21-04-2026, 06:48:57

Autor Tema: Chip tuning  (Posjeta: 477692 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

XariX

• Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: Chip tuning
« Odgovori #660 u: 19-10-2009, 12:37:08 »
JEFTINOOO!!!!

Jeftino, al nepreporucljivo...

Radije odabrat nest od ovog, pa kod Seba napravi SW tuning... mislim da bi to bila kombinacija snova  :da:

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
    • Velika Mlaka
« Odgovori #661 u: 19-10-2009, 13:07:10 »
Nedavno sam kupio preko ebay-a sklop koji se ugradi u seriju sa senzorom za zrak. Zadatak tog sklopa je da pošalje informaciju o temperaturi zraka umanjenoj za dva stupnja pa se na taj način ubacuje više goriva u cilindre i na taj način valjda malo diže i snaga motora. Tako bar piše u uputsvu. Ima li tko iskustva s tim načinom dizanja snage? Sklop nisam još montirao , pa ne mogu reći da li radi ili ne. Sklop bi trebao biti funkcionalan za sve alfe s injektorima i jtd.
nije temp. zraka nego količina zraka
isto jedna od varalica...radi ali je pitanje kolko je to dobro
SEBastijan Bertol 091 62 22 223
BERTOL Seb servis - Specijalizirani servis za Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Abarth vozila

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #662 u: 19-10-2009, 13:08:01 »
Jeftino, al nepreporucljivo...

Radije odabrat nest od ovog, pa kod Seba napravi SW tuning... mislim da bi to bila kombinacija snova  :da:
meni ovo ne treba..samo mod sw-a i bok
BERTOL Seb servis - Specijalizirani servis za Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Abarth vozila

Offline Greco

• Starosjedioc
  • 156 sp 2.4 m-jet
    • Apsyrtides
« Odgovori #663 u: 19-10-2009, 13:58:13 »
Nedavno sam kupio preko ebay-a sklop koji se ugradi u seriju sa senzorom za zrak. Zadatak tog sklopa je da pošalje informaciju o temperaturi zraka umanjenoj za dva stupnja pa se na taj način ubacuje više goriva u cilindre i na taj način valjda malo diže i snaga motora. Tako bar piše u uputsvu. Ima li tko iskustva s tim načinom dizanja snage? Sklop nisam još montirao , pa ne mogu reći da li radi ili ne. Sklop bi trebao biti funkcionalan za sve alfe s injektorima i jtd.

Ta varalica postoji i za motore,  košta 10 dolara a samo povećava potošnju i ništa više
mada oni pišu i o povećanju snage, za mene čista glupost, nikad nebi stavljao na auto,
jedino chip za koji mi garantiraju...
"There's nothing the world needs less and there's, nothing I want more..."

Offline oliver

• Član Alfa kluba 15
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 156, Giulietta, Stelvio, Junior
    • Kraljevica
« Odgovori #664 u: 19-10-2009, 14:28:14 »
Hvala, mislim da će ta kutijica u smeće.

Sanjin_156

• Gost
« Odgovori #665 u: 01-11-2009, 15:55:10 »
Pozdrav svima, evo iscitao sam svih 27 stranica o ovom chipiranju odnosnu mjenjaju mape u softwareu..Imam alfu 156 1,9 JTD 115KS 2004. god. s prijedjenih 80000 km..Uglavnom sve sto sam procitao je pozitivno... Ali nisam nigdje vidio nista o tehnickom pregledu zbog te promjene ispusnih plinova, takodjer me zanima ukoliko je potrebno imati dobro kvacilo zbog povecanja momenta dali to ujedno vrijedi i da se kvacilo prije trosi, sta je sa nosacima motora i ostalim dijelovima... dali su podlozniji trosenju? Takodjer ako bi mjenjao mapu dali se prije toga provjeravaju te vazne tocke koje su nuzne da budu u dobrom stanju a ne da se samo bubne software. Nisam neki strucnjak za aute ali bi volio da je to sve u nekoj optimalnoj granici i da nema negativnih posljedica...

Offline 156 sp1 rosso

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Giulia Veloce
    • ZAGREB
« Odgovori #666 u: 01-11-2009, 16:00:14 »
Pozdrav svima, evo iscitao sam svih 27 stranica o ovom chipiranju odnosnu mjenjaju mape u softwareu..Imam alfu 156 1,9 JTD 115KS 2004. god. s prijedjenih 80000 km..Uglavnom sve sto sam procitao je pozitivno... Ali nisam nigdje vidio nista o tehnickom pregledu zbog te promjene ispusnih plinova, takodjer me zanima ukoliko je potrebno imati dobro kvacilo zbog povecanja momenta dali to ujedno vrijedi i da se kvacilo prije trosi, sta je sa nosacima motora i ostalim dijelovima... dali su podlozniji trosenju? Takodjer ako bi mjenjao mapu dali se prije toga provjeravaju te vazne tocke koje su nuzne da budu u dobrom stanju a ne da se samo bubne software. Nisam neki strucnjak za aute ali bi volio da je to sve u nekoj optimalnoj granici i da nema negativnih posljedica...

Podsjećaš me na mene prije godinu dana, pomozi si i odi do Seba.

Gubila il dobila......zauvijek si moja voljena. Volim te Hrvatska.

Sanjin_156

• Gost
« Odgovori #667 u: 01-11-2009, 16:05:19 »
Eto cim stignem doma, posto nisam sad u hr budem svratio a i tu sam nasao neki broj moba od Seba   :hap:

Sanjin_156

• Gost
« Odgovori #668 u: 01-11-2009, 16:15:22 »
Al svejedno bi volio malo provjerit prije neg se upustam u ista.. nekako mi fali tih 20-tak konja  :hehe:

Offline 156 sp1 rosso

• Ovisnik o alfistima
  • Giulia Veloce
    • ZAGREB
« Odgovori #669 u: 01-11-2009, 16:16:58 »
Al svejedno bi volio malo provjerit prije neg se upustam u ista.. nekako mi fali tih 20-tak konja  :hehe:

:ok:   20 konja i više :craz

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #670 u: 02-11-2009, 07:03:49 »
svaki razuman tuner kad radi Soft Ware za podizanje snage nesmije ga radit u stilu da se natječe sa drugima kako bi deklariro više Nm i Ks s čime stječe simpatije kupaca nego treba pristupit razumno kako nebi sve postoječe elemente na autu preforsiro
što se tiče prolaza na tehničkom kod dizel motora je bitno da ne dimi previše...čak ne mora imat katove da bi ga prošao...zato ja sve SW-e koje dobijem od talijana prepravim na naičin da skinem nešto ks u max okr i na taj način osiguram normalno dimnjenje i prolaz na eco testu...samim tim smanjuje se mogučnost kvara turbo punjača,motora,...
što se tiče kvačila, nakon modifikicaje ECU-a mora se isprobat auto i vijdet kako kvačilo to podnosi...ako se naziru kaki simptomi nepravilnog rada snaga okr momenta se može SW-ski smanjit il ako kvačilo ima puno km onda ga treba zamjenit...kvačilo se ne troši ništa brže kad je snaga podignuta...nosači motora su malo opterečeniji kao i zamajac,poluosovine ali to opet mora funkcionirat sve ok ako je sw razumo napravljen i vozač ga razumno korisiti jer tvornica uvjek predimenzionira stvari na autu i ostvlja jedan vid rezerve
ja obično čekiram elektroniku dali imam kavih problema i onda modificiram ECU

Offline srele

• Sa stažom
  • GTV 2.0TS
    • Zagreb
« Odgovori #671 u: 02-11-2009, 09:43:26 »
Samo ukratko da ti odgovorim... ja sam kupio svoju rabljenu sa 70 000 i već je bila čipirana. Prodao sam ju nakon tri godine sa 120-130 000 sa original kvačilom, nikada nikakvi problemi s nisačima motora ili bilo čega (zamijenio sam remenicu, ali mislim da to nema nikakve veze s čipanjem). Također, na tehničkom nikada nikakvi problemi. Za čipanje mogu reči samo jednu stvar -  :ok: . Naravno, treba biti razuman i ne pretjerivati.  Kako je kolega 156 sp1 rosso rekao, samo do Seb-a, pitaj ga detalje i napravi to  :craz.
BTW, motor je bio 1.9 110 KS.
« Zadnja izmjena: 02-11-2009, 09:44:36 od srele »

Sanjin_156

• Gost
« Odgovori #672 u: 02-11-2009, 14:19:52 »
Ok zahvaljujem se na odgovorima, sto se tice kvacila prvi vlasnik ga je vec mjenjao jel nesto nije valjalo sa njim i to mislim nedugo nakon sto ga je izveo iz salona, meni je trenutno to kvacilo nekako cudno, nije da proklizuje vec naprotiv dobije nekakav sut kad ga se pusti, neznam dal bi to mozda mogli biti problemi sa nosacima motora, nesto drugo ili sam ja samo lud  :hap: ...uglavnom nisam bas upucen u sve to...
Takodjer jeli postoji kakav nacin da se provjeri dal je uopce taj auto chipiran, vidim spominju se neki valjci, mjerenje momenta itd... Ja sam inace iz Rijeke pa da ne dolazim kod Seba za bezveze, isto tako pitanje  za Seba koliko traje cijela ta procedura ustimavanja, vidim da se spominje nekih 30 minuta ako je sve uredu..?
Ako bude potrebe za mjenjanjem kvacila mjenjao bi i kvacilo, ovako kako sad radi nije neki problem ali kazem cudno mi je to nekako...

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #673 u: 02-11-2009, 16:50:19 »
Ok zahvaljujem se na odgovorima, sto se tice kvacila prvi vlasnik ga je vec mjenjao jel nesto nije valjalo sa njim i to mislim nedugo nakon sto ga je izveo iz salona, meni je trenutno to kvacilo nekako cudno, nije da proklizuje vec naprotiv dobije nekakav sut kad ga se pusti, neznam dal bi to mozda mogli biti problemi sa nosacima motora, nesto drugo ili sam ja samo lud  :hap: ...uglavnom nisam bas upucen u sve to...
Takodjer jeli postoji kakav nacin da se provjeri dal je uopce taj auto chipiran, vidim spominju se neki valjci, mjerenje momenta itd... Ja sam inace iz Rijeke pa da ne dolazim kod Seba za bezveze, isto tako pitanje  za Seba koliko traje cijela ta procedura ustimavanja, vidim da se spominje nekih 30 minuta ako je sve uredu..?
Ako bude potrebe za mjenjanjem kvacila mjenjao bi i kvacilo, ovako kako sad radi nije neki problem ali kazem cudno mi je to nekako...
treba probat auto...možda je zamajc dobio malo lufat pa auto ima takve simptome
procedura traje cca 1 h
dali je chipan može se vidjet na 2 načina...izmjerit snagu na valjcima ili kad se pročita sw prilikom tuniranja

Sanjin_156

• Gost
« Odgovori #674 u: 02-11-2009, 17:12:37 »
Ok onda dolazim za koji tjedan do tebe a najavim se telefonski ako nije problem, pa da se sve to malo pregleda  :hap:

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #675 u: 03-11-2009, 06:47:00 »
Ok onda dolazim za koji tjedan do tebe a najavim se telefonski ako nije problem, pa da se sve to malo pregleda  :hap:
:ok:

Offline 156 sp1 rosso

• Ovisnik o alfistima
  • Giulia Veloce
    • ZAGREB
« Odgovori #676 u: 17-11-2009, 22:28:08 »
Evo staviti ću ovu snimku iz razloga da vidite kako 156 19 jtd 110 ks nakon obrade kod Bertola ubrzava od 175kmh do 219kmh. Mislm da 219kmh nije toliko bitno. Tu se vidi kako čini mi se dobro ubrzava od 175 -205kmh. Poslije se ipak malo muči. Ali do 205 ideeeee. I moram priznati da me nakon 15000km ne pušta gušt koji mi je priuštio Seb za 2000kn. Da ne zacopram ,ali ovo je po mom mišljenju najbolje ulaganje u moj auto dosada .  :drive: :drive: :cigara: :cigara: :cigara:

View My Video

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #677 u: 18-11-2009, 06:55:19 »
ovo i nije nešto fascinantno sad kad se gleda ovako nego moment koji te ispca na nižim okr :drive:

Offline 156 sp1 rosso

• Ovisnik o alfistima
  • Giulia Veloce
    • ZAGREB
« Odgovori #678 u: 18-11-2009, 17:33:37 »
ovo i nije nešto fascinantno sad kad se gleda ovako nego moment koji te ispca na nižim okr :drive:

:da: :da:

Offline vlado0332

• Pripravnik
  • **
  • GT 1.9 16v M-jet
    • Rijeka
« Odgovori #679 u: 11-12-2009, 18:20:33 »
Evo i mene sutra u Mlaki,   :hap:   naravno, Velikoj kod Seba.  Auto GT M-jet sa 150 KS ima 100000 km, mislim da je u dobrom stanju, a kvačilo je promijenjeno. Nisam osoba koja motoru "vadi mast" i veći dio vožnje ne prelazim 2500 okretaja, ali naravno kao Alfist, povremeno ga volim stisnut do daske i tada mi ni 200 KS nebi bilo previše.   :craz
Što preporučujete? Koliko % momenta i snage da ga dignem, a da mi ne dimi previše i da bez problema prolazim tehnički.

Offline 156 sp1 rosso

• Ovisnik o alfistima
  • Giulia Veloce
    • ZAGREB
« Odgovori #680 u: 11-12-2009, 18:31:31 »
Evo i mene sutra u Mlaki,   :hap:   naravno, Velikoj kod Seba.  Auto GT M-jet sa 150 KS ima 100000 km, mislim da je u dobrom stanju, a kvačilo je promijenjeno. Nisam osoba koja motoru "vadi mast" i veći dio vožnje ne prelazim 2500 okretaja, ali naravno kao Alfist, povremeno ga volim stisnut do daske i tada mi ni 200 KS nebi bilo previše.   :craz
Što preporučujete? Koliko % momenta i snage da ga dignem, a da mi ne dimi previše i da bez problema prolazim tehnički.

30% i 30% bar meni je tako niti previše dimi , a na tehničkom se čude jer mi je zacrnjenje 0,00 :o000:.  Jedina mana je da ti postupak ponavlja 3 put jer ne vjeruje da je to moguće :)

POslušaj ti Seba. Od sutra si novi čovjek :clap: :clap: :drive: :wz

Offline vlado0332

• Pripravnik
  • **
  • GT 1.9 16v M-jet
    • Rijeka
« Odgovori #681 u: 11-12-2009, 19:53:38 »
30% jedno i drugo znači 195 ks i 396 Nm.  :?: Čini mi se malo previše. Sutra ću kod Seba bacit novčić pa što ispadne. :hehe:

ijuric

• Gost
« Odgovori #682 u: 11-12-2009, 19:57:34 »
ni 50 ti nece pomoc  :drive: :smijeh ma daj puno je to 13/15 ti je dosta, mlaka nam je dovoljna da ne disemo samo nam jos treba ovaj oblak dimcine u rijeci  :craz

seb dobro mu to slozi, fin momak je vlado ne treba njemu previse nije zdravo za srce  :smijeh

Offline gwrg

• Sa stažom
  • 156 2,4jtd sp
    • Široki Brijeg
« Odgovori #683 u: 12-12-2009, 16:57:11 »
mislim da kod tvog motora seb preporuca oko 20 posto povecanje max, ali provjeri ti kod njega, i javi rezultat ako čipiraš  :mah:
don`t worry, be happy :)

Offline mareo

• Administrator
  • Trade Count: (+33)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT Blackline Q2
    • Zgb
« Odgovori #684 u: 12-12-2009, 18:34:30 »
30% jedno i drugo znači 195 ks i 396 Nm.  :?: Čini mi se malo previše. Sutra ću kod Seba bacit novčić pa što ispadne. :hehe:

...nebude baš toliko, jer je Seb toliko (malo više) izvukao sa svojom GT, na kojoj je bilo malo više prerada od samog chipanja... :da:

*ebo mene mali pas, kak' si? pa tak'...

Offline vlado0332

• Pripravnik
  • **
  • GT 1.9 16v M-jet
    • Rijeka
« Odgovori #685 u: 12-12-2009, 19:58:03 »
Çhipanje danas obavljeno.   :hap:   Odlučih se na umjeren tuning na preporuku Seba tj negdje oko 20% momenta i  13 do 15 % snage (Tako rekla Jurička, šta ćete, žene treba slušat.)     :craz     :hehe:
Na autu mi je starija izvedba procesora i memorije, pa je Sebovu računalu trebalo 3 sata da skine podatke s njega. Nakon toga samo chipanje kratko traje.
Auto osjetno bolje ide, volan treba čvrsto držat jer ga čupa iz ruku,  ASR se stalno pali pa čak ponekad i u trećoj, a imam feeling da mi gnječi gume pa ću ih morat jače pumpat. Sad su bile napumpane na 2,5 bara, a felge su 17 colne.
Motor mi je dobio nekako rezak zvuk, pa zajedno sa exspresnim, ko iz katapulta preticanjima, imam osječaj da vozim neku pilu na dva kotača.  :care  :care
Do otprilike pola pritiska papučica gasa sve je ostalo isto osim što mi je potrošnja goriva prema putnom računalu više od litre manja (mjereno na autocesti, 140 km/h,  6 brzina)
Što se tiče dima, nisam primjetio da ga ima  više no prije.
Pošto uglavnom umjereno vozim i samo povremeno od auta tražim maximum, nisam siguran da neću uskoro još jednom posjetit Seba, da mi još malo digne preformanse. Takvo dodatno chipanje traje desetak minuta i besplatno je. Nadam se da mi, ako to učinim, neće trebat antigravitacijsko odijelo.   :hehe:   :smijeh  :smijeh
Svaka čast Sebu na stručnosti i profesionalnosti.   :ok:

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #686 u: 13-12-2009, 07:42:21 »
 :ok:

Offline zdravka

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Ženski
  • TY
    • Zagreb
« Odgovori #687 u: 15-12-2009, 15:21:09 »
ovaj vladin post skoro kao da sam ja pisala nakon čipanja 156-tice  :grin:  :grin:

a sad me još čeka isti gušt na GT-jki, samo ga odgađam, jer kad jednom dođe, onda je gotovo  :az:

Seb, kaj smo ono rekli na koliko km bude maksimum vlastitog razrađivanja :?:
...tko nije naučio gledati nebo u potoku, ne zna što su ribe na drveću...

Andrić

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #688 u: 15-12-2009, 16:10:54 »

Seb, kaj smo ono rekli na koliko km bude maksimum vlastitog razrađivanja :?:
nisam baš ovo skužio? :?:

Offline zdravka

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Ženski
  • TY
    • Zagreb
« Odgovori #689 u: 15-12-2009, 18:31:08 »
nisam baš ovo skužio? :?:

znam da treba određeni broj km da se dosegne maksimum, tj. da se razradi do kraja, da ne može više ići još bolje sama od sebe
pitam kada je to? 25T, 30T, 35T ?

...tko nije naučio gledati nebo u potoku, ne zna što su ribe na drveću...

Andrić