06-05-2026, 04:15:56

Autor Tema: 10 mjeseci s Alfom i svi popratni kvarovi  (Posjeta: 21814 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
  • GTV V6 TB, GIULIETTA, Z750, SF1098S
    • ZG
Odg: 10 mjeseci s Alfom i svi popratni kvarovi
« Odgovori #30 u: 15-04-2009, 23:09:52 »
I tam u rotoru ti ju neka stara baba u nekoj corsi na primjer koja ima debela masne prste, nije se sexala jedno 25 godina jer joj je muž alkoholičar fino odere i odnese ti pol stranice auta i onda neznaš kaj sam sa sobom i za to vrijeme dok dođe policija odeš u King Cros i kupiš si taj paradajz, jajca, mineralnu i tak neke sitnice :) :)

Ja kad sebi složim alfu ide na cesto jednom tjedno u nedjelju prijepodne dok svi odu na misu po selima i cesta bude prazna i popodne odmah nakon ručka dok svi odmaraju trbušine i gledaju prvo Plodove zemlje a onda i  Mir i dobro na HRT-u :ok:

Čim je misa pri kraju s autom brže doma u dvorište i čim otkuca podne i svi ručaju van s njim i čim Mir i dobro prođu opet u dvorište glancat ga  :craz :craz

Kramp za svaki dan ćemo neki naći već sa strane a Alfa bude umjesto ljubavnice :craz

Ipak auto vozim a Alfu živim :ok:

istina  :ok: ali ako bi tako gledao onda nebi nikada izašao van na cestu sa montrealkom, ipak i ona traži da ju se malo  :drive:  ali naravno da nbi išao baš u centar grada nego onako malo prema nekoj provinciji  :craz  :ok:
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline Role 156

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa 159 2.2JTS SS Ti Beverly tourer 300 ie
    • Požega
« Odgovori #31 u: 15-04-2009, 23:29:19 »
  :o000: koje cifre.dosad samo ulje i filtere na svakih 10tkm,termostat i sve 4 vilice prednje u malo jace od 2 god :hap:cca 2500kn naravno ne racunam felge,opruge itd
Varijator sekta

Offline Disco Volante

• Trade Count: (+3)
  • Starosjedioc
  • Alfa Romeo GT, Abarth 595 Turismo
    • Zagreb sjever
« Odgovori #32 u: 15-04-2009, 23:39:18 »
Noviji auto pruža premalo za ono koliko košta, debelo premalo u svim mogućim pogledima, jedino poneki auti daju za svoju cijenu pošten omjer dizajna ako ničeg drugog...

S ovom činjenicom se ja svakako slažem, iako...U pet godina koliko vozim 145-icu, gotovo da nema toga što na njoj nije promijenjeno od mehaničkih ili električnih dijelova, a iako se prilikom kupovine činila relativno očuvanim primjerkom. Primjerice, kako pretpostaviti da će se nakon 40 tkm raspasti remen, vrisnuti alternator, anlaser, prolupati ovjes, zablokirati kod ključ, zaštekati pumpa goriva..? Kroz tih pet godina i 60-ak tkm izbrojao sam preko 30 tkn troškova, ne računajući redovne servise, što barem za trećinu premašuje vrijednost samog automobila. Da li mi je žao? Nije! Niti kune, jer ipak sada znam što vozim. Ali da čovjek po n-ti put kad ga snađe neki novi kvar pomisli da kad bi imao za iskeširati novi automobil u salonu za 20-30 tisuća eura, bez obzira što se to činilo suludo, istog trenutka bi otišao i to učinio. Ipak, kad se i taj još jedan u nizu kvar popravi i strasti se smire, rezimiraš i opet po ne znam koji put sam sebe uvjeravaš da je ova dosadašnja solucija ipak isplativija, barem dok ne osvojiš nekakav dobitak na lotu  :hehe:.

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #33 u: 16-04-2009, 00:22:03 »
Da i ja pokoju velim:

Svjećice 295kn ( Championke za 40 000)
Remenje: oko 1000kn
ulje: 1000kn
termostat:250
Anitifriz: 400
dihtung poklopca: 150
varenje poklopca:200
tekući metal za karter: 100kn
cjev auspuha:180kn
Motor: 5200kn
atest plina 1200
plin 8000

Ruke:
2500kn

i još idu provjera radilce, svi ležajevi, dihtunzi, remenje ulje, filteri + ruke na sve to cifru ne želim znati jer ću se 
. :mad: :wal: :wal: :wal:

:henker:
« Zadnja izmjena: 16-04-2009, 00:42:33 od Isus »
Kockasti auto, najbolji auto.

Offline 156 sp1 rosso

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Giulia Veloce
    • ZAGREB
« Odgovori #34 u: 16-04-2009, 00:55:15 »
Sa pregledom ili bez njega rabljeni auto je rabljeni auto.
Čak da ga i odvezeš na pregled i da je u tom trenutku sve OK, tko ti garantira da ta ispravna vilica neće prolupati za 10.000Km, ili da ti neće otkazati neki senzor, riknuti akumulator, zaštekati termostat, procuriti neka pumpa/lajtung/hladnjak, ili u najgorem slučaju riknuti motor ?
Ako auto sa preko 100.000Km hoćeš održavati u top stanju moraš računati na velike troškove.

Zato se u rijetkim situacijama čak bolje isplati upiti novi nego rabljeni auto.

Za primjer možda je čak bolje uzeti ganc novu 147 za 17.000Eur nego rabljenu iz 2005 sa 100.000Km za 12.000Eur.
Jer u ovu rabljenu ćeš vjerovatno utrošiti bar još 3000Eur da se dovede u uzorno stanje, a opet imaš polovni izrajbani auto star 4 godine...

To ovisi o ukusu, kramp je kramp (iako se nekima baš to sviđa), dok noviji auto ipak pruža veću dozu kvalitete, udobnosti, luksuza, estetike...
Kaj ispada normalno uložiti 30000 kn u auto od 10god. I po nekima ispada isto održavan i ne održavan auto. Normalno da nitko nemože garantirati za polovan auto. Ako kupiš auto u koji moraš uložiti 30000 kn onda je u tebi problem jer ne vidiš razliku između održavanog auta i razvaljenog auta. Dali i u vaše polovne aute treba u sljedećih 10mj. uložiti 30000kn ako da onda imate krame. Ili imate dobro održavane alfice koje puno volite :love:
Gubila il dobila......zauvijek si moja voljena. Volim te Hrvatska.

Offline spliff

• Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • 155 2.0 16V
    • Osijek
« Odgovori #35 u: 16-04-2009, 01:23:17 »
Ja imam kramu, al ju puno volim  :love:  :mahm :mahm
AR 155 2.0 16V

Futbol tejks mi meni plejsiz. Hot plejsiz. Kold plejsiz. Bat a preperfor itol. Bikoz in ma lajf pipl ikspekt onli d best priformns, evn andr ekstrem kondišns.

Offline 156 sp1 rosso

• Ovisnik o alfistima
  • Giulia Veloce
    • ZAGREB
« Odgovori #36 u: 16-04-2009, 01:25:37 »
Ja imam kramu, al ju puno volim  :love:  :mahm :mahm
Ne vjerujem da imaš kramu, ali da voliš vjerujem :mah:

Offline robi_t

• Član Alfa Kluba 1
  • Sa stažom
  • *
  • Alfa Romeo Gtv 2.0 TS
    • Zagreb
« Odgovori #37 u: 16-04-2009, 01:48:18 »
Ne kazem ja da mi je zao para,nego samo sam samo napisao da ekipa pripazi sta kupuje..ja nisam znao tad nis o mehanici,sta trebam gledat na autu i dobio sam sta sam dobio..da sam  htjeo prodat ucinio bih to odmah a ne ulagao,..sad bar znam da nije krama  :ok: ...

Offline LOŠA

• Trade Count: (+22)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo Brera 2.0 JTDM
    • BJELOVAR
« Odgovori #38 u: 16-04-2009, 08:20:32 »
Zar je teško otići u servis platiti pregled auta od A do Ž nego poslije kukati kako su potrošili puste novce na popravke. Pregled vozila košta nekih 200kn.  :da:

Sa pregledom ili bez njega rabljeni auto je rabljeni auto.
Čak da ga i odvezeš na pregled i da je u tom trenutku sve OK, tko ti garantira da ta ispravna vilica neće prolupati za 10.000Km, ili da ti neće otkazati neki senzor, riknuti akumulator, zaštekati termostat, procuriti neka pumpa/lajtung/hladnjak, ili u najgorem slučaju riknuti motor ?
Ako auto sa preko 100.000Km hoćeš održavati u top stanju moraš računati na velike troškove.

Zato se u rijetkim situacijama čak bolje isplati upiti novi nego rabljeni auto.

Za primjer možda je čak bolje uzeti ganc novu 147 za 17.000Eur nego rabljenu iz 2005 sa 100.000Km za 12.000Eur.
Jer u ovu rabljenu ćeš vjerovatno utrošiti bar još 3000Eur da se dovede u uzorno stanje, a opet imaš polovni izrajbani auto star 4 godine...

Kaj ispada normalno uložiti 30000 kn u auto od 10god. I po nekima ispada isto održavan i ne održavan auto. Normalno da nitko nemože garantirati za polovan auto. Ako kupiš auto u koji moraš uložiti 30000 kn onda je u tebi problem jer ne vidiš razliku između održavanog auta i razvaljenog auta. Dali i u vaše polovne aute treba u sljedećih 10mj. uložiti 30000kn ako da onda imate krame. Ili imate dobro održavane alfice koje puno volite :love:

Uopće ne čitaš što ja pišem.

Naravno da je normalno. Ako kupiš totalnu kramu uložit ćeš tih 30.000Kn odmah, ako kupiš rabljeni u odličnom stanju uložit ćeš tih 30.000Kn u naredenih nekoliko godina (prije ili poslije, ovisno koliko Km radiš).

Ali čak i da kupiš najbolji rabljeni koji možeš naći, da je u trenutku kupnje apsolutno sve ispravno, tko tebi može garantirati da uskoro neće krenuti rikavati sve po redu (ovjes, kočnice, kvačilo, pumpe, hladnjaci, senzori, ubrizgavanje, klima, remenje, motor...), vjerovatno neće tako brzo ali i ta mogućnost postoji.

Offline Boogie Man

• Ovisnik o alfistima
  • AR 146 1.6 TS
    • Split
« Odgovori #39 u: 16-04-2009, 09:07:33 »
Samo ću reć da u nepunu godinu dana Alficu nisam provoza više od 4 mjeseca, s tim da je od ovog ponedjeljka OPET ne mogu vozit, a do sad sam potrošija oko 13000 kn (s registracijom), a sad me čeka popravak od cca. 4000 kn (ako budem radija u meštra).  :wal: :wal: :wal:  :sad:
CoMe In PeAcE, oR sTaY aT hOmE !!!

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #40 u: 16-04-2009, 11:42:32 »
a jeste vi zapeli isto, onda kupi golfa brate sjedi, palji, vozi  kad se pokvariti baci kupiti drugi...   če ovo da izađe na teljevizor  :?:     :hehe:
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline Marko11

• Trade Count: (+2)
  • Sa stažom
  • PUG 508
    • Sisak
« Odgovori #41 u: 16-04-2009, 11:47:52 »
a jeste vi zapeli isto, onda kupi golfa brate sjedi, palji, vozi  kad se pokvariti baci kupiti drugi...   če ovo da izađe na teljevizor  :?:     :hehe:
:ok: točno tako

Offline nezdr4v

• Ovisnik o alfistima
  • Hyundai Accent
    • Split
« Odgovori #42 u: 16-04-2009, 11:52:21 »
na gofa starog (1 i 2) nemoš potrošit više od 1000kn godišnje kako god okreneš  :hehe:
Alfom kontra zdravog razuma :)

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #43 u: 16-04-2009, 11:53:01 »
pa no jedini trošak je loža  :craz
moja AR GTV 2.0 V6 TB

Offline robi_t

• Član Alfa Kluba 1
  • Sa stažom
  • *
  • Alfa Romeo Gtv 2.0 TS
    • Zagreb
« Odgovori #44 u: 16-04-2009, 11:53:40 »
ma kakvog nijemca..best frend mi ima AUDI TT...vjeruj mi kad su njemu rikne nesto 3 puta je skuplje nego meni za alfu,a on je isto uzo rabljeni...platio je auto 16 tisuca eura...ulozio oko 5 do 6 tisuca eura samo u zadnjih godinu dana..auto mu se skroz raspada..evo neki dan mi kaze bio kod mehanicara i da mu se raspada turbina..

Offline yedwy

• Ovisnik o alfistima
  • Ford C-Max 1.8 duratec
    • Sesvete Zagreb
« Odgovori #45 u: 16-04-2009, 11:56:03 »
Mislim da je ovakva usporedba besmislena - zakaj? E pa zato jer...

a) Ne mjenjaju svi ljudi na autima djelove na isti način - primjerice, neko vidi ispucanu površinu nekih gumenih crijeva na  motoru i odma ide mjenjat sve to, drugi ne razmatra o tome da mjenja neki komad gume dok isti ne pukne i ma kako izgledali ostali neće ih pipnut dok ne puknu, ili kuplung - nekoga će smetati kad postane pretvrdo i otić će ga mjenjat, drugoga baš briga dok god ne počne proklizavat pri kretanju, neko mjenja ulje svakih 5000km a neko svakih 35 000 km itd itd...

b) Ne koštaju svi djelovi za sve alfe isto, pa čak niti slično da ne govorim o tome da ne odlaze na svima uvjek iste stvari i da uopće ne počinjemo sa zamjenski vs originalni...

c) Neke stvari se mjenjaju i kvare samo trošenjem, neke samo vremenom a neke kombinacijom, dakle nije isto napravio neko 250 000 s autom u 20g vijeka auta ili u 3g...

d) često nije svejedno po čemu se auto vozi, npr ako neko vozi po dobrom asfaltu manje će se razbijat ovjes nego na makadamu i oranici od nekih seoskih cesta....

Itd...

Vjerujem da je jasno da raspravljati o tome "ko je bolji vlasnik jer je manje potrošio" ili "ko je bolji vlasnik jer je više potrošio" nema svrhe i samo nastaje svađa nepotrebno - ako neko želi dat primjer nek da svoju sumu i gotovo, ja npr alfu nemam dovoljno dugo da bi nekaj mogao govorit pa uopće nebum postao al ajde kupio sam gume brisače za 70kn, za 1000knj dvije nove gume i 200kn ulja za motor i kočnice kaj sam dotočio...
« Zadnja izmjena: 16-04-2009, 12:00:29 od yedwy »

Offline nezdr4v

• Ovisnik o alfistima
  • Hyundai Accent
    • Split
« Odgovori #46 u: 16-04-2009, 11:57:01 »
je robi... za nove je sve skuplje, ali kad kupiš njemačku "kramu" staru 20 godina skoro pa se besplatno voziš. osim ako nije golf 1.3 ili 1.6 benzinac pa troši 12-13 litri po gradu a ne ide  :)

koliko puta posli alfe sam u golfu 1 iša ubacit u 5. brzinu , kad ono NEMA  :hehe:  :funny:  :smijeh

Offline IvanZg

• Starosjedioc
  • ACCORD 2.0 sport 2007
    • Sveta Nedelja
« Odgovori #47 u: 16-04-2009, 12:53:41 »
recimo ja sam jedan od onih bolesnika koji kupi polovan auto i onda ocu da mi je ko novi i svaka najmanja crtica me jebe i nemogu si pomoc dok god jednog dana necu propast....
nisam imo nijedan kvar na autu da pokucam a potrosio sam sigurno 40-ak somova kn

redom svi moguci servisi (remenje hladnjak antifriz ovjes komplet +amortizeri sportski i federi + felge i nove gume(dva seta)) unutra muzika od 10000 soma kn++ plin bla bla bla vise ni sam neznam....sad mi je neko potegnuo cijeli auto s kljucem osim krova i sad cu ga dat cjelog prelakirat cim skupim lovu jer ja to nemrem gledat.....uglavnom priznajem da sam bolestan i da si nemrem pomoc osim da mi ga neko ukrade ili da dobim otkaz pa da bankrotiram  :craz
JEDNOM ALFA UVIJEK ALFA :)

Offline Delta S4

• Sa stažom
    • Rijeka
« Odgovori #48 u: 16-04-2009, 13:20:42 »
jbt....mene sram...ozbiljno.... :redf:

10 godina s Alfom 164 92-godina....i popratni...uf...kako se piše kvarovi?...s velikim ili malim k?

otišlo mi bilo nešto u vezi grla...znam kad mi je meho (mehaničar) rekao da sam ga pitao jel on otorinolaringolog, ginekolog ili mehaničar....(ginekolog zato jer je spomenuo nešto si P...Materinom)..krajnici...jel to postoji na autu?...tako nešto...pa ja on to sve onda izmijenjao...uglavnom oko 1500 kn

jučer sam skužio (slučajno, mjenjao ulje u mjenjaču jer ja ga nisam mjenjao 10 godina a da li ga je ikad mjenjao onaj vlasnik prije mene ne znam) da mi je otišla manžetna (desna)...to ne znam koliko je...računam oko 1500 kn...(mjenja obe...pa da zaokružimo na 2000 kn)
filter za gorivo 60 kn (stoji doma)  :song:
senzor tlaka ulja 120 kn (stoji doma)  :song:
one gume na usisnoj grani (to sam dobio od kolege Jokea!) (stoje još doma  :song: )
motor ventilatora klime (200 kn) (stoji doma, treba ga zamjeniti  :song: )
2 auspuha (ovo može ići u redovno održavanje)
kupio sam prednje amortizere 500 kn (još ih nisam stavio...kupljeni prije 2 mjeseca)
kupio brtvu poklopca ventila 60 kn (to planiram polirati neke djelove motora ali tek kad bude generalka...za sad na 250.000 motor...barutana-suh...od generalke ni G...a kad će...ne znamo...čekamo Đeknu)
senzor za temperaturu vode 25 kn (e ovo je montirano) :song:

redovito sam mjenjao ulje...
kočnice....
sredstvo za pranje prozora....
filter...
stavio sam navlake na siceve
kupio dva kompleta felgi ronal A1
nisam siguran ali mislim da sam 2 ili 3 puta mjenjao gume...i sad planiram kupiti još jedan komplet guma za ove druge felge
kupio sam čuning brisače u Pevecu (garancija 3 jahre)....

(jel se ovo gore računa u trošenje?)

:song:

mislim...govorimo o autu starom 16 godina i njegovi zadnjih 10 godina kod mene...napominjem...10 godina :song:  baš me zanima koliko "kilometara" će imati vaš popis nakon toliko godina 
ali...kako kaže čoek maloprije...ako trebaš uložit 30.000 kn u polovni auto da bio on bio ok....onda je negdje gadna genetska pogreška u kupcu...ili je kupac Steve Wonder

Pothitno dodat nulu na kraju svake navedene brojke jer će te inaće ovi manijaci izopćit!  :hehe:
BTW, koliko ti cuga u nekoj normalnoj vožnjici? (dugo mi već miga na tu zvjerkicu, a nikako da skupim hrabrosti odrješiti kesu...)
I don't suffer from insanity; I enjoy every minute of it.

Offline tool75

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
    • RI
« Odgovori #49 u: 16-04-2009, 14:33:01 »
 :)
« Zadnja izmjena: 27-07-2011, 21:11:26 od INTCP »

Offline nezdr4v

• Ovisnik o alfistima
  • Hyundai Accent
    • Split
« Odgovori #50 u: 16-04-2009, 17:25:10 »
fina lista. Ovo bi moga bit vodić za sve buduće 33ojkaše  :craz

INTCP pripremi se, još te čeka glavni cilindar kumpunga, ako nisu mijenjani i amortizeri će kad tad doć na red.... i tako...

srediti cukanje ---> neprocijenjivo

za sve ostalo tu je mastercard  :craz

Offline RoadRunner

• Koordinator
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Sprint,33-Q4,145box16v,156-1.8ts,MiTo tjet,Brera
    • Vukovar
« Odgovori #51 u: 16-04-2009, 17:32:23 »
Za sad.... : 33ca je potrošila na popravke otkad je imam ,a uzeo sam je u prilično zapuštenom stanju :

3x Servis ulje + filteri 3x240kn (30.000km prešao otkad je imam)
Set pločice za sva 4 kotača : 300kn
Svjećice : set 400kn
Auspusi sve novo 800kn
Punjenje klime i dijagnostika iste 300kn
Gume : 600kn 2 komada zimske
Polir pasta  :craz 80kn
I to je ja mislim sve....
I danas puklo crijevo od klime ,neznam još koliko će me "odrat" za to...i da ,slijedi izmjena španera i remnja :wal: :mad:

Gas Guzzler

Offline 156 sp1 rosso

• Ovisnik o alfistima
  • Giulia Veloce
    • ZAGREB
« Odgovori #52 u: 16-04-2009, 17:44:27 »
Za sad.... : 33ca je potrošila na popravke otkad je imam ,a uzeo sam je u prilično zapuštenom stanju :

3x Servis ulje + filteri 3x240kn (30.000km prešao otkad je imam)
Set pločice za sva 4 kotača : 300kn
Svjećice : set 400kn
Auspusi sve novo 800kn
Punjenje klime i dijagnostika iste 300kn
Gume : 600kn 2 komada zimske
Polir pasta  :craz 80kn
I to je ja mislim sve....
I danas puklo crijevo od klime ,neznam još koliko će me "odrat" za to...i da ,slijedi izmjena španera i remnja :wal: :mad:

To je to . Super :ok:

Offline bebach

• Član Alfa kluba 18
  • Sa stažom
  • *
    • ZG
« Odgovori #53 u: 16-04-2009, 18:09:46 »
Imam auto,servisiram ga,popravljam sto treba i ne zbrajam troskove.Uvelike su vec presli cijenu i vrijednost vozila.Stari auto je uvijek vreca bez dna sto neznaci da i na neki novi nebi potrosio puno previse novaca.Idealno bi bilo toci i vozi ali onda nebi vozio Alfu vec bih isao na posao tramvajem i vlakom. :hehe:

Offline robi_t

• Član Alfa Kluba 1
  • Sa stažom
  • *
  • Alfa Romeo Gtv 2.0 TS
    • Zagreb
« Odgovori #54 u: 17-04-2009, 00:04:31 »
vidim..neki me ovdje krivo shvatili s tim popisom sta sam napravio..pa da ne bude svadze..TO SAM NAPISAO DA LJUDI PRIPAZE STO KUPUJU...jer moja Alfa je bila izvana u savrsenom statnju ni crtice na njoj..a ja osobno,sam takav da me smeta svaka sitnica sta nije uredu,ali vecina tih stvari sta sam napisao su NEOPHODNI SERVISI,bez kojih mi danas auto nebi bio u voznom stanju...jasno??? :ok:  :ok:

Kada sam kupvao auto ja sam bas htjeo 156-ticu..starci su me nagovarali da mi uzmu novu golf 5 ili nekog japanca al ja sam htjeo bas Alfu,i nikada mi nije bilo zao ni kune.... :drive:

Offline 156 sp1 rosso

• Ovisnik o alfistima
  • Giulia Veloce
    • ZAGREB
« Odgovori #55 u: 17-04-2009, 00:49:49 »
vidim..neki me ovdje krivo shvatili s tim popisom sta sam napravio..pa da ne bude svadze..TO SAM NAPISAO DA LJUDI PRIPAZE STO KUPUJU...jer moja Alfa je bila izvana u savrsenom statnju ni crtice na njoj..a ja osobno,sam takav da me smeta svaka sitnica sta nije uredu,ali vecina tih stvari sta sam napisao su NEOPHODNI SERVISI,bez kojih mi danas auto nebi bio u voznom stanju...jasno??? :ok:  :ok:

Kada sam kupvao auto ja sam bas htjeo 156-ticu..starci su me nagovarali da mi uzmu novu golf 5 ili nekog japanca al ja sam htjeo bas Alfu,i nikada mi nije bilo zao ni kune.... :drive:
  :ok: Tvoji su te nagovarali na japanca ili golfa. Glede toga moj kolega je kupio japanca kad i ja svoju Alfu prije 3 godine. On je do sada uložio barem 20000kn i još bi trebalo turbinu pogledati jer većinu vremena ne radi, nikako da složi ovjes stalno nešto lupa auto vuče u stranu, već je jednom rubnjake lakirao sad mu opet hrđa izbija itd. Ja do sada uložio nekih 6000kn pod to podrazumjevam set spojke, aostalo redoviti servisi. Bilo je još ulaganja , tuning i styling prirode to ne računam. Neću izvlačiti nikakve zaključke samo sam naveo svoj primjer i svog kolege koji se sve više zagledava u alfu i sve više ju hvali u zadnje vrijeme.  :)

Offline zoranm

• Sa stažom
  • alfa 166,159
    • Nova Gradiška
« Odgovori #56 u: 17-04-2009, 01:14:57 »
prijatelji moji ovo je strava šta vi pišete,a bogme i doživljavate sa vašim autima.ja sam u životu vozio 33,75,155,156,i sad vozim 166 i nevjerujem da sam u njih sve zajedno utrošio 20-stak tisuća kuna a sve su bile održavane i u dobrom stanju i nikad me nisu iznevjerile u vožnji.zbog toga se i dalje vozim u ALFI,pomalo stječem dojam da ponekad malo i pretjerujete u toj silnoj brizi za svoje ljubimce i trošite pare i kad treba i kad ne,ali to su vaši penezi...samo,grdo zvuče te cifre...nadam se da ćete u buduće imati više sreće sa alficama

Offline 156 sp1 rosso

• Ovisnik o alfistima
  • Giulia Veloce
    • ZAGREB
« Odgovori #57 u: 17-04-2009, 01:23:59 »
prijatelji moji ovo je strava šta vi pišete,a bogme i doživljavate sa vašim autima.ja sam u životu vozio 33,75,155,156,i sad vozim 166 i nevjerujem da sam u njih sve zajedno utrošio 20-stak tisuća kuna a sve su bile održavane i u dobrom stanju i nikad me nisu iznevjerile u vožnji.zbog toga se i dalje vozim u ALFI,pomalo stječem dojam da ponekad malo i pretjerujete u toj silnoj brizi za svoje ljubimce i trošite pare i kad treba i kad ne,ali to su vaši penezi...samo,grdo zvuče te cifre...nadam se da ćete u buduće imati više sreće sa alficama
Tako je :hello:

tomek999

• Gost
« Odgovori #58 u: 24-06-2009, 06:51:59 »
 :hehe: ...ja sam kupio alfu 156 1.6ts prije godinu dana u sloveniji za 2200 eura 99 godište i uložio u nju 23 eura za 4 litre ulja(castrol magnetc) 20 eura zadnje disk pločice i 52 eura desna vilica...ukupno 95 eura...i to mi je previše :hehe:

Offline LOŠA

• Trade Count: (+22)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo Brera 2.0 JTDM
    • BJELOVAR
« Odgovori #59 u: 24-06-2009, 10:25:54 »
:hehe: ...ja sam kupio alfu 156 1.6ts prije godinu dana u sloveniji za 2200 eura 99 godište i uložio u nju 23 eura za 4 litre ulja(castrol magnetc) 20 eura zadnje disk pločice i 52 eura desna vilica...ukupno 95 eura...i to mi je previše :hehe:

Pretpostavljam da je auto registriran u SLO, jer nema šanse da kod nas (u zadnjih par godina) uvezeš i registriraš Euro2 auto :?: