05-11-2025, 05:29:25

Autor Tema: Plavci u službi alfista - pitanja i odgovori  (Posjeta: 365141 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline stararaga

• Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • The Night Rider
    • Pula
Odg: Pitajte reddevilla - plavac u službi alfista
« Odgovori #1890 u: 12-11-2009, 18:30:46 »
 :mah:
Zanima me koja je kategorija potrebna da bi se mogla voziti kamp prikolica koja je teška cca 750kg i duga cca 3 i po metra. Da li je dovoljna B kategorija ili je potrebno polagati E kategoriju (ako se ne varam, ta je za prikolice)?
I am The Night Rider. I am a fuel injected suicide machine. I am the rocker, I am the roller, I am the out-of-controller!

http://marsildoo.wix.com/marsil

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #1891 u: 12-11-2009, 21:01:32 »
:mah:
Zanima me koja je kategorija potrebna da bi se mogla voziti kamp prikolica koja je teška cca 750kg i duga cca 3 i po metra. Da li je dovoljna B kategorija ili je potrebno polagati E kategoriju (ako se ne varam, ta je za prikolice)?

do 750 kg B preko 750kg stara E.
Kockasti auto, najbolji auto.

Offline stararaga

• Ovisnik o alfistima
  • The Night Rider
    • Pula
« Odgovori #1892 u: 12-11-2009, 22:23:59 »
do 750 kg B preko 750kg stara E.
I mislio sam da je bila neka caka sa kilažom, ali mi nije bilo jasno da li se radilo o kilaži prikolice ili nekoj maksimalnoj dopuštenoj nosivosti prikolice... :rolll:
I am The Night Rider. I am a fuel injected suicide machine. I am the rocker, I am the roller, I am the out-of-controller!

superfly tnt

• Gost
« Odgovori #1893 u: 13-11-2009, 01:11:35 »
ne gleda se nosivost nego najveca dopustena ukupna masa, to je nosivost i masa praznog vozila. za prikolice do 750kg a za vozila do 3500kg ide pod B kategoriju.

Offline stararaga

• Ovisnik o alfistima
  • The Night Rider
    • Pula
« Odgovori #1894 u: 13-11-2009, 02:06:02 »
ne gleda se nosivost nego najveca dopustena ukupna masa, to je nosivost i masa praznog vozila. za prikolice do 750kg a za vozila do 3500kg ide pod B kategoriju.
Znači da bi praktički za svaku kamp prikolicu trebalo imati E kategoriju jer već i one najmanje imaju 700kg... :?:

Offline yedwy

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Ford C-Max 1.8 duratec
    • Sesvete Zagreb
« Odgovori #1895 u: 13-11-2009, 11:45:44 »
Da B+E ketegorija ti treba za kampericu

Offline reddevill

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #1896 u: 14-11-2009, 19:34:48 »
 :mah: večeras je pojačan nadzor vozača, tako da pazite kako nebi pretjerali sa večim brojem promila  :mah: :drive:
C2H5OH U KRVI/ THE VARIATOR GANG

superfly tnt

• Gost
« Odgovori #1897 u: 14-11-2009, 20:00:58 »
pa di ste jucer bili kad sam pijan ko guzica isao doma. nigdje nikog . jos si mislim kaj sam tak drven da ih ni ne nevidim  :?:

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV V6 TB, GIULIETTA, Z750, SF1098S
    • ZG
« Odgovori #1898 u: 14-11-2009, 22:54:00 »
dobro je da sam to sad pročital kad sam se več vrnul doma  :hehe:  srećom ne pijem al nebi bilo dobro da su me uhvatili  :)  al baš sam dobro propuhal alfu na povratku  :craz
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline yedwy

• Ovisnik o alfistima
  • Ford C-Max 1.8 duratec
    • Sesvete Zagreb
« Odgovori #1899 u: 15-11-2009, 08:53:48 »
Ja sam se vratio i Zagorja jučer oko 16:30 doma tak da sam valjda mimoišao nadzor, vidio sam samo jednu patrolu u petak dok sam išal gore a ti su bili na drugoj strani ceste... :craz

Istina bog popil sam sam dva gemišta prijepodne tak da mislim da ionak nisam prešal 0.5 al što je ziher je ziher...

Offline Cale SW

• Učim polako
    • Rijeka
« Odgovori #1900 u: 21-11-2009, 00:30:50 »
Pozdrav.

imam ja jedno pitanje.

Danas, odnosno jucer, mi se desila stvar na koju sam totalno popizdio. Neki kreten mi se zabio u moju bebu  na parkingu i rasturio mi prednji lijevi blatobran.
TO JE STVAR NA KOJU SAM POPIZDIO, ALI TOTALNO.
A pitanje je...
Odmah sam zvao plavce da mi dojdu napraviti ocevid ali kada sam zavrsio razgovor pomislio sam e sad cu ih cekat do jaja a nepotrebno jer ne mogu nista. I tako je bilo cekao sam ih tri sata i kada su napokon dosli pogledali su auto i rekli mi da bi mi najbolje bilo da oni ne naprave ocevid jer ako ga naprave da ce mi morati napisati kaznu za parkiranje jer sam nepropisno parkirao.
nisam vjerovao sta mi ovaj plavac govori. naime zivim u naselju bez pravog parkinga i cijelo naselje od nekih 5000 ljudi nepropisno parkira. i prije su se ljudi zabijali u druge aute tako parkirane ali nikad bas nikad nisam cuo da je netko od tako ostecenih morao platiti kaznu za parkiranje.
Da li je to tako ili kolega nije ocevid napravio iz nekog drugog razloga?

Offline yedwy

• Ovisnik o alfistima
  • Ford C-Max 1.8 duratec
    • Sesvete Zagreb
« Odgovori #1901 u: 21-11-2009, 08:59:08 »
Jbga stari to kaj se "svi nepropisno parkiraju" ti ne pomaže ama baš ništa jer ako si nepropisno parkiran onda si TI nepropisno parkiran, činjenica da ti plavci inače progledaju kroz prste i ne pišu kazne je ovdje posve nebitno...

jimmy

• Gost
« Odgovori #1902 u: 21-11-2009, 09:32:11 »
ova situacija mi je poznata  :da: ,ja sam isto tako naje..b... cekao 2 sata policiju i kad su dosli  rekli mi:gospodine vi ste nepropisno parkirali,mi vam ne mozemo pomoc....  :wal: takav zakon,sam sam si bio kriv....  :wal:  :wal:

Offline stararaga

• Ovisnik o alfistima
  • The Night Rider
    • Pula
« Odgovori #1903 u: 21-11-2009, 10:05:49 »
Ja sam imao isti slučaj... Lik mi sruši parkiran motor na cesti i srećom netko od prolaznika zapamti tablice i ja zovnem policiju i kažu mi isto što i tebi, ako želim da oni prijave štetu, moram prije platiti kaznu za nepropisno parkiranje. Meni se isplatilo platiti kaznu od 300kn jer sam tako od osiguranja izvukao nekih 8000kn... :ok:

Offline golfkiller

• Pripravnik
  • **
  • 33 1.7 16v QV
    • Zlatar-Bistrica
« Odgovori #1904 u: 22-11-2009, 15:31:40 »
ljudi help....
 evo zaustavili me neki dan ,moja greska prekoracenje od 20 km/h i kriv sam priznam,  ali ne ljuti me to nego sto me poceli zaje... za auto...77kw(u knjizici)
ovih 500 kn imam namjeru platit jer sam kriv, ali onda mi spice 1000 kn za auto...ja mu objasnim da sam kupio auto kad su mi prosle 2 godine probne vozacke jer sam polozio kad je na snazi bio taj zakon...... na kraju sam ga uspio nagovorit da me ne iskljuci iz prometa jer sam vozio curu na posel ,nema tko doc po mene ,ostao bez posla prije par dana a on mi je htio uzet vozacku itd a ja sam bio nekih 40 km od doma bez lipe u novcaniku...
znaci imam kaznu za brzinu 500 kn i 1000kn zbog auta...nezaposlen sam,imam 800kn kredita za placat + jos dugova do grla...
dal ce mi proci zalba  i dal me moze netko uputit kak to napisat jer jednostavno nemrem to platit da se postavim na trepavice,ajde ovih 500 kn jos nekak ali ovu debilnost za auto nikak... hvala unaprjed
« Zadnja izmjena: 22-11-2009, 15:32:19 od golfkiller »

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #1905 u: 22-11-2009, 15:46:32 »
za auto piši žalbu sudu.
Priloži kopiju vozačkr i bok.

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #1906 u: 22-11-2009, 16:23:44 »
Pozdrav.

imam ja jedno pitanje.

Danas, odnosno jucer, mi se desila stvar na koju sam totalno popizdio. Neki kreten mi se zabio u moju bebu  na parkingu i rasturio mi prednji lijevi blatobran.
TO JE STVAR NA KOJU SAM POPIZDIO, ALI TOTALNO.
A pitanje je...
Odmah sam zvao plavce da mi dojdu napraviti ocevid ali kada sam zavrsio razgovor pomislio sam e sad cu ih cekat do jaja a nepotrebno jer ne mogu nista. I tako je bilo cekao sam ih tri sata i kada su napokon dosli pogledali su auto i rekli mi da bi mi najbolje bilo da oni ne naprave ocevid jer ako ga naprave da ce mi morati napisati kaznu za parkiranje jer sam nepropisno parkirao.
nisam vjerovao sta mi ovaj plavac govori. naime zivim u naselju bez pravog parkinga i cijelo naselje od nekih 5000 ljudi nepropisno parkira. i prije su se ljudi zabijali u druge aute tako parkirane ali nikad bas nikad nisam cuo da je netko od tako ostecenih morao platiti kaznu za parkiranje.
Da li je to tako ili kolega nije ocevid napravio iz nekog drugog razloga?
nažalost može ti pisati kaznu u svakom slučaju.

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #1907 u: 22-11-2009, 16:26:45 »
ljudi help....
 evo zaustavili me neki dan ,moja greska prekoracenje od 20 km/h i kriv sam priznam,  ali ne ljuti me to nego sto me poceli zaje... za auto...77kw(u knjizici)
ovih 500 kn imam namjeru platit jer sam kriv, ali onda mi spice 1000 kn za auto...ja mu objasnim da sam kupio auto kad su mi prosle 2 godine probne vozacke jer sam polozio kad je na snazi bio taj zakon...... na kraju sam ga uspio nagovorit da me ne iskljuci iz prometa jer sam vozio curu na posel ,nema tko doc po mene ,ostao bez posla prije par dana a on mi je htio uzet vozacku itd a ja sam bio nekih 40 km od doma bez lipe u novcaniku...
znaci imam kaznu za brzinu 500 kn i 1000kn zbog auta...nezaposlen sam,imam 800kn kredita za placat + jos dugova do grla...
dal ce mi proci zalba  i dal me moze netko uputit kak to napisat jer jednostavno nemrem to platit da se postavim na trepavice,ajde ovih 500 kn jos nekak ali ovu debilnost za auto nikak... hvala unaprjed
za kilovate piši prigovor, a ovu drugu plati, piše na kazni rok 8 dana, a ti možeš i do 1mj. otegnuti sa tom kaznom, glavno da se uplati novac za tu kaznu.

Offline golfkiller

• Pripravnik
  • **
  • 33 1.7 16v QV
    • Zlatar-Bistrica
« Odgovori #1908 u: 22-11-2009, 17:45:15 »
za kilovate piši prigovor, a ovu drugu plati, piše na kazni rok 8 dana, a ti možeš i do 1mj. otegnuti sa tom kaznom, glavno da se uplati novac za tu kaznu.
:ok:..puno hvala.... vrjedi :pivo: sad bi te jos samo zamolio da kazes dal zalba mora biti u nekom posebnom formatu?imas mozda kakav primjer? dal je dovoljno napisat samo zalim se i to je to ,ili iznest  cjelu situaciju, kad sam polozio ,kad sam registrirao auto da se sve vidi i navest da sam ostao bez posla itd...

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #1909 u: 23-11-2009, 08:42:51 »
:ok:..puno hvala.... vrjedi :pivo: sad bi te jos samo zamolio da kazes dal zalba mora biti u nekom posebnom formatu?imas mozda kakav primjer? dal je dovoljno napisat samo zalim se i to je to ,ili iznest  cjelu situaciju, kad sam polozio ,kad sam registrirao auto da se sve vidi i navest da sam ostao bez posla itd...
ma najjednostavnije ti je napisato obrazloženje, zašto se žališ.
lijevo u kutu napišeš datuk i mjesto a u sredini kapira napiši ŽALBA i onda ispod toga zašto ulažeš žalbu  :ok:

Offline golfkiller

• Pripravnik
  • **
  • 33 1.7 16v QV
    • Zlatar-Bistrica
« Odgovori #1910 u: 23-11-2009, 10:31:19 »
ma najjednostavnije ti je napisato obrazloženje, zašto se žališ.
lijevo u kutu napišeš datuk i mjesto a u sredini kapira napiši ŽALBA i onda ispod toga zašto ulažeš žalbu  :ok:
hvala

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #1911 u: 23-11-2009, 19:44:10 »
 :mah:  Red, daj mi reci u vezi produživanja vozačke.... da li mogu produžiti npr. 2 dana ranije, ili baš moram na datum kada istekne?  jer situacija je da moram ravno na ponedjeljak produžiti a baš mi nije zgodno, pa sam mislio u petak... može li se to?

možda je malo glupo pitanje... al jbg. ja mislim da se nemože ali svejedno da provjerim....
« Zadnja izmjena: 23-11-2009, 19:44:57 od Alfa_gtv »
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #1912 u: 23-11-2009, 20:36:03 »
:mah:  Red, daj mi reci u vezi produživanja vozačke.... da li mogu produžiti npr. 2 dana ranije, ili baš moram na datum kada istekne?  jer situacija je da moram ravno na ponedjeljak produžiti a baš mi nije zgodno, pa sam mislio u petak... može li se to?

možda je malo glupo pitanje... al jbg. ja mislim da se nemože ali svejedno da provjerim....
ups, to ti stvarno nebi znao, nevidim razloga zašto bi baš morao čekati taj datum kada ističe, ja mislim da nema veze dan dva ranije ju produžiti  :?:

a šta je sa lječničkim pregledom, jel i to moraš obaviti.

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #1913 u: 23-11-2009, 20:38:26 »
koliko znam to netrebam obavljati... ali mi nije baš jasno jer pošto mi istječe sad one 2 godine pa zato mislim da se treba pričekati baš taj dan.... nemam pojma, nazvat ču sutra tamo heinzlovu pa ču se raspitati  :ok:  svejedno hvala  :pivo:
moja AR GTV 2.0 V6 TB

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #1914 u: 23-11-2009, 20:41:56 »
koliko znam to netrebam obavljati... ali mi nije baš jasno jer pošto mi istječe sad one 2 godine pa zato mislim da se treba pričekati baš taj dan.... nemam pojma, nazvat ču sutra tamo heinzlovu pa ču se raspitati  :ok:  svejedno hvala  :pivo:
tako je najbolje, zvrcni pa pitaj  :ok:

Offline golfkiller

• Pripravnik
  • **
  • 33 1.7 16v QV
    • Zlatar-Bistrica
« Odgovori #1915 u: 24-11-2009, 23:43:01 »
ajd mi molim te reci na kolko metara me moze skinut sa multanovom?? thanks

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #1916 u: 25-11-2009, 09:07:56 »
tako je najbolje, zvrcni pa pitaj  :ok:

provjerio, može se par dana ranije produžiti, nije problem  :ok:  :pivo:
moja AR GTV 2.0 V6 TB

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #1917 u: 25-11-2009, 09:26:44 »
devil, jel svi mi koji imamo strae vozacke ( sa starim kategorijama ) moramo to mijenjati ili ne?
nekak nemam pretjeranu volju opet ovoj lopovskoj drzavi davat lovu za dokument koji mi vrijedi jos 35 godina...

Offline zdravka

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Ženski
  • TY
    • Zagreb
« Odgovori #1918 u: 25-11-2009, 13:13:52 »
devil, jel svi mi koji imamo strae vozacke ( sa starim kategorijama ) moramo to mijenjati ili ne?
nekak nemam pretjeranu volju opet ovoj lopovskoj drzavi davat lovu za dokument koji mi vrijedi jos 35 godina...

evo kolega, čitaj http://www.mup.hr/1162.aspx  :hap:
...tko nije naučio gledati nebo u potoku, ne zna što su ribe na drveću...

Andrić

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #1919 u: 25-11-2009, 14:39:19 »
evo kolega, čitaj http://www.mup.hr/1162.aspx  :hap:
fala  :ok:

super! Znam da je bilo govora o tome da ce se trebat mijenjat. Ja sam po obicaju cekao zadnji tren, ovaj puta je dobro ispalo.