Koja glupa rasprava. Ja sam jedan od ovih kaj kupi jeftiniju gumu u odgovarajućoj dimenziji i zadovoljan sam s kupovinom (uvijek). I ne, ne radim to iz razloga što bojkotiram brendove, nego je meni guma guma.
Koliko km/h i kakvi uvjeti moraju biti na cesti da bismo došli do ove brojke 10-15m razlike? Hoćemo samo čitati izvještaje s milijun portala koji se bave recenziranjem guma i forume gdje se ionako često puta zaključi ovo što se ovdje sad pokušava zaključit?
Opće poznata činjenica, pregršt od tih recenzija i mišljenja se formiraju na tome da je netko plaćen reklamirati neki brend, ili pak da netko čuje "Tigar ne valja, nemoj uzimat Tigar" jedno tisuću puta i onda to ponavlja bez da je ikad kupio tu gumu.
Na istu foru možeš vidjet kak se Alfa kao brend pljuje, isto tako često puta netemeljeno na iskustvu. Naravno, postoje iznimke.
Ne branim kineske gume, neg ne kužim zakaj se uvijek ide dokazat na konto slova koje piše negdje je li netko u pravu ili nije. Kužiš, nije da ja nemam love za skuplju gumu, nego te novce potrošim na nekaj drugo, kaj ja smatram pametnije. Sebi u obranu mogu samo reći da NIKAD, ali NIKAD nisam proklizao ili se duže zaustavljao na konto guma. Puno toga je zahvaljujući i tome što ne letam okolo i što se ne utrkujem na javnim prometnicama, pa smatram da mi profi guma ni ne treba.
Kaj se snijega i mokrih cesta tiče, nikad me nisu iznevjerile gume u rangu 600-700kn. Uvijek, ali baš bez iznimke, su držale cestu i nikad nisam osjetio da neću moć se zaustavit itd. Eto, to su mojih dva centa na tu temu.