
– vozilima kojima se obavlja takav prijevoz moraju upravljati vozači zaposleni kod pravne ili fizičke osobe,
– vozila moraju biti u vlasništvu, zakupu ili leasingu.

U praksi je to putni nalog ili punomoć ili kopiju ugovora o radu.  :ok:

Tješi se, moji svi moraju uz to biti i KV vozači (bez obzira na kategoriju)  :craz

Jedino me čudi da to policija provjerava, to je posao inspektora min. prometa čl.95 Zakona

BTW ako pogledaš kaznene odredbe (čl 97 Zakona) neće ti biti teško imati sve posebne dokumente u vozilu  :hap:

PS zakon je u prilogu

kupoval sam u kiki neki namještaj i "posudio" njihov kombi (b kategorija) napravili mi nalog i to je to, komad papira koji je ovjeren.....

mislim da bi to mogao svatkot ko daje kombi napraviti, mniuta posla....
Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former.
Albert Einstein US (German-born) physicist (1879 - 1955)

Offline brijac

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • 159 SW 1.9jtdm
    • Donji Hrašćan
    • Alfa 159 SW
« Odgovori #1936 u: 27-12-2009, 20:57:51 »
bok devil,
šogor je već nekoliko puta zbog alkotesta izgubio vozačku,trenutno isto ima zabranu upravljanja.prekjučer ga je policija zaustavila - pod zabranom je,i alkotest je pokazao 2,50.odveli su ga u pritvor,gdje je čekao suđenje i određena mu je zatvorska kazna od 14 dana....
pitanje je: smije li primati posjete (u varaždinu je) i koliku novčanu kaznu može očekivati?
hvala

Offline neno4real

• Pripravnik
  • **
    • Zagreb
    • računala i mreže, servis, izrada programa i web stranica
« Odgovori #1937 u: 28-12-2009, 20:55:15 »
 :off
ja mislim da se svaki plavac treba profurati u alfi i onda će imati više milosti na eventuaaaaalnom prekoračenju brzine
tada će znat da je to jednostavno tak, i da se sporije ne može u alfi...
Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former.
Albert Einstein US (German-born) physicist (1879 - 1955)

Offline Role 156

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa 159 2.2JTS SS Ti Beverly tourer 300 ie
    • Požega
« Odgovori #1938 u: 28-12-2009, 21:02:55 »
bok devil,
šogor je već nekoliko puta zbog alkotesta izgubio vozačku,trenutno isto ima zabranu upravljanja.prekjučer ga je policija zaustavila - pod zabranom je,i alkotest je pokazao 2,50.odveli su ga u pritvor,gdje je čekao suđenje i određena mu je zatvorska kazna od 14 dana....
pitanje je: smije li primati posjete (u varaždinu je) i koliku novčanu kaznu može očekivati?
hvala
:o000: a da proba on sa lijecenjem :funny:craz
Varijator sekta

Offline brijac

• Ovisnik o alfistima
  • 159 SW 1.9jtdm
    • Donji Hrašćan
    • Alfa 159 SW
« Odgovori #1939 u: 28-12-2009, 21:05:32 »
nema tu lijeka.....tu samo metak pomaže  :gun:

Offline yedwy

• Ovisnik o alfistima
  • Ford C-Max 1.8 duratec
    • Sesvete Zagreb
« Odgovori #1940 u: 29-12-2009, 15:12:47 »
O ima ima lijeka, pljenjenje imovine da se nadoknadi troškove lječenja i rehabilitacije (inače HZZO ima pravo nadoknaditi troškove liječenja od odgovornog za nastale troškove, a u ovom slučaju od bolesnika samog jer je svaka osoba po zakonu odgovorna za svoje zdravlje i posljedice nezdravih navika nebi po zakonu trebale niti biti pokrivene osiguranjem) pa onda bi vidio dal bi imao volje za pijačom (i para za nju) a kamoli za vožnju pod gasom...

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #1941 u: 29-12-2009, 16:12:55 »
bok devil,
hvala
može očekivati navčanu kaznu do 15.000.00 kn. e sada ja mislim da može primati posjete, najbolje zvrcni  službu u zatvoru pa se tamo informiraj  :ok:

e da, zaboravio sam ti reči da se to radi i o kaznenom djelu, tako da če vjerojatno dobiti i kaznenu prijavu.
« Zadnja izmjena: 29-12-2009, 16:16:18 od reddevill »

Anton

• Gost
« Odgovori #1942 u: 29-12-2009, 16:22:23 »
devilče.....imam pitanje  :funny: :funny: :funny:

kad ce drugi dio božićnice  :?:
 :craz

Offline a.m.alfa

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • MG HS
    • Fiume (RI)
« Odgovori #1943 u: 29-12-2009, 17:15:25 »

pa ovo pitanje je kao da radiš u brodogradnji (barem bila cijela božićnica)  :craz

:pol: javite kada krećete u prosvijed budemo zajedno marširali :hehe:

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #1944 u: 29-12-2009, 19:46:11 »

čika Antone, negdje u ožujku   :song: :song: :song:

Offline Narayan

• Ovisnik o alfistima
  • The One and Only
    • Zagreb
« Odgovori #1945 u: 29-12-2009, 19:51:05 »
čika Antone, negdje u ožujku   :song: :song: :song:

To bu već uskrsnica :craz
Dok pametniji popuštaju, budale vladaju svijetom...

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #1946 u: 29-12-2009, 19:54:27 »
To bu već uskrsnica :craz
da, taman pred uskrs, da nas ponovno mogu zavaljati, samo što sada sindikat podnosi tužbu.

Offline Narayan

• Ovisnik o alfistima
  • The One and Only
    • Zagreb
« Odgovori #1947 u: 29-12-2009, 19:58:15 »
da, taman pred uskrs, da nas ponovno mogu zavaljati, samo što sada sindikat podnosi tužbu.

Slaba korist od toga, čini mi se :rolll:
Dok pametniji popuštaju, budale vladaju svijetom...

Offline brijac

• Ovisnik o alfistima
  • 159 SW 1.9jtdm
    • Donji Hrašćan
    • Alfa 159 SW
« Odgovori #1948 u: 30-12-2009, 09:59:58 »
može očekivati navčanu kaznu do 15.000.00 kn. e sada ja mislim da može primati posjete, najbolje zvrcni  službu u zatvoru pa se tamo informiraj  :ok:

e da, zaboravio sam ti reči da se to radi i o kaznenom djelu, tako da če vjerojatno dobiti i kaznenu prijavu.
što slijedi poslije kaznene prijave?koja je kazna?

marko018x

• Gost
« Odgovori #1949 u: 30-12-2009, 15:17:02 »
što slijedi poslije kaznene prijave?koja je kazna?
bičevanje  :hehe:
 :sado: