Q4 je alfa166tuner mapirao frendu, slabije, na nekih 170-180 ks, i mazne alfu gt malo jace dignut sa 0 kmh, al iz voznje pusi, sto zbog pogona i mase, sto zbog 15-20 ks razlike u mapiranju...
Latebraking za 2.4 bi ja preporucio GT2260V sa bmw 330d e90, on radi na elektromotor, al se preslozi na vakum, uz to bi isao na sigurnih 300 ks, uz dizne, ic, map, maf, kvacilo.... Hibrid mozes slozit na usisni kopresor 62,65,66, 69 i 71, ovisi kolko spoola zelis izgubit i kolko snage na vrhu dobit, ja sam trenutno na 2262 a htio sam 2265 i zao mi je sto nisam...
Bandit ti si se opekao na atmosfercima i hr velemajstorima koji znaju samo naplatit, pa imao sam priliku pricat s najcjenjenijim tunerima iz hr i baza njihovog znanja i poznavanja materije je zalosna, sramotna, i znaju samo naplatit i oglulit, a za vecinu stvari samo nagadjaju. Dalje, sto se tice mapa koje su dale 40 ks vise, svaki ispravan auto s tom istom ima +/- 2 ks, znam ih 7-8 komada 1.9 150 ks koji su izbacivali 194-196 ks, ovisno o temperaturi, zacepljenosti usisa, mafu, mapu, turbu, kompresiji, hrpa cimbenika o kojima ne znam koliko znas u dizanju i kasnijem mjerenj snage...
Iskustvo kaze da ljudi dolaze cipat i da im se razletavaju razne krame, najjeftinije najgore primjerke u oglasniku, bez kopresije, sa crknutim diznama, s turbom koji troši ulje, bez karika, bez servisa zadnjih 100 000 km(da lik je toliko vozio 156 140 ks), na lozu, za zacepljenim katom ili dpfom, porezanom strujom i spajanom izolirkom, lemljenim ecuom, gumam iz kojih vire konci (bmw 7 kojeg je toni poslo doma), kocnica bez mesa disk plocica, strgane getribe i kvacila, bez prebite pare osim toga sto su skupili da se ubrzaju i dokrajce tu kramu koja daj bog vozi jos uvijek...
Ali uvjerljivo najjace izjava i zahtijev je: JEL DOBIJEM GARANCIJU??? Pa evo dovezem ti ja 10 godina star ODRZAVAN auto, ti nista ne radi po njemu i daj mi garanciju za 200 eura LOOOOL

: