05-11-2025, 01:52:22

Autor Tema: Plavci u službi alfista - pitanja i odgovori  (Posjeta: 365115 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline borisri

• Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
    • Rijeka
    • Gt 3.2 V6 24v
Odg: Pitajte reddevilla - plavac u službi alfista
« Odgovori #480 u: 29-05-2008, 19:58:35 »
devil, ima li kazne ( i kolika je) ako supruga vozi 3-mjesečnu bebu na prednjem sjedalu s isključenim airbagom u sjedalici, propisno montirano i pričvršćeno na bazu

Offline 159-Grobnik

• Sa stažom
  • Spol: Ženski
    • Grobnik - Dražice
    • Mistique
Popis prekršaja i kazni u prometu
« Odgovori #481 u: 30-05-2008, 10:42:11 »
Detaljan popis prekršaja i kazni u prometu koji na snagu stupa u lipnju 2008

Prekršaji i kazne

:drive: :drive:
Alfistica Hary

Offline RoadRunner

• Koordinator
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Alfasud,Sprint,33-Q4,145box16v,156-1.8ts,MiTo tjet
    • Vukovar
Odg: Popis prekršaja i kazni u prometu
« Odgovori #482 u: 30-05-2008, 10:59:32 »
Ovo za Radar-Detektor me brine :mad: ,imam ga zaljepljenog na instrument tabli već godinama....
Gas Guzzler

Offline Agneza

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.9 JTDm
    • Zagreb
« Odgovori #483 u: 30-05-2008, 11:15:13 »
ja sam upravo saznala da bodove brišu nakon nekog vremena, ali broj prekršaja - NE ! I tako da svejedno što recimo se "opametiš" odnosno kastriraš se i dobiješ čir na želucu vozeći 35 iza dedice a ne da ga prestigneš , zauvijek si u arhivu kriminalac i svaki put kad te zaustave i provjeravaju, vidjet će BROJ kazni (pa makar sve bile za pojas ili recimo nenaljepljenu naljepnicu na registraciju) i zbog velikog broja prekršajnih kazni će te jače odrapit  :wal:

Sve si mislim da prijeđem u motoriste - kaciga sa zatamljenim vizirom , reg. pločica doma na stalaži i fiiiiju  :clap:  ... bar me a pojas nebi mogli drapit  :funny:

Offline RoadRunner

• Koordinator
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Alfasud,Sprint,33-Q4,145box16v,156-1.8ts,MiTo tjet
    • Vukovar
« Odgovori #484 u: 30-05-2008, 11:37:36 »
Zanimljivo što se i nepravomoćni prekršaji vode kao pravi kad te policija halta ,npr...žališ se i dobiješ na sudu spor ,sud te oslobodio ,ali u policijskom terminalu si i dalje vodi taj prekršaj kao da sud ništa nije napravio. To sam doživio na granici s BIH kad su me isključili iz kolone prošle godine ,maltretirali me sat i po vremena i tvrdili da ja nesmijem vozit s toliko prekršaja!!! Kad sam im objasnio da je veeelika većina tih "strašnih" prekršaja sitna (pojas i sl.... NIKADA alkohol ,eventualno brzina) ,čak su mi iskopali i prekršaj iz 2001 godine!!! ,na kraju sam zbrojio sveukupno koliko imam zaista naplaćenih kazni za koje je pravomoćno donijeto riješenje i ima ih ukupno 5 i to datira iz 2005te godine. Kako i na koju foru su oni iskopali 112 komada ja pojma nemam. Uglavnom ,čak i moguće jer sam zaista 1998 i 1999 vozio svakako (jbg...mlad....lud  :craz ) ,ali čak je i to sve skupa palo u dobranu zastaru ,kako se onda sve to vodi u terminalima kao gotov i osuđen prekršaj iako to od strane suda nije.
Gas Guzzler

Offline Agneza

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.9 JTDm
    • Zagreb
« Odgovori #485 u: 30-05-2008, 12:35:45 »
Zanimljivo što se i nepravomoćni prekršaji vode kao pravi kad te policija halta ,npr...žališ se i dobiješ na sudu spor ,sud te oslobodio ,ali u policijskom terminalu si i dalje vodi taj prekršaj kao da sud ništa nije napravio. To sam doživio na granici s BIH kad su me isključili iz kolone prošle godine ,maltretirali me sat i po vremena i tvrdili da ja nesmijem vozit s toliko prekršaja!!! Kad sam im objasnio da je veeelika većina tih "strašnih" prekršaja sitna (pojas i sl.... NIKADA alkohol ,eventualno brzina) ,čak su mi iskopali i prekršaj iz 2001 godine!!! ,na kraju sam zbrojio sveukupno koliko imam zaista naplaćenih kazni za koje je pravomoćno donijeto riješenje i ima ih ukupno 5 i to datira iz 2005te godine. Kako i na koju foru su oni iskopali 112 komada ja pojma nemam. Uglavnom ,čak i moguće jer sam zaista 1998 i 1999 vozio svakako (jbg...mlad....lud  :craz ) ,ali čak je i to sve skupa palo u dobranu zastaru ,kako se onda sve to vodi u terminalima kao gotov i osuđen prekršaj iako to od strane suda nije.

:da: u sličnoj situaciji sam na žalost i ja...  nikad alkohol, nikad crveno, vožnja u kontra smjeru ili slično, samo kaj se jedno vrijeme nisam vezala i tu i tamo bi stisla gas... al i to su bile stvari poput 100 km / h po slavonskoj onaj dio prema sesvetama , di je ograničenje 70-80, kako na kojem dijelu ... i to su me ta dva puta kaj su me ulovili doslovce izvadili iz kolone... od kud mi toliki prekršaji...   :rolll: 
Ne znam dal se možda može sudski tražiti da se brišu oni koji su "riješeni" ?

Offline reddevill

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #486 u: 30-05-2008, 20:44:40 »
devil, ima li kazne ( i kolika je) ako supruga vozi 3-mjesečnu bebu na prednjem sjedalu s isključenim airbagom u sjedalici, propisno montirano i pričvršćeno na bazu

nema kazne ako je propisno postavljena u svojoj stolici i povezana sa pojasevima.
C2H5OH U KRVI/ THE VARIATOR GANG

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #487 u: 30-05-2008, 20:47:05 »
ja sam upravo saznala da bodove brišu nakon nekog vremena, ali broj prekršaja - NE ! I tako da svejedno što recimo se "opametiš" odnosno kastriraš se i dobiješ čir na želucu vozeći 35 iza dedice a ne da ga prestigneš , zauvijek si u arhivu kriminalac i svaki put kad te zaustave i provjeravaju, vidjet će BROJ kazni (pa makar sve bile za pojas ili recimo nenaljepljenu naljepnicu na registraciju) i zbog velikog broja prekršajnih kazni će te jače odrapit  :wal:

Sve si mislim da prijeđem u motoriste - kaciga sa zatamljenim vizirom , reg. pločica doma na stalaži i fiiiiju  :clap:  ... bar me a pojas nebi mogli drapit  :funny:
nemogu te više odrapiti neg je propisana kazna, ali ti mogu tražiti sitnicu zbog večeg broja kazni.

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #488 u: 30-05-2008, 20:48:15 »
u sustavu ina napomena dali je prijava odbačena ili nije, tako da se vidi da za taj prekršaj nisi kažnjen.

Offline cvetko

• Sa stažom
  • gt 2.0 jts / stelvio 2.2 mjet
    • Jaska
« Odgovori #489 u: 30-05-2008, 21:21:33 »
 :mah:

Hej Devill

Jel "on" bio i tvoj šef ?
Znaš o kome je tema...
DON'T DRINK WATER - FISH FUCK IN IT
Najljepše, u mom poslu je kaj moram sjest i probat svaki auto..
Najgore, u mom poslu je kaj moram sjest i probat BAŠ SVAKI AUTO....

Offline kinggo

• Trade Count: (+1)
  • Starosjedioc
  • 147 2.0 TS
    • ZG Dumovec
« Odgovori #490 u: 30-05-2008, 22:16:06 »
OK, vraca se 0,5 sto meni i ne znaci puno, ali...........Ako sam dobro shvatio, zaustave te rutinski i ti napuses recimo 0.3 i dovidjenja-dovidjenja, sve regularno. No medjutim, ako napravis neki prekrsaj i napuses tih istih 0.3 onda se to racuna kao prekrsaj pocinjen pod utjecajem alkohola.  :?: :?: :?: Gdje je tu logika? Ako se smatra da je covjek sa 0.3 sposoban voziti normalno kako ga se  onda moze zbog toga kazniti u bilo kojoj situaciji?
... a htio sam crnu...

Offline zdravka

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • TY
    • Zagreb
« Odgovori #491 u: 31-05-2008, 00:06:28 »
ako nisi napravio prekršaj znači da si svjestan da ti 0.3 šteti pa paziš što radiš, a ako si napravio prekršaj znači da nisi svjestan da ti škodi i onda plaćaš za svoju nes(a)vjesnost  :craz  :)
...tko nije naučio gledati nebo u potoku, ne zna što su ribe na drveću...

Andrić

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #492 u: 31-05-2008, 11:39:21 »

Hej Devill

Jel "on" bio i tvoj šef ?
Znaš o kome je tema...

ak misliš na susjeda iz tvoje blizine, ne nije moj  :ok:

Offline cvetko

• Sa stažom
  • gt 2.0 jts / stelvio 2.2 mjet
    • Jaska
« Odgovori #493 u: 31-05-2008, 22:38:26 »
ak misliš na susjeda iz tvoje blizine, ne nije moj  :ok:

Je ,  mislim na njega ...

Ok, život ide dalje ...
DON'T DRINK WATER - FISH FUCK IN IT
Najljepše, u mom poslu je kaj moram sjest i probat svaki auto..
Najgore, u mom poslu je kaj moram sjest i probat BAŠ SVAKI AUTO....

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #494 u: 31-05-2008, 22:39:06 »

Je ,  mislim na njega ...

Ok, život ide dalje ...
a šta češ, takav je život čupav i dlakav  :ok:

art

• Gost
« Odgovori #495 u: 01-06-2008, 10:41:50 »
Gazda reddeville, gore na riječkoj zaobilznici skinuo me pištoljem gdje je ogrničenje 90, a ja sam vozio 120 pošto je već imao mušteriju koju je zaustavio mene nije mogao ali sam uredno vidio da me je gađao i očitao brzinu i nešto rekao na radio stanicu, jer mogu poslat kaznu iako me nije slikao, a 10 dana kasnije od tog događaja dobio sam žuti papir u pošti - preporučeno s potvrdom preuzimanja.

Offline matko_145

• Ovisnik o alfistima
  • AR159
    • Split
« Odgovori #496 u: 01-06-2008, 11:19:26 »
Gazda reddeville, gore na riječkoj zaobilznici skinuo me pištoljem gdje je ogrničenje 90, a ja sam vozio 120 pošto je već imao mušteriju koju je zaustavio mene nije mogao ali sam uredno vidio da me je gađao i očitao brzinu i nešto rekao na radio stanicu, jer mogu poslat kaznu iako me nije slikao, a 10 dana kasnije od tog događaja dobio sam žuti papir u pošti - preporučeno s potvrdom preuzimanja.

žuti papir.... hm.... nesluti na dobro....  :ne2:

art

• Gost
« Odgovori #497 u: 01-06-2008, 11:46:16 »
Naravno nisam ga preuzeo, a nekih 3 tjedna kasnije ponovo dolazi isti papir.

Offline AlfaZD

• Član Alfa Kluba 9
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Alfe, starije od 1990
    • Zadar
« Odgovori #498 u: 01-06-2008, 13:12:35 »
dok god dolazi žuti papir, dobro je.  kad te poštar   :o000:   nađe, e onda je loše   :batin
Alfe u srcu, Alfe u garaži, u Alfi na cesti

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #499 u: 01-06-2008, 23:01:02 »
postoji mogučnost da je vidio tvoju registraciju, pa je javioda je drugi zapiše, a što se tiče koverte to može biti jedan formular gdje moraš upisati podatke o vozaču i njima to ponovo vratiti.

peki1

• Gost
« Odgovori #500 u: 01-06-2008, 23:50:22 »
evo ovako...mene su prije 2 godine, točnije 2 godine i 11 dana zaustavili u Novome Vinodolskom za vrijeme nekih maškara i napuho sam oko 1.7 promila, napisali mi kaznu, 3000kn i sve to... a ja sam lijepo na savjet jedne ženske u policiji (koja mi je vratila vozačku nakon vikenda) napisao žalbu...  ZBOG NEMOGUČNOSTI SASLUŠANJA ( sta mi je savjetovala ta ženska koja radi u policiji) i to je to...i dan danas mi ništa nije došlo... i sad me zanima: prošlo je 2 godine i 11 dana, a po starom zakonu (kako čujem) to ide u zastaru... ali kako da ja to saznam??  :?:

Offline nixa

• Starosjedioc
  • 156 1.9 JTD
    • Nasice/Osijek/Zagreb
    • Nema zime za pingvine
« Odgovori #501 u: 02-06-2008, 00:00:47 »
tako ti je meni jedna kazna (brza voznja, 4ti mjesec 2004 mislim) prema mom misljenju otisla u zastaru. nakon toga je proslo 2 godine i 4 mjeseca, na kraju je dosla u 8om koverta s predusom u kojoj je pisalo da je presuda donesena u 4om mjesecu i da platim kaznu  :wal:

radilo se o 97km/h izmedju dva naselja kroz sumu, no ispalo je da su table dva naselja jedna kraj druge na pol te sume tako da sam ipak bio u naselju :craz mislim da je kazna bila "samo" 500kn i 3 boda.

peki1

• Gost
« Odgovori #502 u: 02-06-2008, 00:04:02 »
a meni 3000kn + troškovi 300kn, i 6 mjeseci oduzimanje...šta naravno nisam platio

art

• Gost
« Odgovori #503 u: 02-06-2008, 09:45:57 »
postoji mogučnost da je vidio tvoju registraciju, pa je javioda je drugi zapiše, a što se tiče koverte to može biti jedan formular gdje moraš upisati podatke o vozaču i njima to ponovo vratiti.

Zar može to ??? Zaustavio me nije, a nikakav dokaz nema, ono na taj način možeš naći bilo koji auto i napisat njegovu regu i poslat kaznu, zapravo tako su frendu iz crikvenice napravili, kao da je napravio neki prekršaj u Zgb a čovjek nije bio u ZG 6 mjeseci.

Offline Raziel

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • 01' Mazda MX-5 (NB) 1.6 16V 94' AR 146 1.7 16V
    • Sv. Klara, Kutina
« Odgovori #504 u: 02-06-2008, 20:09:51 »
Devill, jučer me upucaše laserom!  :wal:
Teta policajka je bila ok, pa mi je čak pisala i manju kaznu... (300 umjesto 500 i nije mi dala bod)
Ja sam sve uredno potpisao i dobio uplatnice...
Jel se može za to tražit dobrotvorni rad i gdje? Nije to tak puno za platit (300 + 100), al malo mi je problem sad... Jel se da to rješit?
    "...if in doubt, flat out..."   

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #505 u: 02-06-2008, 20:15:05 »
Zar može to ??? Zaustavio me nije, a nikakav dokaz nema, ono na taj način možeš naći bilo koji auto i napisat njegovu regu i poslat kaznu, zapravo tako su frendu iz crikvenice napravili, kao da je napravio neki prekršaj u Zgb a čovjek nije bio u ZG 6 mjeseci.
mogu to napraviti, al sam to naveo kao mogučnost, samo ada treba vidjeti dali su to stvarno napravili ili nisu.

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #506 u: 02-06-2008, 20:18:24 »
Devill, jučer me upucaše laserom!  :wal:
Teta policajka je bila ok, pa mi je čak pisala i manju kaznu... (300 umjesto 500 i nije mi dala bod)
Ja sam sve uredno potpisao i dobio uplatnice...
Jel se može za to tražit dobrotvorni rad i gdje? Nije to tak puno za platit (300 + 100), al malo mi je problem sad... Jel se da to rješit?
to si dobio da u roku od 8 dana da platiš, gle ti tu kaznu možeš platiti i za 15 dana nije problem, samo sačuvaš tu uplatnicu. a šta se tiče rada i to možeš tražiti ali tek onda kada ne polatiš kaznu pa ti dođe sudsko rješenje i kada te pozovu na sud onda tražiš dobrotvoran rad.

Offline Raziel

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • 01' Mazda MX-5 (NB) 1.6 16V 94' AR 146 1.7 16V
    • Sv. Klara, Kutina
« Odgovori #507 u: 02-06-2008, 20:57:42 »
to si dobio da u roku od 8 dana da platiš, gle ti tu kaznu možeš platiti i za 15 dana nije problem, samo sačuvaš tu uplatnicu. a šta se tiče rada i to možeš tražiti ali tek onda kada ne polatiš kaznu pa ti dođe sudsko rješenje i kada te pozovu na sud onda tražiš dobrotvoran rad.

OK, thanks!  :mah:
    "...if in doubt, flat out..."   

Offline meDo75

• Starosjedioc
  • 75 2.0 TS
    • Oslo
« Odgovori #508 u: 02-06-2008, 21:19:07 »
e , jel novi zakon u igri od 01.06 il ne ? ono svjetla itd....
...AR 75 stealth edition ...fast as a shark....

peki1

• Gost
« Odgovori #509 u: 02-06-2008, 23:29:07 »
evo ovako...mene su prije 2 godine, točnije 2 godine i 11 dana zaustavili u Novome Vinodolskom za vrijeme nekih maškara i napuho sam oko 1.7 promila, napisali mi kaznu, 3000kn i sve to... a ja sam lijepo na savjet jedne ženske u policiji (koja mi je vratila vozačku nakon vikenda) napisao žalbu...  ZBOG NEMOGUČNOSTI SASLUŠANJA ( sta mi je savjetovala ta ženska koja radi u policiji) i to je to...i dan danas mi ništa nije došlo... i sad me zanima: prošlo je 2 godine i 11 dana, a po starom zakonu (kako čujem) to ide u zastaru... ali kako da ja to saznam?? 
  reddevill mi mozes odgovorit? hvala