17-09-2026, 12:53:15

Autor Tema: Gume  (Posjeta: 845566 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline KA2001MR

• Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
    • Duga Resa
Odg: Gume
« Odgovori #4920 u: 27-10-2015, 19:48:03 »
Ja neznam kako se onda vi vozite ili kako se ja vozim, al evo danas se vozio malo jace sa Alfom i jednostavno guma nema gripa koliko bi ja htio da siguran osjecaj brze voznje.
Radi se o Michelin Pilot Sport 3, ne zelim razmisljati kako bi se taj Hifly ponasao.
Sljedece kupujem Michelin Pilot Super Sport ili ovaj Hankook sto sam uzeo za Brava, ako se dobro pokaze
........

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #4921 u: 27-10-2015, 20:08:46 »
Ja neznam kako se onda vi vozite ili kako se ja vozim, al evo danas se vozio malo jace sa Alfom i jednostavno guma nema gripa koliko bi ja htio da siguran osjecaj brze voznje.
Radi se o Michelin Pilot Sport 3, ne zelim razmisljati kako bi se taj Hifly ponasao.
Sljedece kupujem Michelin Pilot Super Sport ili ovaj Hankook sto sam uzeo za Brava, ako se dobro pokaze

ajde baš javi kako Hankook ide jer do sad tko god je uzeo preeezadovoljan
Nije bolest sve što boli

Offline Antonio

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 159 2.4 JTDm TI
    • Crikvenica
« Odgovori #4922 u: 27-10-2015, 20:19:50 »
Frend ima 350Z i momacki se zna vozit, sad ima Pilot super sport i kaze da su nemjerljivo bolje od pilot sport 3 koje je imao set prije.

A i ove mu duraju skoro 20t km, one su nakon 10 bile gotove,

I inace sam na vise mjesta procitao da je PS3 dosta losija od svog prethodnika, PS2.

Offline -164-

• Trade Count: (+19)
  • Ovisnik o alfistima
  • ex. 33 1.3V, 164 V6 Turbo, 156 JTD 20V, Gt 3.2 V6
    • Zagreb
« Odgovori #4923 u: 27-10-2015, 20:49:20 »
Frend ima 350Z i momacki se zna vozit, sad ima Pilot super sport i kaze da su nemjerljivo bolje od pilot sport 3 koje je imao set prije.

A i ove mu duraju skoro 20t km, one su nakon 10 bile gotove,

I inace sam na vise mjesta procitao da je PS3 dosta losija od svog prethodnika, PS2.

Pilot Sport 3 nije naljednik od Pilot Sport 2

PS 3 je zamijenila Pilot Exalto, a Pilot SuperSport je zamijenila PS 2

ja imam PS2 i guma drži brutalno....bolje i od Potenze RE050A i od Dunlop SportMaxxa....
jedina s kojom sam bio slično zadovoljan je Pirelli P Zero Rosso

riječ je od dimenziji 225/40/18

Offline Antonio

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 159 2.4 JTDm TI
    • Crikvenica
« Odgovori #4924 u: 27-10-2015, 20:53:45 »
Eto, tim gore po PS3. Nasljedila je ime, ali je i performanse.

A da ne kazem da je npr u 215/45/17 preko 900kn komad, dok je Hankook, Pirelli ili Goodyear od 700 do 760kn kom

Offline chakija

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 SW 2.4 JTDm
    • Bjelovar/Zaprešić
« Odgovori #4925 u: 27-10-2015, 20:58:12 »
Eto, tim gore po PS3. Nasljedila je ime, ali je i performanse.

A da ne kazem da je npr u 215/45/17 preko 900kn komad, dok je Hankook, Pirelli ili Goodyear od 700 do 760kn kom
i hifly 366 kuna :D
"There is absolutely no reason for anyone to own a Peugeot!"

"Ja po kočnici, kočnica ne radi... Ja po ručnoj, ručna ne radi... Ja u birtiju, birtija radi!!"

Offline ST-alfija

• Koordinator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • junior,alfetta,147,crosswagon,ducati.
    • Split
« Odgovori #4926 u: 27-10-2015, 21:12:50 »
 :oldman: kod nas na moru pratim s kojim gumama dolaze švabe zadnjih par godina-nebi virovali kadbi vam reka da na bemburama,das autima i ostaloj konfekciji skoro redom moš vidit goodride,vanlli,avon,infiniti...  :da:
ALFA je ALFA i omega svega cega.

Offline Luka_ri

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #4927 u: 27-10-2015, 21:32:22 »
:oldman: kod nas na moru pratim s kojim gumama dolaze švabe zadnjih par godina-nebi virovali kadbi vam reka da na bemburama,das autima i ostaloj konfekciji skoro redom moš vidit goodride,vanlli,avon,infiniti...  :da:
To nema nikakve veze.
Sa novim autom dobijes litru goriva pa nitko od nas ne vozi sa litrom goriva.

Stav da ako je dobro za novog Golfa, dobro je i za mene je proziran. Proizvođač auta gleda da te gume dobije cim jeftinije.
Ja gledam da su mi sta sigurnije.

A ove price o Hilfyu i slicnima jednostavno ne dozivljavam. Kako je rekao jedan stari vozac - nekome je odlicna guma ona koja ne pusta zrak. Sve ostalo je nebitno. I stvarno svatko ima svoj pojam o dobroj gumi. Meni gripa nikad dosta.
Aliis si licet, tibi non licet.

Offline chakija

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 SW 2.4 JTDm
    • Bjelovar/Zaprešić
« Odgovori #4928 u: 27-10-2015, 22:01:05 »
To nema nikakve veze.
Sa novim autom dobijes litru goriva pa nitko od nas ne vozi sa litrom goriva.

Stav da ako je dobro za novog Golfa, dobro je i za mene je proziran. Proizvođač auta gleda da te gume dobije cim jeftinije.
Ja gledam da su mi sta sigurnije.

A ove price o Hilfyu i slicnima jednostavno ne dozivljavam. Kako je rekao jedan stari vozac - nekome je odlicna guma ona koja ne pusta zrak. Sve ostalo je nebitno. I stvarno svatko ima svoj pojam o dobroj gumi. Meni gripa nikad dosta.
Bas bi te volio vidjet sa mojom ekipom ak ti gripa nikad nije dosta...mozemo se pravit pametni koliko hoceme da su kineske gume smece, i ja sam takav bio, ali činjenica je da oni danas jaaaako malo kaskaju za ovim razvikanim europskim premium proizvođačima...ja sam prvi koji će reć dobra guma glavu čuva...ali isto tako me neće bit sramota vozit kinesku gumu koje je dobra...otvoreno tvrdim da je hifly 805 bolja guma od bridgestona s001 koji je duplo skuplji
"There is absolutely no reason for anyone to own a Peugeot!"

"Ja po kočnici, kočnica ne radi... Ja po ručnoj, ručna ne radi... Ja u birtiju, birtija radi!!"

Offline Luka_ri

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #4929 u: 27-10-2015, 22:16:58 »
Bas bi te volio vidjet sa mojom ekipom ak ti gripa nikad nije dosta...mozemo se pravit pametni koliko hoceme da su kineske gume smece, i ja sam takav bio, ali činjenica je da oni danas jaaaako malo kaskaju za ovim razvikanim europskim premium proizvođačima...ja sam prvi koji će reć dobra guma glavu čuva...ali isto tako me neće bit sramota vozit kinesku gumu koje je dobra...otvoreno tvrdim da je hifly 805 bolja guma od bridgestona s001 koji je duplo skuplji
Ne uzbuduj se.
Nikad me nisi vidio niti si vidio kako vozim kad vozim a sudis.

Vjerojatno nisu smece prvih 6 mjeseci i u koliko toliko normalnim okolnostima.
Osim toga, ti i ja imamo osjecaj koji nam ostavljaju. A osjecaj je jedno dok je stvarnost drugo. Osjecaj ne mozes mjeriti.
Svakako da razlika nije onolika koliko je u cijeni ali cijena ima svoj razlog. Koliko je tebi bitno tih 5% razlike u performansama meni je nebitno. Dok si to mogu priustiti voziti cu pristojne gume. Iako je naizgled neisplativo.
Svaki put kad sam pokusao na gumi ustediti pozalio sam.

Offline KA2001MR

• Ovisnik o alfistima
    • Duga Resa
« Odgovori #4930 u: 27-10-2015, 22:34:00 »
Pilot Sport 3 nije naljednik od Pilot Sport 2

PS 3 je zamijenila Pilot Exalto, a Pilot SuperSport je zamijenila PS 2

ja imam PS2 i guma drži brutalno....bolje i od Potenze RE050A i od Dunlop SportMaxxa....
jedina s kojom sam bio slično zadovoljan je Pirelli P Zero Rosso

riječ je od dimenziji 225/40/18

Tocno, jel ima gdje za uzet jos PS2?
Meni je Potenza re050a najbolja guma koju sam do sada vozio.
nikako regat Brava da probam taj Hankook, a i sada je vec malo zahladilo pa neznam koliko bi bio realan dojam.
Velim PS3 mi je danas ulijevao sve samo ne sigurnost, mada bi ta guma trebala biti savrsena za moj auto, touring guma za nesto brzu voznju, al meni to jednostavno nije

Mozda ih cak i na godinu zamijenim dok je jos DOT prodajan i imaju mesa, bit ce dobre nekome kome su dobre i ostale svakakve gume sigurno.
........

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #4931 u: 28-10-2015, 07:53:03 »

Prošli tjedan su mi stigle nankang SV2 zimske kineske , izgledom iste ko i ove što su mi 3 godine na autu( made in korea). Ali dok sam ih iskrcavao iz dostavnog kombija pod prstima su mi bile čudne (tvrde), samo da napomenem da nisam odmah gledao što piše na gumi.
Pa kako su mi bile čudne a auto mi bilo blizu išao odmah usporedit oznake i etc ... ista guma izgledom ali ne i mješavinom.
Ove stare su još uvijek mekše od tih novih kineskih , samo sam dečku rekao da ih krca nazad u kombi.

Uglavnom, nisam htio riskirat , možda bi držale možda nebi , prije da nebi nego da bi ... jedino što znam je da nisu iste.
Moguće da bi preživile jednu sezonu ko što luka kaže , ali ove što imam su odvrtile 35-40 000 km.
Što se tiče cijene , ove prve što sam uzeo prije 3 godine (korejske) platio sam isto koliko i sad hankook (korejski) recimo , a ove kineske su sad bile skoro 1000 kuna jeftinije.

Očito ide ona koliko para toliko muzike  :hap:
.... sempre gilles ....

Offline Luka_ri

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #4932 u: 28-10-2015, 08:10:46 »
Zavedeni Apple marketingom i jos kojekakvim prodavacima magle cesto mislimo kako se sve moze dobiti jeftinije a jednako kvalitetno. E pa ne moze bas uvijek. Tu dode i moc autosugestije jer svi volimo biti pametni pa sami sebe uvjerimo kako smo pametno odlucili.

Offline KA2001MR

• Ovisnik o alfistima
    • Duga Resa
« Odgovori #4933 u: 28-10-2015, 08:25:42 »
Kad jednom skoro pogines ili ti se dogodi velika situacija u prometu zbog losih guma, nikad vise neces stediti na gumama

Pa ljudi te kineske gume znaju imati po 20m duzi zaustavni put, haloo dvadeset metara, pa to se 10x razbijes u tih 20m
........

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #4934 u: 28-10-2015, 08:26:59 »
Zavedeni Apple marketingom i jos kojekakvim prodavacima magle cesto mislimo kako se sve moze dobiti jeftinije a jednako kvalitetno. E pa ne moze bas uvijek. Tu dode i moc autosugestije jer svi volimo biti pametni pa sami sebe uvjerimo kako smo pametno odlucili.

:da:

Ma danas ni ono što je nekad bilo 100% kvaliteta ne postoji više , a kamoli jeftino a jednako kvalitetno.
.... sempre gilles ....

Offline Antonio

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 159 2.4 JTDm TI
    • Crikvenica
« Odgovori #4935 u: 28-10-2015, 09:32:57 »
Danas je kao i sa puno stvari koje su dosle s internetom, svi sve znaju i ima jako puno informacija s raznih strana. Na kraju, od svega toga nemas pojma. Nekima je neka guma dobra, nekima losa. A vjerujem da dosta ovisi i o tvornici guma, smjesi, godistu (guma se moze isto zvat, ali se svake godine smjesa doradjuje), autu na kojem se vozi itd.

Osobno ni sam neznam sta cu, prvo hocu li ostat na 17 ili idem na 16, ali ako bude 17 idu 99% Hankook, jer je omjer cijene i kvalitete super. Stari ima zimulje vec trecu godinu i super su.

Offline hussar0203

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Đurđa SW
    • Bjelovar
« Odgovori #4936 u: 28-10-2015, 09:49:54 »
Ja sam valjda prvi uzeo te hankook k120 i evo nakon dvije sezone i 15k km prednje su mrtve. Pumpao sam ih na 2.5 i cak se bocnica nije toliko ni potrosila nego je dosta jednomjerno potrosena guma. Zadnje su u boljem stanju i izdurale bi jos 5k km. Drzale su isto od prvoga do zadnjeg dana. Po mokrome fantasticne. E sad mozda bi nekome izdurale duze, mozda ne.... Ne znam procjeniti svoj stil voznje ali definitivno se ne vucem po cesti i bilo je izleta preko 200 km/h. Mom starome bi sigurno duze drzale ali eto ja sam ih za 15k km sahranio. Jako sam zadovoljan sa gumom i mislim da cu za nagodinu opet uzeti iste samo u 225 sirini.
I onda dodem kod vulkanizera i popljuje mene i te "korejske" gume i kaze da ih on ne bi stavio na auto da ih besplatno dobije???? Ok, vjerovatno su mu sad opasna konkurencija ali opet.... Pa da su performanse u pola manje nego kao neka guma za 1400 kn ja bi ih opet uzeo jel mi ne pada na pamet davati 1400 kn za jednu gumu.

Poslano sa mog SM-G900F koristeći Tapatalk

Offline Antonio

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 159 2.4 JTDm TI
    • Crikvenica
« Odgovori #4937 u: 28-10-2015, 10:03:52 »
Vulkanizeri najčešće hvale onu gumu koju prodaju i na kojoj imaju najviše marže. Zato i njihove savjete ne treba uzimati puno u obzir.

Mislim OK, mjenjaš i balansiraš xy guma dnevno, ali kakve to ima veze, pa ne voziš ih, već dobiješ iskustva ljudi koji ti nešto kažu o gumi, a tu se opet vraćamo i na forume: svi svašta pričaju, svatko ima svoja očekivanja, svoj način vožnje itd. milijun parametara.

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #4938 u: 28-10-2015, 10:06:14 »
Ja sam valjda prvi uzeo te hankook k120 i evo nakon dvije sezone i 15k km prednje su mrtve. Pumpao sam ih na 2.5 i cak se bocnica nije toliko ni potrosila nego je dosta jednomjerno potrosena guma. Zadnje su u boljem stanju i izdurale bi jos 5k km. Drzale su isto od prvoga do zadnjeg dana. Po mokrome fantasticne. E sad mozda bi nekome izdurale duze, mozda ne.... Ne znam procjeniti svoj stil voznje ali definitivno se ne vucem po cesti i bilo je izleta preko 200 km/h. Mom starome bi sigurno duze drzale ali eto ja sam ih za 15k km sahranio. Jako sam zadovoljan sa gumom i mislim da cu za nagodinu opet uzeti iste samo u 225 sirini.
I onda dodem kod vulkanizera i popljuje mene i te "korejske" gume i kaze da ih on ne bi stavio na auto da ih besplatno dobije???? Ok, vjerovatno su mu sad opasna konkurencija ali opet.... Pa da su performanse u pola manje nego kao neka guma za 1400 kn ja bi ih opet uzeo jel mi ne pada na pamet davati 1400 kn za jednu gumu.

15000 km su i meni nankang(korejske) bile top .... a dalje su počele padati ... svejedno uz malo lakšu vožnju ( do 160 po vlažnoj cesti ) nije bilo nikakvih problema. To bi bilo recimo 2 sezone odlične , 3ća sezona osjetno slabije ali i dalje bez drame neke.
Ok ja ne putujem neznam u koje zimske krajeve , da putujem vjerojatno bi ih morao ranije mjenjati , makar prednje.
ALi uloženo/dobijeno sasvim ok.
Također moram napomenut da su se dosta jako vozile.
Zaboravija napisat da je i trap bio mijenjan zajedno sa gumama prije 3 godine  :funny:
A sad ista shema opet  :fp: ,,,  :hehe:

Sad stižu hankook + TRW , ako budu izdržale ko ove , ja zadovoljan. Ne očekujem da će dulje trajat ili neznam kako bolje držat.
Ali vidićemo za par tisuća km , mijenjam trap cijeli i idu nove hankook gore pa ću ih opisat kad ih razvozim malo dulje.
« Zadnja izmjena: 28-10-2015, 10:11:42 od GTzadar »
.... sempre gilles ....

Offline LOŠA

• Trade Count: (+22)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo Brera 2.0 JTDM
    • BJELOVAR
« Odgovori #4939 u: 28-10-2015, 10:09:18 »
Ja sam do sada stalno bio na Pirelli P-Zero Nero koje su također vrlo mekane i njima je oko 15-20.000Km mjera

Pirelli P-Zero Nero GT bi morale biti malo izdržljivije (ali njih nema u 215/45R17, niti sam ih igdje vidio u prodaji).
Pirelli P-Zero također ne rade u 215/45R17

Tako da mi ostaje uzeti:
-iste/stare Pirelli P-Zero Nero
ili
-socijala Pirelli P7 Cinturato (te bi trebale okrenuti bitno više Km)

BigSaint

• Gost
« Odgovori #4940 u: 28-10-2015, 11:10:25 »
Ja sam imao Pirelli P ZERO NERO u 215/45 R17 i uz poznate probleme s prednjim ovjesom na 147ci unutrašnji rub je satran za 10t km možda i manje. Nakon toga sam bacio te prednje gume, sredio kompletan ovjes i uzeo iste dvije Pirellice, ali nije puno pomoglo jer je ta  guma stvarno premekana. :fp:

Sada sam na CSC5 u istoj dimenziji i situacija je dosta bolja. Iako se i na njima se vidi da troši unutrašnji rub, ali ne toliko izraženo.
Ono što je posebno zanimljivo da na zimskim UG8 u 15" uopće nema efekta potrošnje unutrašnjeg ruba. :?:

Offline Mika

• Trade Count: (+6)
  • Ovisnik o alfistima
  • 159 SW 1.9 JTDm
    • Krapina
« Odgovori #4941 u: 28-10-2015, 11:53:32 »
Uža guma, više je podložna uvijanju pa se ravnomjernije troši.
Široka i niska guma u zavoju bolje drži oblik, zato se više troši unutarnji rub  :ok:

Offline LOŠA

• Trade Count: (+22)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo Brera 2.0 JTDM
    • BJELOVAR
« Odgovori #4942 u: 28-10-2015, 13:30:00 »
Ja sam imao Pirelli P ZERO NERO u 215/45 R17 i uz poznate probleme s prednjim ovjesom na 147ci unutrašnji rub je satran za 10t km možda i manje. Nakon toga sam bacio te prednje gume, sredio kompletan ovjes i uzeo iste dvije Pirellice, ali nije puno pomoglo jer je ta  guma stvarno premekana. :fp:

Sada sam na CSC5 u istoj dimenziji i situacija je dosta bolja. Iako se i na njima se vidi da troši unutrašnji rub, ali ne toliko izraženo.
Ono što je posebno zanimljivo da na zimskim UG8 u 15" uopće nema efekta potrošnje unutrašnjeg ruba. :?:

Možda ti se samo čini jer P-Zero Nero sa nutarnje strane ima pliće kanale nego na vanjskoj strani, pa trošenjem puno brže dođe do dna kanala.

BigSaint

• Gost
« Odgovori #4943 u: 28-10-2015, 15:34:48 »
Imam slike negdje, pa ako ih pronađem budeš vidio da nije u mojoj glavi, jel na nekim mjestima kanala nema. :o000: :smijeh

Cro-Alfa

• Gost
« Odgovori #4944 u: 28-10-2015, 16:05:29 »
pireli soto zero 16"...kanala nema u 10-ak tkm :metak

Offline Mika

• Ovisnik o alfistima
  • 159 SW 1.9 JTDm
    • Krapina
« Odgovori #4945 u: 28-10-2015, 16:08:33 »
Imao sam i ja te gume na spuštenoj 156-ici, uz malo agresivniju vožnju unutarnji rub je nestao u 8000 km  :hehe:
Nakon njih sam kupovao Goodyear gume, zadnje koje sam uzeo su bile Assymetric 2, i nakon 15 000 km unutarnji rub je bio skoro pa jednak kao i vanjski, minimalna razlika.
A i držale su puno bolje od Pirellica  :ok:

Offline ivan149

• Ovisnik o alfistima
  • 159 2,4, 159 2,4sw gtv 3.0 V6 turbo
    • BiH
« Odgovori #4946 u: 28-10-2015, 16:21:53 »
Ali meni su poiskakali bubrezi na asy 2 doduse ima penjanja po trotoarima i rupa koje ne zalim, ali csc kao i ts830 nepokazuju nista slicno,
#drobipare

Offline Mika

• Ovisnik o alfistima
  • 159 SW 1.9 JTDm
    • Krapina
« Odgovori #4947 u: 28-10-2015, 17:00:15 »
Ja sam do sad potrošio 2 seta po 4 gume Goodyear Eagle F1 Assymetric 2, 3 set je sad na pola, još sljedeću godinu će izdržati, i nikad nikakvih problema  :ok:

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #4948 u: 28-10-2015, 20:51:57 »

ja sam hankook piknuo mami na 147 pred dvije godine i 35tkm ovo im je bilo zadnje ljeto  :tooth:
Nije bolest sve što boli

Offline M.G.III

• Pripravnik
  • **
  • alfa 156 1.8
    • Pula
« Odgovori #4949 u: 28-10-2015, 22:41:50 »
Dobra guma je ona za koju ti netko pouzdan kaže iz iskustva da je dobra ili još bolje da si se sam uvjerio.
Ove neke žnj gume zasada meni osobno ne dolaze u obzir...
Moram jedino priznati da su me zaintrigirale te Hankook K120 jer dosta ljudi ovdje s foruma ima pozitivna iskustva s njima...