18-04-2026, 19:20:20

Autor Tema: Kupovina: Alfa GTV / SPIDER  (Posjeta: 82155 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline robilad

• Trade Count: (0)
  • Učim polako
  • Spol: Muški
    • Vinkovci
Odg: Kupovina: Alfa GTV / SPIDER
« Odgovori #570 u: 20-01-2017, 23:01:29 »
Smetaju mi datalji tako i ovo s oznakama (možda sam bolesnik, ali si GTV-a planiram uzeti za svoj gušt).

Ne mogu vjerovati da je netko mogao napraviti ovaku glupost. Također se na gumama između vrata i blatobrana vide tragovi boje, uz takve detalje kako vjerovati da je cijeli posao odrađen dobro i ozbiljno. Iskreno vjerojatno bi te oznake morao presložiti, naravno uz bojanje zadnjih vrata.

Također se razmišljam uzeti neku jeftino koju treba srediti, pa kad završiš bar znaš što imaš! Kakva su vaša iskustva?

Offline Big D

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • GTV 2.0 TS Grigio Chiaro
    • Čakovec
« Odgovori #571 u: 20-01-2017, 23:10:16 »
Ja sam svoju platio nekih 8000 Kn, do rege me je došla još 20k. A tu i tam zatraži još malo  :hap:

Offline Batina

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #572 u: 21-01-2017, 00:31:36 »
Planiram sutra zvati za ovu iz lorene, moram neki broj nac jos od njih  :tooth
Ovo je super kolega, iznutra djeluje oke to mi je veliki plus a lakiranje ionako ne gine.
Motor mi je nebitan samo da je v6 jer to mi jako olaksava situaciju oko daljnjeg razvoja projekta.
Imam ponudu sa foruma koja je blize meni ali je cijena malo jaca a ovo ako nece bit neka luda cifra i auto nije bio jace zabijen mi je super opcija.
Can a car ever be art? Most experts say no, but they obviously haven't seen the Alfa Romeo.

Offline Prta

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • 155
    • Split
« Odgovori #573 u: 21-01-2017, 11:46:30 »
Planiram sutra zvati za ovu iz lorene, moram neki broj nac jos od njih  :tooth
Ovo je super kolega, iznutra djeluje oke to mi je veliki plus a lakiranje ionako ne gine.
Motor mi je nebitan samo da je v6 jer to mi jako olaksava situaciju oko daljnjeg razvoja projekta.
Imam ponudu sa foruma koja je blize meni ali je cijena malo jaca a ovo ako nece bit neka luda cifra i auto nije bio jace zabijen mi je super opcija.
predpostavit cu da ce ic unutra 3.0 ili tako nesto tako ako je cijena dobra zasto ne, al ima ulozit u nju sta je i logicno
Dream. Build. Drive.

Offline Sasa.R

• Sa stažom
  • Alfa 75 1.8 i1.6IE, Alfa145, Alfa166 3,0 V6 24 V
    • Split i Brna (Korcula)
« Odgovori #574 u: 21-01-2017, 19:29:39 »
Ta GTV u Lorene  ako je ona crna šta leži   na Kamenu, njoj je riknula pumpa benzina koliko mi je meho koji tamo radi rekao, a i da to nisu uspjeli riješiti.

Offline Batina

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #575 u: 21-01-2017, 19:43:12 »
Ma taj 2.0 u gtv kad krene jebat moras si mallo vise truda i para dat da radi kako treba.
Danas Sam and zvao Al nitko se nije javio. Probat cemo iduci tjedan.
Can a car ever be art? Most experts say no, but they obviously haven't seen the Alfa Romeo.

Offline robilad

• Učim polako
    • Vinkovci
« Odgovori #576 u: 21-01-2017, 21:23:22 »
Ako je V6, mozda bi se i isplatio taj cirkus rjesiti.

Može li info gdje se nalazi vozilo i koja je cijena. Najbolje ako imaš neki kontakt!

Uneprijed hvala! :thanks

Offline petra

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 SW
    • Grad na 4 rijeke
« Odgovori #577 u: 21-01-2017, 21:40:29 »
Može li info gdje se nalazi vozilo i koja je cijena. Najbolje ako imaš neki kontakt!

Uneprijed hvala! :thanks

Auto je u Karlovcu. Radi se o cijeni od oko 600e. Možda bi bio i za regu. Imam broj vlasnika ako te zanima.     
Postoje dvije vrste ljudi:
... oni kojima se sviđam i oni koji nemaju ukusa.

Offline petra

• Ovisnik o alfistima
  • 156 SW
    • Grad na 4 rijeke
« Odgovori #578 u: 21-01-2017, 21:41:19 »
Nije V6 nego TS.

Offline Paso

• Član Alfa Kluba 13
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV 3.0, GT 1.9, Giulia 2.2 JTDM, Giulia 2.0 Turbo
    • Zaljev, Rijeka
« Odgovori #579 u: 21-01-2017, 21:50:19 »
Mama mia. :( No, za 600 eura, ako je relativno ispravna, možda bi netko s mnogo ljubavi mogao složiti da bude pristojna. Treba vidjeti u kakvom je stanju zadnji ovjes i da nije oštećen most od legure. A onda nova sjedala, volan, lakiranje... na kraju se opet dođe na barem 4.000 eura, jedino što ovako neki mladi dečko može malo po malo slagati kako zaradi za neku fazu restauracije...

Offline robilad

• Učim polako
    • Vinkovci
« Odgovori #580 u: 21-01-2017, 22:06:59 »
Auto je u Karlovcu. Radi se o cijeni od oko 600e. Možda bi bio i za regu. Imam broj vlasnika ako te zanima.   
.

Može pošalji mi broj. Sljedeći tjedan sam u Zg pa bi se zaletio da ju vidim. :n065:

Offline petra

• Ovisnik o alfistima
  • 156 SW
    • Grad na 4 rijeke
« Odgovori #581 u: 22-01-2017, 08:52:51 »
.

Može pošalji mi broj. Sljedeći tjedan sam u Zg pa bi se zaletio da ju vidim. :n065:

Imaš PP!  :ok:

Offline robilad

• Učim polako
    • Vinkovci
« Odgovori #582 u: 23-01-2017, 20:51:05 »
Za onu šarenu vlasnik s papirima za regu traži 1200 eurića, 600 ide samo za dijelove. 

Ponovno upit! Zna li se što vezano uz ovu na Njuškalu:

http://www.njuskalo.hr/auti/alfa-romeo-gtv-2.0-twin-spark-16v-oglas-19593166

Kontaktirao sam vlasnika i treba ju bojati cijelu, ima nešto pokidano u unutrašnjosti i klima ne radi. Dobro bi mi došlo ako bi netko znao nešto više!

Može na PP

Offline Brkati Pionir

• Sa stažom
  • Spider 916
    • Zagreb
« Odgovori #583 u: 23-01-2017, 21:16:23 »
Te najjeftinije ce te ispast najskuplje na kraju.

Offline dado

• Ovisnik o alfistima
  • GTV V6 TB
    • Sveta Nedelja/Vinkovci
« Odgovori #584 u: 23-01-2017, 21:43:47 »
Izbor je nikakav...

Imaš ih ovdje još par: index.hr
GTV V6 TB '96

ex: 147, 159 ti, Giulietta, Mito TB 155ks

Offline robilad

• Učim polako
    • Vinkovci
« Odgovori #585 u: 23-01-2017, 22:06:00 »
Te najjeftinije ce te ispast najskuplje na kraju.

Sve si i ja tako mislim!

Offline maXonja

• Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • 159 SW 2.0 JTDm | GTV 3.0 V6 | Spider 2.0 TS
« Odgovori #586 u: 24-01-2017, 08:29:06 »
Za onu šarenu vlasnik s papirima za regu traži 1200 eurića, 600 ide samo za dijelove. 

Ponovno upit! Zna li se što vezano uz ovu na Njuškalu:

Kontaktirao sam vlasnika i treba ju bojati cijelu, ima nešto pokidano u unutrašnjosti i klima ne radi. Dobro bi mi došlo ako bi netko znao nešto više!

Može na PP

Meni je vlasnik rekao kad sam ga zvao da je udarena u zadnji lijevi bok, nije strašno, ali je udarena

Offline alfanova

• Pripravnik
  • **
  • 159 TI & GTV TS
    • osijek
« Odgovori #587 u: 24-01-2017, 11:38:35 »
Meni je vlasnik rekao kad sam ga zvao da je udarena u zadnji lijevi bok, nije strašno, ali je udarena
I meni isto, neki dalmatinac, imao sam osjecaj da bi ona isla za dosta nizu cjenu.
Treba vidit auto uzivo, ove slike na njuskalu davno slikane, kad je on uzimao auto prije par godina.
"...GTV's are Toys, Toys get put back in the box for the next time to be played with, Doesn't meen they have to be thrown out or given away..."

Offline maXonja

• Ovisnik o alfistima
« Odgovori #588 u: 24-01-2017, 11:45:48 »
I meni isto, neki dalmatinac, imao sam osjecaj da bi ona isla za dosta nizu cjenu.
Treba vidit auto uzivo, ove slike na njuskalu davno slikane, kad je on uzimao auto prije par godina.

Vjerojatno bi išla niže da, jer auto stoji i po razgovoru sam skužio da bi se čovjek htio riješiti auta

Trebao sam je ja ići pogledati, ali je taman onda taj vikend prije 2 tjedna zakrkao snijeg pa nisam išao, a sad sam u međuvremenu uzeu drugu GTV za dijelove

Offline Johnny6

• Trade Count: (+2)
  • Pripravnik
  • **
    • Vrbnik
« Odgovori #589 u: 24-01-2017, 12:07:25 »
Ja sam gledao taj auto kad sam Spidera kupvao,10/2015. Tad je cjena bila čak i niža nego sad.Treba farbat cjeli auto,već tad je trebalo jer se ljušti lak.Suvozački sic je pokidan na jednom djelu.Sajle su puknute za preklapanje siceva i tako još neke sitnice.
Nije bio trul od ispod,ni po karoseriji se ništa nije vidjelo.

Offline maXonja

• Ovisnik o alfistima
« Odgovori #590 u: 24-01-2017, 12:33:59 »
Ova izgleda obečavajuće za dijelove

Unutrašnjost :love:

http://www.njuskalo.hr/auti/alfa-romeo-gtv-2.0-oglas-21471244

Offline alfanova

• Pripravnik
  • **
  • 159 TI & GTV TS
    • osijek
« Odgovori #591 u: 24-01-2017, 17:43:59 »
"...GTV's are Toys, Toys get put back in the box for the next time to be played with, Doesn't meen they have to be thrown out or given away..."

Offline Dena95

• Starosjedioc
  • GTV
    • Split
« Odgovori #592 u: 25-01-2017, 00:16:16 »
Ova izgleda obečavajuće za dijelove

Unutrašnjost :love:

Sta bi lipo pasala ova crvena unutrasnjost na neru huh ne zelin ni mislit  :ling:
Za koju cijenu se krece tepih (sto ide skroz na pod kako vec se zove)

Offline robilad

• Učim polako
    • Vinkovci
« Odgovori #593 u: 29-01-2017, 21:21:38 »
Evo „kratki“ rezime moje ekskurzije u potrazi za mojom prvom GTV-ejkom. Možda nekom pomogne i uštedi vremena. Sve napisano je moj dojam i ne mora biti tako, te molim da vlasnici ništa ne zamjere.

1.   Zagreb- Sesvete
Izvana vozilo izgleda solidno nema nekih većih oštećenja. Pod ima nešto korozije, ali ništa strašno.
Unutrašnjost solidna, prednji sicevi po mojim kriterijima lošiji (suvozačevo manje oštećeno na bočnim stranicama, ali vozačevo isto na bočnoj strani dosta pohabano).
Vozilo je na hladno odmah upalilo. Fino radi, dobro prima gas, ne dimi, na leru uključena lampica alternatora (kad se da gas isključi se).  Zvuk je dobar. Vozačevo staklo je u kvaru.
Problem su papiri koji koštaju cca 20k i vlasnik traži previše (više nego u oglasniku). Zaključak; jedino za dijelove, ali kad vlasnik prihvati da će morati izgubiti dosta novaca. Za sada nema smisla razmišljati o ovom vozilu.
2.   Zagreb
Vozilo izvana izgled dosta loše; lak se ljušti na poklopcima motora i prtljažnika, na krovu oštećenja od leda, lijevi zadnji blatobran dosta udubljen od sudara. Ukratko izvana treba cijelo vozilo srediti i obojati, jer ovako izgleda očajno. Korozije nema. Felga su dobre, gume za zamijeniti (iz 2008 g.).
Iznutra malo bolji nego izvana, ali treba srediti suvozačevo sjedalo (poderano), kožu ručice mjenjača i ručne kočnice treba zamijeniti, središnju konzolu srediti ili zamijeniti, pretapecirati gornji tapecirung, visokotonca na suvozačevim vratima nema, puknuta klapnica na izlazu zraka kod suvozača, puknuta sajla od sica. Prozor suvozača se ne otvara, klima ne radi, centralno ne radi …
Pali na hladno bez problema, fino radi, dobro prima gas, ne dimi. Zvuk mu je odličan (dobar ispuh). Tijekom vožnje dobro prima gas, ali prema mojoj procjeni ovjes je loš (kod vožnje lupalo je i naprijed i nazad). Kvačilo dobro; tvrdo i hvata na pola.
Zaključak; vozilo treba kompletno urediti izvana i iznutra, motor dobar, ovjes treba srediti., tj. uz razumnu cijenu i nakon puno-puno uloženih kunića i vremena mogao bi biti dobar.

3.   Zagreb – Sesvete
http://www.index.hr/oglasi/alfa-romeo-gtv-2-0-ts-16v/oid/408232
Vozilo izvana izgled dosta loše; na poklopcu motora i  na blatobranima  lak je popucao zbog kitanja. Dakle vozilo je lupano, prema procjeni ništa strašno, ali tko je popravljao trebao bi se prestati baviti s tim, jer je cijelom dužinom nosa s unutrašnje strane navučena stakloplastika u sloju od nekoliko cm. Ne mogu vjerovati da bi netko tko mazi i pazi svoje vozilo napravio popravak na takav način, imao sam prilike vidjeti dosta vozila, ali ovo nisam nikad vidio i tom mi je znak da se vozilo nije baš čuvalo  (popravak je napravljen prije kupovine od sadašnje vlasnice). Prednji branik je dosta napukao. Na kovu ima oštećenja i na jednom mjestu malo korozije. Pod dobar bez korozije. Vozilo treba cijelo obojati, pri čemu mora ići novi-drugi poklopac motora, vjerojatno i branik, a ja bi stavio i nove-druge blatobrane.
Suvozačeva vrata se ne zatvaraju do kraja. Netko je probušio krov i namontirao antenu koja je sad potrgana (zašto!???), i njegova antena je potrgana.
Unutrašnjost dobra, sjedala bez značajnijih oštećenja, treba srediti volan i pretapecirati gornji tapecirung. Suvozačevo staklo u kvaru i klima navodno prazna. Možda još koja sitnica, ali unutrašnjost dosta dobra.
Motor fino radi, dobro prima gas, motor na čepu i mjeraču ne dimi, ali tijekom vožnje dimio je kao Golf dvica. Kolega je komentirao da je mislio da smo se zapalili. Ovjes dobar bez primjedbi (prema probnoj vožnji). Kvačilo mekano i hvata na samom vrhu, te mislim da bi uskoro trebalo na zamjenu. Vozilo dobro ide, fino vuče i ne trese.
Gume nove, ali zimske, tako da treba nabaviti ljetne ili će ove zbog ljeta voziti max 15000 km.
Zaključak da se je trenutna vlasnica vozilo mazila i pazila (između ostalog uložila novaca u vozilo), ali prijašnji vlasnici ga baš nisu pazili. Mehanički dobar, treba vidjeti zašto toliko dimi, treba ga kompletno urediti izvana i nekakve sitnice unutra. Priča može biti dobra, ali treba uložiti dosta novaca.
Još nešto što mi je najviše zasmetalo, tijekom probne vožnje brat od vlasnice me na polu zagrijanom (bolje reć hladnom) motoru nagovarao da ga tiskam kako bi vidio kako vuče. To se naradi ovakvom vozilu (zapravo nijednom).

Ukupan zaključak; ako hoćeš da valja moraš i platiti.
Za sada ništa i tražim dalje!!!

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV V6 TB, GIULIETTA, Z750, SF1098S
    • ZG
« Odgovori #594 u: 29-01-2017, 21:34:16 »
I onda se ljudi cude kada (rijetko ali dogodi se) naleti neka uredna u oglasu sto trazi 4-5000 za nju.. i to da je u normalnom stanju, nista dodatno jos slozeno po ovjesu/unutrasnjosti/estetici..

Tvoj "Ukupan zakljucak" je upravo ovo gore sto ja govorim vec duze vremena :ok:  i drago mi je da to sve vise ljudi shvaca..
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: Big D

Offline kocka

• Starosjedioc
  • ...
    • zagreb,
« Odgovori #595 u: 29-01-2017, 21:39:39 »
Ja sam npr. svoju platio 6000 kn, do sada uloženo 20 i još  moram najmanje toliko, ja je ne vozim ni neču sve dok ne bude kako treba na njoj do najsitnijeg detalja.

I moj zaključak:
I onda se ljudi cude kada (rijetko ali dogodi se) naleti neka uredna u oglasu sto trazi 4-5000 za nju.. i to da je u normalnom stanju, nista dodatno jos slozeno po ovjesu/unutrasnjosti/estetici..

Tvoj "Ukupan zakljucak" je upravo ovo gore sto ja govorim vec duze vremena :ok:  i drago mi je da to sve vise ljudi shvaca..

Tbird

• Gost
« Odgovori #596 u: 29-01-2017, 21:43:05 »
Zanimljiv osvrt  :ok:
Iako, nije mi bas najjasnija racunica pod br.1., jer ispada da je u auto nedavno ulozeno skoro onoliko koliko ga i cijeni, a uvezao ga  :?  :dontno:
Vidim da su gtv-jke poprilicno rostfrei, dobro zasticene od ispod?!

Gtv u pravu si skroz, bez brige, ima ih koji te shvacaju  :tooth
Pravo da ti kazem, za do jaja urednu sa malo km bi odmah dao 5-6t jer na kraju uvijek ispadne kako kocka veli, ili prodaj dalje, pa se opet sve vrati na ono sta kocka kaze  :D :ok:
« Zadnja izmjena: 29-01-2017, 21:47:40 od Tbird »

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV V6 TB, GIULIETTA, Z750, SF1098S
    • ZG
« Odgovori #597 u: 29-01-2017, 21:50:13 »
:ok: :ok:
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline kocka

• Starosjedioc
  • ...
    • zagreb,
« Odgovori #598 u: 29-01-2017, 21:58:21 »
https://www.autoscout24.hr/Details.aspx?id=283568890&cd=636208243120000000&asrc=st|fs
auto koji vrijedi taj i košta,meni je ovo favorit  :love: :love:

Online danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #599 u: 29-01-2017, 22:01:47 »
https://www.autoscout24.hr/Details.aspx?id=283568890&cd=636208243120000000&asrc=st|fs
auto koji vrijedi taj i košta,meni je ovo favorit  :love: :love:
A tek uvoz da te slagira

Poslano sa mog SM-N9100 koristeći Tapatalk

Nije bolest sve što boli