Ovo za atest ,slažem se ,ali ja iz inata ne želim (čitaj ne mogu u ovoj državi) atestirat svoj plin sve dok ne uđemo u EU. Ima jako puno nedorečenih stvari u vezi atesta ,a to su :
1 : Dokumentacija plina.
-Ovo se odnosi na maloprije spomenut slučaj kupovine automobila s već ugradjenim plinom ,ali bez porijekla. OK.Slažem se da je potreban račun i pregled stručne osobe ,ali
gluposti kao što je porijeklo boce ili isparivača......pa postoje oznake na boci i ako uredno prođe sve testove što ne bi dobio atest na tu postojeću instalaciju.
2 : Olakšice zbog uporabe alternativnog i ekološki prihvatljivog izvora energije koje svugdje u EU postoje odavno ,jedino nas u HR deru kako god stignu.
-Moj slučaj je ,imam BRC plin ,Full uredno odrađen ,vrhunski skupi isparivač i skoro potpuno nova boca s najjskupljim multiventilom ,ubačeno u servisu ,uvezeno u kompletu u automobilu
2004g za dijelove ,pregledano jer sam i sam htio siguran uređaj ALI!!!! Za mene atesta nema jer je moja oprema kupljena u Italiji i nema certifikat (čitaj porijeklo) i ne daju mi da to
atestiram. Novaca da potpuno bespotrebno kupujem drugu instalaciju nemam niti mi ne pada napamet je mjenjat makar se i bez tablica vozio ,a recimo u EU atest pregledavaju stručni
ljudi ,nebitno je što je u automobilu i odakle je došlo sve dok se ne kosi s pravilima i uvjetima ugradnje.
3 : Svaki čipan auto je također prekršaj i tehnički neispravan ,što se to onda ne sankcionira??? Zato što se ne vidi??