spominjes kut paljenja...
dal bi mogao onda rijesit moj udar momenta na 1800-2000 okretaja na 159ki 2.4
Gubic kaze da nije do mape...
I mehanicki je sve ispravno na motoru... ja sam vozio 5 159ki sa 2.4 i jedino moja ima taj udar...niko nezna sta bi moglo to ispravit :rolll:
Inace moju 9ku je digao sa 200 na 215 ks i dodao 40 Nm...auto ide stvarno fino i ja super zadovoljan...navodno bi motor trebao i potrajat uz pun gas, jer je mapa sigurna za dugotrajnost motora
slušaj druže
moj drug ima 159tku 2,4 i imao je isti problem kao ti.a i drug sa brerom koji je imao muku na 3000rpm i u leru..
prvo je radio dizne,pa čistio usis,pa map sensor,pa maf sensor,pa zamajac,pa puko 1000 i kusur evra i na kraju ga odvedem kod druga da mu stavi fabričku mapu i auto se preporodio,bolje ide nego kad je bio čipovan.
e da,skinuo je bio kat i dpf filter isto,i softverski ga ugasio i one leptirove na usisu.
znači kad je mapa loša a i auto ako nije 100% ispravan,nemislim na kočnice i kvačilo i to nego na sam motor sve samo pogoršava stvari.
ti na tvojih 200konja nema šanse da osetiš 8 ili 10 konja,to je zanemarljivo.pričamo o 5% snage to je ništa.ako te nekad put nanese vamo dodji da ti sredimo kola pa da vidiš kako ide 2,4.(za smešne pare)