...ne kužim, kaj ti mene smatraš takvim tulavcem :

, da nisam dobro istražio mogućnosti i upotrijebio čistu logiku i matematiku... :rolll:
...to nije samo, jer za taj komplet (motor, struja, ECU, code centrala) nemožeš proći ispod 1000€...druga stvar je ta, što takav djelovični swap nije nitko radio i pitanje je dali će funkcionirati sa starim kokpitom...dakle treba računati i na redizajn satove, dvozonska klima, display itd...i da netreba, takav posao nitko neće raditi ispod 500€, jer nitko ne garantira da će sve funkcionirati po PS-u...da se to i nekako složi da funkcionira, 1500€ sigurnih + sitnica koji se uvijek pojave bar za 100-200€...
...dakle za 1600-1700€ bi imao to što želim, ali je auto i dalje 1999.g.
...za skoro upola manje (kad prodam svoju sa pojačanim motorom, 6-brzinskom getribom, 8c bojom, savršeno održavanom, bez ostalog upgradea), imam original poluredizajn 156 iz 06/2003. (dakle 4 godine mlađa), sa manje kilometara (kupljena nova u AC Ljubljana, pa su kilometri stvarni), 1.9 jtdm 16v sa 140ks u originalu...
...i sad mi reci dali je jednostavnije raditi swap iz 8v u 16v, ili "samo" prebaciti ovjes, diff, kočnice i gta unutrašnjost na novi auto?...
...i neznam što te toliko kopka karoserija 8c?...da sam ikad htio sakrivati bilo šta sa mog auta, nebi bilo 200 stranica u ovoj temi...bili su truli pragovi, složeni, zaštićeni bodyem i ajmo dalje...
...za max 1000€ više imam sve kao i prije, na mlađem, jačem i kvalitetnijem autu...osim 8c boje...