25-04-2026, 13:13:17

Autor Tema: AR 156 1.9 JTD - rosso competizione (str.12->...)  (Posjeta: 395222 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Maxim

• Trade Count: (+2)
  • Sa stažom
  • Spol: Muški
    • Rijeka
Odg: AR 156 1.9 JTD - rosso competizione (str.12->...)
« Odgovori #3660 u: 22-05-2012, 09:40:45 »
Da, vidi ovdje http://www.njuskalo.hr/ostali-autodijelovi/alfa-156-prekidaci-oglas-4367106

ili spoji na isti prekidač da se istovremeno pale prednje i stražnje   :)

Kako to da si izbacio sve prekidače na toj novoj Giugiaro konzolici od mjenjača i pepeljare? Ono... da nisi ostavio barem prekidače od maglenki pa ne bi sada o nekim dodatnim riješenima za njih razmišljao?

Inače, što je sve potrebno napraviti da bi se ovo dobilo? Samo odrezati donji dio stare konzole i ubaciti ovaj novi dio :?: daj malo infa. Meni ovo super izgleda.   :ok:

Offline mareo

• Administrator
  • Trade Count: (+33)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT Blackline Q2
    • Zgb
« Odgovori #3661 u: 22-05-2012, 11:16:12 »
Zašto ne potražiš originalnu konzolu koja ima dva prekidača za prednje i zadnje?

...imam ja to doma, još odprije (otkada sam instalirao prednje maglenke), ali ne funkcioniraju na dodatno ugrađene prednje maglenke (nova neovisna instalacija)...kad se stisne prekidač, baca samo trenutni impuls i maglenke se na sekundu upale i ugase, tako da sam imao ugrađen mini kip prekidač za prednje maglenke, a stražnje sam palio na original prekidač...

...sad bi i za zadnje maglenke provukao drugu instalaciju (nije neki problem) i u tom slučaju bi imao maglenke na aftermarket prekidače...dakle, sad ja trebam "lijepe" prekidače (2 komada) sa indikatorom upaljenosti (koje btw. bezuspješno tražim danima), koje bi ugradio u konzolu kod ručne, ispred onog gumenog dijela gdje se guraju kovanice...

...inače, taj dio gdje se guraju kovanice sam malo modificirao i tu sam ugradio DaSilvin prekidač štelanja retrovizora (jer je đurđin bilo nemoguće spojiti, zbog različitih konektora i broja pinova)...

*ebo mene mali pas, kak' si? pa tak'...

Offline Dooks

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • Astra J 1.7CDTI
    • Samobor
Video: Odabrao Đelo Hadžiselimović. Preveo Saša Kolka. Tekst čitao Miljenko Kokot

Offline mareo

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT Blackline Q2
    • Zgb
« Odgovori #3663 u: 22-05-2012, 11:29:01 »
Inače, što je sve potrebno napraviti da bi se ovo dobilo? Samo odrezati donji dio stare konzole i ubaciti ovaj novi dio :?: daj malo infa. Meni ovo super izgleda.   :ok:

...potrebno je odrezati donji dio stare konzole, dio nosača ispod klima centra...zabušiti rupe na novoj donjoj konzoli i dugačkim šarafima spojiti sa gornjim dijelom točno u stare postojeće rupe...također je obavezno napraviti ojačanje u predjelu prekidača sva 4 žmigavca, jer se u suprotnom kod pritiskanja prekidača savija konzola...kod mene je to sad utegnuto i ne miče se ni milimetra...

...dosta zahebancije je kad radiš prvi put, ali sad je puno jednostavnije kada znam kako i gdje...

Offline mareo

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT Blackline Q2
    • Zgb
« Odgovori #3664 u: 22-05-2012, 11:32:07 »
Ovako neš  :?:

http://www.ebay.com/itm/5PCS-Mini-Round-Black-2-Pin-SPST-ON-OFF-Rocker-Switch-/110776539898?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item19cacbdafa#ht_3243wt_905

...vidio sam te, kako ih ja zovem "noćna lampa" prekidače  :craz, ima ih čak sa zelenim indikatorom upaljenosti (to mi odgovara jer imam zeleno osvjetljnje), ali to je vjerovatno zadnja solucija...tražim nešto "modernije", ako ne nađe...

Offline SALE-82

• Ovisnik o alfistima
    • Mainz (DE)
« Odgovori #3665 u: 22-05-2012, 11:36:57 »
super mi ovo izgleda  :love3: bolje nego origigi. dali se pepeljara otvara normalno i dali svijetli ona i upaljač (mislim dali je plug &play)  :?: gdje si nabavio taj doljni dio konzole i po kojoj cijeni,može i na pp
Meni kad krene u životu, toliko se zalaufa, da krene bez mene.

Offline Reno

• Trade Count: (+6)
  • Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #3666 u: 22-05-2012, 11:43:25 »
dali treba uopce onaj dio di su kotacici klime iz redizajna ili samo ovaj donji dio krom lajsna,pepeljara i ova plastika u sredini  :?:

Offline Marcus

• Trade Count: (+22)
  • Starosjedioc
  • 156 2.4 Ursus
    • Zagreb, Trnsko
« Odgovori #3667 u: 22-05-2012, 12:06:09 »
...vidio sam te, kako ih ja zovem "noćna lampa" prekidače  :craz, ima ih čak sa zelenim indikatorom upaljenosti (to mi odgovara jer imam zeleno osvjetljnje), ali to je vjerovatno zadnja solucija...tražim nešto "modernije", ako ne nađe...

ovog sa zelenim imam mislim 2 ili 3 komada doma ,pa ak trebas nemoj kupovat neg se javi pa ti to dam...
Da mi je i dolinom smrti proći, zla se ja ne bojim  jer Ti si sa mnom....

http://zalauru.blog.hr/

Offline mareo

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT Blackline Q2
    • Zgb
« Odgovori #3668 u: 22-05-2012, 12:17:10 »
super mi ovo izgleda  :love3: bolje nego origigi. dali se pepeljara otvara normalno i dali svijetli ona i upaljač (mislim dali je plug &play)  :?: gdje si nabavio taj doljni dio konzole i po kojoj cijeni,može i na pp

...normalno se pepljara otvara i svijetli samo onaj dio gdje tepeš pepeo, upaljač ne svijetli (kod DaSilve inače svijetli, ali kod Đurđe ne u originalu)...ožičenje nije pluq&play, ali je vrlo jednostavno prebrikat...

dali treba uopce onaj dio di su kotacici klime iz redizajna ili samo ovaj donji dio krom lajsna,pepeljara i ova plastika u sredini  :?:

...netreba taj dio...samo od krom lajsne naniže... :ok:

ovog sa zelenim imam mislim 2 ili 3 komada doma ,pa ak trebas nemoj kupovat neg se javi pa ti to dam...

...budem doletio jedan dan, da vidim koliko je to u stvarnosti veliko... :ok:
« Zadnja izmjena: 22-05-2012, 12:18:28 od mareo »

Offline Marcus

• Starosjedioc
  • 156 2.4 Ursus
    • Zagreb, Trnsko
« Odgovori #3669 u: 22-05-2012, 12:18:54 »
moze javi se...ak nemas vise broj posaljem ti na PP  :ok:

Offline mareo

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT Blackline Q2
    • Zgb
« Odgovori #3670 u: 22-05-2012, 12:19:41 »
moze javi se...ak nemas vise broj posaljem ti na PP  :ok:

...imam... :ok:

Offline -164-

• Trade Count: (+19)
  • Ovisnik o alfistima
  • ex. 33 1.3V, 164 V6 Turbo, 156 JTD 20V, Gt 3.2 V6
    • Zagreb
« Odgovori #3671 u: 22-05-2012, 14:59:02 »
...normalno se pepljara otvara i svijetli samo onaj dio gdje tepeš pepeo, upaljač ne svijetli (kod DaSilve inače svijetli, ali kod Đurđe ne u originalu)...ožičenje nije pluq&play, ali je vrlo jednostavno prebrikat...

Svjetli i upaljac kod giugiara

Offline mareo

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT Blackline Q2
    • Zgb
« Odgovori #3672 u: 22-05-2012, 15:53:58 »
...onda moram vidjeti kaj nevalja... :ok:

Offline gvija

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • tristac
    • Zagreb - Medvescak
« Odgovori #3673 u: 22-05-2012, 16:01:12 »
vrag ti neda mira :hap:
The Variator Gang
"Ich liebe dihtung."

Offline Reno

• Trade Count: (+6)
  • Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #3674 u: 22-05-2012, 17:56:14 »

:ok: ja sad razmisljam da sve prebacim iz redizajna skupa sa klimom al mi se ovo cini puno jeftinije i isplativije  :hap:

...onda moram vidjeti kaj nevalja... :ok:
vjerovatno zaruljica u upaljacu crkla ja sam neki dan to mjenjao na svojoj

Offline Role 156

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa 159 2.2JTS SS Ti Beverly tourer 300 ie
    • Požega
« Odgovori #3675 u: 22-05-2012, 19:22:23 »
 :) :) :ok:
Varijator sekta

Offline mareo

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT Blackline Q2
    • Zgb
« Odgovori #3676 u: 22-05-2012, 19:24:20 »
vjerovatno zaruljica u upaljacu crkla

...da, bio si u pravu...uopće nisam skužio da Đ. upaljač ima osvjetljenje, jer ima neki crni ring-pokrov preko ruba plastike u boji (u mom slučaju je crveni), pa sam bio u uvjerenju da tu nema svijetla...

...sad sam to opet raskopao  :) i stavio zelenu plastiku (i preko njega crni ring), da bude u skladu sa ostatkom osvjetljenja...sad je sve ok... :ok:

Offline Marcus

• Starosjedioc
  • 156 2.4 Ursus
    • Zagreb, Trnsko
« Odgovori #3677 u: 22-05-2012, 20:51:50 »
ne kuzim , pa to ima i dasilva  :?: :?: :?:...kod mene to isto tak zeleno svjetli...

Offline mareo

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT Blackline Q2
    • Zgb
« Odgovori #3678 u: 22-05-2012, 20:56:18 »
ne kuzim , pa to ima i dasilva  :?: :?: :?:...kod mene to isto tak zeleno svjetli...

...pa imao sam na Dasilvi osvjetljenje, samo nisam imao ovaj crni prsten - neznam jeli je ikad postojao (vidi se na fotki) i ovaj zeleni dio je bio dosta vidljiv...na G. je taj prsten preko ove crvene plastike i dosta je zamaskirano, pa sam bio uvjeren da nema osvjetljenja...usput je bila i crknuta žaruljica... :)

Offline Batina

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #3679 u: 23-05-2012, 22:42:28 »
...imam ja to doma, još odprije (otkada sam instalirao prednje maglenke), ali ne funkcioniraju na dodatno ugrađene prednje maglenke (nova neovisna instalacija)...kad se stisne prekidač, baca samo trenutni impuls i maglenke se na sekundu upale i ugase, tako da sam imao ugrađen mini kip prekidač za prednje maglenke, a stražnje sam palio na original prekidač...

...sad bi i za zadnje maglenke provukao drugu instalaciju (nije neki problem) i u tom slučaju bi imao maglenke na aftermarket prekidače...dakle, sad ja trebam "lijepe" prekidače (2 komada) sa indikatorom upaljenosti (koje btw. bezuspješno tražim danima), koje bi ugradio u konzolu kod ručne, ispred onog gumenog dijela gdje se guraju kovanice...

...inače, taj dio gdje se guraju kovanice sam malo modificirao i tu sam ugradio DaSilvin prekidač štelanja retrovizora (jer je đurđin bilo nemoguće spojiti, zbog različitih konektora i broja pinova)...

(Image removed from quote.)

(Image removed from quote.)

156 ima body comp prepostavljam, isto tako prepostavljam da u cilju smanjivanja troskova su imali 2-3 tipa tih body compova od kojih svaki ima sigurno provedeno i instalirano za prednje maglenke samo treba nac koji pin ulazi i koji izlaz.

u slucaju da nema body comp i da stari mod tj. dasilva ima na tipku on-of a ne ko đurđa impuls onda imas opciju slozit sa releyima i inim glupostima da ti to pali tipkalo on i off ja sam se s tim backao ali sam odustao ako hoces sibnem na privat sheme kaj sam prikupio ako ih jos imam..

ima nekoliko verzija ja nisma urodio plodom jer sam nasao na bodyu od punta di je ulaz impulsa i di je izlaz i proradilo je sve normalno uz 2 releya za predstroznost
Can a car ever be art? Most experts say no, but they obviously haven't seen the Alfa Romeo.

Offline bumbar 156

• Trade Count: (+1)
  • Starosjedioc
  • AR 156 1.9 jtd SW AR Sprint
    • Luka
« Odgovori #3680 u: 24-05-2012, 08:10:06 »
...ne kužim smisao zezanja s tim instalacijama, ja sam isto naknado ugradio i spojeno je na orginal konzolu i sve funkcionira najnormalnije, za 100-150 kn mi je to električar spojio, čak mislim da postoji več povučena instalacija samo se pošteka, i lampica na instrument tabli se pali ko da je sve original
...rakije, rakije amo, jer utjehe nema u vodi...

Offline mareo

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT Blackline Q2
    • Zgb
« Odgovori #3681 u: 24-05-2012, 10:28:52 »
u slucaju da nema body comp i da stari mod tj. dasilva ima na tipku on-of a ne ko đurđa impuls onda imas opciju slozit sa releyima i inim glupostima da ti to pali tipkalo on i off ja sam se s tim backao ali sam odustao ako hoces sibnem na privat sheme kaj sam prikupio ako ih jos imam..

...ima body comp, jer su zadnje maglenke u originalu spojene preko njega (dakle, na instrument tabli ima indikator upaljenosti...

...no da rezimiram, moja 156 je u originalu bila base oprema (dakle socijala) i nije imao prednje maglenke, kao ni pripremu za ugradnju (nigdje nisam uspio naći instalaciju u motornom prostoru u koji bi se samo uštekale maglenke)...dakle, na konzoli kod ručne je bio samo original prekidač za zadnje magenke (na impuls)...kako sam ugradio prednje maglenke, provukao sam novu instalaciju (niš komplicirano - + žica, relej, na osigurač bla-bla)...također sam prilikom ugradnje prednjih maglenki, nabavio original "dupli" prekidač (zadnji + prednji), ali to nije funkcioniralo na dodatno ugrađenoj instalaciji na prednje maglenke...električar se sa tim zahebavao, ali nije uspio dobiti da se maglenke trajno upale pritiskom na prekidač, pa smo odustali i složili najobičniji micro on-off kip prekidač, kojeg sam uglavio sastrane, a zadnje maglenke su ostale na original prekidaču...

...istu stvar i sada ja mogu ostaviti, ali kad sam sve ovako lijepo složio  :hap:, htio bi imati dva ista prekidača za prednje i zadnje maglenke...naravno, sada je "problem", što zadnje maglenke vjerojatno neće raditi na vulgaris on-off prekidač, osim da zaobiđem body comp i spojim direkt na zadnje maglenke (ništa strašno od posla)...

...svakako bi bilo lijepo da uspijem osposobiti original prekidače (svejedno dali aSilvine ili Đurđine), pa ako netko ima pametno i sigurno riješenje, plaćam uslugu ugradnje... :ok:

Offline LOŠA

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo Brera 2.0 JTDM
    • BJELOVAR
« Odgovori #3682 u: 24-05-2012, 10:33:16 »
Najlakše je da odeš kod "Alf-V6" i počupaš sa jedne 156-ice komplet instalaciju za prednje maglenke.

Offline Batina

• Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #3683 u: 24-05-2012, 11:16:25 »
...ima body comp, jer su zadnje maglenke u originalu spojene preko njega (dakle, na instrument tabli ima indikator upaljenosti...

...no da rezimiram, moja 156 je u originalu bila base oprema (dakle socijala) i nije imao prednje maglenke, kao ni pripremu za ugradnju (nigdje nisam uspio naći instalaciju u motornom prostoru u koji bi se samo uštekale maglenke)...dakle, na konzoli kod ručne je bio samo original prekidač za zadnje magenke (na impuls)...kako sam ugradio prednje maglenke, provukao sam novu instalaciju (niš komplicirano - + žica, relej, na osigurač bla-bla)...također sam prilikom ugradnje prednjih maglenki, nabavio original "dupli" prekidač (zadnji + prednji), ali to nije funkcioniralo na dodatno ugrađenoj instalaciji na prednje maglenke...električar se sa tim zahebavao, ali nije uspio dobiti da se maglenke trajno upale pritiskom na prekidač, pa smo odustali i složili najobičniji micro on-off kip prekidač, kojeg sam uglavio sastrane, a zadnje maglenke su ostale na original prekidaču...

...istu stvar i sada ja mogu ostaviti, ali kad sam sve ovako lijepo složio  :hap:, htio bi imati dva ista prekidača za prednje i zadnje maglenke...naravno, sada je "problem", što zadnje maglenke vjerojatno neće raditi na vulgaris on-off prekidač, osim da zaobiđem body comp i spojim direkt na zadnje maglenke (ništa strašno od posla)...

...svakako bi bilo lijepo da uspijem osposobiti original prekidače (svejedno dali aSilvine ili Đurđine), pa ako netko ima pametno i sigurno riješenje, plaćam uslugu ugradnje... :ok:

izvod iz body compa ih 90% nema
a 50% ih nema ni pripremu za uvod impulsa u body comp
a 90% sam siguran da body comp ima pripremu u sebi za maglenke

treba nac shemu instalacija i sve je jasno odma probas pinu dat impusl na uvod i ak na izlazu imas 12 konstantno onda si na konju i vjeorjatno ce ti radit i lampica na satu.

potrazi instalacije pa se skombinira nekaj ako si vec vukao zice iz kabine van onda imas posao manje jer ih mozes iskoristit za izvod sa body compa..
Can a car ever be art? Most experts say no, but they obviously haven't seen the Alfa Romeo.

Offline Marekk

• Ovisnik o alfistima
  • 200cup & R26
    • Bedekovčina
« Odgovori #3684 u: 28-05-2012, 15:54:58 »
...dakle, izvana ništa novog, stari bijelo-zimski set je u pogonu...

To ti blažević plastificiral u bijelo? Kak si zadovoljan, nigdje se ništa ne guli? Kolko uzme po felgi?
Jel si ih komplet ispjeskaril, i krakove iznutra?

Offline mareo

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT Blackline Q2
    • Zgb
« Odgovori #3685 u: 28-05-2012, 17:15:11 »
To ti blažević plastificiral u bijelo? Kak si zadovoljan, nigdje se ništa ne guli? Kolko uzme po felgi?
Jel si ih komplet ispjeskaril, i krakove iznutra?

1. da
2. ništa se ne guli nakon x godina
3. tada je bila cijena 70kn po felgi, danas neznam
4. komplet ispjeskareno i komplet plastificirano

Offline Marekk

• Ovisnik o alfistima
  • 200cup & R26
    • Bedekovčina
« Odgovori #3686 u: 28-05-2012, 20:00:27 »
1. da
2. ništa se ne guli nakon x godina
3. tada je bila cijena 70kn po felgi, danas neznam
4. komplet ispjeskareno i komplet plastificirano

Znam onda što mi je činiti, a Blažević radi vrhunski posao, tak sam i računicu vodil  :ok:

Offline klaudijo

• Trade Count: (+10)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 WTCC by Klaudijo
    • Ilirska Bistrica, Slovenija
« Odgovori #3687 u: 30-05-2012, 12:32:53 »

Offline Lepi

• Ovisnik o alfistima
  • BMW F30, MINI COOPER
    • Zagreb, Šestine
« Odgovori #3688 u: 30-05-2012, 12:39:58 »
uvjek kad vidim mareovu 156icu na zimskom setupu sjetim se svoje 156ice iz od 2005. godine  :love:

Offline suspenzija

• Trade Count: (+4)
  • Starosjedioc
    • Makarska
« Odgovori #3689 u: 30-05-2012, 13:34:10 »
super izgleda na ovim 18" jesi li mozda razmislja o nekom lipu naprid...bas bi mu dobro dosa :ok: btw koju dimenziju guma imas na ovim 18"?