05-11-2025, 11:52:07

Autor Tema: Plavci u službi alfista - pitanja i odgovori  (Posjeta: 365259 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline zdravka

• Administrator
  • Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Ženski
  • TY
    • Zagreb
Odg: Pitajte reddevilla - plavac u službi alfista
« Odgovori #2730 u: 05-03-2012, 12:44:27 »
54čl. stavak 4 ti je

(4) Novčanom kaznom u iznosu od 500,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač koji se vozilom na cesti izvan naselja kreće brzinom koja je za više od 10 do 30 km na sat veća od dopuštene ili prometnim znakom ograničene brzine.

...tko nije naučio gledati nebo u potoku, ne zna što su ribe na drveću...

Andrić

Offline Reno

• Trade Count: (+6)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
    • Rijeka
« Odgovori #2731 u: 05-03-2012, 12:58:18 »
54čl. stavak 4 ti je

(4) Novčanom kaznom u iznosu od 500,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač koji se vozilom na cesti izvan naselja kreće brzinom koja je za više od 10 do 30 km na sat veća od dopuštene ili prometnim znakom ograničene brzine.
  :ok: mislim da mi se ne isplati natezat sa njima zbog 500kn i ic u ogulin rijesit cu ja to na svoj nacin dobit ce samo prva dva broja od kazne kao i do sad jedno 10 puta   :hehe: i nikom nista moje kazne su podmirene a to sto sam ja uplatio 100kn umjesto 1000 izgleda da nikog u ovoj drzavi nije briga  :hap: :hap:

Offline ARenzzo

• Ovisnik o alfistima
  • AR156 1.9 JTD SP
    • Koprivnica
« Odgovori #2732 u: 05-03-2012, 17:06:01 »
ovo ti je premala kazna za natezanje s prekršajnim sudom,pogotovo kaj bi moral ići u Ogulin
ili u bilo koji drugi sud na području te županije ako je ogulinski prezatrpan predmetima..
plati ili djelomično plati kao što si i napisao     :ok:
Iako, mislim da kad počnu provjeravat naplatu tih prometnih kazni
da nam budu lijepo  lupili ovrhu na primanja jer to mogu po Ovršnom zakonu bez da
se nas kaj pita...

Offline Jura145

• Član Alfa kluba 15
  • Pripravnik
  • *
    • Sisak, Čakovec
« Odgovori #2733 u: 05-03-2012, 22:10:09 »
Da li još postoji zastara?

Ovako, prije skoro dvije godine optužen sam za čl.199. st.8.
                                                                            čl.73 st. 3.
                                                                            čl.52.st.4.
                                                                            čl.32.st.4.
                                                                            čl.44.st.4. (x3)
                                                                            čl.12.st.8. (x2)
Od svega toga je istina samo da sam imao 0,89 promila u krvi. "Sud je poklonio vjeru iskazu policijskih službenika". Iako je (nazovimo ga policajac 1) izjavio da se ne sjeća da je okrivljenik počinio te prekršaje, a policajac 2 (nakon što se nije pojavio na četiri ročišta) izjavio da sam ja u vozilu starom 20+ godina, bez serva (napominjem jer sam mjesec dana prije imao otvoreni prijelom ruke), u vozilu od oko 35 kW, sa četiri odrasle osobe (+ oko 300kg) kretao se vratolomnom brzinom da mi nisu mogli prići bliže od 200m sa novom octaviom.

Kazna je umjesto 7500 kn smanjena na 2700 (već u presudi bez žalbe). Nije mi oduzeta vozačka niti sam dobio ijedan kazneni bod. Zbog svega toga vjerujem da je namjerno razvlačeno (jer sad ide žalba pa ko zna što sve nakon toga) da bi sve otišlo u zastaru. Zato me zanima da li to još postoji, i da li za žalbom mogu tražiti i pokretanje prekršajnog postupka protiv tih policajaca?

Offline DOVLA

• Trade Count: (+8)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 sw 1.9jtd Ti
    • zagreb,đubrava
« Odgovori #2734 u: 06-03-2012, 09:38:20 »
ako se ne varam da su sada rok za zastaru pomaknuli na tri godine
PRODAJEM DOBAR FRIŽIDER.Dobro hladi i ima ostavu za jaja,malo boli kad zalupiš vrata

Offline Reno

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #2735 u: 06-03-2012, 10:19:43 »
mene su zaustavili prije u jugicu bez tablica,bez papira,nisam imao vozacku auto je bio ne registriran dobio sam 10800kn kaznu i otislo mi u zastaru,imao sam 2 kazne jednu sa opcinskog i jednu sa zupanijskog suda po 5000kn i to mi otislo u zastaru,al zato sad mi dolaze na naplatu sve ove manje kazne za osobnu po 100,150kn prometne kazne tako da mi se nabralo masu toga  :rolll:

Offline Jura145

• Član Alfa kluba 15
  • Pripravnik
  • *
    • Sisak, Čakovec
« Odgovori #2736 u: 06-03-2012, 11:23:41 »
mene su zaustavili prije u jugicu bez tablica,bez papira,nisam imao vozacku auto je bio ne registriran dobio sam 10800kn kaznu i otislo mi u zastaru,imao sam 2 kazne jednu sa opcinskog i jednu sa zupanijskog suda po 5000kn i to mi otislo u zastaru,al zato sad mi dolaze na naplatu sve ove manje kazne za osobnu po 100,150kn prometne kazne tako da mi se nabralo masu toga  :rolll:

A od kada se zastara računa? Od počinjenja prekršaja ili pokretanja prekršajnog postupka tj. prvog ročišta?

Offline Reno

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #2737 u: 06-03-2012, 17:57:56 »
e to neznam stvarno,ove 2 na opcinskom i zupanijskom sudu sam dobio na kraju sudenja na zadnjem rocistu i od tad mi je proslo nekih 3 3 i pol godine i otisle su u zastaru. :hap:

Offline reddevill

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #2738 u: 07-03-2012, 08:02:08 »
ako vidite ovoga mulca, držite ga na oku, mali krade skutere po gradu i prekucava brojeve na ramama motora  :batin :box: :box:

C2H5OH U KRVI/ THE VARIATOR GANG

Offline Reno

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #2739 u: 07-03-2012, 08:13:14 »
 :hehe: :hehe: takvih je puna rijeka

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #2740 u: 07-03-2012, 08:16:54 »
ima i tu, samo je ovaj odvojeni biser, ukrao motor sa kacigom i tenisice pred vratima stana i onda stavio taj isti motor na njuškalo za prodaju  :wal: :wal:

Offline Reno

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #2741 u: 07-03-2012, 08:18:43 »
 :smijeh :smijeh vidi mu se na faci da nije bas nesto pametan  :hehe:

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #2742 u: 07-03-2012, 08:19:27 »
ili je lud ili mu noge smrde  :hehe:

Offline Jura145

• Član Alfa kluba 15
  • Pripravnik
  • *
    • Sisak, Čakovec
« Odgovori #2743 u: 09-03-2012, 10:28:09 »
Ako sam optužen za nešto što nisam napravio (bio sam 10-ak km od mjesta događaja) i ne postoji mogučnost da se radi o pogrešci policije (davali su lažne iskaze na sudu), po kojim sve osnovama mogu tužiti policajce koji su podnijeli optužni prijedlog prekršajnom sudu?

Offline Reno

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #2744 u: 09-03-2012, 12:28:42 »
Ako sam optužen za nešto što nisam napravio (bio sam 10-ak km od mjesta događaja) i ne postoji mogučnost da se radi o pogrešci policije (davali su lažne iskaze na sudu), po kojim sve osnovama mogu tužiti policajce koji su podnijeli optužni prijedlog prekršajnom sudu?
ako nemas neki bas dobar alibi popusio si odmah u startu,to su sve namjestaljke policija u dogovru sa sudcima. kad si cuo negdje da je policajac kaznjen zbog davanja laznog iskaza NIKAD  :wal: prosao sam sudova i sudova od zupanijskog,opcinskog,prekrsajnog pa cak i na vrhovni smo slali zalbe da bi dokazali da je policija pogrijesila i na kraju nam je uspijelo dokazat da su me ispitivali inspektori koji nisu bili ovlasteni za ispitivanje maloljetnika ili mladeg punoljetnika sto sam ja tada bio i umjesto sto su mi trazili od 3 do 12 godina zatvora na zupanijskom su me oslobodili da ste samo vidjeli te face inspektora i njihove price cijela sudnica se smijala kako su naivno lagali jedan prica svoju pricu drugi svoju treci pak nesto deseto prica  :hehe: mislis da su dobili sta zbog davanja laznog iskaza aha jesu da mozes mislit  :mad:

Offline Jura145

• Član Alfa kluba 15
  • Pripravnik
  • *
    • Sisak, Čakovec
« Odgovori #2745 u: 09-03-2012, 15:20:21 »
ako nemas neki bas dobar alibi popusio si odmah u startu,to su sve namjestaljke policija u dogovru sa sudcima. kad si cuo negdje da je policajac kaznjen zbog davanja laznog iskaza NIKAD  :wal: prosao sam sudova i sudova od zupanijskog,opcinskog,prekrsajnog pa cak i na vrhovni smo slali zalbe da bi dokazali da je policija pogrijesila i na kraju nam je uspijelo dokazat da su me ispitivali inspektori koji nisu bili ovlasteni za ispitivanje maloljetnika ili mladeg punoljetnika sto sam ja tada bio i umjesto sto su mi trazili od 3 do 12 godina zatvora na zupanijskom su me oslobodili da ste samo vidjeli te face inspektora i njihove price cijela sudnica se smijala kako su naivno lagali jedan prica svoju pricu drugi svoju treci pak nesto deseto prica  :hehe: mislis da su dobili sta zbog davanja laznog iskaza aha jesu da mozes mislit  :mad:

Hvala puno na odgovoru. Iskreno bilo me i strah da će biti ovakav. Oni mogu što žele i ne možeš im ništa samo zato jer imaju značkicu koju nisu dostojni nositi.

Offline Reno

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #2746 u: 09-03-2012, 15:37:15 »

Hvala puno na odgovoru. Iskreno bilo me i strah da će biti ovakav. Oni mogu što žele i ne možeš im ništa samo zato jer imaju značkicu koju nisu dostojni nositi.
ne treba se sa njima natezat jer vecinom su oni u pravu jedino ako je neko malo zahebanije djelo onda moras sta ces moras izvlacit svoje dupe meni je uspijelo iako sam bio kriv  :),jer uvijek si kriv dok se ne dokaze suprotno  :hehe:

Offline romanus

• Na probi
  • *
    • Strmec--Samobor
« Odgovori #2747 u: 07-04-2012, 14:08:34 »
imao bi pitanje pa da objasnim prije...

zaustavili su me u petak ujutro (6:30) u zg od rotora kod velesajma jer sam vozio "slalom"
zapisali me u neku bilježnicu i napuhao sam 0.00%
i sad me zanima jel sam kriv kaj il je to lik bio nekaj ljut pa malo tjerao svoje ideje okolo (jer njegov mlađi kolega mi čak izgledao u bedu kaj mi uopće daje da pušem)

i općenito jel ta ekipa koja ide s naplatnih u Lučkom doma  u zg jel imaju uopće pravo zaustavljati ljude i kak već to ide
pitam jer imam neki osjećaj da takve stvari uopće nebi smjeli raditi bez nekog papira tj. naloga

fala na odgovoru
13 5
┼┼┤
24 R

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV V6 TB, GIULIETTA, Z750, SF1098S
    • ZG
« Odgovori #2748 u: 07-04-2012, 15:25:39 »
Mislim da ti to po novom spada pod "obijesnu voznju" zato su te zaustavili...
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline yedwy

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Ford C-Max 1.8 duratec
    • Sesvete Zagreb
« Odgovori #2749 u: 07-04-2012, 16:40:34 »
"Slalom "je odavno bio kažnjiv, samo rjetko kad je neko popušio za to, ak imaju lizalicu i uniformirani su imaju te pravo i zaustavit...

Offline romanus

• Na probi
  • *
    • Strmec--Samobor
« Odgovori #2750 u: 07-04-2012, 17:20:02 »
očekivao sam neki papir od njih a ne zapisivanje u običnu bilježnicu
a i neko objašnjenje tipa prekršaj članak xy bi isto bilo ok

često idem po toj cesti i bar jednom godišnje imam incident di me ganjaju s rotirkama i traže dokumente i onda puste
sljedeći put budem tražio broj značke i zvao internu kontru i pitao ih jel to ovi uopće smiju raditi itd.
pa da vidimo ko ima jačeg tatu...
13 5
┼┼┤
24 R

Offline Bandit

• Član Alfa kluba 18
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Split
« Odgovori #2751 u: 07-04-2012, 17:25:33 »
često idem po toj cesti i bar jednom godišnje imam incident di me ganjaju s rotirkama i traže dokumente i onda puste
sljedeći put budem tražio broj značke i zvao internu kontru i pitao ih jel to ovi uopće smiju raditi itd.

Meni je zapisivalo u bilježnicu (u ZG) pa je prekršaj uredno došao u ST par mjeseci kasnije.
Postoji Alfa i (ne) postoje drugi automobili.

Offline yedwy

• Ovisnik o alfistima
  • Ford C-Max 1.8 duratec
    • Sesvete Zagreb
« Odgovori #2752 u: 07-04-2012, 18:00:51 »

Članak 75.

(1) Na cesti na kojoj postoje najmanje dvije prometne trake namijenjene za promet vozila u istom smjeru i na kojima su kolone vozila, vozač ne smije vozilom prelaziti iz trake u traku (slalom). Vozač može napustiti traku na kojoj se nalazi samo radi skretanja ulijevo ili udesno ili radi zaustavljanja, odnosno parkiranja vozila.
...
(4) Novčanom kaznom u iznosu od 1.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač ako postupi suprotno odredbi stavka 1. ovoga članka.

Pazi da nebi oni imali jačeg tatu...  :hap:
« Zadnja izmjena: 07-04-2012, 18:02:11 od yedwy »

Offline romanus

• Na probi
  • *
    • Strmec--Samobor
« Odgovori #2753 u: 07-04-2012, 19:01:49 »
Članak 75.

(1) Na cesti na kojoj postoje najmanje dvije prometne trake namijenjene za promet vozila u istom smjeru i na kojima su kolone vozila, vozač ne smije vozilom prelaziti iz trake u traku (slalom). Vozač može napustiti traku na kojoj se nalazi samo radi skretanja ulijevo ili udesno ili radi zaustavljanja, odnosno parkiranja vozila.
...
(4) Novčanom kaznom u iznosu od 1.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač ako postupi suprotno odredbi stavka 1. ovoga članka.

Pazi da nebi oni imali jačeg tatu...  :hap:

cesta s tri trake i bio sam na kraju kolone a između i još sam namjerno davao žmige jer sam znao da su oni iza...

al 1000kn to ide pod onaj oprost valjda  :hello:

makar bi bilo ljepo da je lik normalno objasnio ovo a ne  :ne: i otišao
« Zadnja izmjena: 07-04-2012, 19:04:59 od romanus »
13 5
┼┼┤
24 R

Offline yedwy

• Ovisnik o alfistima
  • Ford C-Max 1.8 duratec
    • Sesvete Zagreb
« Odgovori #2754 u: 07-04-2012, 19:19:58 »
Gledaj to s pozitivne strane, ima dobra šansa da te je zapisao u bilježnicu da ti stavi opomenu ak je već nemaš a kaznu samo ako si je već "ispucao" tak da ak nisi imao mahanja prstom do sad imaš šanse proć mukte...

Offline romanus

• Na probi
  • *
    • Strmec--Samobor
« Odgovori #2755 u: 07-04-2012, 19:33:01 »
ajd valjda nebude niš od toga svega nakraju

btw. kaj nije bilo na MUP-ovim stranicama da se utipka broj vozačke i izbaci kolko bodova imaš i sve to?
13 5
┼┼┤
24 R

Offline Delta S4

• Sa stažom
    • Rijeka
« Odgovori #2756 u: 07-04-2012, 23:02:44 »
ajd valjda nebude niš od toga svega nakraju

btw. kaj nije bilo na MUP-ovim stranicama da se utipka broj vozačke i izbaci kolko bodova imaš i sve to?

Poznajući stupanj informatizacije većine naših javnih službi te informatičku pismenost djelatnika istih...  :hehe: :hehe:
I don't suffer from insanity; I enjoy every minute of it.

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #2757 u: 15-04-2012, 11:07:13 »
imao bi pitanje pa da objasnim prije...

zaustavili su me u petak ujutro (6:30) u zg od rotora kod velesajma jer sam vozio "slalom"
zapisali me u neku bilježnicu i napuhao sam 0.00%
i sad me zanima jel sam kriv kaj il je to lik bio nekaj ljut pa malo tjerao svoje ideje okolo (jer njegov mlađi kolega mi čak izgledao u bedu kaj mi uopće daje da pušem)

i općenito jel ta ekipa koja ide s naplatnih u Lučkom doma  u zg jel imaju uopće pravo zaustavljati ljude i kak već to ide
pitam jer imam neki osjećaj da takve stvari uopće nebi smjeli raditi bez nekog papira tj. naloga

fala na odgovoru
to sto su te zapisali u teku to je samo njima za evidenciju, da su ti htijeli pisati kaznu odmah bi ti na licu mjesta napisali prekršajni nalog.

Offline bumbar 156

• Starosjedioc
  • AR 156 1.9 jtd SW AR Sprint
    • Luka
« Odgovori #2758 u: 16-04-2012, 17:31:41 »
Nije da mi treba neki savjet ( pisat ću prigovor, koliko uspješno neznam ) čisto da podjelim s nekim.                                                                 

Uglavnom dobio sam prkršajni nalog na svoje ime na 7500 kuna i 6mj zabrane vožnje, e sad interesantno je to da se kazna odnosi na prekršaj ( više njih ) koji su počinjeni sa službenim autom koji ja inače koristim, navodni prekršaj je počinjen 22.11.2011 po noći, ono šta je najbolje ja sam u tom razdoblju koristio slobodne dane i nisam uopče radio jer mi je 20.11 žena rodila i taj tjedan sam bio doma, dakle auto je stajao ispred firme.
U nalogu piše da je izdan na temelju opažanja policijskog službenika, i sad se ja moram da ne velim jebat i natezat po sudu radi nečega s čim nemam veze.

Ovi moji biseri u firmi su bez razmišljanja i bez da me pitaju dali moje podatke ne znajuč o čemu se radi jer kao ja najviše koristim taj auto  :wal:
« Zadnja izmjena: 16-04-2012, 18:01:22 od bumbar 156 »
...rakije, rakije amo, jer utjehe nema u vodi...

Offline wiking

• Trade Count: (+4)
  • Sa stažom
  • 156 1.9 JTD
    • zagreb
« Odgovori #2759 u: 16-04-2012, 17:41:07 »
pa to rijesi u svojoj firmi,nek napisu da ti nisi u to vrijeme koristio sluzbeno vozilo i to posaljes mup-u i problem rijesen
Bolje umrijeti od litre nego od kapi