Mislim da je ovakva usporedba besmislena - zakaj? E pa zato jer...
a) Ne mjenjaju svi ljudi na autima djelove na isti način - primjerice, neko vidi ispucanu površinu nekih gumenih crijeva na motoru i odma ide mjenjat sve to, drugi ne razmatra o tome da mjenja neki komad gume dok isti ne pukne i ma kako izgledali ostali neće ih pipnut dok ne puknu, ili kuplung - nekoga će smetati kad postane pretvrdo i otić će ga mjenjat, drugoga baš briga dok god ne počne proklizavat pri kretanju, neko mjenja ulje svakih 5000km a neko svakih 35 000 km itd itd...
b) Ne koštaju svi djelovi za sve alfe isto, pa čak niti slično da ne govorim o tome da ne odlaze na svima uvjek iste stvari i da uopće ne počinjemo sa zamjenski vs originalni...
c) Neke stvari se mjenjaju i kvare samo trošenjem, neke samo vremenom a neke kombinacijom, dakle nije isto napravio neko 250 000 s autom u 20g vijeka auta ili u 3g...
d) često nije svejedno po čemu se auto vozi, npr ako neko vozi po dobrom asfaltu manje će se razbijat ovjes nego na makadamu i oranici od nekih seoskih cesta....
Itd...
Vjerujem da je jasno da raspravljati o tome "ko je bolji vlasnik jer je manje potrošio" ili "ko je bolji vlasnik jer je više potrošio" nema svrhe i samo nastaje svađa nepotrebno - ako neko želi dat primjer nek da svoju sumu i gotovo, ja npr alfu nemam dovoljno dugo da bi nekaj mogao govorit pa uopće nebum postao al ajde kupio sam gume brisače za 70kn, za 1000knj dvije nove gume i 200kn ulja za motor i kočnice kaj sam dotočio...