Od čega je ta cijev? Nije mi baš poznata.
Nemam koljena pod 90 stupnjeva, pa bi trebao naručiti.
Nije problem napraviti. Tu idu dva silikonska koljena od 90 stupnjeva i jedna ravna cijev od inoxa koja ih povezuje. Nula zavara. Kod tokara samo treba dati da ukopa dva utora na koje idu obujmice. Cijev fi 60.
Mjere se unutrašnji promjeri, trebaš ih izmjeriti na krajevima cijevi.
Cijev je od moje Delte twin turbo. Usissni dio od intercoolera do usisne grane se sastoji od tri dijela: plastične cijevi koja se spaja na intercooler, ovog gumenog dijela i dugačkog plastičnog dijela koji se šarafi na usisnu granu. Danas sam išao u ovlašteni vidjeti kakva je situacija: nije moguće kupiti samo gumeni dio, već sva tri u kompletu, jer su bile rađene neke revijzije (očito je ovo gumeno crijevo pucalo). Cijena je 1500 Kn, dobava 5-6 dana + ugradnja. Ja sam dio koji je napuknuo zamotao duck tape-om i zasad drži, ali to je onak, privremeno rješenje. Da budem iskren, mislim da je netko već kemijao po toj gumenoj cijevi, jer je jedan dio dosta neravno i ružno odrezan. U principu se cijev sastoji od dva dijela - unutrašnji promjer s jedne strane je 45 mm, a s druge 42 mm. Ova šelna na sredini drži ta dva dijela, ali ne mogu se odvojiti ni kad se šelna otšarafi - kao da su zaljepljeni skupa.
Mislim da bi bilo najbolje da ja pošaljem svoje crijevo i ti po tome napraviš svoju verziju i frkneš ju natrag. Ne znam dali imaš na zalihi crijeva ovih promjera, ako ih imaš samo javi i ja pošaljem crijevo poštom