sad, 3 tijedna mislim da ne baš no....
svaka ECU ima mogučnost samo priladgobe...znači što se duže vozi sa njom ona prikuplja sve više info-a iz razno raznih režima rada motora i programirana je da izvlači najidealniji rad iz motora...kad se auto chipa i kad mu se snimi novi SW u ECU, njoj onda treba x vremena/km da nauči te neke info i postavi sebe/motor u najidealnije stanje rada...do tada su perfomanse nešto slabije nego što budu nakon x pređenih km...ja kad to radim na recimo JTD i MJet motorima, prvih 3-5 km auto ide na jedan način i tu mi je točka okretišta nazad prema radioni i kad se vračam nazad istom dionicom u kontra smjeru baš se osjeti da auto več ide bolje
ne, nakon sto cipas auto on odma prima sve kak je, limit goriva mu je tam di mu se stavi, turba takoder, tlak goriva, kuta paljenja, nema se tu sta privikavat, tak mu je zapisano - tak radi... jedino sto se nekon nekog vremena moze spalit sadrzaj nakupljen iz katalizatora/dpf-a zbog klanja pa malo bolje ic... a ti sto se "prilagodavaju" si bili dignuti 1% od orginalnog, pa se na kraju nije moglo na nis ni "priviknut", top speed je porasla za 2... itd itd...
taj slavni remaper ce se sam prepoznat, a i mnogo njegovih klijenata