05-11-2025, 05:24:34

Autor Tema: Plavci u službi alfista - pitanja i odgovori  (Posjeta: 365138 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

superfly tnt

• Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: Pitajte reddevilla - plavac u službi alfista
« Odgovori #1470 u: 04-04-2009, 15:45:54 »
Bože sveti  :song:

Offline Zagi17

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • Alfa 33 1.5 ie,Alfa 156 1.9 jtd,Alfa 156 SW 2.4jtd
    • Sv.Martin na Muri,Međimurje
« Odgovori #1471 u: 14-04-2009, 19:32:00 »
REDD pomagaj u vezi alata i dodatne opreme u autu!!!!! Što bi sve moralo biti u autu po zakonu RH ???? Da me "stričeki u plavom" ne počastiju s nagradom :pol: :pol:
Hrđa je u zraku  !!!!! Živile stare krame !!!!!
La mia Alfa 33
La mia Alfa 156

Offline reddevill

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #1472 u: 14-04-2009, 22:57:47 »
REDD pomagaj u vezi alata i dodatne opreme u autu!!!!! Što bi sve moralo biti u autu po zakonu RH ???? Da me "stričeki u plavom" ne počastiju s nagradom :pol: :pol:
trokut, prva pomoć, štrik za vuču i rezervne sijalice.

a od alata ono šta je dušlo uz auto, dizalica i kljuć za kotače.
C2H5OH U KRVI/ THE VARIATOR GANG

Offline joe957al

• Starosjedioc
    • Našice
« Odgovori #1473 u: 14-04-2009, 22:59:14 »
trokut, prva pomoć, štrik za vuču i rezervne sijalice.

a od alata ono šta je dušlo uz auto, dizalica i kljuć za kotače.
od kada ŠTRIK?????
Those who dares, wins

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV V6 TB, GIULIETTA, Z750, SF1098S
    • ZG
« Odgovori #1474 u: 14-04-2009, 23:00:17 »
 :?:  da to i mene zanima?   ja od kad znam za sebe i starog su mi zaustavljali gro puta i to provjeravali a za štrik nisu nikada pitali i nikad ga nije imao  :?:
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline joe957al

• Starosjedioc
    • Našice
« Odgovori #1475 u: 14-04-2009, 23:01:27 »
:?:  da to i mene zanima?   ja od kad znam za sebe i starog su mi zaustavljali gro puta i to provjeravali a za štrik nisu nikada pitali i nikad ga nije imao  :?:
to je prije trebalo, ali sada ..... ????
Those who dares, wins

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #1476 u: 14-04-2009, 23:04:34 »
ni prije ni sada nikad nisu radili problem....  baš me zanima kako to da je obavezno  :?:
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline Zagi17

• Ovisnik o alfistima
« Odgovori #1477 u: 14-04-2009, 23:09:01 »
Ludi ne razumijem kak možete biti tak smiješni pa jednostavno treba to uže za vuču (a kako budete izvukli alficu ak izletite u grabu nedaj bože) a mene je samo zanimalo da li to policajci  :pol:gledaju pod obveznom opremom
La mia Alfa 33
La mia Alfa 156

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #1478 u: 14-04-2009, 23:11:12 »
pa zato što je zakon o šlepanju malo čudan, a neki  :pol:  su znali pisat kazne za šlepanje ako nisi znao  :ok:
moja AR GTV 2.0 V6 TB

Offline Zagi17

• Ovisnik o alfistima
« Odgovori #1479 u: 14-04-2009, 23:12:50 »
Dobro Ispričavam se svima!!! još sam novi u tom filmu  :funny:pa neznam ali tu sam da naučim
La mia Alfa 33
La mia Alfa 156

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #1480 u: 14-04-2009, 23:16:15 »
 :hehe:  pa svi smo tu da učimo, viš da i meni nije jasno to sa štrikom  :craz  :ok:
moja AR GTV 2.0 V6 TB

superfly tnt

• Gost
« Odgovori #1481 u: 15-04-2009, 10:19:10 »
sta nije slepanje zabranjeno? cemu onda strik, da se objesim ako mi uzmes vozacku  :hehe:

Offline joe957al

• Starosjedioc
    • Našice
« Odgovori #1482 u: 15-04-2009, 10:21:41 »
devil, tražimo očitovanje     :blabla
Those who dares, wins

ijuric

• Gost
« Odgovori #1483 u: 15-04-2009, 10:23:14 »
konzultira se  :craz

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #1484 u: 15-04-2009, 10:33:26 »
sta nije slepanje zabranjeno? cemu onda strik, da se objesim ako mi uzmes vozacku  :hehe:

NIJE

http://narodne-novine.nn.hr/ br. 67/08

Citat iz dotičnog zakona veli:

15. VUČA NEISPRAVNIH VOZILA

Članak 94.

(1) Vozilom se smije vući drugo vozilo, osim priključnih vozila, samo ako se ono zbog neispravnosti ne može samo kretati.
(2) Vozilom se ne smije vući motocikl bez bočne prikolice ili drugo slično vozilo na dva kotača.
(3) Vučenim se vozilom ne smiju prevoziti osobe, osim vozača.
(4) Novčanom kaznom u iznosu od 300,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač ako postupi suprotno odredbama ovoga članka.
Kockasti auto, najbolji auto.

Offline joe957al

• Starosjedioc
    • Našice
« Odgovori #1485 u: 15-04-2009, 10:35:57 »
NIJE

http://narodne-novine.nn.hr/ br. 67/08

Citat iz dotičnog zakona veli:

15. VUČA NEISPRAVNIH VOZILA

Članak 94.

(1) Vozilom se smije vući drugo vozilo, osim priključnih vozila, samo ako se ono zbog neispravnosti ne može samo kretati.
(2) Vozilom se ne smije vući motocikl bez bočne prikolice ili drugo slično vozilo na dva kotača.
(3) Vučenim se vozilom ne smiju prevoziti osobe, osim vozača.
(4) Novčanom kaznom u iznosu od 300,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač ako postupi suprotno odredbama ovoga članka.
đizus, lijepo što si to našao, ali nama je bitniji odgovor jel treba omča ili ne
Those who dares, wins

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #1486 u: 15-04-2009, 10:54:21 »
to određuje pravilnik o Tehničkim uvjetima vozila u prometu cestama NN59/98

http://www.kupci.com/hr/obavezna-oprema-vozila-a-138.php

Motorna vozila, osim osobnih automobila kojima se ne obavlja javni prijevoz osoba u prometu na cestama, mopeda, mopeda s tri kotača, motocikala, motocikla s bočnom prikolicom, motocikla s tri kotača, lakih četverocikla, četverocikla i traktora, moraju imati aparat za gašenje požara postavljen na vidljivom mjestu tako, da se u slučaju opasnosti može upotrijebiti.

Članak 86.

(1) Motorna vozila osim mopeda, mopeda s tri kotača, motocikla, motocikla s bočnom prikolicom, motocikla s tri kotača, lakih četverocikla, četverocikla i priključna vozila, moraju imati, na vidljivom mjestu, poseban standardiziran znak za obilježavanje vozila zaustavljenog na kolniku ceste, kojim se vozač po potrebi može koristiti.

(2) Po dva znaka iz stavka 1. ovog članka moraju imati:

1) teretni automobil i autobus – ako vuku priključno vozilo;

2) motorno vozilo koje se nalazi na začelju kolone – ako se motorna vozila kreću u organiziranoj koloni.

(3) Znak iz stavka 1. ovog članka ima oblik istostraničnog trokuta s rubom crvene boje čija duljina iznosi 40 cm, a širina najmanje 5 cm. Rubovi znaka moraju biti prevučeni reflektirajućom tvari ili crvenom katadiopterskom optikom širine najmanje 2 cm ili izrađeni tako da se mogu po čitavoj duljini osvijetliti vlastitim izvorom svjetlosti. Znak mora biti izrađen od čvrstog materijala i na način koji mu omogućuje da stabilno stoji u vertikalnom položaju.

Članak 87.

(1) Motorna vozila, osim mopeda, mopeda s tri kotača, motocikla, motocikla s bočnom prikolicom, motocikla s tri kotača, lakih četverocikla i četverocikla moraju imati jednu kutiju prve pomoći, a autobusi sa više od 25 sjedećih mjesta dvije kutije.

(2) Motorna vozila iz stavka 1. ovoga članka, koja se prvi put registriraju u Republici Hrvatskoj nakon 1. siječnja 2006. godine, moraju biti opremljena s kutijom prve pomoći u skladu s hrvatskom normom HRN 1112, osim vozila koja se uvoze i imaju serijski ugrađenu kutiju prve pomoći u skladu s normom matične zemlje.

Članak 29.

Članak 87. mijenja se i glasi: »Motorna vozila, osim motocikla, moraju imati opremu za pružanje prve pomoći (kutiju prve pomoći). Sadržaj kutije prve pomoći mora biti u skladu s hrvatskom normom HRN 1112.«

Članak 89.

(1) Motorna vozila, osim mopeda, mopeda s tri kotača, motocikla, motocikla s bočnom prikolicom, motocikla s tri kotača, lakih četverocikla i četverocikla, traktora, autobusa u gradskom i prigradskom prometu moraju imati, na vidljivom mjestu, rezervne žarulje najmanje za polovicu žaruljnih mjesta dvostrukih uređaja za osvjetljavanje ceste i za davanje svjetlosnih znakova i po jednu žarulju za jednostruka žaruljna mjesta kod kojih je moguće zamijeniti samo žarulju.

(2) Vozila koja su opremljena svjetlosnim tijelima bez žarne niti (ksenon, neon, LED i sl.), ne moraju imati rezervne žarulje za ta rasvjetna tijela.

Članak 90.

Motorna vozila, osim mopeda, mopeda s tri kotača, motocikla s bočnom prikolicom, motocikla s tri kotača, lakih četverocikla i četverocikla moraju imati reflektirajući prsluk, kojeg je vozač dužan koristiti-obući kada na cesti obavlja neke radnje uz vozilo (mijenja kotač, obavlja manje popravke na vozilu, nalijeva gorivo kada vozilo ostane bez goriva, traži pomoć zaustavljajući druga vozila i sl.).

ergo:

Rezervna guma ili sprej za krpanje
prva pomoć po hr norm1112
trokut
prsluk
žarulje ( za pol mjesta ako se ima xenon onda nije potrebno za xenone)

dakle špaga NIJE obavezna, ali je poželjna.
« Zadnja izmjena: 15-04-2009, 11:04:07 od Isus »

Offline yedwy

• Ovisnik o alfistima
  • Ford C-Max 1.8 duratec
    • Sesvete Zagreb
« Odgovori #1487 u: 15-04-2009, 12:56:14 »
A rekoh da nisam siguran da je propisano uze pravilnikom/zakonom pozeljno i obavezno su dvije stvari ipak nabavio sam si štrik jutros na omvu kad sam tankao i tak moze korisno posluzit i kad treba nekaj zavezati na paket treger ili slično... :)

Offline Agneza

• Ovisnik o alfistima
  • Spol: Ženski
  • 147 1.9 JTDm
    • Zagreb
« Odgovori #1488 u: 15-04-2009, 13:21:25 »
mene zanima ovo sa žaruljama... s obzirom da su te žaruljice malo preskupe da ih nakupujem hrpu originalnih pa da vozam 300-400-500 kn u gepeku, i još se protresu i od njih niš koristi,  a rikne mi jedna u 2 godine, jel mogu ja utrpatt par komada nekih žnj žaruljica da zadovoljim formu  :?:

mislim, ak mi neka rikne ionak si nemrem pomoć da to idem sama mijenjat + obično se tak nekaj dogodi na nekom nemogućem mjestu pa ionako moraš xy km vozit bez svjetla, isto ti dođe ak se prevezeš još xxy km do servisa  :craz

Offline joe957al

• Starosjedioc
    • Našice
« Odgovori #1489 u: 15-04-2009, 13:42:43 »
mene zanima ovo sa žaruljama... s obzirom da su te žaruljice malo preskupe da ih nakupujem hrpu originalnih pa da vozam 300-400-500 kn u gepeku, i još se protresu i od njih niš koristi,  a rikne mi jedna u 2 godine, jel mogu ja utrpatt par komada nekih žnj žaruljica da zadovoljim formu  :?:

mislim, ak mi neka rikne ionak si nemrem pomoć da to idem sama mijenjat + obično se tak nekaj dogodi na nekom nemogućem mjestu pa ionako moraš xy km vozit bez svjetla, isto ti dođe ak se prevezeš još xxy km do servisa  :craz

za 30-ak kuna kupiš set, iako nema veze sa autom.... nikada mi to nisu gledali...
Those who dares, wins

Offline Agneza

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.9 JTDm
    • Zagreb
« Odgovori #1490 u: 15-04-2009, 15:09:52 »
za 30-ak kuna kupiš set, iako nema veze sa autom.... nikada mi to nisu gledali...

e pa tak nekaj sam mislila...imam ja doma u garaži svakakvih dijelova, nekaj bum skupila  :)

:ok:

btw mene je jednom striček cajac zaustavio usred noći... pa kad je vidio da sam zavezana (  :craz ) , jel sam šta pila, pa od kud idem (  :?: šta ga briga...) pa 2x obišao auto i na kraju da jel imam opremu... velim ja - sve imam, ovo je full oprema (  :smijeh ) i velim : a zakaj ste vi mene zaustavili ?
I veli on : rutinska kontrola, hvala lijepo i do viđenja (nije ni gledal za opremu al je bil vidljivo nezadovoljan kaj ništa nije našao)  :clap:

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #1491 u: 15-04-2009, 16:00:31 »
a istina na kraju krajeva, da dođem do lampe mi treba 3 seta alata dok skinem plastiku koja prekriva taj dio, pa plastiku kod fara..... pa tu nema kraja, a znam da ako se i ima žarulja ako te zaustavi kažeš da neznaš zamijeniti i ako mu baš smeta neka on (policajac) zamijeni i sve 5, jer nitko nije dužan znati zamijeniti žarulju...  iako to vjerojatno znaju svi što voze auto  :ok:
moja AR GTV 2.0 V6 TB

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #1492 u: 15-04-2009, 16:21:26 »

Kupiš kineski h7 set za 40kn u metrou/getrou...

Offline Agneza

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.9 JTDm
    • Zagreb
« Odgovori #1493 u: 15-04-2009, 16:50:01 »
Kupiš kineski h7 set za 40kn u metrou/getrou...

ma puno je to para... pobrstit ću ja sad doma neke žarulje s polica i to je to  :)

Offline Viktor

• Global moderator
  • Trade Count: (+21)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin
« Odgovori #1494 u: 09-05-2009, 11:03:52 »
Iskrena sućut obitelji, reddevilu i svim policajcima povodom smrti policajca Ivana Grbavca  :sad:

ijuric

• Gost
« Odgovori #1495 u: 09-05-2009, 11:15:39 »
takodjer sucut i nasim  :pol: porucujem da smo uz njih i da se cuvaju ovo postaje texas :sad:

Offline Sasa.R

• Sa stažom
  • Alfa 75 1.8 i1.6IE, Alfa145, Alfa166 3,0 V6 24 V
    • Split i Brna (Korcula)
« Odgovori #1496 u: 10-05-2009, 14:59:48 »
Smije li se vučnom službom prevoziti auto bez dokumenata, tj. papiri su strani i nisu tu.

Offline Mike20

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #1497 u: 11-05-2009, 09:28:30 »
Sve dok auto nije ukraden-možeš.
Inače ako voziš neregistriran auto, piše ti se kazna a auto se isključuje iz prometa, neće ti ga oduzeti.
Ako auto PREvoziš na nečemu, i ako se provjerom broja šasije utvrdi da auto nije bio nikad regan u RH, ne mogu ti ga oduzeti niti pisati kaznu.

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #1498 u: 11-05-2009, 17:21:06 »
Iskrena sućut obitelji, reddevilu i svim policajcima povodom smrti policajca Ivana Grbavca  :sad:
takodjer sucut i nasim  :pol: porucujem da smo uz njih i da se cuvaju ovo postaje texas :sad:
hvala vam kolege i kolegice  :pivo:

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #1499 u: 11-05-2009, 17:21:46 »
Smije li se vučnom službom prevoziti auto bez dokumenata, tj. papiri su strani i nisu tu.
Sve dok auto nije ukraden-možeš.
Inače ako voziš neregistriran auto, piše ti se kazna a auto se isključuje iz prometa, neće ti ga oduzeti.
Ako auto PREvoziš na nečemu, i ako se provjerom broja šasije utvrdi da auto nije bio nikad regan u RH, ne mogu ti ga oduzeti niti pisati kaznu.
Mike ti je sve rekao  :ok: