Mislim da je razlika u tome da kad zamijeniš recimo gornju vilicu, a donja je još "dobra" pa onda donja vilica prolufta, pa ne odeš odmah promijeniti jer ne stigneš - onda gornja dobija po nosu. Pogledaj kako se definira garancija, kako sam rekao na TRW imaš godinu garancije na vilicu, dvije godine garancije na set - nije bezveze dulja garancija ako mijenjaš sve u kompletu.
S druge strane izmjena svih vilica na osovini sigurno ne košta isto kao 4 x izmjena jedne vilice.
Sve ok, i ja sam mijenjao gornje vilice u paru.
Ali...
Imas originalan ovjes i prolupa ti jedna gornja vilica. Zamijenis sve 4 vilice i kape i stabilizatore, cijeli ovjes. Svi znamo da gornje traju krace od donjih. Onda gornja prolupa za 50 tkm. I opet mijenjas sve? Ti ces dati cca 3400 kn plus ruke jer je jedna vilica od 600 kn otisla? Ma mijenjas sipak. Zamijenis par gornjih i vozi misko.
Uostalom moj auto ti je primjer. Na 150 tkm cijeli ovjes novi. Na manje od 180 vec je donja (?!) lijeva otisla. A na 185 gornje. To je zamijenjeno. Sad na 208 se pomalo cuju gornji seleni. Ja zivim u ulici punoj kratera. Rijecka okolica, Matulji, Pobri,Opatija...pa to je rupa na rupi. Naravno da vilice prolupaju. Da vozim vecinom po AC ovjes bi bio jos nov od onih 150tkm. Ali ne planiram mijenjati donje jer su gornje prolupale...
Ovo za TRW je po meni cista marketinska navlakusa. Kao i svako drugo jamstvo. Svi znamo da vilica unutar godinu dana prolupati nece a ni nov ovjes unutar dvije godine. Pa kolega sa foruma ti za reparirane vilice daje dvije godine jamstva. Tako da mogu i oni sigurno ali ovime te navlace da kupis komplet...