0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Da, ali ja i moj frend smo položili po onom zakonu kad si odmah dobio normalnu vozačku i kad nisu postojale te dvije probne godine! Jel me kužiš?I već smo ovdje pričali da taj glupi zakon za nas ne vrijedi, i Devill je potvrdio, i onda ovo! Svašta...
morate znati da to nije do policije, to je sabor donio takav zakon i odredio sudu da to kažnjava, a sud je naredio policiji da to sankcionira i policija je samo izvršna vlast koja izvršava zadatke koje je netko drugi donio, i to ne ovisi o policiji da odlučuje da se za taj prekršaj ne kažnjava, več to treba odlučiti sabor da se taj zakon malo preradi
Dobro, ok... Al šta onda, jel ta restrikcija vrijedi za mene koji nikad nisam bio mladi vozač, nikad nisam imao probnu vozačku?Kolko se sječam, da smo pričali da ne vrijedi!
Ne vrijedi za nikoga tko je položio prije novog zakona 08/2004. Informaciju potvrdila osoba koja radi u HAK-u.Frend ti je nažalost naletio na bedaka Kad bi stvarno bilo tome tako, da vrijedi retroaktivna primjena novog zakona, ne bih smio voziti ni auto ni motor, a zaustavljaju me najnormalnije i nikad nikakvih problema oko toga.
Nije nedorečen nego je loš.Policija je dobila takve upute da ga provode bez obzira na datum polaganja.
o tome smo već razgovarali. I po mom mišljenju to je činenica no očito to nikoga ne smeta u našoj vladi, no tu temu sad bne želim započinjati.
Pitanje za naseg redevila,dalije je moguće na prednji branik staviti manju tablicu,tj. dali se moze traziti u mupu manje tablice????Puno hvala unaprijed na odgovoru!!
to se u mupu nemože dobiti, jedino da ti netko to napravi pa da staviš na auto jedino neznam kako bi to tretirali na granici, dali bi te pustili van, ja obično ne prigovaram kada vidim takav auto sa tim pločicama
red daj ti meni reci kaj na kraju meni one probne 2 godine završavaju za točno godinu dana, kada ju zamijenim za onu od 10 godina šta sam opet mladi vozač ili kaj : ovo je več stvarno sve iz krajnosti u krajnost i najbolje mi je da si nabavim tačke i da se vozim po polju od kuruze i pitaj boga čega sve ne, netko govori pošto sam položeio za vrijeme staroga zakona da mi vrijedi one 2 godine ti si mi reko ko i još večina ljudi da sam do 24 mladi vozač, oče li se na kraju vračati onaj stari zakon od 2 godine ili ne?
ja sam čuo da je za to kazna ko da je i nemaš istaknutu na autu,jer nije po zakonu jel to točno?
bok. prije sedam dana iso sam doma s posla na motoru i na jednom raskrscu mi je naletio auto,oduzeo prednost i polupo me.zvao sam policiju ali su istovremeno bile jos 2 prometne pa su mi rekli da mgu doc za 2 do 3 sata i da je najbolje da napisemo europsko i to je to.tako smo i napravili jer je mladic uredno priznao krivnju anije mi se cekalo par sati.greska jer mladic sada na osiguranju osporava da je to bilo onako kako smo napisali na europsko.sad mi osiguranje nece isplatit stetu.moze li policija tu ucinit nesto naknadno po izvjescu i koji bi mi trebali bit sljedeci koraci.hvala unaprijed.P.S. na motoru po predracunu totalna steta
Devill, svi nešto pričaju, ali ti mi nisi još odgovorio... Kak sad stvari stoje? Jel smijem ja vozi svoj auto, ili ne? :
ako imaš manje od 24 godine onda nesmiješ. jesi na to mislio :
Da, na to sam mislio... Znači, više nema veze ni to što sam položio po onom najstarijem zakonu kad još nisu postojali mladi vozači?
Sva sreća da mi auto nije registriran, pa se ni ne mogu vozit... Nemrem vjerovat!
Male tablice su kažnjive ko da ih ni nemaš-300kn
I više, to se tretira ko krivotvorenje Bolje je ne imat tablicu, nego imat takvuReddevil, jedno pitanje vezano za autoškolu.Položio sam A1 kategoriju, do 125cc, i kad napunim 18, po starom zakonu sam treba dobit A.Sad neki govore da treba opet sa 18 polagat za A2, i da se s 24 godine dobije A kategorija. WTF?? Motor stoji u garaži a neću ga moć vozit