05-11-2025, 01:52:14

Autor Tema: Plavci u službi alfista - pitanja i odgovori  (Posjeta: 365114 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline reddevill

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
Odg: Pitajte reddevilla - plavac u službi alfista
« Odgovori #300 u: 15-02-2008, 08:51:53 »
Kao da mu na autu piše neregistrirano vozilo, molim vas zaustavite me i isključite iz prometa... da su tako rigorozni (revni) onda bi polovicu Kozari Boka mogli isključiti iz prometa  :hehe:
:hehe: :ok:
C2H5OH U KRVI/ THE VARIATOR GANG

Offline Mrzli

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • 159 i 500
    • DE Gunzburg
« Odgovori #301 u: 15-02-2008, 11:12:55 »
Je samo je moja alfa bila odjavljena pa nema tablica više gore na njoj, a s takvim vozilom na cesti nema šanse da te ne zaustave ako se i samo sretneš s njima na cesti
-PITAJ MRZLOGA-

Offline zdravka

• Administrator
  • Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Ženski
  • TY
    • Zagreb
« Odgovori #302 u: 15-02-2008, 11:34:03 »
Kao da mu na autu piše neregistrirano vozilo, molim vas zaustavite me i isključite iz prometa... da su tako rigorozni (revni) onda bi polovicu Kozari Boka mogli isključiti iz prometa  :hehe:

ako je odjavljen znači da nema tablice, a takve policija zaustavlja  :craz

ili si mislio da radi još jedan prekršaj i stavlja lažne tablice  :?:
...tko nije naučio gledati nebo u potoku, ne zna što su ribe na drveću...

Andrić

Offline Mrzli

• Ovisnik o alfistima
  • 159 i 500
    • DE Gunzburg
« Odgovori #303 u: 15-02-2008, 11:39:35 »
Ja ću nju svakako odšlepat sa drugim autom u stanicu za teh. tak da to nije problem, samo nisam znao koja je procedura dali se mora ič sa autom i na policiju, gdje se mora ič prvo i tak. Sad kad sve znam zakopčam ju za drugi auto i na tehnički, tam ju ostavim i s drugim na policiju pa natrg po nju i gaaaaaaaaaaaasss  :drive: :drive:
Stavljat druge tablice se mi ne isplati jer do tehničkog imam 3-4km pa da me na toj relaciji zaustave  :o000: :o000: mislim da nema smisla se igrat s tim
-PITAJ MRZLOGA-

Offline zdravka

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Ženski
  • TY
    • Zagreb
« Odgovori #304 u: 15-02-2008, 11:48:24 »
slažem se s tobom  :da:
...tko nije naučio gledati nebo u potoku, ne zna što su ribe na drveću...

Andrić

ian

• Gost
« Odgovori #305 u: 15-02-2008, 14:34:40 »
ovako jučer me murija zaustavila u mojoj alfi :wal: :mad:;koja nije regana,nije prepisana na mene(kod javnog bilježnika je,plaćen je porez),dobio uplatnicu za platit 1000kn,prekršajni nalog i potvrdu o oduzimanju tablica pa me zanima jel mogu ja na tehnički s njom bez tablica kaj dalje trebam riješit...?

Offline cvetko

• Sa stažom
  • gt 2.0 jts / stelvio 2.2 mjet
    • Jaska
« Odgovori #306 u: 15-02-2008, 22:57:44 »
ovako jučer me murija zaustavila u mojoj alfi :wal: :mad:;koja nije regana,nije prepisana na mene(kod javnog bilježnika je,plaćen je porez),dobio uplatnicu za platit 1000kn,prekršajni nalog i potvrdu o oduzimanju tablica pa me zanima jel mogu ja na tehnički s njom bez tablica kaj dalje trebam riješit...?

Pozzz...

Evo i mene kod kolege reddevila...  :mah:

Vidi majstore.. ovak:

Prekršaj buš platil... to si sam kriv.. a da nema takvih kao ti, onda ni naša policija,ni sudstvo a ni neki drugi nebi osobne dohodke dobili  :hehe:

Na tehnički možeš na dva načina: 1. Pogledaj dal je cesta čista i pravac u najbližu STP...
                                                 2. Naručiš vučnu službu da ti odfura auto do STP-a

Na teh. pregledu prilažeš dokaz o vlasništvu auta (kupoprodajni ugovor,ovjeren i oporezovan) PD i KV te osobnu iskaznicu (VAŽEČU).
Kad te kontrolor pita: A di su ti table?
 Daš mu potvrdu o oduzimanju reg. pločica od strane MUP-a.
Na osnovu te potvrde (kad obaviš Teh. Osig. cestarinu  , itd...) s ostalim dokumentima RL,nova PD,KV... dižeš iste table u Policiji.. ili vršiš odjavu/prijavu pa nove tablice...
Sad sve zavisi dali je isto registracijsko područje (ZG,KA,ST,SK,ZD,...), dali su tablice oštečene, kolko je prošlo vremena od oduzimanja tablica:
Do 30 dana su kod onih koji su ih i uzeli, nakon 30 dana reg.pločice idu u policiju nadležnu prema vlasniku vozila (u ovom slučaju -starom vlasniku jer nisi auto prepisal na sebe... npr. bivši vlasnik je iz Samobora - nakon 30 dana tablice idu u Policiju Samobor), nakon 90 dana - tablice idu u prešu i moraš kupiti nove..

Nadam se da sam pomogal...  :?:

DON'T DRINK WATER - FISH FUCK IN IT
Najljepše, u mom poslu je kaj moram sjest i probat svaki auto..
Najgore, u mom poslu je kaj moram sjest i probat BAŠ SVAKI AUTO....

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #307 u: 16-02-2008, 00:12:34 »
ako je odjavljen znači da nema tablice, a takve policija zaustavlja  :craz

ili si mislio da radi još jedan prekršaj i stavlja lažne tablice  :?:
za stavljanje tablica koje ne odgovaraju za taj auto je krivično djelo ( krivotvorenje ) i ide krivična prijava, nije baš ta stvar za zafrkanciju  :ok:

ian

• Gost
« Odgovori #308 u: 16-02-2008, 12:58:59 »
Pozzz...

Evo i mene kod kolege reddevila...  :mah:

Vidi majstore.. ovak:

Prekršaj buš platil... to si sam kriv.. a da nema takvih kao ti, onda ni naša policija,ni sudstvo a ni neki drugi nebi osobne dohodke dobili  :hehe:

Na tehnički možeš na dva načina: 1. Pogledaj dal je cesta čista i pravac u najbližu STP...
                                                 2. Naručiš vučnu službu da ti odfura auto do STP-a

Na teh. pregledu prilažeš dokaz o vlasništvu auta (kupoprodajni ugovor,ovjeren i oporezovan) PD i KV te osobnu iskaznicu (VAŽEČU).
Kad te kontrolor pita: A di su ti table?
 Daš mu potvrdu o oduzimanju reg. pločica od strane MUP-a.
Na osnovu te potvrde (kad obaviš Teh. Osig. cestarinu  , itd...) s ostalim dokumentima RL,nova PD,KV... dižeš iste table u Policiji.. ili vršiš odjavu/prijavu pa nove tablice...
Sad sve zavisi dali je isto registracijsko područje (ZG,KA,ST,SK,ZD,...), dali su tablice oštečene, kolko je prošlo vremena od oduzimanja tablica:
Do 30 dana su kod onih koji su ih i uzeli, nakon 30 dana reg.pločice idu u policiju nadležnu prema vlasniku vozila (u ovom slučaju -starom vlasniku jer nisi auto prepisal na sebe... npr. bivši vlasnik je iz Samobora - nakon 30 dana tablice idu u Policiju Samobor), nakon 90 dana - tablice idu u prešu i moraš kupiti nove..

Nadam se da sam pomogal...  :?:
cvetko bio si od velike pomoći,al mi još samo reci nakon kaj obavim tehnički,odem si po tablice jel me to kaj košta.pozzz

Offline cvetko

• Sa stažom
  • gt 2.0 jts / stelvio 2.2 mjet
    • Jaska
« Odgovori #309 u: 16-02-2008, 22:53:07 »
Nadam se da sam pomogal...  ??
cvetko bio si od velike pomoći,al mi još samo reci nakon kaj obavim tehnički,odem si po tablice jel me to kaj košta.pozzz

Gle...
Sam tehnički ti ne vrijedi ništa jer je istekla registracija. Znači moraš sve obaviti (teh.osiguranje,cestarina,....itd.) da bi mogal podignut tablice.
Iste tablice možeš podignut samo ako je na ugovoru navedeno da se prijašnji vlasnik odriče reg. pločica u korist novog vlasnika.

DON'T DRINK WATER - FISH FUCK IN IT
Najljepše, u mom poslu je kaj moram sjest i probat svaki auto..
Najgore, u mom poslu je kaj moram sjest i probat BAŠ SVAKI AUTO....

Offline Bandit

• Član Alfa kluba 18
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Split
« Odgovori #310 u: 19-02-2008, 17:31:20 »
Do kad će se morati zamijeniti ova "stara" vozačka dozvola s "novom" ?

Gledao sam na stranicama MUP-a, prilikom zamjene nije potreban liječnički ??
Postoji Alfa i (ne) postoje drugi automobili.

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #311 u: 19-02-2008, 20:26:02 »

Gledao sam na stranicama MUP-a, prilikom zamjene nije potreban liječnički ??
još se ništa nezna točno.

Offline nixa

• Starosjedioc
  • 156 1.9 JTD
    • Nasice/Osijek/Zagreb
    • Nema zime za pingvine
« Odgovori #312 u: 19-02-2008, 20:45:21 »

meni je moja bila istekla prije nekih mjesec dana, pa mi je gospodin koji tamo radi rekao da to u biti i nisu nesto poesbno nove vozacke. tipa da se izdaju vec dvije godine ili tako nesto ako me pamcenje dobro sluzi i da sada ide na max 10 godina, ili tako nesto.

ne vjerujem da ti treba lijecnicki ako samo zamjenjujes za novu.

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #313 u: 19-02-2008, 20:50:12 »
meni je moja bila istekla prije nekih mjesec dana, pa mi je gospodin koji tamo radi rekao da to u biti i nisu nesto poesbno nove vozacke. tipa da se izdaju vec dvije godine ili tako nesto ako me pamcenje dobro sluzi i da sada ide na max 10 godina, ili tako nesto.

ne vjerujem da ti treba lijecnicki ako samo zamjenjujes za novu.
netreba lječnički, a te vozačke su sam druge boje i ljepše napisane kategorije, a sada se razmatra da vozačka bude kao i osobna iskaznica, a to se tek bude trebalo razmotriti  :ok:

Offline Pero156TS

• Predsjedništvo
  • Trade Count: (+13)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spider
    • Zagreb
« Odgovori #314 u: 19-02-2008, 20:51:53 »
 :pol: reci mi jel se vidi po danu blic od kamere uz cestu
Spider 115

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #315 u: 19-02-2008, 20:55:40 »
:pol: reci mi jel se vidi po danu blic od kamere uz cestu
vidi se al malo slabije.

Offline nixa

• Starosjedioc
  • 156 1.9 JTD
    • Nasice/Osijek/Zagreb
    • Nema zime za pingvine
« Odgovori #316 u: 19-02-2008, 20:55:59 »
te vozačke su sam druge boje i ljepše napisane kategorije

gotovo su identicne, koliko sam shvatio samo pretacu iz supljeg u prazno  :wal:

Offline nixa

• Starosjedioc
  • 156 1.9 JTD
    • Nasice/Osijek/Zagreb
    • Nema zime za pingvine
« Odgovori #317 u: 19-02-2008, 20:57:05 »
ne znam da li se sjecate no pitao sam koje su kazne i da li funkcioniraju oni antilaser uredjaji, pa ono ako nije bad da ponovite odgovore ukoliko mi je netko bio odgovorio   :)

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #318 u: 19-02-2008, 21:05:43 »
ne znam da li se sjecate no pitao sam koje su kazne i da li funkcioniraju oni antilaser uredjaji, pa ono ako nije bad da ponovite odgovore ukoliko mi je netko bio odgovorio   :)
izbrisali se postovi, zabranjeno je kod nas upotreba tog uređaja, a kazna je 2000 kuna , i sada je policija nabavila uređaje nove gdje on prikaže da je u auto antiradar.

Suhara

• Gost
« Odgovori #319 u: 20-02-2008, 09:03:18 »
izbrisali se postovi, zabranjeno je kod nas upotreba tog uređaja, a kazna je 2000 kuna , i sada je policija nabavila uređaje nove gdje on prikaže da je u auto antiradar.

To imaju sve prometne "ophodnje" u RH ili samo u ZG-u, da li hvataju samo antilaser uređaje koji ometaju rad policijskim laserima ili one koji samo hvataju policijske lasere? Ili oboje?  :mah:

Offline nixa

• Starosjedioc
  • 156 1.9 JTD
    • Nasice/Osijek/Zagreb
    • Nema zime za pingvine
« Odgovori #320 u: 20-02-2008, 10:07:54 »
Pa ako samo hvatas, a ne ometas njihov "signal" (iako je to zraka ako se ne varam no nije bitno), u tom slucaju ne mogu znati da imas nekakav poseban uredjaj u autu. Nema nikakve povratne informacije od strane tvog vozila. Jedino sto je upitno koliko dobro to funkcionira jer taj uredjaj detektira tek kada te frajer napuca kada je vec kasno. Ili nije?

Suhara

• Gost
« Odgovori #321 u: 20-02-2008, 10:57:02 »
Pa ako samo hvatas, a ne ometas njihov "signal" (iako je to zraka ako se ne varam no nije bitno), u tom slucaju ne mogu znati da imas nekakav poseban uredjaj u autu. Nema nikakve povratne informacije od strane tvog vozila. Jedino sto je upitno koliko dobro to funkcionira jer taj uredjaj detektira tek kada te frajer napuca kada je vec kasno. Ili nije?

Imao je stari prije 5 godina taj uređaj koji hvata njihov signal i on te upozorava 1-2 km prije nego što te oni uopće "naciljaju". Par "inozemaca" s foruma ima te uređaje i prema komentarima su sasvim zadovoljni njima i svejedno ih koriste u zemljama gdje su kazne puno veće (Italija, Austrija, Njemačka).
Treba vidjeti koje oni vrste koriste i koliko su pouzdani (ovi u oglasniku su od 200 do 400 Eura) a i više mi je dosadilo "plaćati" im ručkove od Karlovca do Dubrovnika... :craz

Offline Bandit

• Član Alfa kluba 18
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Split
« Odgovori #322 u: 20-02-2008, 11:07:40 »
Imao je stari prije 5 godina taj uređaj koji hvata njihov signal i on te upozorava 1-2 km prije nego što te oni uopće "naciljaju".

:?: :?:

Kako taj uređaj može detektirati signal nekog radara dok te ovaj uopće ne cilja?? Na koji način?? - princip radar detektora bi trebao biti da detektira radarski snop... e sad, ako ga i nema, sta će onda detektirati?
Postoji Alfa i (ne) postoje drugi automobili.

Suhara

• Gost
« Odgovori #323 u: 20-02-2008, 12:56:08 »
:?: :?:

Kako taj uređaj može detektirati signal nekog radara dok te ovaj uopće ne cilja?? Na koji način?? - princip radar detektora bi trebao biti da detektira radarski snop... e sad, ako ga i nema, sta će onda detektirati?

Nemam pojma na koji je način to sve funkcioniralo bio je veličine VHS kazete  :craz i davao je zvučne signale što bi išli bliže prema "muriji". Jednom kod Udbine mi smo bili na jednoj strani brda a oni na drugoj strani i on se već uključio pri dnu, jednostavno je bio nepogriješiv  :da:

Marac_21

• Gost
« Odgovori #324 u: 20-02-2008, 14:24:42 »
Dali netko ima možda kakvu sliku na kojoj se vide svi šarafi na instrument ploći(alfa147) koji se šarafe za karoseriju auta??
 Inaće, lupa mi instrument ploća kad mi je auto upaljen, a ćim pritisnem rukom više ne lupka.
Pretpostavljam da mi je neki vijak popustio, a neznam od kuda da ga zašarafim.
Hvala!!!

Offline Narayan

• Ovisnik o alfistima
  • The One and Only
    • Zagreb
« Odgovori #325 u: 20-02-2008, 14:35:03 »
Dali netko ima možda kakvu sliku na kojoj se vide svi šarafi na instrument ploći(alfa147) koji se šarafe za karoseriju auta??
 Inaće, lupa mi instrument ploća kad mi je auto upaljen, a ćim pritisnem rukom više ne lupka.
Hvala!!!

Fulal si temu :rolll:
Dok pametniji popuštaju, budale vladaju svijetom...

Offline Tomek

• Ovisnik o alfistima
  • Fiat Punto mk2a
    • Velika Gorica
« Odgovori #326 u: 20-02-2008, 14:36:04 »
Hvala!!!

jesi mozda platio kakvu kaznu zbog lupanja instument ploce??? ak nisi onda si upo u krivu temu :craz

Nikada ne vozi brže nego što tvoj anđeo čuvar može letjeti

Dok zivot juri, ja cu lagano...

JTD_Hunnter

• Gost
« Odgovori #327 u: 21-02-2008, 12:52:40 »
Dragi lastane (reddevil) :hap:

Dođem ja u ZG sinoć i parkiram auto pazeći da je na 5 m od raskrižja i 1 metar od zida na nogostupu (neobilježeno)...ali ujutro se probudim i auta nema, naravno leži na deponiji od zagrebparkinga...
E sad, ja sam bio propisno parkiran po zakonu o sigurnosti prometa na cestama, no papci su se zaštitili odlukom o komunalnom redu u kojoj pobijaju zakon i maltene dozvoljavaju si dizanje kako im prdne...

Sada me čeka 500 kuna pauka i 100 kuna kazne, a neznam da li da im to dam jer me pravna snaga odluke o komunalnom redu u odnosu na zakon ne uvjerava...kako da to riješim, a da ne platim tu pljačku...

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #328 u: 21-02-2008, 13:10:25 »
Dragi lastane (reddevil) :hap:

Dođem ja u ZG sinoć i parkiram auto pazeći da je na 5 m od raskrižja i 1 metar od zida na nogostupu (neobilježeno)...ali ujutro se probudim i auta nema, naravno leži na deponiji od zagrebparkinga...
E sad, ja sam bio propisno parkiran po zakonu o sigurnosti prometa na cestama, no papci su se zaštitili odlukom o komunalnom redu u kojoj pobijaju zakon i maltene dozvoljavaju si dizanje kako im prdne...

Sada me čeka 500 kuna pauka i 100 kuna kazne, a neznam da li da im to dam jer me pravna snaga odluke o komunalnom redu u odnosu na zakon ne uvjerava...kako da to riješim, a da ne platim tu pljačku...
gle, malo je to zeznuto, jel po komunalnom redu nesmiješ parkirati po nogostupi, jel oni se drže tog propisa o komunalnom redu, probaj uložiti prigovor na ove kazne.
dali je još bilo parkiranih automobila di si ti bio parkan.

Offline GTA 147

• Starosjedioc
  • 147 JTDm16v
    • Highway Tuhelj
« Odgovori #329 u: 21-02-2008, 13:13:04 »
dali je još bilo parkiranih automobila di si ti bio parkan.
Eh, ko da to ima ikakvog utjecaja..
Kad su nama na zadnjem auto showu kraj velesajma digli auto jer je bio na zelenoj površini, još ih je barem dvatesetak bilo na sličnoj poziciji..
Piše se, v Tuhlju!  :craz