05-11-2025, 10:57:07

Autor Tema: Plavci u službi alfista - pitanja i odgovori  (Posjeta: 365236 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline reddevill

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
Odg: Pitajte reddevilla - plavac u službi alfista
« Odgovori #270 u: 21-01-2008, 22:02:02 »
:mah:  :pol:

jel znas kaj o kamerama na semaforima , gdje ih ima i tak to ...  :?:
neznam pozicije kamera  :redf:
C2H5OH U KRVI/ THE VARIATOR GANG

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #271 u: 21-01-2008, 22:04:00 »
znam da su nema dugo stavili kamere na semafor prije onog novog podvoznjaka gdje je city centar, smjer istok-zapad, pa pripazite na taj semafor  :ok:

Offline Narayan

• Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • The One and Only
    • Zagreb
« Odgovori #272 u: 25-01-2008, 08:08:39 »
Novi zakon o sigurnosti prometa na cestama

ZAKON O SIGURNOSTI PROMETA NA CESTAMA

Fotografija postala dokaz na sudu :000:
« Zadnja izmjena: 25-01-2008, 08:12:34 od Narayan »
Dok pametniji popuštaju, budale vladaju svijetom...

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV V6 TB, GIULIETTA, Z750, SF1098S
    • ZG
« Odgovori #273 u: 11-02-2008, 09:34:16 »
Pozdrav imam jedno pitanje. Prije par dana stojim na semaforu i sve uredno i fino i doletava meni neki golf 4 tamno plavi sa desne strane i pristaje na autobusnu stanicu pored mene i lik neke pokazuje prstom i ja mislim opet neki kvartovski manijak i ništa ja krenem na zeleno lijevi pokazivač smijera uključim i skrečem lijevo a on meni na zadnjem braniku i ja gledam i namjerno skrenem desno pa lijevo i vidi ja on se ne odvaja i na sljedečem večem križanju on meni presjeca put izlazi van i pokazuje značku, ja gasim auto izlazim van i lik meni da su mi svijetla ugašena da citiram "jesi ti normalan dečko za to ti je jebena kazna 1000-2000 kuna" ja ga gledam i govorim da su mi svijetla upaljena i prva i druga, pošto su na mojoj gtv prva svijetla tvornički nisko na dnu branika, i ne prodaje on meni šprehu da nemam svijetla (a na semaforu auto koji je bio ispred mene osvijetljen ko betlehem a ponavljam on je meni došao sa desne strane sa boka i nema šanse da mi je vidio prednji kraj auta a kamoli svijetla) a ja čak imam i svijedoke da imam svijetla jer je na autobusnoj stanici koja je preko puta mene bila je frendica i frend stajali, i dobro provjeri on meni auto sve čisto i uredno, tek registriran prije par dana, i veli on meni ajde kao upali ili pojačaj malo ta svijetla i kao da če krenuti u auto i traži me još malo prometnu, i ja mu dam i naravno auto ima 200 ks, i opet on meni veli citiram "o dečko sad si tek najebo za ovo ti je tek jebena kazna" ja gledam i ne vjerujem, i opet natezanje, auto glasi na obrt od mog starog tj. njegove žene i ja sam uposlen kod njih, i imam potvrdu da to sve tako stoji crno na bijelo, i on meni tupi opet neke svoje (a vidi se koliko zna za svijetla kazna 2000 kn, pa baš tolko glup nisam pa za to zna i moja baka da je 300 kn) i uglavnom veli on meni da mi za to može uzet vozačku za te kilovate, al kao na kraju mi kaže da me ovaj put pušta da idem ravno doma a da ako me još jednom vidi u tom auto da mi ode vozačka. pa mene sad zanima da li mi može uzeti vozačku? kolika je kazna? i ako mi nemože uzet vozačku nego samo pisati kazne koliko puta mogu ponoviti isti ajmo reč prekršaj za kilovate, neznam npr. ako me pet puta uhvate za to da li mi slijedi možda neka gora sankcija ili ne?
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline ac milan

• Na probi
  • *
  • Lancia thesis jtd 20v
    • Međimurje
« Odgovori #274 u: 11-02-2008, 12:24:54 »
POZDRAV!
IMAM JEDNO PITANJE:  e ovak kolega s posla ima 19 godina i ima vozačku 1 godinu, znači onu probnu(mladi vozač), do sada je napravil 3-4 prekršaja i vode se postupci protiv njega(sljede kazne nekih 3-4k kuna), ali u subotu je napravil vrhunac!!
zaustavili su ga u 2h i napuhal je 1.48 promila!! 
ČEMU SE MOŽE NADATI I KAKO MOŽE "NAJBOLJE" PROĆI?
unaprijed hvala!!
made in italy

Offline Tomek

• Ovisnik o alfistima
  • Fiat Punto mk2a
    • Velika Gorica
« Odgovori #275 u: 11-02-2008, 12:56:45 »
Pise ti gore u tabilici...

Za 1,48 promila (0,5 - 1,5 g/kg) min 2000kn 3 kaznena boda i 3. mjeseca bez sare :craz

Jos ak mu je piso kaznu da je mladi vozac (ne smije vozit od 23 do 5 bez pratnje, bla-bla-bla) to je jos 500 kn i 1 kazneni bod...

A sad, pise ako mladi vozac u tom probnom roku, u te 2 godine, skupi vise od 2 boda da mora na nesto, al sam zaboravil kaj  :000:
Nikada ne vozi brže nego što tvoj anđeo čuvar može letjeti

Dok zivot juri, ja cu lagano...

Offline Agneza

• Ovisnik o alfistima
  • Spol: Ženski
  • 147 1.9 JTDm
    • Zagreb
« Odgovori #276 u: 11-02-2008, 13:33:47 »
POZDRAV!
IMAM JEDNO PITANJE:  e ovak kolega s posla ima 19 godina i ima vozačku 1 godinu, znači onu probnu(mladi vozač), do sada je napravil 3-4 prekršaja i vode se postupci protiv njega(sljede kazne nekih 3-4k kuna), ali u subotu je napravil vrhunac!!
zaustavili su ga u 2h i napuhal je 1.48 promila!! 
ČEMU SE MOŽE NADATI I KAKO MOŽE "NAJBOLJE" PROĆI?
unaprijed hvala!!

lijepo savjetuj prijatelju da se ostavi vozačke dok ne odraste još malo, prije nego ubije sebe ili još gore, nekog drugog :ne2: :ne2: :ne2:

ja stalno kukam da su zakoni prestrogi ali ovo su primjeri kad mi je žao zašto zakon nije još restriktivniji !

Offline ac milan

• Na probi
  • *
  • Lancia thesis jtd 20v
    • Međimurje
« Odgovori #277 u: 11-02-2008, 13:40:56 »
pa onda to i nije tak strashno!! josh će dobro proći!!!
HVALA
made in italy

Offline Tomek

• Ovisnik o alfistima
  • Fiat Punto mk2a
    • Velika Gorica
« Odgovori #278 u: 11-02-2008, 13:51:07 »

lijepo savjetuj prijatelju da se ostavi vozačke dok ne odraste još malo, prije nego ubije sebe ili još gore, nekog drugog :ne2: :ne2: :ne2:

ja stalno kukam da su zakoni prestrogi ali ovo su primjeri kad mi je žao zašto zakon nije još restriktivniji !

Potpis :ok: :clap2:

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #279 u: 11-02-2008, 15:30:14 »
Pozdrav imam jedno pitanje. Prije par dana stojim na semaforu i sve uredno i fino i doletava meni neki golf 4 tamno plavi sa desne strane i pristaje na autobusnu stanicu pored mene i lik neke pokazuje prstom i ja mislim opet neki kvartovski manijak i ništa ja krenem na zeleno lijevi pokazivač smijera uključim i skrečem lijevo a on meni na zadnjem braniku i ja gledam i namjerno skrenem desno pa lijevo i vidi ja on se ne odvaja i na sljedečem večem križanju on meni presjeca put izlazi van i pokazuje značku, ja gasim auto izlazim van i lik meni da su mi svijetla ugašena da citiram "jesi ti normalan dečko za to ti je jebena kazna 1000-2000 kuna" ja ga gledam i govorim da su mi svijetla upaljena i prva i druga, pošto su na mojoj gtv prva svijetla tvornički nisko na dnu branika, i ne prodaje on meni šprehu da nemam svijetla (a na semaforu auto koji je bio ispred mene osvijetljen ko betlehem a ponavljam on je meni došao sa desne strane sa boka i nema šanse da mi je vidio prednji kraj auta a kamoli svijetla) a ja čak imam i svijedoke da imam svijetla jer je na autobusnoj stanici koja je preko puta mene bila je frendica i frend stajali, i dobro provjeri on meni auto sve čisto i uredno, tek registriran prije par dana, i veli on meni ajde kao upali ili pojačaj malo ta svijetla i kao da če krenuti u auto i traži me još malo prometnu, i ja mu dam i naravno auto ima 200 ks, i opet on meni veli citiram "o dečko sad si tek najebo za ovo ti je tek jebena kazna" ja gledam i ne vjerujem, i opet natezanje, auto glasi na obrt od mog starog tj. njegove žene i ja sam uposlen kod njih, i imam potvrdu da to sve tako stoji crno na bijelo, i on meni tupi opet neke svoje (a vidi se koliko zna za svijetla kazna 2000 kn, pa baš tolko glup nisam pa za to zna i moja baka da je 300 kn) i uglavnom veli on meni da mi za to može uzet vozačku za te kilovate, al kao na kraju mi kaže da me ovaj put pušta da idem ravno doma a da ako me još jednom vidi u tom auto da mi ode vozačka. pa mene sad zanima da li mi može uzeti vozačku? kolika je kazna? i ako mi nemože uzet vozačku nego samo pisati kazne koliko puta mogu ponoviti isti ajmo reč prekršaj za kilovate, neznam npr. ako me pet puta uhvate za to da li mi slijedi možda neka gora sankcija ili ne?
može ti uzeti vozačku nakon 23 sata, navećer i ujutro ti je mora vratiti, a šta se tiće kazne ona ti je 500 kuna + sudski troškovi.

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #280 u: 11-02-2008, 18:02:57 »

ono što ja zastupam je drugo, ja zastupam da kontrole budu strože i češće.

Što se time postiže?

IZVJESNOST kazne!

S izvjesnošću kazne se postiže ( po modernoj teoriji i praksi kaznenog prava) veći učinak nego s drakonskim zakonom.

Tako da po meni zakon može ostati takav kakav je, ali kontrole se moraju pooštirti tako da se izvjesnot poveća.

A što se tiče savjeta za genijalca tu se slažem, nek fino vozačku stavi u vitirnu dok ne odraste.

Kockasti auto, najbolji auto.

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #281 u: 11-02-2008, 18:41:53 »
može ti uzeti vozačku nakon 23 sata, navećer i ujutro ti je mora vratiti, a šta se tiće kazne ona ti je 500 kuna + sudski troškovi.

Puno hvala, a bod dobim ili? i da li je istina da ako skupim 2 boda kao mladi vozač onda mi se vozačka produljuje na još 2 godine kao mladi vozač?
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline Tomek

• Ovisnik o alfistima
  • Fiat Punto mk2a
    • Velika Gorica
« Odgovori #282 u: 11-02-2008, 18:49:24 »
Puno hvala, a bod dobim ili? i da li je istina da ako skupim 2 boda kao mladi vozač onda mi se vozačka produljuje na još 2 godine kao mladi vozač?

pise kao od 1 godine navise... :ok:

Offline RoadRunner

• Koordinator
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Alfasud,Sprint,33-Q4,145box16v,156-1.8ts,MiTo tjet
    • Vukovar
« Odgovori #283 u: 11-02-2008, 18:56:36 »
Čika cajac ,samo informativno (da se znam pripremit ak popušim sud) ,koliko me mogu oderat za 115kmh gdje je dopušteno 50kmh ,prekršaj napravljen u 11tom mjesecu prošle godine (nadam se da me kači još uvijek stari zakon gdje mogu odugovlačit).
Gas Guzzler

Offline Raziel

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • 01' Mazda MX-5 (NB) 1.6 16V 94' AR 146 1.7 16V
    • Sv. Klara, Kutina
« Odgovori #284 u: 11-02-2008, 19:15:14 »
Možeš odugovlačit, jer novi zakon nije retroaktivan!  :ok:  Znači sve što je prije novog zakona ide po starom zakonu! :ok:
Al sad se moramo pazit... Nema više  :wz  :drive:
    "...if in doubt, flat out..."   

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #285 u: 11-02-2008, 20:35:14 »
reci na sudu da voziš punoljetnu alfu i da je nemoguće da si išao 115 :craz:  da imaš duju diesela ti ne bi vjerovali jer to je ipak VW :hap:
Kockasti auto, najbolji auto.

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #286 u: 11-02-2008, 22:35:10 »
a čuj to ti sve ovii o težini prekršaja, za neke prekršaje ne, a za neke teške ti se može produžiti, zato treba biti oprezan  :ok: bolje se strpiti te dvije godine i poštivati zakon kolko je to moguće  :ok:

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #287 u: 11-02-2008, 22:42:06 »
a čuj to ti sve ovii o težini prekršaja, za neke prekršaje ne, a za neke teške ti se može produžiti, zato treba biti oprezan  :ok: bolje se strpiti te dvije godine i poštivati zakon kolko je to moguće  :ok:

Ok, još jedanput se zahvaljujem  :ok:
moja AR GTV 2.0 V6 TB

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #288 u: 11-02-2008, 22:50:34 »
Ok, još jedanput se zahvaljujem  :ok:
nema frke  :ok:

Offline Tomek

• Ovisnik o alfistima
  • Fiat Punto mk2a
    • Velika Gorica
« Odgovori #289 u: 11-02-2008, 23:00:52 »
Članak 221.

(1) Osoba koja je položila vozački ispit i dobila vozačku dozvolu za M, A1, A, B, ili C1 kategoriju vozila ne smije dvije godine od dana izdavanja vozačke dozvole upravljati vozilom na cesti brzinom većom od 80 km na sat, na cesti namijenjenoj isključivo za promet motornih vozila brzinom većom od 100 km na sat, odnosno 120 km na sat na autocesti, a mopedom 40 km na sat, niti tim vozilom smije vući priključno vozilo, a niti organizirano prevoziti djecu.

(7) Osobi iz stavka 1. ovoga članka koja u roku od 24 mjeseca ne položi program sigurne vožnje rok iz stavka 1. ovoga Zakona produžava se još na godinu dana. Ukoliko ni u novom roku ne položi program sigurne vožnje prestaje joj vrijediti vozačka dozvola.

tu ti spada to ak skupis vise od 2 kaznena boda

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #290 u: 12-02-2008, 09:05:26 »
Članak 221.

(1) Osoba koja je položila vozački ispit i dobila vozačku dozvolu za M, A1, A, B, ili C1 kategoriju vozila ne smije dvije godine od dana izdavanja vozačke dozvole upravljati vozilom na cesti brzinom većom od 80 km na sat, na cesti namijenjenoj isključivo za promet motornih vozila brzinom većom od 100 km na sat, odnosno 120 km na sat na autocesti, a mopedom 40 km na sat, niti tim vozilom smije vući priključno vozilo, a niti organizirano prevoziti djecu.

(7) Osobi iz stavka 1. ovoga članka koja u roku od 24 mjeseca ne položi program sigurne vožnje rok iz stavka 1. ovoga Zakona produžava se još na godinu dana. Ukoliko ni u novom roku ne položi program sigurne vožnje prestaje joj vrijediti vozačka dozvola.

tu ti spada to ak skupis vise od 2 kaznena boda

Ne kolko znam to ti je tečaj sigurne vožnje, ne spada ti ta sigurna vožnja kao da 1 god. ne skupiš kazne, pito sam svog instruktora, taj zakon za polaganje sigurne vožnje je donesen ali kod nas se ne provodi iz razloga što mi još nemamo adekvatan poligon za taj tečaj i nezna se kada če se to realizirati, ali kada se naprave ti poligoni onda će se to ukomponirati sa polaganjem vozačkog ispita tj. uračunati će se u cijenu koja se plaća za polaganje vozačkog, znači sad je 6000 ili 7000 kolko več a sa tim poligonom će biti skuplje za 700-1000 kn tako se barem nagađa, to mi je reko instruktor, eto, to je informacija koju sam ja uspio doznati  :ok:
moja AR GTV 2.0 V6 TB

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #291 u: 12-02-2008, 16:41:10 »
Čika cajac ,samo informativno (da se znam pripremit ak popušim sud) ,koliko me mogu oderat za 115kmh gdje je dopušteno 50kmh ,prekršaj napravljen u 11tom mjesecu prošle godine (nadam se da me kači još uvijek stari zakon gdje mogu odugovlačit).
nažalost, 2000kn, i 3 boda, vozačka do 6 mj.

Offline Mrzli

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • 159 i 500
    • DE Gunzburg
« Odgovori #292 u: 14-02-2008, 11:52:23 »
 :mah: drug  :pol:
Nisam siguran da je pitanje za tebe ali možda znaš.
Koji je postupak kod traženja probnih reg. oznaka na autu koji je u mojem vlasništvu, ali je bio odjavljen i sad ima drugu boju karoserije?
-PITAJ MRZLOGA-

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #293 u: 14-02-2008, 12:45:42 »
Koji je postupak kod traženja probnih reg. oznaka na autu koji je u mojem vlasništvu, ali je bio odjavljen i sad ima drugu boju karoserije?

ja mislim da je bila neka priča da se više probne nemogu dobiti kao prije, več samo auto kuća i dileri.
a šta se tiče promjene boje auta to moraš na tehničkom obaviti i oni upišu drugu boju i na policiji s tim papirima prijaviš promjenu na autu i onda dobiš nove knjižice.

Suhara

• Gost
« Odgovori #294 u: 14-02-2008, 13:20:02 »

Pitaj ovog decka s foruma sto radi na tehničkom u Jaski...  :mah:

Offline Mrzli

• Ovisnik o alfistima
  • 159 i 500
    • DE Gunzburg
« Odgovori #295 u: 14-02-2008, 13:57:50 »
 :ok: :ok: :ok:
-PITAJ MRZLOGA-

Offline zdravka

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Ženski
  • TY
    • Zagreb
« Odgovori #296 u: 14-02-2008, 16:22:46 »
ja mislim da je bila neka priča da se više probne nemogu dobiti kao prije, več samo auto kuća i dileri.
a šta se tiče promjene boje auta to moraš na tehničkom obaviti i oni upišu drugu boju i na policiji s tim papirima prijaviš promjenu na autu i onda dobiš nove knjižice.

kako će doči neregistriran do tehničkog, da ga netko došlepa  :craz
...tko nije naučio gledati nebo u potoku, ne zna što su ribe na drveću...

Andrić

Online piquet

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • SYM
    • Zagreb
« Odgovori #297 u: 14-02-2008, 16:25:08 »
upravo tako...
MiTo

Offline Mrzli

• Ovisnik o alfistima
  • 159 i 500
    • DE Gunzburg
« Odgovori #298 u: 14-02-2008, 18:25:32 »
Možeš se i dovesti ako te ne uhvate  :pol:
-PITAJ MRZLOGA-

Suhara

• Gost
« Odgovori #299 u: 15-02-2008, 08:51:01 »
kako će doči neregistriran do tehničkog, da ga netko došlepa  :craz

Kao da mu na autu piše neregistrirano vozilo, molim vas zaustavite me i isključite iz prometa... da su tako rigorozni (revni) onda bi polovicu Kozari Boka mogli isključiti iz prometa  :hehe: