05-11-2025, 14:10:04

Autor Tema: ...na znanje i ravnanje...da vas murija ne smulja!...  (Posjeta: 32789 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Anton

• Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: ...na znanje i ravnanje...da vas murija ne smulja!...
« Odgovori #90 u: 12-05-2011, 17:58:34 »
pokažem ja tebi certifikat čim ti meni pokažeš da audi A5 ima certifikat za svoje....kakav certifikat  :funny:
Zamisli da moraš imati certifikat za brisače da mogu uredno brisati pri brzini iznad 100kmh jer ako otpadne može nekoga iza tebe u saobraćaju ugrozit. Pravno gledano ako je certificirano kao proizvod za ugradnju, i ugrađeno kako treba - a čim sam prošao tehnički ugrađeno je, čemu onda dodatni certifikat.
 :smijeh :smijeh
Mogu se ja ovako natezati sa čika organima do sudnjeg dana, ja živim on natezanja po sudovima  :hap:

A5 nije naknadna ugradnja vec tvornicka

Proizvođač vozila, proizvođač dijelova, sklopova i uređaja te pravna i fizička osoba koja obavlja preinaku vozila dužni su prilikom proizvodnje vozila, dijelova, sklopova i uređaja i preinake vozila postupati sukladno ovom Pravilniku.

http://www.cvh.hr/cvh/propisi-i-upute/pravilnici/zakon-o-sigurnosti-prometa-na-cestama/pravilnik-o-ispitivanju-vozila.aspx

mislim fkt nebih htio pametovati, ocito to radim, ali ovdje je to malo slozenije, cinjenica je da se bas ne primjenjuje, ali ako je "organ" dovoljno obrazovan, zasto ne  :hap:

i mislim da smo malo u  :off  pa fkt nebih vise....

Offline Tare071

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • ima kolekciju auta :-)
    • Sarajevo
« Odgovori #91 u: 12-05-2011, 18:04:51 »
A5 nije naknadna ugradnja vec tvornicka

Proizvođač vozila, proizvođač dijelova, sklopova i uređaja te pravna i fizička osoba koja obavlja preinaku vozila dužni su prilikom proizvodnje vozila, dijelova, sklopova i uređaja i preinake vozila postupati sukladno ovom Pravilniku.

http://www.cvh.hr/cvh/propisi-i-upute/pravilnici/zakon-o-sigurnosti-prometa-na-cestama/pravilnik-o-ispitivanju-vozila.aspx

mislim fkt nebih htio pametovati, ocito to radim, ali ovdje je to malo slozenije, cinjenica je da se bas ne primjenjuje, ali ako je "organ" dovoljno obrazovan, zasto ne  :hap:

i mislim da smo malo u  :off  pa fkt nebih vise....

Sve je to ok, nije znanje pametovanje, nemam ja problema sa tim  :ok: Ali opet kažem, ja imam uredno registrovano vozilo koje je prošlo tehnički pregled i imam potvrdu istog, to što naši tehnički i recimo naša saobraćajna ne zadrži naknadne preinake na vozilu je propust...i to onaj koji ja obilato koristim iako su svoje moje preinake urađene maksimalno kvalitetno radi mene samog i moje bezbjednosti. A organ ne može znati i uglavnom ne zna koji model kojeg auta šta ima, recimo taj spomenuti audi recimo na modelu A3 2004. godište nema dnevna svjetla ali onaj iste godine od desetog mjeseca ima ta svjetla....sve to ostavlja prostora za natezanje :-)
No razumjeli smo se nas dva, tako da nije bed  :hap:
"Rightous infliction of retribution manifested by an appropriate agent"

Offline Dean164

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • 164 2.0 TS Super
    • Sisak
« Odgovori #92 u: 12-05-2011, 19:49:52 »
Stvarno svašta ljudi piskaraju  :wal:

Btw da li je itko ikad u nekoj ovak firmi dobio kaznu, ili nedajbože otkaz kad ga je netko iz firme alkotestirao i pokazao da ima alkohola?
Dal je to palo u vodu radi nekih dozvola, certifikata, rodnih listova, domovnica?

E da, na sudu kad te pitaju zašto nisi stao murjaku koji te zaustavljao, reci da nje imao ikakvih dokaza da je murjak, nije na njemu visilo nikakvih certifikata pa zato ne staješ  :funny: :funny: :funny: :funny: :funny: :funny: :funny:

Ja sam!!!  :da:   zbog toga što sam napuhao 0,42 prije posla. Zvaki su me da vanredno dođen na posao, bio sam slobodan taj dan, izvukli me s rođendana u subotu i došao sam na posao umjesto kolege, naletio sam na kontrolu  :batin a šef koji me testirao nije imao certifikat za rad s dregerom i sve je palo u vodu, a predlagalo se da mi uzmu 10% od plaće... evo sad sam dao na net nešto što mi ni rođena majka ne zna  :smijeh  Stoga ne piši nešto što neznaš ili sto nagađaš, širiš dezinformacijeeee  :mahm  Kasnije su trojicu poslali na polaganje licence za alkotestiranje... na uputama za korištenje dregera na poslu imamo kratko uputstvo ra rukovanje, nikotin oštećuje aparat, ne utjeće na rezultat mjerenja ali oštećuje senzor, neznam što bih ti rekao, dao sam linkove, pročitaj ili nemoj ... nisam potpisao zapisnik o alkotestiranju jer sam u suradnji sa sindikalnim povjerenikom i odvjetnikom sindikata odlučio da ga ne potpišem zapisnik jer je to još jedan faktor može pripomoći ako dođe do sudovanja. Smatrao sam da nisam kriv i tjerao mak na konac i nisam požalio. Uštedio barem 100 eurića od plaće...
« Zadnja izmjena: 12-05-2011, 20:08:58 od dkasaic2 »

Offline Dean164

• Ovisnik o alfistima
  • 164 2.0 TS Super
    • Sisak
« Odgovori #93 u: 12-05-2011, 20:17:38 »
godinu kasnije moj dobar prijatelj imao je onaj slučaj s alkotestiranjem kad je izašao s parkirališta kafića ovdje u Sisku, i njega smo izvukli kod prekršajnog suca, on je dobio opomenu od suda, on je napuhao 1,05... dakle prićam događaje iz stvarnog života a ne prdim metan u dreger kao ti,  kako si to samo slikovito napisao  :blabla

Offline bestija

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • karavan
    • Vrgorac
« Odgovori #94 u: 12-05-2011, 21:09:40 »
...Drugo, Policijski službenici koji obavljaju operativnu radnju provjere alkoholiziranosti vozača moraju bit posebno educirani, i trebali bi znat barem osnovne stvari o uređaju kojim vrše kontrolu....

evo kad već kopiramo piskaranja sa tog legalisa

http://www.legalis.hr/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=503319869&forum=29

.......za rukovanjem dragera ( alkometar) nije potrebno proči tečaj kao i za rukovanje cozart dds uređajem za detektiranje opojnih sredstava.......ali za mjerne uređaje za mjerenje brzine potrebno je imati uvjerenje

naravno ovo vrijedi za pol. službenike..
« Zadnja izmjena: 12-05-2011, 21:11:16 od bestija »
''Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere''.

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #95 u: 12-05-2011, 21:16:00 »
Stvarno svašta ljudi piskaraju  :wal:

Btw da li je itko ikad u nekoj ovak firmi dobio kaznu, ili nedajbože otkaz kad ga je netko iz firme alkotestirao i pokazao da ima alkohola?
Dal je to palo u vodu radi nekih dozvola, certifikata, rodnih listova, domovnica?

E da, na sudu kad te pitaju zašto nisi stao murjaku koji te zaustavljao, reci da nje imao ikakvih dokaza da je murjak, nije na njemu visilo nikakvih certifikata pa zato ne staješ  :funny: :funny: :funny: :funny: :funny: :funny: :funny:

Je, ja sam vršio testiranje vozača u firmi, i imam dozvolu za to i imao sam uredno atestiran dreger !!!.....tako  da mu nisam ostavio nikakvu mogućnost za žalbu.
.... sempre gilles ....

Offline Dean164

• Ovisnik o alfistima
  • 164 2.0 TS Super
    • Sisak
« Odgovori #96 u: 12-05-2011, 21:19:54 »
iz tumaćenja Zakona o prekršajnom postupku ...rezultat postupka provjere alkoholiziranosti bit će valjan pod uvjetom da ga je provela za to osposobljena i ovlaštena osoba.

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #97 u: 12-05-2011, 21:21:14 »
pokažem ja tebi certifikat čim ti meni pokažeš da audi A5 ima certifikat za svoje....kakav certifikat  :funny:
Zamisli da moraš imati certifikat za brisače da mogu uredno brisati pri brzini iznad 100kmh jer ako otpadne može nekoga iza tebe u saobraćaju ugrozit. Pravno gledano ako je certificirano kao proizvod za ugradnju, i ugrađeno kako treba - a čim sam prošao tehnički ugrađeno je, čemu onda dodatni certifikat.
 :smijeh :smijeh
Mogu se ja ovako natezati sa čika organima do sudnjeg dana, ja živim on natezanja po sudovima  :hap:

Ako je tvornički ugrađeno onda uvoznik ima certifikat za taj proizvod ( A5 ), u to ulaze i ta svjetla.....sve naknadno ugrađivano na vozilo trebalo bi imat certifikat.
Bavim se kamionima sa raznim nadogradnjama, a to ti dođe na isto. Dakle kamion ima atest, a nadogradnja posebno, pa onda sve skupa na tehnički pregled. Iako puno puta nisu ni oni na thničkom znali što bi i kako bi sa nekim stvarima  :hehe: :hehe: :hehe:
.... sempre gilles ....

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #98 u: 12-05-2011, 21:21:36 »
iz tumaćenja Zakona o prekršajnom postupku ...rezultat postupka provjere alkoholiziranosti bit će valjan pod uvjetom da ga je provela za to osposobljena i ovlaštena osoba.

:ok: :da: :da: :da:

...da nebi bilo nismo znali, ja sam čak organizirao testiranje pred 2 svjedoka.
« Zadnja izmjena: 12-05-2011, 21:22:59 od GTzadar »
.... sempre gilles ....

Offline Dean164

• Ovisnik o alfistima
  • 164 2.0 TS Super
    • Sisak
« Odgovori #99 u: 12-05-2011, 21:33:17 »
Je, ja sam vršio testiranje vozača u firmi, i imam dozvolu za to i imao sam uredno atestiran dreger !!!.....tako  da mu nisam ostavio nikakvu mogućnost za žalbu.

E jedino tako i mora biti... hvala na podršci, već sam pomislio da su me htjeli osuditi po bugarskom zakonu...  :smijeh  Policijski vježbenik dok ne dobije ovlaštenje tj. značku ne može vršiti alkotestiranje tj. može ali rezultat tog testiranja je ništavan i ne priznaje se...  :wal:  :wal:  :wal: NISAM JA TO IZMISLIOOOOO

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #100 u: 12-05-2011, 21:35:44 »
E jedino tako i mora biti... hvala na podršci, već sam pomislio da su me htjeli osuditi po bugarskom zakonu...  :smijeh  Policijski vježbenik dok ne dobije ovlaštenje tj. značku ne može vršiti alkotestiranje tj. može ali rezultat tog testiranja je ništavan i ne priznaje se...  :wal:  :wal:  :wal: NISAM JA TO IZMISLIOOOOO

A vidim raspravu pa sam se mora ubacit, jer sam obavlja tu ne baš ugodnu funkciju u firmi  :ok:
.... sempre gilles ....

Offline Dean164

• Ovisnik o alfistima
  • 164 2.0 TS Super
    • Sisak
« Odgovori #101 u: 12-05-2011, 21:39:31 »
ma na posao i alkohol nejdu skupa... ja sam se izvukao ali nikad više ni kapi prije posla ni za vrijeme posla...

Offline mareo

• Administrator
  • Trade Count: (+33)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT Blackline Q2
    • Zgb
« Odgovori #102 u: 12-05-2011, 22:26:28 »
: Ali opet kažem, ja imam uredno registrovano vozilo koje je prošlo tehnički pregled i imam potvrdu istog, to što naši tehnički i recimo naša saobraćajna ne zadrži naknadne preinake na vozilu je propust...

...samo bi se osvrnuo na citirano: a zašto bi tebi netko (milicajac  :hap:) povjerovao da si imao ugrađenu preinaku (za koju inače treba atest) prilikom tehničkog pregleda...mogao si to ugraditi dan poslije...tako da ti tehnički pregled i potvrda nemože biti "alibi"...

*ebo mene mali pas, kak' si? pa tak'...

Offline TOMMY_BOY

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.9 8v GTB2256v
    • Croatia Križevci
« Odgovori #103 u: 12-05-2011, 22:31:22 »
evo ti od mene jedna petica  :rolll:  :hehe:

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo
« Odgovori #104 u: 13-05-2011, 07:37:28 »
...samo bi se osvrnuo na citirano: a zašto bi tebi netko (milicajac  :hap:) povjerovao da si imao ugrađenu preinaku (za koju inače treba atest) prilikom tehničkog pregleda...mogao si to ugraditi dan poslije...tako da ti tehnički pregled i potvrda nemože biti "alibi"...

Teret dokazivanja je uvijek na tužitelju......
Ti tvrdiš da sam iskoristio zakon, tvrdiš da sam izigrao tehnički...OK....DOKAŽI, ja kažem da nisam  :hehe:

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #105 u: 13-05-2011, 08:03:11 »
Ti tvrdiš da sam iskoristio zakon, tvrdiš da sam izigrao tehnički...OK....DOKAŽI, ja kažem da nisam  :hehe:

:da: :ok:......
.... sempre gilles ....

Offline mareo

• Administrator
  • Trade Count: (+33)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT Blackline Q2
    • Zgb
« Odgovori #106 u: 13-05-2011, 10:10:52 »

...dokažem ti sa trenutnim stanjem tvoga auta, tj. izvanrednim tehničkim kojeg moraš platiti...naravno ovo govorim u slučaju da imaš ugrađeno nešto što zahtjeva atest (naknadni ksenon, neoriginalni spojleri, plinska instalacija i slično)...

*ebo mene mali pas, kak' si? pa tak'...

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #107 u: 13-05-2011, 10:45:57 »
...dokažem ti sa trenutnim stanjem tvoga auta, tj. izvanrednim tehničkim kojeg moraš platiti...naravno ovo govorim u slučaju da imaš ugrađeno nešto što zahtjeva atest (naknadni ksenon, neoriginalni spojleri, plinska instalacija i slično)...

:da: :da: ... ali i oni moraju bit sigurni da su 100% u pravu inače im pošalješ tužbu pa su u problemu !!!!

Dakle, sve zavisi o obučenosti, upućenosti, znanju, službene osobe  :hap:
A kako su zakoni poludefinirani, nejasni u puno slučajeva, puni rupa......i mijenjaju se često ili prečesto.... ima tu prostora za plesanje koliko očeš  :da:
.... sempre gilles ....

Offline bestija

• Ovisnik o alfistima
  • karavan
    • Vrgorac
« Odgovori #108 u: 13-05-2011, 10:59:27 »

...zbog toga što sam napuhao 0,42 prije posla. Zvaki su me da vanredno dođen na posao, bio sam slobodan taj dan, izvukli me s rođendana u subotu i došao sam na posao umjesto kolege, naletio sam na kontrolu  :batin a šef koji me testirao nije imao certifikat za rad s dregerom i sve je palo u vodu,

mislim da u ovoj raspravi se brkaju dvi stvari. osoba koja u nekoj firmi testira zaposlenike, pa je zbog potreba firme kao civilni ispitivač za to osposobljen (znači da testira zaposlenike unutar firme poradi disciplinskog postupanja prema njima na zahtjev firme), i policijskom službeniku koja testira osobe po službenoj dužnosti ( ne samo u prometu, iako se svi hvataju samo za to ) jer je za to prošao predavanja u sklopu policijske škole, ukoliko smatra da je vozač pod utjecajem alkohola ili droga.

a što se sudaca tiče... bar ovih koje često posjećujem u sklopu posla, njima se isto može svašta prodat.  jedino u RH je moguće da u jednom postupku alkohol u prometnoj nesreći bude otegotna, a u drugom olakotna okolnost... o tom toliko.

''Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere''.

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #109 u: 13-05-2011, 11:22:11 »
mislim da u ovoj raspravi se brkaju dvi stvari. osoba koja u nekoj firmi testira zaposlenike, pa je zbog potreba firme kao civilni ispitivač za to osposobljen (znači da testira zaposlenike unutar firme poradi disciplinskog postupanja prema njima na zahtjev firme), i policijskom službeniku koja testira osobe po službenoj dužnosti ( ne samo u prometu, iako se svi hvataju samo za to ) jer je za to prošao predavanja u sklopu policijske škole, ukoliko smatra da je vozač pod utjecajem alkohola ili droga.

a što se sudaca tiče... bar ovih koje često posjećujem u sklopu posla, njima se isto može svašta prodat.  jedino u RH je moguće da u jednom postupku alkohol u prometnoj nesreći bude otegotna, a u drugom olakotna okolnost... o tom toliko.

Gle, obuka ide u skladu s opremom koju imaju, ali oprema i uređaji se mijenjaju, dolaze novi, drugačiji....dakle, moraju pratiti nove stvari i bit obučeni za rukovanje istima.
Koliko su u policiji ažurni s time, to neznam.

O sucima, potpisujem.
.... sempre gilles ....

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo
« Odgovori #110 u: 13-05-2011, 12:11:20 »
brkate drugari kruške i jabuke......
U taj dio oko osposobljenosti ne bih ulazio jer nisam ziher tu mada recimo pravna logika kaže ovako, civilna osoba koja vrši testiranje mora imati certifikat u okviru referata koji obavlja dok uniformirano lice tipa policajac po svojoj funkciji ne bi morao imati certifikat jer to ide uz njegov posao i predpostavlja se da je obučen za isti.
A što se tiče samog alkohola i kako ga suci i pravnici poimaju, poimaju ja upravo onako kako treba, alkohol je otežavajuća okolnost samo onda kad je u svezi sa recimo nezgodom koja se desila, Evo da objasnim na primjeru, sjedam ja za volan svoje alfe mrtav pjan, i vozim i stajem na crvenom svjetlu na semaforu uredno kako i treba. U mene se od pozadi autom zabija lik i izazove nezgodu. To što sam ja u trenutku nezgode bio pod uticajem alkohola nema nikakve veze sa nezgodom jer nije sa istom u uzročno-posljedičnoj vezi. Policija koja dođe na lice mjesta će mene testirati, uredno mi uručiti prekršajni nalog radi vožnje pod uticajem ali moja šteta na mom autu je apsolutno plativa i nije u vezi sa mojim alkoholiziranim stanjem........ I na kraju krajeva kod vožnje pod alkoholom ima masa činilaca koji djeluju na osobu koja je pod uticajem. Mislim ovo je sad lagani OT ali eto nije loše za znati, ne djeluje isto 1 promil alkohola na nekog visine 190cm i nekog od 150cm, ili nekog ko ima 110 kila i nekog velter kategorije...
Drugačije različiti organizmi apsorbuju alkohol, a i podnose bogami  :mah:

Offline bestija

• Ovisnik o alfistima
  • karavan
    • Vrgorac
« Odgovori #111 u: 13-05-2011, 12:40:42 »
očito ja nisan dovoljno jasno napisa... u jednoj situaciji na sudu (jer je taj čovjek uzrokovao prometnu nesreću, zbog čega se i nalazi na sudu), alkohol je uzet kao otegotna okolnost, dok je u sličnom predmetu kojeg sam radio kasnije, znači isto uzrokovanje prometne, alkohol naznačen kao olakotna okolnost  kao nešto zbog čega osoba nije mogla pravodobno reagirati i po tome mu se umanjuje kazna bla bla  :metak ... , iako je logicno da se on sam svjesno doveo u to stanje. 

ako sudionik nije kriv za prometnu, a pod utjecajem je alkohola, to je jasno. nema mu to bit ni olakotna ni otegotna okolnost, već je to prekršaj za sebe i kako si napisa, dobiješ nalog i gotovo.  :ok:

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #112 u: 13-05-2011, 12:50:31 »
očito ja nisan dovoljno jasno napisa... u jednoj situaciji na sudu (jer je taj čovjek uzrokovao prometnu nesreću, zbog čega se i nalazi na sudu), alkohol je uzet kao otegotna okolnost, dok je u sličnom predmetu kojeg sam radio kasnije, znači isto uzrokovanje prometne, alkohol naznačen kao olakotna okolnost  kao nešto zbog čega osoba nije mogla pravodobno reagirati i po tome mu se umanjuje kazna bla bla  :metak ... , iako je logicno da se on sam svjesno doveo u to stanje. 

ako sudionik nije kriv za prometnu, a pod utjecajem je alkohola, to je jasno. nema mu to bit ni olakotna ni otegotna okolnost, već je to prekršaj za sebe i kako si napisa, dobiješ nalog i gotovo.  :ok:

A kod nas je sve moguće, nažalost....sud je za  :sad: :sad: :sad: :sad:
.... sempre gilles ....

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo
« Odgovori #113 u: 13-05-2011, 13:18:38 »
mah sudaca i sudaca, ko i u svemu, neko dobar neko loš a neko ispodprosječan.......
Razumili smo se  :ok:

Offline Reno

• Trade Count: (+6)
  • Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #114 u: 13-05-2011, 14:40:28 »
nesto mi nije jasno recimo da sam malo popio vise od 0,5 promila i sad me neko lupi na cesti i on je kriv dali sam ja automatski kriv za tu nesrecu sto sam pijan ili je on kriv a ja samo dobijem kaznu za alkohol  :?:

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo
« Odgovori #115 u: 13-05-2011, 17:08:52 »
nesto mi nije jasno recimo da sam malo popio vise od 0,5 promila i sad me neko lupi na cesti i on je kriv dali sam ja automatski kriv za tu nesrecu sto sam pijan ili je on kriv a ja samo dobijem kaznu za alkohol  :?:

naravno da nisi ukoliko tvoje stanje alkoholisanosti nije u uzročno-posljedičnoj vezi sa nezgodom odnosno nisi odgovoran za nastanak nezgode. Samo plaćaš po prekršajnom nalogu za alkohol i vožnju pod uticajem.
« Zadnja izmjena: 13-05-2011, 17:09:52 od Tare071 »

Offline ALFA145QV

• Ovisnik o alfistima
  • Ferrari...Subaru i Micek evoIX
    • PAZIN
« Odgovori #116 u: 13-05-2011, 17:39:18 »
Baš sam danas vrebao frenda koji je policajac i vozi presretač. Pitao sam ga da li treba imat licencu za vrešenje kontrole alkoholiziranosti vozača sa dragerom. Rekao je da za sve uređaje koje koristi kao policajac, mora imat tečaj o korištenju i važeću licencu. Ako nije licenciran nesmije koristit uređaje u kontroli vozača. Kada radi u presretaču, sa sobom uvijek ima licencu kojom se potvrđuje da je osposobljen za rad tim vozilom/uređajem. Kada vrši kontrolu alkoholiziranosti ne mora imat sa sobom licencu, ali te potvrde moraju bit pohranjene u matičnoj policijskoj postaji. Mladi policajac je samo "promatrač" godinu dana, može eventualno napisat neki zapisnik sa kontrole ali taj zapisnik mora ovjerit licencirani policajac koji je sa njim. Istina je da nikotin oštećuje senzore dragera za mjerenje alkohola i ako je osoba pušila, mora pričekat par minuta prije testiranja. To ne utječe na vjerodostojnost uređaja koji mora bit baždaren u odrerđenom periodu (zaboravio sam kojem). Rekao je da ako drager pokazuje npr 1,2 promila, na vađenju krvi će rezultat bit cca 1,3....znači prilikom mjerenja ide donekle na ruku testirane osobe. Normalno da mora pitat testiranog kad je popio zadnje piće i ako je to friško popijeno, napravi pauzu od 15 ili više minuta (ako čovijek ima vremena na bacanje, pričeka ga i pola sata. Budu razne smiješne scene kada ljudi znaju trčkarat na okolo, kao da će ishlapit alkohol  :funny:) . Isto tako kaže da ako se predmet sa suda vrati, tj. oslobodi se okrivljenog/optuženog, zbog nekog propusta policajca koji je vršio testiranje ili neku drugu vrsta nadzora sa raznim mjernim uređajima.....slijedi dobro ribanje i pranje mozga od njegovog zapovijednika

Znači raniji napisi i te kako drže vodu......
toliko od mene ovako laički pisano.....a te informacije iz prve ruke kolege  :pol:
Ko pročita, otpala mu kita.

Offline Dean164

• Ovisnik o alfistima
  • 164 2.0 TS Super
    • Sisak
« Odgovori #117 u: 13-05-2011, 19:38:21 »
Baš sam danas vrebao frenda koji je policajac i vozi presretač. Pitao sam ga da li treba imat licencu za vrešenje kontrole alkoholiziranosti vozača sa dragerom. Rekao je da za sve uređaje koje koristi kao policajac, mora imat tečaj o korištenju i važeću licencu. Ako nije licenciran nesmije koristit uređaje u kontroli vozača. Kada radi u presretaču, sa sobom uvijek ima licencu kojom se potvrđuje da je osposobljen za rad tim vozilom/uređajem. Kada vrši kontrolu alkoholiziranosti ne mora imat sa sobom licencu, ali te potvrde moraju bit pohranjene u matičnoj policijskoj postaji. Mladi policajac je samo "promatrač" godinu dana, može eventualno napisat neki zapisnik sa kontrole ali taj zapisnik mora ovjerit licencirani policajac koji je sa njim. Istina je da nikotin oštećuje senzore dragera za mjerenje alkohola i ako je osoba pušila, mora pričekat par minuta prije testiranja. To ne utječe na vjerodostojnost uređaja koji mora bit baždaren u odrerđenom periodu (zaboravio sam kojem). Rekao je da ako drager pokazuje npr 1,2 promila, na vađenju krvi će rezultat bit cca 1,3....znači prilikom mjerenja ide donekle na ruku testirane osobe. Normalno da mora pitat testiranog kad je popio zadnje piće i ako je to friško popijeno, napravi pauzu od 15 ili više minuta (ako čovijek ima vremena na bacanje, pričeka ga i pola sata. Budu razne smiješne scene kada ljudi znaju trčkarat na okolo, kao da će ishlapit alkohol  :funny:) . Isto tako kaže da ako se predmet sa suda vrati, tj. oslobodi se okrivljenog/optuženog, zbog nekog propusta policajca koji je vršio testiranje ili neku drugu vrsta nadzora sa raznim mjernim uređajima.....slijedi dobro ribanje i pranje mozga od njegovog zapovijednika

Znači raniji napisi i te kako drže vodu......
toliko od mene ovako laički pisano.....a te informacije iz prve ruke kolege  :pol:

:ok: :ok:   :ok:   ja radim u policiji od 1991. i tvrdim da je onako kako si ti napisao i onako kako sam ja gore napisao!!! Nisam postao policajac ni bog jer sam dobio značku nego sam proučavao, učio i NAUČIOOOOOOO
 zakone  :pol: , neki očito još mogu naućiti
« Zadnja izmjena: 13-05-2011, 19:48:58 od dkasaic2 »

Anton

• Gost
« Odgovori #118 u: 13-05-2011, 19:54:15 »
o kolega  :craz
pa kak je!?
bu kaj s tim odpremninama  :hap:

Offline Dean164

• Ovisnik o alfistima
  • 164 2.0 TS Super
    • Sisak
« Odgovori #119 u: 13-05-2011, 19:58:26 »
Joj, ne znam, ja sam mojima rekao da me mogu samo s nogama naprijed umiroviti, nejdem nikud, još sam "mlad"  :mahm  :mahm  :mahm