05-11-2025, 08:44:43

Autor Tema: Plavci u službi alfista - pitanja i odgovori  (Posjeta: 365201 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Ibrox

• Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: Pitajte reddevilla - plavac u službi alfista
« Odgovori #840 u: 08-09-2008, 11:37:22 »
kolega, help!

jučer (nedelja) posjetili me tvoji kolege na motoru... uručili mi plavu koverticu i čestitku!  :craz dakle, prolazak kroz crveno u 3. mjesecu ove godine na Savskoj. Tip na motoru me stigo i odma napiso kaznu bez ikakvih mogućnosti za dogovorom. Kazna 1000 kuna + 110 troškova + 2 mjeseca bez vozačke!  :o000:

šta sad? kako to sve sad ide preko vas (bez prekrsajnog suda) imate mogucnost radit šta hoćete... prigovori su beskorisni... neki su pisali, dobili odbijenice od strane valjda pravnika koji se time bave kod vas i bok... nemrem nis. je to ikako moze ic na sud ili kak sad to sve ide? jos bi i platio ali 2 mjeserca bez dozvole me ubija... jel mogu kak prigovorom trazit smanjenje kazne? tnx

Offline reddevill

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #841 u: 08-09-2008, 16:24:43 »
kolega, help!

jučer (nedelja) posjetili me tvoji kolege na motoru... uručili mi plavu koverticu i čestitku!  :craz dakle, prolazak kroz crveno u 3. mjesecu ove godine na Savskoj. Tip na motoru me stigo i odma napiso kaznu bez ikakvih mogućnosti za dogovorom. Kazna 1000 kuna + 110 troškova + 2 mjeseca bez vozačke!  :o000:

šta sad? kako to sve sad ide preko vas (bez prekrsajnog suda) imate mogucnost radit šta hoćete... prigovori su beskorisni... neki su pisali, dobili odbijenice od strane valjda pravnika koji se time bave kod vas i bok... nemrem nis. je to ikako moze ic na sud ili kak sad to sve ide? jos bi i platio ali 2 mjeserca bez dozvole me ubija... jel mogu kak prigovorom trazit smanjenje kazne? tnx
uloži prigovor na to rješenje, probaj se na neki način izvuči, rok za prigovor je 8 dana od dana preuzimanja rješenja.
C2H5OH U KRVI/ THE VARIATOR GANG

Offline Veki

• Trade Count: (+5)
  • Sa stažom
    • Zg
« Odgovori #842 u: 08-09-2008, 16:53:44 »
kolega, help!

Napiši da moliš da te se pozove na ročište radi objašnjavanja okolnosti događaja, a na sudu priznaj krivnju, reci da je bio sklizak kolnik, pa nisi htio naglo kočiti da ne dovedeš u opasnost sebe i druge. Ako nisi do sada kažnjavan i to svakako napomeni. Plati kaznu i reci da moliš da ti ostane vozačka jer ti treba zbog posla. Ne znam jel se još uvijek može tako po novom zakonu, ali mislim da ti je to jedina mogućnost.

Bez plaćanja ćeš se izvući teško...

Ibrox

• Gost
« Odgovori #843 u: 09-09-2008, 09:15:29 »
uloži prigovor na to rješenje, probaj se na neki način izvuči, rok za prigovor je 8 dana od dana preuzimanja rješenja.

šta se događa ako ne platim i ne dam dozvlou? jel to onda ide na sud ili ?

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #844 u: 09-09-2008, 12:23:04 »
šta se događa ako ne platim i ne dam dozvlou? jel to onda ide na sud ili ?
došla bude naredba od suda da te se odvede u zatvor a vozačku ti mogu u kontroli prometa kada te zaustave i provjere prek veze , i ako se uspostavi da ti je oduzimanje zbog zabrane, onda ti se na licu mjesta oduzima vozačka i ti si onda isključen iz prometa, ako si sam u autu onda ga sparkaš na parking i cipelcugom doma, a ako ima još nekoga sa tobom onda on vozi ak ima vozačku, a ti na suvozačevu stranu.

Ibrox

• Gost
« Odgovori #845 u: 09-09-2008, 13:15:19 »
došla bude naredba od suda da te se odvede u zatvor a vozačku ti mogu u kontroli prometa kada te zaustave i provjere prek veze , i ako se uspostavi da ti je oduzimanje zbog zabrane, onda ti se na licu mjesta oduzima vozačka i ti si onda isključen iz prometa, ako si sam u autu onda ga sparkaš na parking i cipelcugom doma, a ako ima još nekoga sa tobom onda on vozi ak ima vozačku, a ti na suvozačevu stranu.

hm znači pravac remetinec!  :song: na buksu se ceka godinama čujem?! i kaj je sa onim da idem radit u dobrotvorne svrhe umjesto kazne?

i jos jedna stvar, ako platim kaznu šta je sa dozvolom? ja bi platio al dozvolu ne dam!  :drive:

Offline mareo

• Administrator
  • Trade Count: (+33)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT Blackline Q2
    • Zgb
« Odgovori #846 u: 09-09-2008, 13:24:03 »
ja bi platio al dozvolu ne dam!  :drive:

...i muzichku zhelju!!!... :craz

:off

*ebo mene mali pas, kak' si? pa tak'...

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #847 u: 09-09-2008, 13:36:01 »
hm znači pravac remetinec!  :song: na buksu se ceka godinama čujem?! i kaj je sa onim da idem radit u dobrotvorne svrhe umjesto kazne?

i jos jedna stvar, ako platim kaznu šta je sa dozvolom? ja bi platio al dozvolu ne dam!  :drive:

ak je kazna 2000 + dozvola sve je jasno, platis kaznu i kao bonus ostanes bez dozvole.
Kockasti auto, najbolji auto.

Ibrox

• Gost
« Odgovori #848 u: 09-09-2008, 13:42:39 »
ma mora bit načina da se izvučeš nekak u ovoj korumpiranoj državi... :rolll: btw kazna je 1000 + sudski troškovi!

@Red

čekam tvoj odgovor još... imam jednom inspektora u heinzlovoj. mozda on moze pomoc?  :cigara:

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #849 u: 09-09-2008, 13:57:25 »
Sad ceme se mrziti zbog ovog ali ako si napravio sranje onda i ispastaj zbog toga.

Ibrox

• Gost
« Odgovori #850 u: 09-09-2008, 14:08:20 »
Sad ceme se mrziti zbog ovog ali ako si napravio sranje onda i ispastaj zbog toga.

:mad: :mad:  :metak

Ibrox

• Gost
« Odgovori #851 u: 09-09-2008, 14:11:48 »
Red, da vidimo sad malo
Članak 59.

(1) Na raskrižju i na drugom mjestu na kojem se upravlja prometom uređajima za davanje znakova prometnim svjetlima (semaforima ili drugim uređajima), prometna svjetla za sudionike u prometu znače:
1) crveno svjetlo – zabranu prolaska,
2) zeleno svjetlo – slobodan prolazak,
3)žuto svjetlo – upaljeno samostalno, znači da vozilo ne smije prijeći crtu zaustavljanja niti smije ući u raskrižje, ako se u trenutku kad se žuto svjetlo pojavi, nalazi na takvoj udaljenosti od prometnog svjetla da se može na siguran način zaustaviti.
(2) Žuto svjetlo upaljeno istodobno s crvenim svjetlom označava skoru promjenu svjetla i pojavu zelenog svjetla, ali ne mijenja zabranu prolaska koja je dana crvenim svjetlom.
(3) Žuto treptavo svjetlo obvezuje sve sudionike u prometu da se kreću uz povećani oprez.
(4) Zeleno treptavo svjetlo služi za upozorenje sudionika u prometu na skori prestanak slobodnog prolaska i na pojavu žutog, odnosno crvenog svjetla.
(5) Novčanom kaznom u iznosu od 2.000,00 do 5.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač koji, na mjestu na kojem se promet upravlja uređajem za davanje znakova prometnim svjetlima, ne zaustavi svoje vozilo na znak crvenog svjetla.

dakle, iz ovoga je lijepo vidljivo da ako sam ja neposredo pred semaforom i upali se žuto svjetlo smijem proć... da li je policajac mjerodavan da kaže da li je to bilo dovoljno vremena da ja stanem ili kaj? po ovome ja imam osnove prigovora da se upalilo tik ispred mene i da nisam htio ugrožavat ostale naglo kočeči!

Offline srele

• Sa stažom
  • GTV 2.0TS
    • Zagreb
« Odgovori #852 u: 09-09-2008, 22:09:04 »
Frenda prošlo ljeto u Zadru zaustavio policajac i rekao mu da je prošao kroz crveno. Fren je rekao da nije i povuci-potegni, kaže policajac "Nemam se ja s vama što raspravljati, ja pišem". I napisao. Negdje proljetos mu je došao poziv na sud u Zadru (on živi u Zagrebu). Sjeo on na bus i u Zadar da da izjavu.... kaže da nije prošao. Pita ga sutkinja da li je spreman to ponoviti i pred policajcem, a on kaže da da - naravno. Na prvo ročište policajac nije došao i sutkinja puka jer je frend stigao u 9 i 20 iz ZGB, a policajcu se nije dalo iz Zadra, pa je zvala načelnika i izvređala ga. Na drugom ročištu došli i frend i policajac i frend pet kaže da nije prošao kroz crvano, sutkinja pitala policajca i ovaj kaže tipa.. "prošlo je godinu i pola od onda i ne mogu sa sigurnošču tvrditi da li je prošao ili nije" i frend dobio oslobađajuču presudu. Nije priča za djecu jer sam vidio presudu.

P.S. Frend (i meni) tvrdi da nije prošao kroz crveno  :craz.

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #853 u: 10-09-2008, 01:14:41 »
Frenda prošlo ljeto u Zadru zaustavio policajac i rekao mu da je prošao kroz crveno. Fren je rekao da nije i povuci-potegni, kaže policajac "Nemam se ja s vama što raspravljati, ja pišem". I napisao. Negdje proljetos mu je došao poziv na sud u Zadru (on živi u Zagrebu). Sjeo on na bus i u Zadar da da izjavu.... kaže da nije prošao. Pita ga sutkinja da li je spreman to ponoviti i pred policajcem, a on kaže da da - naravno. Na prvo ročište policajac nije došao i sutkinja puka jer je frend stigao u 9 i 20 iz ZGB, a policajcu se nije dalo iz Zadra, pa je zvala načelnika i izvređala ga. Na drugom ročištu došli i frend i policajac i frend pet kaže da nije prošao kroz crvano, sutkinja pitala policajca i ovaj kaže tipa.. "prošlo je godinu i pola od onda i ne mogu sa sigurnošču tvrditi da li je prošao ili nije" i frend dobio oslobađajuču presudu. Nije priča za djecu jer sam vidio presudu.

tako je to imače, ako policajac kaže da se ne siječa zbog protoka vremena onda se ta kazna poništava  :ok:

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #854 u: 10-09-2008, 01:16:27 »
ma mora bit načina da se izvučeš nekak u ovoj korumpiranoj državi... :rolll: btw kazna je 1000 + sudski troškovi!

@Red

čekam tvoj odgovor još... imam jednom inspektora u heinzlovoj. mozda on moze pomoc?  :cigara:
traži suočenje sa policajcem, pa ak ne dođe ušparao si taj iznos  :ok:

Offline mareo

• Administrator
  • Trade Count: (+33)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT Blackline Q2
    • Zgb
« Odgovori #855 u: 10-09-2008, 08:30:26 »
traži suočenje sa policajcem, pa ak ne dođe ušparao si taj iznos  :ok:

...sad tu meni nije neshto jasno, dali za vas policajce postoji neka sankcija, ako se ne odazovete pozivu suda... :?:

*ebo mene mali pas, kak' si? pa tak'...

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #856 u: 10-09-2008, 08:50:01 »

Pa to je normlano. Nevin si dok se ne dokaze suprotno. Jedan od osnovnih principa prava na latinskom in dubio pro reo u slučaju dvojbe, u korist optuženog.

Offline Boksi

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
    • Pula
« Odgovori #857 u: 17-09-2008, 09:15:24 »
Red imam pitanje malo složenije :?: :?: :da:

Dakle u 4 mjesecu sam krenuo sa autom 200m od kuće na benzinsku natočit goriva. E sad pošto nisam imao tablice zaustavili su me plavci. Naravno zaboravio sam sve dokumente doma uključujući vozačku,prometnu i sve ostalo. Auto jedino što je imao je osiguranje napravljeno.

E sad napisali su mi kaznu jer sam vozio neregistriran auto,nisam imao prometnu i vozačku (neke članke 22nešto puta tri).

Kad su završili nakon sat vremena pisanja dali su mi nekakav mislim žuti papirić bez uplatnica. Vele da mi oni nesmiju pisati kazne veče od 1000kn :o000: :o000: :wal:. Dakle sad več mjesecima čekam poziv na sud.

Pitanje je dakle pošto se ne sječam, kad je onaj novi zakon došao :?:. Koliko bi me okvirno došla kazna da se znam pripremiti :?:. I šta sad točno trebam činiti tj. na što se trebam pripremiti :?:. I dali će mi možda oduzeti vozačku :?:

Bio bih zahvalan ako možeš pomoći :ok: :ok:
Alfa--Fiat--Lancia

superfly tnt

• Gost
« Odgovori #858 u: 17-09-2008, 15:26:19 »
rok za vračanje pločica je 15 dana od isteka važenja tehničkog, i kazna je 2000 kn.
ako ih sam vračaš nakon 15 dana , kazna ja 700 kn.

bio vratit tablice, reg istekla u 10mj 2007, bili su sretni sto sam ih uopce donio.  :song:

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #859 u: 17-09-2008, 22:48:51 »
bio vratit tablice, reg istekla u 10mj 2007, bili su sretni sto sam ih uopce donio.  :song:
iznenađenje ti tek slijedi  :song:

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #860 u: 17-09-2008, 22:50:12 »
Red imam pitanje malo složenije :?: :?: :da:

Dakle u 4 mjesecu sam krenuo sa autom 200m od kuće na benzinsku natočit goriva. E sad pošto nisam imao tablice zaustavili su me plavci. Naravno zaboravio sam sve dokumente doma uključujući vozačku,prometnu i sve ostalo. Auto jedino što je imao je osiguranje napravljeno.

E sad napisali su mi kaznu jer sam vozio neregistriran auto,nisam imao prometnu i vozačku (neke članke 22nešto puta tri).

Kad su završili nakon sat vremena pisanja dali su mi nekakav mislim žuti papirić bez uplatnica. Vele da mi oni nesmiju pisati kazne veče od 1000kn :o000: :o000: :wal:. Dakle sad več mjesecima čekam poziv na sud.

Pitanje je dakle pošto se ne sječam, kad je onaj novi zakon došao :?:. Koliko bi me okvirno došla kazna da se znam pripremiti :?:. I šta sad točno trebam činiti tj. na što se trebam pripremiti :?:. I dali će mi možda oduzeti vozačku :?:

Bio bih zahvalan ako možeš pomoći :ok: :ok:
istek tehničkog do 15 dana ti je 500 kn. a nakon 15 dana ti je kazna od 1000 kn. a za prometni u vozačku ti je po 300 kn. to je 600 kn.
tako je bilo do 17.06 kada je stupio novi zakon na snagu. to znači da tebe kači stari zakon.

Offline Boksi

• Ovisnik o alfistima
    • Pula
« Odgovori #861 u: 18-09-2008, 07:21:12 »
istek tehničkog do 15 dana ti je 500 kn. a nakon 15 dana ti je kazna od 1000 kn. a za prometni u vozačku ti je po 300 kn. to je 600 kn.
tako je bilo do 17.06 kada je stupio novi zakon na snagu. to znači da tebe kači stari zakon.

to mi je bilo bitno :craz HVALA :ok:
Alfa--Fiat--Lancia

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #862 u: 18-09-2008, 11:59:54 »
to mi je bilo bitno :craz HVALA :ok:
:ok:

Pramuk

• Gost
« Odgovori #863 u: 24-09-2008, 13:15:25 »
 :pol: :pol: :pol: :pol: :pol: :pol:Pozdrav ekipa... zanima me samo jel se zna sad sta vise o onom zakonu za "mlade vozace" i oce se mjenjat taj zakon???  :pol: :pol: :pol: :pol: :pol: :pol: :pol:

Pozdrav :mah: :mah:

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #864 u: 24-09-2008, 21:53:07 »
:pol: :pol: :pol: :pol: :pol: :pol:Pozdrav ekipa... zanima me samo jel se zna sad sta vise o onom zakonu za "mlade vozace" i oce se mjenjat taj zakon???  :pol: :pol: :pol: :pol: :pol: :pol: :pol:

Pozdrav :mah: :mah:
za sada sve miruje.

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV V6 TB, GIULIETTA, Z750, SF1098S
    • ZG
« Odgovori #865 u: 24-09-2008, 21:57:29 »
ovo je malo  :off al sam riknul kad sam vidio, red kaj si kupil novu pilu  :craz

YouTube - Red Devil Lada
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #866 u: 24-09-2008, 21:58:50 »
ovo je malo  :off al sam riknul kad sam vidio, red kaj si kupil novu pilu  :craz

YouTube - Red Devil Lada
malo am se ponovio  :craz

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV V6 TB, GIULIETTA, Z750, SF1098S
    • ZG
« Odgovori #867 u: 24-09-2008, 21:59:48 »
hehe  :craz lijepo lijepo  :craz  (bez ljutnje)  :ok:
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline FAN

• Moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Zagreb
« Odgovori #868 u: 24-09-2008, 22:00:20 »
red kakva je to glupost da kao "mladi vozači do 24 godine ne smiju vozit jače od 75 kw"... pa kaj nisu to ukinuli :?: :?:, prekjučer idem u sloveniju i na granici mi nađu kenjat  :?: :?:
:cigara: :cigara:

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #869 u: 24-09-2008, 22:01:48 »
red kakva je to glupost da kao "mladi vozači do 24 godine ne smiju vozit jače od 75 kw"... pa kaj nisu to ukinuli :?: :?:, prekjučer idem u sloveniju i na granici mi nađu kenjat  :?: :?:
nije ukinuto  :ne2: