05-11-2025, 11:19:48

Autor Tema: Plavci u službi alfista - pitanja i odgovori  (Posjeta: 365242 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

JTD_Hunnter

• Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: Pitajte reddevilla - plavac u službi alfista
« Odgovori #330 u: 21-02-2008, 13:15:46 »
gle, malo je to zeznuto, jel po komunalnom redu nesmiješ parkirati po nogostupi, jel oni se drže tog propisa o komunalnom redu, probaj uložiti prigovor na ove kazne.
dali je još bilo parkiranih automobila di si ti bio parkan.

Bilo ih je sa obje strane...ali ono najbizarnije je što je iza mojeg auta bio parkiran u ravnini sa mojim auto na obilježenom parkirnom mjestu...moje nije bilo...

Ja moram biti 6 dana u zagrebu, gdje i kako da ja platim parking za toliko vrijeme kada je max svugdje 120 minuta, a sve je na naplatu... :wal:

Offline Bandit

• Član Alfa kluba 18
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
    • Split
« Odgovori #331 u: 21-02-2008, 13:50:16 »
Dragi lastane (reddevil) :hap:
Dođem ja u ZG sinoć i parkiram auto pazeći da je na 5 m od raskrižja i 1 metar od zida na nogostupu (neobilježeno)...ali ujutro se probudim i auta nema, naravno leži na deponiji od zagrebparkinga...
E sad, ja sam bio propisno parkiran po zakonu o sigurnosti prometa na cestama, no papci su se zaštitili odlukom o komunalnom redu u kojoj pobijaju zakon i maltene dozvoljavaju si dizanje kako im prdne...
Sada me čeka 500 kuna pauka i 100 kuna kazne, a neznam da li da im to dam jer me pravna snaga odluke o komunalnom redu u odnosu na zakon ne uvjerava...kako da to riješim, a da ne platim tu pljačku...

Naravno, poštenom narodu koji se ne buni dižu bez problema, bitno da su zadovoljili dnevnu kvotu...  :mad: :mad:  Pitam se ja, zašto ne dižu ekipi koja parkira po autobusnim postajama, u voznim trakama, i to zbog kave u obližnjem kafiću, neće da plate normalan parking i prošetaju 100-200 m do kafića. Znači, njima ništa, i to ne jednom, tako je zadnjih 4-5 godina redovito.  :mad:
Postoji Alfa i (ne) postoje drugi automobili.

Pramuk

• Gost
« Odgovori #332 u: 21-02-2008, 15:29:41 »
Pozdrav skvadroo O0......
imam jedno pitanjce za gosp. policajca... A tice se ove vozacke koja traje 2 god.. odn mladih vozaca...
Ovako ja sam polozio za B kategoriju u 5 mj 2006 god i dobio sam je na 2 god... ali imam od 2004. dozvolu za A kategoriju(ne A1)... a ona je trajala cini mi se oko 50 gd??
al mene zanima sljedece.. moj frend koji ima istu situaciju kao i ja sa vozackom jer smo skupa polagali se neku noc vozio  po gradu iza 23 sata i ustavio ga policajac ( a on se vec bio uspanicio radi tog sto vozi poslje 23 h i jer je vozio alficu od 136 konja :clap: :clap:) i moslio je da ce mu ovaj naplatit neku kaznu al je dragi gosp. policajac rekao da on slobodno smije vozit dalje  i da nije u nikakvom prekrsaju ni sto se tice 23 h ni ti  tih 136 konja..... :?:
---------- A mene zanima dali je taj dobri policajac samo bio dobre volje i progledo mu kroz prste ili tu ima neka caka???? :?: :?: :?:

bio bih zahvalan na odgovoru jer imam jos malo do "normalne" vozacke.... a neda mi se bas bjezat od MUP-a :craz :craz

THNX :ok:

Offline reddevill

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #333 u: 21-02-2008, 15:51:26 »
Pozdrav skvadroo O0......
imam jedno pitanjce za gosp. policajca... A tice se ove vozacke koja traje 2 god.. odn mladih vozaca...
Ovako ja sam polozio za B kategoriju u 5 mj 2006 god i dobio sam je na 2 god... ali imam od 2004. dozvolu za A kategoriju(ne A1)... a ona je trajala cini mi se oko 50 gd??
al mene zanima sljedece.. moj frend koji ima istu situaciju kao i ja sa vozackom jer smo skupa polagali se neku noc vozio  po gradu iza 23 sata i ustavio ga policajac ( a on se vec bio uspanicio radi tog sto vozi poslje 23 h i jer je vozio alficu od 136 konja :clap: :clap:) i moslio je da ce mu ovaj naplatit neku kaznu al je dragi gosp. policajac rekao da on slobodno smije vozit dalje  i da nije u nikakvom prekrsaju ni sto se tice 23 h ni ti  tih 136 konja..... :?:
---------- A mene zanima dali je taj dobri policajac samo bio dobre volje i progledo mu kroz prste ili tu ima neka caka???? :?: :?: :?:

bio bih zahvalan na odgovoru jer imam jos malo do "normalne" vozacke.... a neda mi se bas bjezat od MUP-a :craz :craz

THNX :ok:
tako je, može se voziti nakon 23 sata.
C2H5OH U KRVI/ THE VARIATOR GANG

Offline seki

• Učim polako
  • 156 SW 2.4 JTD '02 & 159 2.4 '08
    • Brdovec-Zaprešić
« Odgovori #334 u: 21-02-2008, 21:47:02 »
Pozdrav,
imam slično pitanje... dakle, ja sam također mladi vozač, do negdje 12. mjeseca. ali sam još 2003. godine položio za moped, tj "M" kategoriju, tadašnja "H" ako se ne varam... pa i mene zanima mogu li ja također voziti nakon 23h i  preko 102ks bez zakonskih sankcija...ili to vrijedi samo za "A" kategoriju... Puno hvala

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #335 u: 21-02-2008, 23:10:08 »
Pozdrav,
imam slično pitanje... dakle, ja sam također mladi vozač, do negdje 12. mjeseca. ali sam još 2003. godine položio za moped, tj "M" kategoriju, tadašnja "H" ako se ne varam... pa i mene zanima mogu li ja također voziti nakon 23h i  preko 102ks bez zakonskih sankcija...ili to vrijedi samo za "A" kategoriju... Puno hvala
nemožeš  :ne2:  to ne spada u A kategoriju

Offline zdravka

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Ženski
  • TY
    • Zagreb
« Odgovori #336 u: 21-02-2008, 23:22:11 »
a A1  :?:
...tko nije naučio gledati nebo u potoku, ne zna što su ribe na drveću...

Andrić

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #337 u: 21-02-2008, 23:36:42 »
a A1  :?:
A1 je za mlade vozače početnike , a A je obična , za starije vozače

Offline zdravka

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • TY
    • Zagreb
« Odgovori #338 u: 21-02-2008, 23:52:30 »
dakle, ako sa 16 položiš A1, a nakon dvije godine B, onda si opet početnik  :?:

Andrić

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #339 u: 22-02-2008, 00:38:04 »
dakle, ako sa 16 položiš A1, a nakon dvije godine B, onda si opet početnik  :?:

:da:

Offline zdravka

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • TY
    • Zagreb
« Odgovori #340 u: 22-02-2008, 08:59:24 »
nepravda, nepravda  :mad:
a to što već četiri godine sudjeluješ u prometu, to ništa  :ne2:
godine starosti nisu nikakva garancija odgovornog i iskusnog ponašanja na cesti, to je praksa i vremenom stećeno iskustvo (istina ima nečasnih izuzetaka)

Andrić

bejo

• Gost
« Odgovori #341 u: 23-02-2008, 19:43:43 »
pitanje za reddevilla: dečko ima dječju vozačku (dakle, ne smije voziti poslije 11h). prvi put ga je policija uhvatila s autom 130ks i vozio je poslije 11. drugi put su ga uhvatili s drugim autom (90ks), ali je vozio poslije 11. e, sad: ovu prvu kaznu je već platio, ali drugu je mislio zamijeniti za društveno korisni rad.
1.) koja je procedura s tim? da li mora čekati sudski poziv, pa tek onda tražiti DKR, ili se smije žaliti pa tek onda, ako mu skinu kaznu, zamijeniti je za DKR?
2.) navodno se zakon promijenio od 1.1.2008., tako da su neki čak i odrađivali taj DKR. svi s kojima sam pričala, a koji su dobili kazne prijašnjih godina, nikad nisu bili pozvani da to odrade. dakle, po tvojim saznanjima, hoće li on to odraditi, ili će proći 6mj. a nitko ga neće zvati?
3.) koja su ograničenja što se tiče negativnih (kaznenih) bodova? čula sam da on u te dvije god. smije skupiti max. 1 kazneni bod da bi onda mogao produžiti vozačku za stalno, a on ih prema ovome ima već 3...

hvala puno unaprijed!!

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #342 u: 23-02-2008, 21:14:35 »
nepravda, nepravda  :mad:
a to što već četiri godine sudjeluješ u prometu, to ništa  :ne2:
godine starosti nisu nikakva garancija odgovornog i iskusnog ponašanja na cesti, to je praksa i vremenom stećeno iskustvo (istina ima nečasnih izuzetaka)
nažalost je tako i tu se nemože pomoć.

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #343 u: 23-02-2008, 21:24:19 »
pitanje za reddevilla: dečko ima dječju vozačku (dakle, ne smije voziti poslije 11h). prvi put ga je policija uhvatila s autom 130ks i vozio je poslije 11. drugi put su ga uhvatili s drugim autom (90ks), ali je vozio poslije 11. e, sad: ovu prvu kaznu je već platio, ali drugu je mislio zamijeniti za društveno korisni rad.
1.) koja je procedura s tim? da li mora čekati sudski poziv, pa tek onda tražiti DKR, ili se smije žaliti pa tek onda, ako mu skinu kaznu, zamijeniti je za DKR?
2.) navodno se zakon promijenio od 1.1.2008., tako da su neki čak i odrađivali taj DKR. svi s kojima sam pričala, a koji su dobili kazne prijašnjih godina, nikad nisu bili pozvani da to odrade. dakle, po tvojim saznanjima, hoće li on to odraditi, ili će proći 6mj. a nitko ga neće zvati?
3.) koja su ograničenja što se tiče negativnih (kaznenih) bodova? čula sam da on u te dvije god. smije skupiti max. 1 kazneni bod da bi onda mogao produžiti vozačku za stalno, a on ih prema ovome ima već 3...

hvala puno unaprijed!!
1.) po novome se može uložiti samo jedan prigovor na sudsko rješenje, a za dobrotvorni rad ti neznam jel se to po novome uvažava, tj. dali se provodi. a to na sudu kada dobije poziv traži taj DKR.

2.) od 01.01.08 g. stupio je novi zakon na snagu, i neznam dali se sprovodi DKR.

3.) ograničenja su po zakonu da mladi vozać nesmije sakupiti bodove i da mu se može vozačka dozvola produžiti na još dvije godine i to znači da može biti sveukupno četri godine mladi vozać.
a da bi se bodovi brisali mora od datuma zadnjeg boda proči 2g. i u te dvije godine nesmije sakupiti niti jedan bod, a ako sakupi bod onda se produžuje na dvije godine.

Pramuk

• Gost
« Odgovori #344 u: 23-02-2008, 23:22:09 »
tako je, može se voziti nakon 23 sata.

Ok znaci slobodno sjednem i vozim.... a za konje sam u prekrsaju ili???? :?: :?: thnx

Offline tom147

• Starosjedioc
  • 147 JTD
    • Strmec Samoborski
« Odgovori #345 u: 23-02-2008, 23:35:00 »

hvala puno unaprijed!!

dobila buš ti kaznu ak se ne predstaviš prvo :craz
a ti gospon policajac niš ne vidiš, piši pojas barem :pol:

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #346 u: 23-02-2008, 23:48:00 »
dobila buš ti kaznu ak se ne predstaviš prvo :craz
a ti gospon policajac niš ne vidiš, piši pojas barem :pol:
:craz :ok:

deni

• Gost
« Odgovori #347 u: 25-02-2008, 09:55:16 »
copili me na ljubljanskoj, pardon to je sad zagrebacka. Vozio sam 127 a dozvoljeno 60. Ja sam kod sebe imao 500 kn i ponudim liku ono kao za ''cugu', a on meni bahato odgovara bez 100 eura te ne pustam, i otisao ja pjeske do bankomata i donio mu ostatak. Ja shvacam da su murijaci isto ljudi i da se uvijek da sve rijesit mimo nekih protokola ali me zivcira sto se vecina njih ponasaju bahato kao da su boga uhvatili za m.... :gun:

bez uvrede reddevilu, on je zakon, jedino mu zamjeram sto mi je dao kaznu za parkiranje  :hehe: :hehe: :hehe:

AA-lfa

• Gost
« Odgovori #348 u: 25-02-2008, 11:07:22 »
deni, moja kristalna kugla kaže: moral buš promijeniti avatar :craz

deni

• Gost
« Odgovori #349 u: 25-02-2008, 11:12:27 »
deni, moja kristalna kugla kaže: moral buš promijeniti avatar :craz

prodao sam svoju ljubimicu, sad neko vrijeme vozim ovo, a onda opet kupujem alfu, samo jos moram odlucit koju, budem promijenio avatar, makar mi je ovak fora :hehe: :hehe: :ok:
« Zadnja izmjena: 25-02-2008, 11:15:07 od deni »

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #350 u: 25-02-2008, 15:09:11 »
copili me na ljubljanskoj, pardon to je sad zagrebacka. Vozio sam 127 a dozvoljeno 60. Ja sam kod sebe imao 500 kn i ponudim liku ono kao za ''cugu', a on meni bahato odgovara bez 100 eura te ne pustam, i otisao ja pjeske do bankomata i donio mu ostatak. Ja shvacam da su murijaci isto ljudi i da se uvijek da sve rijesit mimo nekih protokola ali me zivcira sto se vecina njih ponasaju bahato kao da su boga uhvatili za m.... :gun:

bez uvrede reddevilu, on je zakon, jedino mu zamjeram sto mi je dao kaznu za parkiranje  :hehe: :hehe: :hehe:
sorry, moj kolega ti ju je napisao  :craz :ok:

Suhara

• Gost
« Odgovori #351 u: 25-02-2008, 15:33:37 »
Oće bit šta od ovoga  :?:

Pred Vladom će se uskoro naći novi zakonski prijedlog o sigurnosti cestovnog prometa. Predviđa drastične novčane kazne i trajno oduzimanje vozačke dozvole.

Znatno pooštrenje prometnih kazni – trajno oduzimanje vozačke dozvole za recidiviste u kršenju prometnih propisa, naročito sa smrtnim posljedicama – te još neki prijedlozi razmatraju se u Ministarstvu unutarnjih poslova.

Pred Vladom će se, kako doznaje Vjesnik, uskoro naći novi prijedlog zakona o sigurnosti cestovnog prometa. U prijedlogu će stajati i odredba da se počinitelju kaznenog djela protiv sigurnosti prometa kojim je prouzročena smrt jedne ili više osoba, ako je ranije osuđivan za kaznena djela u prometu te ako postoji mogućnost da će ponoviti takvo kazneno djelo, može zabraniti upravljanje motornim vozilom – zauvijek.

Budući da je brzina uz alkohol jedan od najčešćih razloga za prometne nesreće, novi bi zakon za brzinu veću od 50 kilometara na sat od dopuštene u naselju predvidio novčanu kaznu od 5000 do 15.000 kuna, tri negativna boda i oduzimanje vozačke dozvole najmanje na godinu dana.

Sadašnji zakon za to predviđa novčanu kaznu od najmanje 3000 kuna i oduzimanje vozačke na najmanje tri mjeseca.

Za upravljanje vozilom prije stjecanja prava ili u vrijeme oduzete vozačke dozvole, uz novčanu i bodovnu kaznu predviđena je i kazna zatvora od 10 do 60 dana.

Što se tiče alkohola za vozače B kategorije – osim mladih vozača te profesionalnih – razmatra se ukidanje odredbe o nula promila alkohola u krvi i dozvoljena količina od 0,5 promila.

Mladi vozači i profesionalci koji ne budu poštivali tu odredbu mogli bi biti kažnjeni s 1000 do 2000 kuna (do sada s 500 kuna) te zabranom vožnje na tri mjeseca.

Te će sankcije vrijediti i za ostale vozače B kategorije koji popiju više od 0,5 promila. Za mlade i profesionalne vozače alkoholiziranost iznad jednog promila stajat će od 5000 do 15.000 kuna, tri negativna boda te najmanje godinu dana bez vozačke dozvole. Sadašnja regulativa propisuje najmanje 3000 kuna, oduzimanje vozačke na šest mjeseci te pet kaznenih bodova.

Prema desetogodišnjem praćenju stanja na hrvatskim prometnicama, u prosjeku se na godinu dogodi 73.000 prometnih nesreća, a u svakoj petoj ima i stradalih ljudi.

Od 22.000 stradalih, tri posto ih pogiba, što je u prosjeku 647 osoba. To je znatno više od zadanog cilja Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa – broj poginulih svesti na manje od 600 osoba godišnje.

Nadalje, broj poginulih, primjerice, 2006. godine bio je 13,8 osoba na 100.000 stanovnika, dok se u Strategiji nacionalnog programa težilo brojci od 10, pa i manje.

Točno je da je svake godine sve više novih vozača, ali je također sve više i onih bahatih i neobuzdanih koji svakodnevno ispisuju nove stranice knjige ponavljača počinitelja prekršaja u prometu.

Stanje sigurnosti u prometu pogoršalo se u svim segmentima. Broj nesreća sa stradalima porastao je za 6,6 posto, a poginulih 2,8 posto, što je očiti pokazatelj slabljenja discipline sudionika u prometu.

Ukazalo je sve to na potrebu za novim zakonom koji bi znatno pooštrio kazne za najteže prekršaje i koji predviđa neke nove ovlasti policije ne bi li se kaznilo najteže prekršaje, piše Vjesnik.

Offline Raziel

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • 01' Mazda MX-5 (NB) 1.6 16V 94' AR 146 1.7 16V
    • Sv. Klara, Kutina
« Odgovori #352 u: 27-02-2008, 10:45:49 »
Gospon Cajac, jedno pitanjce...
Nedavno sam prodao svoju Ladu, bila je registrirana još dva, tri dana. Napravio sam s likom kupoprodajni ugovor i lik ju je odvezao!
Na kome je sad odgovornost da odjavi auto? Jel to moram obavit ja? Već je prošlo negdje dva tjedna, a znam da 15 dana po isteku registracije moraš vratit table i odjavit auto... A meni se taj lik ne javlja na mobitel! Što sad?  :?:
    "...if in doubt, flat out..."   

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #353 u: 27-02-2008, 10:49:37 »
Gospon Cajac, jedno pitanjce...
Nedavno sam prodao svoju Ladu, bila je registrirana još dva, tri dana. Napravio sam s likom kupoprodajni ugovor i lik ju je odvezao!
Na kome je sad odgovornost da odjavi auto? Jel to moram obavit ja? Već je prošlo negdje dva tjedna, a znam da 15 dana po isteku registracije moraš vratit table i odjavit auto... A meni se taj lik ne javlja na mobitel! Što sad?  :?:
to je bilo na tebi da obaviš, a ako ti se ne javi a dođe do nečega u smislu neke kazne pokažeš ugovor i veliš da ti se ta osoba ne javlja na tvoje pozive i priložiš kopiju. nisi ti kriv ak on nije htio se sa tobom naći da se to obavi  :ok:

Offline Raziel

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • 01' Mazda MX-5 (NB) 1.6 16V 94' AR 146 1.7 16V
    • Sv. Klara, Kutina
« Odgovori #354 u: 27-02-2008, 11:05:58 »
OK! Fala! :ok:
    "...if in doubt, flat out..."   

Pramuk

• Gost
« Odgovori #355 u: 27-02-2008, 13:45:48 »
Pozdrav gospon policajac... imam opet pitanje... bio sam u svicarskoj prije nepune godine dana i tamo me sa autom od rodjaka ustavila murija(on je bio samnom) jer me skinula radarom... bilo je ogranicenje 8o ja sam imo 119km/h... znam da su rigorozni i dobio sam kaznu 1000franaka koju sam plattio i reko mi je da cu dobit zabranu voznje u svicarskoj... i evo dobio sam neakav papir da nesmijem 3 mj vozit tamo------------ :gun: :gun:

Al mene zanima dal mi zbog toga ovdje u hrvatskoj mogu uzet vozacku????? MOLIM TE reci da nemogu :clap: :clap: :clap: :clap: 
ocekujem odgovor THNX

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #356 u: 27-02-2008, 17:51:00 »
iako nisam reddevil nit policajac, veä sam buduci pravnik; ne mogu. Zabrana se odnosi na svicarsku.
Kockasti auto, najbolji auto.

Pramuk

• Gost
« Odgovori #357 u: 27-02-2008, 19:33:01 »
AHAaaaaaaaaaaa e pa vidis to je odlicna vijest... Hvala ti :ok:

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #358 u: 27-02-2008, 20:31:48 »
Pozdrav gospon policajac... imam opet pitanje... bio sam u svicarskoj prije nepune godine dana i tamo me sa autom od rodjaka ustavila murija(on je bio samnom) jer me skinula radarom... bilo je ogranicenje 8o ja sam imo 119km/h... znam da su rigorozni i dobio sam kaznu 1000franaka koju sam plattio i reko mi je da cu dobit zabranu voznje u svicarskoj... i evo dobio sam neakav papir da nesmijem 3 mj vozit tamo------------ :gun: :gun:

Al mene zanima dal mi zbog toga ovdje u hrvatskoj mogu uzet vozacku????? MOLIM TE reci da nemogu :clap: :clap: :clap: :clap: 
ocekujem odgovor THNX
to se vodi u njihovim evidencijama, i mi nemamo veze sa time šta su ti oni gore napisali kaznu, samo uživaj i polako  :drive:

Pramuk

• Gost
« Odgovori #359 u: 28-02-2008, 22:20:19 »
Znas da hocu.... ajde hvala ti,..... Pozdrav :mah: :mah: