05-11-2025, 13:07:17

Autor Tema: Plavci u službi alfista - pitanja i odgovori  (Posjeta: 365278 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline bumbar 156

• Trade Count: (+1)
  • Starosjedioc
  • Spol: Muški
  • AR 156 1.9 jtd SW AR Sprint
    • Luka
Odg: Pitajte reddevilla - plavac u službi alfista
« Odgovori #2760 u: 16-04-2012, 17:55:06 »
pa to rijesi u svojoj firmi,nek napisu da ti nisi u to vrijeme koristio sluzbeno vozilo i to posaljes mup-u i problem rijesen

stvar i je u tome da je njima došla obavjest da navedu tko je upravljao, naravno bez razmišljanja su naveli mene, e sad ako i pošalju da nisam ja, policija mora nekog zajašit e sad koga nemam pojima.....najgluplje mi je to šta piše da je utvrđeno opažanjem policajca, kaj to znači, zapisana tablica koji k. jer taj auto stvarno nije korišten u tom razdoblju
...rakije, rakije amo, jer utjehe nema u vodi...

Offline wiking

• Trade Count: (+4)
  • Sa stažom
  • 156 1.9 JTD
    • zagreb
« Odgovori #2761 u: 16-04-2012, 17:57:34 »
e to moras otici u svoju firmu i par njih isamarat  :mad: nek to oni rijese kak znaju,mora postojati nalog koje uzeo taj auto u to vrijeme.ak nema toga kriva je firma pa nek njih kazne
Bolje umrijeti od litre nego od kapi

Alfa Dreams

• Gost
  • Trade Count: (0)
« Odgovori #2762 u: 16-04-2012, 19:27:45 »
Bolje da firma plati 2500 kn nego ti 7500 i ostaneš bez vozačke s hrpom bodova  :craz

Offline ARenzzo

• Ovisnik o alfistima
  • AR156 1.9 JTD SP
    • Koprivnica
« Odgovori #2763 u: 16-04-2012, 19:37:48 »
stvar i je u tome da je njima došla obavjest da navedu tko je upravljao, naravno bez razmišljanja su naveli mene, e sad ako i pošalju da nisam ja, policija mora nekog zajašit e sad koga nemam pojima.....najgluplje mi je to šta piše da je utvrđeno opažanjem policajca, kaj to znači, zapisana tablica koji k. jer taj auto stvarno nije korišten u tom razdoblju
na žalost mislim da se budeš sad ti moral boriti rukama i nogama jer su te u firmi lijepo zajebali s tim kaj su
odokativnom metodom tebe naveli kao vozača.. to je žandarima dovoljno i oni su ti već poslali "čestitku"..
sad ćeš morati napisati prigovor koji ide na Prekršajni sud-pa čekaš ročište-->do toga si pribavi papir
iz firme da si bio na plačenom dopustu ili sl. i da ti nisi u to vrijeme koristio vozilo u prekršaju..
e sad ako tebi uspije dokazati da nisi ti vozil..onda će popušiti odgovorna osoba u pravnoj osobi i
pravna osoba(tvoja firma) ili da se nađe osoba koja je tad stvarno upravljala autom..

Offline wiking

• Sa stažom
  • 156 1.9 JTD
    • zagreb
« Odgovori #2764 u: 17-04-2012, 17:52:05 »
a vec je sama firma kriva ako nije izdala putni nalog(bar kod mene u firmi nemozes sjesti bez njega) a i ARenzzo sto kaze ak imas da si bio na GO,slobodne dane....dokument kojeg firma mora izdat za koristenje ti je dokaz

Offline GTA 147

• Starosjedioc
  • 147 JTDm16v
    • Highway Tuhelj
« Odgovori #2765 u: 17-04-2012, 22:43:50 »
Bok reddevil!

Pitanjce ako si upoznat s radom Multanove..
Pronašao sam službeni podatak da je Multanovi 6F potrebno od jedne do 3 sekunde za 'reload' (ovisno o bateriji), što bi značilo da je to vremenski razmak između 2 uzastopne fotke..
da li to znači da ne može snimiti primjerice 2 autmobila koja voze u neposrednoj blizini, razmak cca. 50m jedan iza drugoga?
Blicnulo je samo jednom, automobilu ispred  :redf:
Piše se, v Tuhlju!  :craz

Alfa Dreams

• Gost
« Odgovori #2766 u: 18-04-2012, 06:45:47 »
Mislim da je pravo pitanje: "Do you feel lucky? GTA Punk. Do ya?  :funny: :smijeh :smijeh

Offline pino

• Pripravnik
  • **
    • Makarska
« Odgovori #2767 u: 29-04-2012, 11:12:03 »
Pozdrav.

Sinoć me zaustavila policija i napisala kaznu što sam normalno, unutar ograničenja vozio auto jače od 80kW, i dobi kaznu od 1000kn. Povrh svega je bila i majka s menon, koja ima vozačku poprilično dugo, ali, boji se vozit 159-tku. Bolje rečeno, ne dam da vozi 159-tku, jer nije baš prijatelj sa kumplugon. Već godinu i nešto se normalno vozim cestama (u "prejakom" autu) i nikad nisam ima problema s policijom zbog viška konja zato jer ne divljam cestom. I naravno, di drugo nego u Makarskoj ja naletim na "novopečenog" policajca, punog sebe, koji mi počne prigovarat zbog toga što mi u vozačkoj piše "uz nošenje naočala" a ja nosim leće. (kad sam radio lječnički nisam ima leće nego samo očale). Lipo, kulturno odgovorim na to, a on kako to ne smin, moran ponovo radit lječnički, bla bla, mislim se u sebi "majmune jedan glupi, jeli ti misliš da ja očale/leće nosim radi SEBE ili radi TEBE?!"  :rolll:
I naravno, onda vidi kW i ode napisat kaznu. Baš me zanima, s koliko godina se može postat prometnim policajcem? Jer meni on nije izgleda da ima 24god, a koliko znam one škode su 2.0TDI sa 140ks.
Nego, jeli mi se opće isplati stavljat žalbu, jeli to može proć ili ću samo još zaradit sudske troškove?

Da me se ne bi krivo shvatilo, poštujem policajce, ljudi rade svoj posao, dapače, jedan uski obiteljski prijatelj je policajac, ali, ovakve, nadobudne i umišljene debile ne volim nikako, štoviše jer je baš taj koji me zaustavio prije divlja po gradu a sad je uzorno oličenje pravde.  :gun:

Offline yedwy

• Ovisnik o alfistima
  • Ford C-Max 1.8 duratec
    • Sesvete Zagreb
« Odgovori #2768 u: 29-04-2012, 18:35:38 »
Mož se hebat, plati i šuti...

I da za leće nije u pravu u napomeni bi ti trebao pisati "uz nošenje naoćala ili leća" i to je tako, tvoja stvar i tvog oftalmologa je kaj nosiš od toga i zašto i to sa MUP-om nema nikakve veze i netreba ih se ticat al očito je zajašio da te kazni po svaku cjenu tak da kako okreneš nešto si morao dobit...

33QO

• Gost
« Odgovori #2769 u: 30-04-2012, 00:11:54 »

A zašto nisi reka da je mater vozila, da je umorna i da si od Omiša ti uzeja vozit?

Offline wiking

• Sa stažom
  • 156 1.9 JTD
    • zagreb
« Odgovori #2770 u: 30-04-2012, 07:15:21 »
neplacaj nego pisi zalbu na zalbu...sve dok ti to ne skinu svrata.nisi nikakav prekrsaj napravio nego si vozio samo jaci auto.u zalbi napisi da je majka koja je bila stobom u autu(ona je svjedok) bila umorna i nesigurna da bi dalje vozila te se bojala da ne prouzroci prometnu nesrecu, pa je prepustila tebi da vozis uz njenu kontrolu.Mozda ti sud a vjerojatno bude ak je sudac pametan skine to.zalba nista ne kosta

Offline alfa75

• Sa stažom
    • Metković
    • Transaxle sekta
« Odgovori #2771 u: 30-04-2012, 08:52:01 »
neplacaj nego pisi zalbu na zalbu...sve dok ti to ne skinu svrata.nisi nikakav prekrsaj napravio nego si vozio samo jaci auto.u zalbi napisi da je majka koja je bila stobom u autu(ona je svjedok) bila umorna i nesigurna da bi dalje vozila te se bojala da ne prouzroci prometnu nesrecu, pa je prepustila tebi da vozis uz njenu kontrolu.Mozda ti sud a vjerojatno bude ak je sudac pametan skine to.zalba nista ne kosta

Napravio je prekršaj, kako nije?  I još je dobro prošao, jer ga je policajac trebao isklučit iz prometa i uzet mu vozačku na 12 sati.

Vozio je auto koji ne smije. Točka. Može se žalit, sve što može dobit je umanjenje kazne za 1/3.

To što je mama u auto i što je eventualno umorna, ništa mu ne pomaže.
Priznanje krivice i moli umanjenje kazne.

I naravno, primpremi se na to da 159 ćeš teško moć vozit bez zaustavljanja.

Državi fali para.

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV V6 TB, GIULIETTA, Z750, SF1098S
    • ZG
« Odgovori #2772 u: 30-04-2012, 10:36:50 »
Oduvijek je bilo (barem kad je donesen taj zakon) da uz prisutstvo osobe koja ima vozacku dulje ili (na pocetku 2 godine jer je i bila "probna" vozacka na 2 godine, a kasnije osoba starija od 24 po novom zakonu) da se uz nju moze voziti jaci auto...

jedino ako su sad zadnjom promjenom nesto izbacivali... tako da bi (barem po onom prijasnjem) to sto mu je majka bila u autu trebalo proci i nebi trebao biti kaznjen... Barem ne za tu stavku
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline wiking

• Sa stažom
  • 156 1.9 JTD
    • zagreb
« Odgovori #2773 u: 30-04-2012, 10:37:15 »
gledaj nije vozio pijan,nije presao preko pune....to je prekrsaj ovo je prekrsaj koji i nije ,naravno da prizna da je mladi vozac i ne smije vozit ...kw,al kolko znam ovaj prekrsaj priznaju ako je uz njega napravio jos neki.nek se proba izvuci,nek si bar smanji kaznu jer je mozda sprijecio moguci sudar da je majka dalje vozila.on je cak sto vise pozitivac u cijeloj toj prici :rolll:

33QO

• Gost
« Odgovori #2774 u: 30-04-2012, 10:43:29 »

Na koga glasi auto?

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #2775 u: 30-04-2012, 11:33:28 »
gledaj nije vozio pijan,nije presao preko pune....to je prekrsaj ovo je prekrsaj koji i nije ,naravno da prizna da je mladi vozac i ne smije vozit ...kw,al kolko znam ovaj prekrsaj priznaju ako je uz njega napravio jos neki.nek se proba izvuci,nek si bar smanji kaznu jer je mozda sprijecio moguci sudar da je majka dalje vozila.on je cak sto vise pozitivac u cijeloj toj prici :rolll:

Ne, Ovo je prekršaj ko i brzina. Može pisati sudu i moliti d amu smanje kaznu, ali na ovo gledati ko d anije prekšraj je suludo, kad je.
Kockasti auto, najbolji auto.

Offline alfa75

• Sa stažom
    • Metković
    • Transaxle sekta
« Odgovori #2776 u: 30-04-2012, 11:40:14 »

Momci, ZAKON kaže ovo:

Članak 221.

(1) Mladi vozač ne smije upravljati vozilom na cesti brzinom većom od 80 km na sat, na brzoj cesti i cesti namijenjenoj isključivo za promet motornih vozila brzinom većom od 100 km na sat, odnosno 120 km na sat na autocesti, a mopedom 40 km na sat.

(2) Osoba iz stavka 1. ovoga članka ne smije upravljati niti početi upravljati motornim vozilom ako u organizmu ima opojnih droga, alkohola ili ako pokazuje znakove alkoholiziranosti.

(3) Osoba iz stavka 1. ovoga članka koja je položila ispit za B kategoriju vozila ne smije upravljati osobnim vozilom čija snaga motora prelazi 75 kW.

(4) Novčanom kaznom u iznosu od 1.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj mladi vozač ako postupi suprotno odredbi stavka 3. ovoga članka.

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV V6 TB, GIULIETTA, Z750, SF1098S
    • ZG
« Odgovori #2777 u: 30-04-2012, 11:54:46 »
To sad nije vise 75 nego su digli na 80kw, al svejedno kad 159 ima vise...
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline Bandit

• Član Alfa kluba 18
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Split
« Odgovori #2778 u: 30-04-2012, 12:07:35 »
Kerumov sin '91 godište, i dalje juri Splitom u M3.... viđen jutros niz Dubrovačku 150+ kmh  :wal:
Postoji Alfa i (ne) postoje drugi automobili.

Offline pino

• Pripravnik
  • **
    • Makarska
« Odgovori #2779 u: 01-05-2012, 00:44:10 »
E da, Kerumov sin...  ima i u Makarskoj jedan sin, neću spominjat ni ime ni auto, jedino da ima 300 i nešto konja, i pogodite jeli ikad dobio kaznu..  :rolll:
Auto glasi na oca i reka sam da mater ne zna vozit baš ručni mjenjač, nego me samo otac posla da dovezem auto al da mater bude s menon jer znamo da je jače auto, al ništa ih to nije zanimalo, samo je oša napisat.
I uzeo mi je vozačku, al na 6 sati, toliko se uzima, ali sam reka da ja auto moran dovest kući i to me pustio a onda mi je čak zapritio "al nemoj da te vidimo slučajno večeras", šta je pod time mislio pojma neman, valjda da ne vozim to auto, al ono gledam koji vrag...  :?:
Uglavnom mislim da mi ništa ne preostaje nego platit to, kao šta je neko spomenio, državi fali para i sad ga izvlače na sve strane, pa ne bih htio još dobit i sudske troškove.  :kosa:
« Zadnja izmjena: 01-05-2012, 00:47:43 od pino »

Offline Mladen

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 JTDm 8v
    • Valpovo
« Odgovori #2780 u: 01-05-2012, 01:16:41 »
E da, Kerumov sin...  ima i u Makarskoj jedan sin, neću spominjat ni ime ni auto, jedino da ima 300 i nešto konja, i pogodite jeli ikad dobio kaznu..  :rolll:
Auto glasi na oca i reka sam da mater ne zna vozit baš ručni mjenjač, nego me samo otac posla da dovezem auto al da mater bude s menon jer znamo da je jače auto, al ništa ih to nije zanimalo, samo je oša napisat.
I uzeo mi je vozačku, al na 6 sati, toliko se uzima, ali sam reka da ja auto moran dovest kući i to me pustio a onda mi je čak zapritio "al nemoj da te vidimo slučajno večeras", šta je pod time mislio pojma neman, valjda da ne vozim to auto, al ono gledam koji vrag...  :?:
Uglavnom mislim da mi ništa ne preostaje nego platit to, kao šta je neko spomenio, državi fali para i sad ga izvlače na sve strane, pa ne bih htio još dobit i sudske troškove.  :kosa:

kolko je bilo policajaca jedan ili dva ??
:Horse: :mehanic

Offline pino

• Pripravnik
  • **
    • Makarska
« Odgovori #2781 u: 01-05-2012, 07:20:58 »
dvojica, uvijek. Jedan s radarom i drugi zaustavlja.

Offline reddevill

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #2782 u: 01-05-2012, 08:20:03 »
Pozdrav.

Sinoć me zaustavila policija i napisala kaznu što sam normalno, unutar ograničenja vozio auto jače od 80kW, i dobi kaznu od 1000kn. Povrh svega je bila i majka s menon, koja ima vozačku poprilično dugo, ali, boji se vozit 159-tku. Bolje rečeno, ne dam da vozi 159-tku, jer nije baš prijatelj sa kumplugon. Već godinu i nešto se normalno vozim cestama (u "prejakom" autu) i nikad nisam ima problema s policijom zbog viška konja zato jer ne divljam cestom. I naravno, di drugo nego u Makarskoj ja naletim na "novopečenog" policajca, punog sebe, koji mi počne prigovarat zbog toga što mi u vozačkoj piše "uz nošenje naočala" a ja nosim leće. (kad sam radio lječnički nisam ima leće nego samo očale). Lipo, kulturno odgovorim na to, a on kako to ne smin, moran ponovo radit lječnički, bla bla, mislim se u sebi "majmune jedan glupi, jeli ti misliš da ja očale/leće nosim radi SEBE ili radi TEBE?!"  :rolll:
I naravno, onda vidi kW i ode napisat kaznu. Baš me zanima, s koliko godina se može postat prometnim policajcem? Jer meni on nije izgleda da ima 24god, a koliko znam one škode su 2.0TDI sa 140ks.
Nego, jeli mi se opće isplati stavljat žalbu, jeli to može proć ili ću samo još zaradit sudske troškove?

Da me se ne bi krivo shvatilo, poštujem policajce, ljudi rade svoj posao, dapače, jedan uski obiteljski prijatelj je policajac, ali, ovakve, nadobudne i umišljene debile ne volim nikako, štoviše jer je baš taj koji me zaustavio prije divlja po gradu a sad je uzorno oličenje pravde.  :gun:
na to rješenje uoži prigovor, napiši da priznaješ grešku i da neka ti tu kaznu prebacu u upozorenje jer se to može po zakonu ( ako nemaš pisanih upozorenja ) , tu žalbu napiši i njima osobno dostavi u stanicu u roku 8 dana i neka stave uruđbeni proj da se vidi da si uložio prigovor.
C2H5OH U KRVI/ THE VARIATOR GANG

Offline reddevill

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #2783 u: 01-05-2012, 08:27:20 »
Kerumov sin '91 godište, i dalje juri Splitom u M3.... viđen jutros niz Dubrovačku 150+ kmh  :wal:
da ga je meni zaustaviti, nema tog keruma koji bi to stornirao, prije dvije godine zaustavio sam sina od pripuza u M3, za pol sata je stigao stari i pitanje je bilo, jeli se možemo kako dogovoriti  :craz naravno da nemožemo i tako je ostalo, dobio je mali kaznu i isključen je iz prometa sa zabranom upravljanja od 7 dana ( zaštitna mjera )  :pivo: živio rođo  :craz
C2H5OH U KRVI/ THE VARIATOR GANG

Offline pino

• Pripravnik
  • **
    • Makarska
« Odgovori #2784 u: 01-05-2012, 10:26:13 »
da ga je meni zaustaviti, nema tog keruma koji bi to stornirao, prije dvije godine zaustavio sam sina od pripuza u M3, za pol sata je stigao stari i pitanje je bilo, jeli se možemo kako dogovoriti  :craz naravno da nemožemo i tako je ostalo, dobio je mali kaznu i isključen je iz prometa sa zabranom upravljanja od 7 dana ( zaštitna mjera )  :pivo: živio rođo  :craz

Nazalost ,malo je takvih, ne policajaca, vec ljudi.
Hvala na savjetu   :ok:

Offline Mrzli

• Ovisnik o alfistima
  • 159 i 500
    • DE Gunzburg
« Odgovori #2785 u: 08-05-2012, 18:47:51 »
 :mah:
Pitanje za policajca  :hap:
 Oće me zahebavat na granici ako budem prolazio sa puknutim prednjim branikom, nije puno i pokrpano je onom Duck tape-om i drži dosta dobro
Evo i slika
-PITAJ MRZLOGA-

Offline yedwy

• Ovisnik o alfistima
  • Ford C-Max 1.8 duratec
    • Sesvete Zagreb
« Odgovori #2786 u: 08-05-2012, 20:06:40 »
Ajme crni sine pa preljepi jedan sloj crne trake preko toga... :craz

Offline Mrzli

• Ovisnik o alfistima
  • 159 i 500
    • DE Gunzburg
« Odgovori #2787 u: 08-05-2012, 22:05:46 »
A JBG samo ovu žutu imam da je vodootporna i da drži  :craz
-PITAJ MRZLOGA-

Offline yedwy

• Ovisnik o alfistima
  • Ford C-Max 1.8 duratec
    • Sesvete Zagreb
« Odgovori #2788 u: 09-05-2012, 03:31:18 »
Ma nemora bit ni vodootporna ni držat nešto posebno pa to si rješio ovom žutom, samo stavi preko da se ovo ne vidi niko neće ni skužit ako se ne zagleda... :)

Offline Suki_san

• Starosjedioc
  • 156 1.9 JTDm 16V SW SP
    • Đakovo
« Odgovori #2789 u: 09-05-2012, 06:40:23 »
Pitanje za Reddevilla. 
Motor je na suprugi koja ima isto prezime kao i ja, i živi na istoj adresi kao i ja, što je i upisano u prometnu dozvolu.
Ja trebam sad u inozemstvo motorom (MNE), pa me zanima da li mi treba punomoć i kakva?
Every night  I have the same dream
I'm hatching some plot, scheming some scheme!