Evo „kratki“ rezime moje ekskurzije u potrazi za mojom prvom GTV-ejkom. Možda nekom pomogne i uštedi vremena. Sve napisano je moj dojam i ne mora biti tako, te molim da vlasnici ništa ne zamjere.
1. Zagreb- Sesvete
http://www.njuskalo.hr/auti/alfa-romeo-gtv-2.0-oglas-21471244Izvana vozilo izgleda solidno nema nekih većih oštećenja. Pod ima nešto korozije, ali ništa strašno.
Unutrašnjost solidna, prednji sicevi po mojim kriterijima lošiji (suvozačevo manje oštećeno na bočnim stranicama, ali vozačevo isto na bočnoj strani dosta pohabano).
Vozilo je na hladno odmah upalilo. Fino radi, dobro prima gas, ne dimi, na leru uključena lampica alternatora (kad se da gas isključi se). Zvuk je dobar. Vozačevo staklo je u kvaru.
Problem su papiri koji koštaju cca 20k i vlasnik traži previše (više nego u oglasniku). Zaključak; jedino za dijelove, ali kad vlasnik prihvati da će morati izgubiti dosta novaca. Za sada nema smisla razmišljati o ovom vozilu.
2. Zagreb
http://www.njuskalo.hr/auti/alfa-romeo-gtv-2.0-twin-spark-16v-oglas-19593166Vozilo izvana izgled dosta loše; lak se ljušti na poklopcima motora i prtljažnika, na krovu oštećenja od leda, lijevi zadnji blatobran dosta udubljen od sudara. Ukratko izvana treba cijelo vozilo srediti i obojati, jer ovako izgleda očajno. Korozije nema. Felga su dobre, gume za zamijeniti (iz 2008 g.).
Iznutra malo bolji nego izvana, ali treba srediti suvozačevo sjedalo (poderano), kožu ručice mjenjača i ručne kočnice treba zamijeniti, središnju konzolu srediti ili zamijeniti, pretapecirati gornji tapecirung, visokotonca na suvozačevim vratima nema, puknuta klapnica na izlazu zraka kod suvozača, puknuta sajla od sica. Prozor suvozača se ne otvara, klima ne radi, centralno ne radi …
Pali na hladno bez problema, fino radi, dobro prima gas, ne dimi. Zvuk mu je odličan (dobar ispuh). Tijekom vožnje dobro prima gas, ali prema mojoj procjeni ovjes je loš (kod vožnje lupalo je i naprijed i nazad). Kvačilo dobro; tvrdo i hvata na pola.
Zaključak; vozilo treba kompletno urediti izvana i iznutra, motor dobar, ovjes treba srediti., tj. uz razumnu cijenu i nakon puno-puno uloženih kunića i vremena mogao bi biti dobar.
3. Zagreb – Sesvete
http://www.index.hr/oglasi/alfa-romeo-gtv-2-0-ts-16v/oid/408232Vozilo izvana izgled dosta loše; na poklopcu motora i na blatobranima lak je popucao zbog kitanja. Dakle vozilo je lupano, prema procjeni ništa strašno, ali tko je popravljao trebao bi se prestati baviti s tim, jer je cijelom dužinom nosa s unutrašnje strane navučena stakloplastika u sloju od nekoliko cm. Ne mogu vjerovati da bi netko tko mazi i pazi svoje vozilo napravio popravak na takav način, imao sam prilike vidjeti dosta vozila, ali ovo nisam nikad vidio i tom mi je znak da se vozilo nije baš čuvalo (popravak je napravljen prije kupovine od sadašnje vlasnice). Prednji branik je dosta napukao. Na kovu ima oštećenja i na jednom mjestu malo korozije. Pod dobar bez korozije. Vozilo treba cijelo obojati, pri čemu mora ići novi-drugi poklopac motora, vjerojatno i branik, a ja bi stavio i nove-druge blatobrane.
Suvozačeva vrata se ne zatvaraju do kraja. Netko je probušio krov i namontirao antenu koja je sad potrgana (zašto!???), i njegova antena je potrgana.
Unutrašnjost dobra, sjedala bez značajnijih oštećenja, treba srediti volan i pretapecirati gornji tapecirung. Suvozačevo staklo u kvaru i klima navodno prazna. Možda još koja sitnica, ali unutrašnjost dosta dobra.
Motor fino radi, dobro prima gas, motor na čepu i mjeraču ne dimi, ali tijekom vožnje dimio je kao Golf dvica. Kolega je komentirao da je mislio da smo se zapalili. Ovjes dobar bez primjedbi (prema probnoj vožnji). Kvačilo mekano i hvata na samom vrhu, te mislim da bi uskoro trebalo na zamjenu. Vozilo dobro ide, fino vuče i ne trese.
Gume nove, ali zimske, tako da treba nabaviti ljetne ili će ove zbog ljeta voziti max 15000 km.
Zaključak da se je trenutna vlasnica vozilo mazila i pazila (između ostalog uložila novaca u vozilo), ali prijašnji vlasnici ga baš nisu pazili. Mehanički dobar, treba vidjeti zašto toliko dimi, treba ga kompletno urediti izvana i nekakve sitnice unutra. Priča može biti dobra, ali treba uložiti dosta novaca.
Još nešto što mi je najviše zasmetalo, tijekom probne vožnje brat od vlasnice me na polu zagrijanom (bolje reć hladnom) motoru nagovarao da ga tiskam kako bi vidio kako vuče. To se naradi ovakvom vozilu (zapravo nijednom).
Ukupan zaključak; ako hoćeš da valja moraš i platiti.
Za sada ništa i tražim dalje!!!