dobra iskustva sam imao sa Pirelli PZero na Giulietti i sada sa zimskima Pirelli Scorpion Winter na Stelvio, prije par dana sam namontirao ljetne Scorpion Zero Assimerico, za sada su dobre, drže cestu odlično i tihe su a za trajnost budemo vidjeli.
Kad sam uzeo Stelvio došao je sa Pirelli Powergy i te su bile osrednje, premekane i nestale su u dvije sezone.
Sava zimske su mi bile katastrofa na Giulietta, opasne po kiši i bučne jako, prije njih Michelin alpin odlične i trajne, neusporedivo bolje od Sava u svakom pogledu.
Davno sam na 159 imao Bridgestone poteza 050 i ostale su mi u dobrom sjećanju,
jake bočnice i odlično držanje ceste uz dobru trajnost.
Loša iskustva sam imao sa Kumho ecsta na 159, jedna je eksplodirala da cca 100kmh bez ikakvog razloga a nije bila potrošena ni do pola, bacio ostale tri jer sam se bojao voziti dalje na njima

Imao sa i Continental sport contact na 159, bile su tihe i ljepljive ali su jedva dvije sezone odvozile, premekana guma za tešku 159

Davno sam imao i Goodyear eagle F1 i isto su mi ostale u dobrom sjećanju

Imao sa i neke Federal na 159 i bile su skroz dobre sa obzirom na jako nisu cijenu

Toliko od mene o gumama na Alfama, naučio sam da ne vjerujem previše testovima jer su plaćene reklame a i nije svaka guma dobra za svaki auto i svaki stil vožnje